Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Sinapinsiemenen verran uskoa

Myrskyaallot

Jeesus nousi korkealle vuorelle yksinäisyyteen, jossa hän oli rukouksessa. Tuli ilta ja opetuslapset olivat veneellä järvellä. Järvellä alkoi tuulemaan ja tuuli nostatti aaltoja, jotka nousivat aina vaan korkeammiksi. Myrskyaallot alkoivat kallistamaan venettä puolelta toiselle. Näytti siltä, että aallot kaataisivat opetuslasten veneen. Onko tämä tuttu sinulle ja minulle? Synnin myrskyaallot nousevat ja alkavat kaatamaan meidän venettämme. Synnin myrskyaaltojen tarkoituksena on hukuttaa ja kaataa sinun veneesi, jotta sinä hukkuisit.

Jeesus

Kun opetuslapset olivat myrskyn kourissa ja suuressa hädässä, niin silloin Jeesus käveli myrskyävän veden päällä kohti opetuslapsia. On hyvä ymmärtää, että Jeesus meidän sielujemme ylipaimen on myrskyaaltojen yläpuolella, eivätkä nämä aallot pysty hukuttamaan Jeesusta. Kun opetuslapset näkivät Jeesuksen he luulivat Häntä aaveeksi ja sen tähden huusivat pelon vallassa: " Se on aave."

Silloin kun meidän elämässämme on kovia ahdistuksia, niin joskus käy siten ettemme pysty ahdistuksemme takia näkemään Jeesusta ja Hänen mahdollisuuksiaan. Mutta, Kiitos Jumalalle, Jeesus puhutteli opetuslapsia myrskyn keskeltä ja sanoi: "Olkaa turvallisella mielellä, Minä olen; (kreik. teks.) älkää peljätkö. Jeesus rauhoittelee meitä meidän ahdistuksissamme ja kehottaa ettemme pelkäisi. Myrskyaaltojen nostattama pelko tulee paulaksi opetuslapselle, eikä tällaisen pelon vallassa oleva opetuslapsi voi palvella Jumalaa. Tämä on tärkeätä ymmärtää, että pelko estää sinua, niin ettet voi pelosta käsin palvella Jumalaa. Sen tähden Jeesus rauhoittaa meidän sisimpämme ja poistaa sisimmästämme pelon, jotta voimme käydä turvallisesti eteenpäin Jeesus-tiellä.

Pietari huutaa myrskyn keskeltä: "Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten." Jeesus vastaa Pietarille: "Tule." Jeesuksen näkeminen ja Jeesuksen rauhoittavat sanat saivat Pietarin sydämessä olevan pelon pois, ja Pietari rohkastui, jospa minäkin voisin kävellä myrskyävän järven päällä. Jeesus kutsui Pietaria tulemaan uskon kautta poikki myrskyvän järven Hänen luoksensa. Nyt pysähdymme tähän! Älä lähde myrskyn päälle, ennenkuin Jeesus sanoo sinulle; tule! On erittäin tärkeätä ettet kulje eteenpäin ennenkuin Jeesus käskee sinun kulkea eteenpäin, koska muuten et voi nousta myrskyn päälle kävelemään.

Pietari uskoi Jeesusta ja nousi veneestä myrskyvään järveen ja alkoi kävelemään kohti Jeesusta. Mutta kun Pietari irrotti katseensa Jeesuksesta ja alkoi katselemaan kuinka tuuli nostatti myrskyaaltoja, niin silloin Pietari alkoi vajoamaan. Pietari huusi peloissaan: "Herra, auta minua." Niin Jeesus ojensi kätensä ja tarttui Pietariin ja sanoi hänelle: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?"

Kun sinä uskon kautta kiinnität katseesi Jeesukseen, niin silloin tämän maailman myrskyaallot eivät voi sinua hukuttaa, mutta kun nostat katseesi pois Jeesuksesta ja alat katsella tämän maailman maininkeja, niin ne imaisevat sinut mukaansa. Kun Pietarin katse väistyi Jeesuksesta palasi pelko hänen sydämeensä. Ilman Jeesusta meille käy kuin Pietarille, eli tämän maailma tempaa meidät mukaansa.Vain uskomalla ja Jeesukseen katsomalla vältämme tämä maailman pyörteet.

Vähäuskoinen

Jeesus sanoi Pietaria vähäuskoiseksi. Ivasiko Jeesus Pietaria epäuskoiseksi? Ei ! Jeesus sanoi Pietarilla olevan vähän uskoa; sanoihan Jeesus Pietaria vähäuskoiseksi. Ajattele ! Pietari käveli pienellä määrällä uskoa myrskyävän järven päällä ! Kreikkalaisessa tekstissä on tässä kohtaa oligopistos, joka tarkoittaa vähää tai pientä uskoa. Apistos tarkoittaa kreikan kielessä sellaista, joka ei usko eli epäuskoista. Eli Pietarilla oli vähän uskoa, joka riitti kävelemään veden päällä. Tämän Raamatun kohdan opetus on, että pienikin usko on tehokasta uskoa jos se on ankkuroitu ja kiinnitetty Jeesukseen. Sekä pienellä uskolla voi tehdä suuria asioita, silloin kun Jeesus sanoo sinulle Sanan, jonka mukaan teet. Tänä päivänä liikkuu suomen maassakin ns. uskon supersankareita, jotka liian usein osoittautuvat kuitenkin vääriksi profeetoiksi. Nämä uskon supersanakarit kerskuvat suurella uskollaan, joka kuitenkin usein osoittautuu sellaiseksi uskoksi, jolla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa. Nämä supersankarit saavat usein kerskumisellaan pienen ihmisen tuntemaan pahoinvointia sisimmässään. Pieni ihminen kokee itsensä tällaisen supermiehen tai naisen edessä onnettoman epäuskoiseksi ja epäonnistuneeksi. Jätän sinulle pieni ystäväni lohdutuksen sanan; pienellä uskolla, joka on ankkuroituna Jeesukseen voit tehdä suuria asioita!

Sinapinsiemen verran uskoa

Muistatko kun eräs mies toi poikansa Jeesuksen luokse, koska Hänen opetuslapsensa eivät kyenneet parantamaan hänen poikaansa. Jeesus nuhteli pojassa olevaa riivaajaa, joka lähti heti pojasta ja poika oli siitä hetkestä lähtien terve. Kun opetuslapset näkivät tämän he kysyivät: " Miksi me emme voineet ajaa sitä ulos?" Jeesuksen vastaus oli: "Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta."

Tarvitset sinapinsiemenen verran uskoa, jonka Jumala vaikuttaa sinussa, jotta voit nähdä Jumalan tekoja. Niinkuin sinapinsiemenestä kasvaa suuri puu, niin samoin sinäkin saat kasvaa uskossa. Mutta uskon kasvu on sellaista kasvua, jossa sinä vähenet ja Kristus kasvaa sinussa. Johannes Kastajan sanoin: "Minun tulee vähetä ja Hänen (Jeesuksen) kasvaa. Lopuksi toivotan sinulle oikeata ja tervettä kasvua Kristukseen, ole siunattu Jeesuksessa Kristuksessa!

Petri Paavola (kirjoitettu joskus 2000-luvun alkuvuosina)


 


 

 

 

eXTReMe Tracker