Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Ajatuksia Raamatullisesta paimenuudesta
              

Valo ja pimeys

Uskonnollisuus uskottelee itselleen uskovansa enemmän valon voittavan kuin pimeyden.

Matt 6:23 Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!

Jos ihan oikeasti uskot siihen, että valo voittaa pimeyden, niin silloin et kutsu eksyttäjiä puhumaan seurakuntaan. Kun ja jos kutsut eksyttäjiä puhumaan seurakuntaan, niin silloin luulet pimeyden olevan valoa. Silloin kun uskovan hengelliset aistit ovat vioittuneet, niin hän voi luulla pimeyttä valoksi ja jos näin on niin kuinka suuri pimeys voikaan olla ihmisen sydämessä?

1 Kor 15:33 Älkää eksykö. "Huono seura hyvät tavat turmelee."

Jumalan valitsemat paimenet kykenevät erottamaan eksytyksen eivätkä he päästä eksyttäjiä turmelemaan hyviä tapoja (totuus) huonon hedelmän kautta (eksytys ja valhe).

Apt 6:
2 Niin ne kaksitoista kutsuivat kokoon opetuslasten joukon ja sanoivat: "Ei ole soveliasta, että me laiminlyömme Jumalan sanan toimittaaksemme pöytäpalvelusta.
3 Valitkaa sentähden, veljet, keskuudestanne seitsemän miestä, joista on hyvä todistus ja jotka ovat Henkeä ja viisautta täynnä, niin me asetamme heidät tähän toimeen.
4 Mutta me tahdomme pysyä rukouksessa ja sanan palveluksessa."
.................
7 Ja Jumalan sana menestyi, ja opetuslasten luku lisääntyi suuresti Jerusalemissa. Ja lukuisa joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi.

Jumalan valitsemat paimenet eivät laiminlyö rukousta ja sanan palvelusta, joka tarkoittaa sitä, että he viipyvät rukouksessa ja sanan tutkimisessa. Tällä tavalla toimien paimenet kykenevät erottamaan totuuden ja valheen eivätkä ota eksyttäjiä puhumaan seurakuntaan. Jumalan sana ja seurakunnan työ menestyy silloin kun paimenet ja seurakunta toimivat Jumalan tahdon mukaisesti. 

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker