Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Ajatuksia Raamatullisesta paimenuudesta
              

Jumalan voima ja sielunvihollisen petollisuus

 

Uskonnollisuus uskottelee itselleen uskovansa enemmän Jumalan voimaan kuin sielunvihollisen petollisuuteen.

Seurakunnan paimenet, jotka luulevat uskovansa enemmän Jumalan voimaan kuin sielunvihollisen petollisuuteen eivät voi kutsua seurakuntaan eksyttäjiä puhumaan, eivätkä voi kannattaa eksyttäväisiä oppeja. Silloin kun uskova ihminen kannattaa eksyttäväisiä oppeja sekä kutsuu eksyttäjiä puhumaan seurakuntaan, niin hän on langennut sielunvihollisen petoksen pauloihin luullen sitä Jumalan voimaksi.

Jer 17:9 Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?

Silloin kun paimenet eivät ole Herran neuvottelussa eivätkä kuule sitä ketä Herra suosittelee, niin he hyvin helposti luulevat eksytyksen olevan Jumalan voimaa. Miksi he eksyvät ja vääristävät Jumalan voiman? Kun et ole Herran neuvottelussa, vaan turvaat ihmisen sydämen arviointiin, niin synti ja eksytys pettää ihmisen sydämen. Raamatun sana sanoo ihmisen sydämen olevan petollinen ja siksi meidän tulee turvata Herraan kaikessa.

Mark 12:24 Jeesus sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa?

Room 1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

1 Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Totta kai meidän uskovien ihmisten tulee uskoa enemmän Jumalan voimaan kuin sielunvihollisen petollisuuteen. Silloin kun uskomme enemmän Jumalan voimaan kuin sielunvihollisen petollisuuteen, niin sen tulisi johtaa siihen ettemme itse lankea tukemaan eksyttäjiä sekä eksytyksiä ja pidä niitä Jumalan tekoina. Raamatun opetuksen mukaan Jumalan voima pitää yhtä Jumalan sanan totuuden kanssa.

Todellinen Jumalan voima ja Jumalan voiman tunteminen on kytketty pelastuksen evankeliumiin. Jos erehdymme pitämään eksytystä Jumalan voimana, niin se osoittaa ettemme ymmärrä pelastuksen evankeliumia oikealla tavalla, vaikka luulemme ymmärtävämme. Jumalan voiman ja evankeliumin väärin ymmärtäminen ajaa ihmisen valheen pauloihin tekemään tekoja, jotka eivät ole Jumalasta.

Olen huomannut sen että silloin kun uskova ihminen ei ymmärrä oikealla tavalla Jumalan armoa ja pelastuksen evankeliumia, niin hän usein eksyy pois totuudesta uskomaan valheita, eksyy pois Jumalan teoista tekemään lihallisia tekoja tai ajautuu tekemään tekoja, joita riivaajahenget sanovat ja valehtelevat Jumalan teoiksi. Uskova ihminen, joka ei ymmärrä Jumalan tekoja ja Jumalan tekojen vaikutuksia eksyy tukemaan ja toteuttamaan sielunvihollisen valheenvoimalla tehtyjä tekoja. Eksytykseen ajautumisen voimakkain tekijä on ettei ihminen ymmärrä Jumalan tekoja ja niiden vaikutuksia.   Välttääksesi eksytyksen ja sen tukemisen, sinun tulee ymmärtää evankeliumi, Jumalan armo ja Jumalan voima oikealla tavalla.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker