Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Antikristus ja temppelin salainen huone

Herra Jeesus kertoi Matteuksen evankeliumin luvussa profetiallisen sanoman, kun Häneltä kysyttiin, mikä on Hänen tulemuksensa ja maailman lopun merkki. Herra Jeesus kertoi monista asioista, jotka edeltävät ennen Hänen tulemustaan. Tässä kirjoituksessa keskityn yhteen asiaan, jonka Herra Jeesus sanoi ja se on antikristuksen esiintyminen temppelin salaisessa huoneessa. Herran Jeesuksen profetiallisten sanojen mukaan ennen kuin Hän tulee takaisin noutamaan seurakuntansa, niin Jerusalemissa on kolmas temppeli, joka ei suinkaan ole Jumalan temppeli, vaan kapinahanke Jumalaa vastaan. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Syy tähän kirjoitukseeni on se kun on olemassa ihmisiä, jotka sanovat ettei Matteuksen evankeliumin 24 luvun ja jakeen 26 sana kammiossa (tameion - salainen huone temppelissä) tarkoita temppelin salaista huonetta, vaan ihan mitä tahansa huonetta rakennuksessa, koska Jeesus puhui kammiosta (tameion) myös muualla Raamatussa.  Tutkimalla Raamatun sanan todistusta tulemme ymmärtämään, että kreikankielen sana tameion Matt 24:26 kohdassa tarkoittaa temppelin salaista huonetta.

Kreikankielen sana tameion tarkoittaa varastohuonetta, sisäistä huonetta ja salaista huonetta. Tameion esiintyy neljä kertaa Uuden Testamentin tekstissä:

Matt 6:6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi (tameion) ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

Matt 24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’ (tameion), niin älkää uskoko.

Luuk 12:3 Sentähden, kaikki, mitä te pimeässä sanotte, joutuu päivänvalossa kuultavaksi, ja mitä korvaan puhutte kammioissa (tameion), se katoilta julistetaan.

Luuk 12:24 Katselkaa kaarneita: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eikä niillä ole säilytyshuonetta (tameion) eikä aittaa; ja Jumala ruokkii ne. Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut!

Matt 6:6 But thou, when thou prayest, enter into thy closet (tameion), and when thou hast shut thy door, pray to thy Father which is in secret; and thy Father which seeth in secret shall reward thee openly. (KJV 1769)

Matt 24:26 Wherefore if they shall say unto you, Behold, he is in the desert; go not forth: behold, he is in the secret chambers (tameion); believe it not. (KJV 1769)

Luke 12:3 Therefore whatsoever ye have spoken in darkness shall be heard in the light; and that which ye have spoken in the ear in closets (tameion) shall be proclaimed upon the housetops. (KJV 1769)

Luke 12:24 Consider the ravens: for they neither sow nor reap; which neither have storehouse (tameion) nor barn; and God feedeth them: how much more are ye better than the fowls? (KJV 1769)

Matt 6:6 Complete Jewish Bible (CJB)

6 But you, when you pray, go into your room (tameion), close the door, and pray to your Father in secret. Your Father, who sees what is done in secret, will reward you.

 

Matt 24:26 Complete Jewish Bible (CJB)

26 So if people say to you, ‘Listen! He’s out in the desert!’ don’t go; or, ‘Look! He’s hidden away in a secret room!’ (tameion) don’t believe it.

 

Luke 12:3 Complete Jewish Bible (CJB)

3 What you have spoken in the dark will be heard in the light, and what you have whispered behind closed doors (tameion) will be proclaimed on the housetops.

 

Luke 12:24 Complete Jewish Bible (CJB)

24 Think about the ravens! They neither plant nor harvest, they have neither storerooms (tameion) nor barns, yet God feeds them. You are worth much more than the birds!

King James Version 1769 ja Jewish Complete Bible kääntävät tameion sanan secret chamber ja secret room ainoastaan Matt 24:26 kohdassa ja käyttävät muita sanoja muissa kohdissa. Miksi nämä kaksi edellä mainittua hyvää Raamatunkäännöstä eivät käännä tameion sanaa kaikissa kohdissa samalla tavalla? Koska teksti- ja asiayhteys ratkaisee sen mitä sana missäkin yhteydessä tarkoittaa.

Matt 24:
26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’ (
tameion), niin älkää uskoko.
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. (33/38)

Matt 24:26 kohdassa Herra Jeesus kehottaa ettei Hänen opetuslapsensa saa uskoa antikristukseen, joka esiintyy "Messiaana". Herra Jeesus antaa kaksi tunnuspiirrettä Hänen toiminnastaan, kun Hän vaelsi maan päällä, joita matkimalla antikristus yrittää eksyttää ihmisiä luulemaan, että hän olisi "Messias". Nämä kaksi tunnuspiirrettä on erämaa ja temppeli. Tässä kohdassa antikristus saatanan vaikutuksesta jäljittelee ja matkii sitä mitä Jeesuksen elämässä tapahtui.

Matt 4:
1 ¶ Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi.
2 Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä.
3 Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi".
4 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: ‘Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee’."
5 Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle
6 ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: ‘Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta’, ja: ‘He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’."
7 Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: ‘Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi’."

Kun Herra Jeesus kastettiin vedessä, niin sen jälkeen alkoi Hänen varsinainen toimintansa Messiaana maan päällä, jonka seurauksena Hän ensimmäisenä meni erämaahan. Pahuuden henkiolento saatana toistaa antikristuksen kautta sen millä tavalla hän kiusasi Jeesusta erämaassa. Paha saatana kiusasi Jeesusta erämaassa ja antikristus kytkee oman tehtävänsä, jotenkin erämaa kokemukseen, koska hän jäljittelee Jeesusta. Paha saatana vei Jeesuksen temppelin (pyhäkkö) harjalle. Antikristus menee ja julistaa itsensä "Messiaaksi ja Jumalaksi" Jerusalemiin rakennetussa kolmannessa temppelissä. Jeesuksen elämässä erämaa kokemus ja temppeli yhdistyivät, jossa saatana kiusasi Jeesusta. Antikristus saatanan vaikutuksesta eksyttää maan päällä ihmisiä erämaa kokemuksensa kautta, ja menemällä Jerusalemin temppeliin antamaan oman valheellisen julistuksensa.

Matt 24:26 If, therefore, they say to you, Hinei! He [Moshiach] is in the desert! Do not go out [there]. Hinei! [Moshiach] is in the secret cheder (room)! Do not have emunah [in that]. (Orthodox Jewish Bible - OJB)

Orthodox Jewish Bible ihan oikein käyttää Matt 24:26 hakasulkeissa Moshiach (Messias) sanaa, sillä vaikka alkutekstissä ei ole sanaa Messias, niin asia- ja tekstiyhteys tuo esille, että kyse on siitä kuinka antikristus esiintyy "Messiaana".

Matt 24:
26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’ (
tameion), niin älkää uskoko.
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin. (33/38)

Jumalan sanan kytkee toisiinsa erämaan ja temppelin, kun antikristus pyrkii esiintymään "Messiaana" eksyttävän valhesanomansa kanssa. Tämän tähden Matt 24:26 kohdassa tameion sana tarkoittaa salaista huonetta, koska se on yhteydessä temppeliin, sillä Jerusalemin temppelissä antikristus "vahvistaa" olevansa "Messias". Tästä syystä KJV ja CJB käännökset kääntävät tameion sanan siten, että se voidaan yhdistää temppeliin, eikä mihin tahansa huoneeseen. Koska antikristus julistaa temppelissä olevansa "Messias ja Jumala", niin siksi Raamatun sanan totuudesta perillä olleet kääntäjät ovat kääntäneet tameion sanan salaiseksi huoneeksi (temppelin salainen huone), koska sana tameion tässä kohdassa yhdistetään temppeliin, jossa antikristus esiintyy "Messiaana", mutta hän on kuitenkin valhemessias.

Matt 24:26-31:ssa Jeesus tuo sen esille ettei todellisen Messiaan, Hänen (Herran Jeesuksen) tulemus tapahdu, niin kuin antikristus väittää sen tapahtuneen, kun hän on nyt tullut ja julistanut valhesanomansa Jerusalemin temppelissä esiintyen "Messiaana". Herra Jeesus sanoi, että Hänen toinen (yksivaiheinen) tulemuksensa tulee tapahtumaan suuren ahdistuksen jälkeen ja se päivä on julkinen, jonka kaikki saavat nähdä.

Herra Jeesus kehotti etteivät Hänen opetuslapsensa uskoisi antikristuksen olevan "Messiaan tulemus", joka tarkoittaa sitä, että seurakunta on maan päällä kun antikristus julistautuu "Messiaaksi". Koska Herra Jeesus sanoi ettei Hänen opetuslapsensa saa uskoa antikristusta "Messiaaksi", niin siksi on olemassa vaara, että myös jotkut Herran opetuslapset voivat eksyä uskomaan, että antikristus on "Jeesuksen tulemus". Jos Jumalan armosta rakastaa Herraa Jeesusta totuudessa, niin silloin ei eksy luulemaan antikristusta "Messiaaksi", vaan ymmärtää antikristuksen petoksen ja valheen.

Jerusalemin temppelissä oli huone, jossa tehtiin salaisia lahjoituksia köyhiä ihmisiä varten. Tämän huoneen nimi oli Lishkat ?ashsha'im. Tuleva kolmas temppeli Jerusalemissa ei ole Jumalan temppeli eikä Jumalan tahto koskien kansansa pelastus- ja pyhityshistoriaa. Kolmas temppeli on synnin ja petoksen hanke, sillä Herran Jeesuksen veressä ja sovitustyössä temppelin esirippu repeytyi ylhäältä alas asti vanhan liiton järjestyksen, käsin rakennetun temppelirakennuksen ja eläinuhritoimituksen päättymisen merkiksi, koska Uusi Liitto astui voimaan Herran Jeesuksen veressä. 

1 Kor 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

Apt 20:28 Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.

Uuden Liiton aikakauden Jumalan temppeli on Jumalan pelastamat ihmiset, jonka Herra Jeesus on oman verensä kautta ansainnut itselleen. Kun Jumala lakkautti vanhan liiton ja sen myötä ihmiskäsin rakennetun temppelirakennuksen, niin Hän ei enää palaa uudestaan VL:n temppelin aikaan, joka kumoaa sen opetuksen, että Jeesus tulemuksessaan puhdistaisi Jumalan temppelin antikristuksen vaikutuksesta ottaen sen käyttöön. Jumala ei enää palaa kansansa pelastus- ja pyhityshistoriassa taaksepäin, koska Herran Jeesuksen veri ja sovitustyö asetti Uuden Liiton temppelijärjestyksen, jossa Herran Jeesuksen opetuslapset ovat Jumalan armosta Jumalan temppeli, jossa Jumala asuu.

 

Petri Paavola 21.12.2018
 

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Tekstissä mainitut lähteet

 


 

 

 

eXTReMe Tracker