Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Herra Jeesus poistaa pelon ja antaa voiman uskossa elämiseen

Jokainen Herran Jeesuksen opetuslapsi on enemmän tai vähemmän synnin rikkoma ihminen. Hyvin usein erilaiset asiat ja tilanteet saavat uskovankin ihmisen ahdistumaan ja elämään pelon ja ahdistuksen vankilassa. Herra Jeesus ja Jumalan voima on avain ja ratkaisu pelon ja ahdistuksen poistumiseen uskovan ihmisen elämästä. Käyn läpi tätä aihetta lyhyesti muutaman erittäin tärkeän näkökulman kautta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Matt 8:
23 ¶ Ja hän astui venheeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.
24 Ja katso, järvellä nousi kova myrsky, niin että venhe peittyi aaltoihin; mutta hän nukkui.
25 Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: "Herra, auta, me hukumme".
26 Hän sanoi heille: "Te vähäuskoiset, miksi olette pelkureita?" Silloin hän nousi ja nuhteli tuulia ja järveä, ja tuli aivan tyven.
27 Ja ihmiset ihmettelivät ja sanoivat: "Millainen tämä on, kun sekä tuulet että meri häntä tottelevat?"

Herra Jeesus nukkui veneessä, jossa opetuslapset olivat Hänen kanssansa. Kun järvellä alkoi myrskyämään ja myrskyaallot pyrkivät peittämään venettä, niin Herra Jeesus nukkui rauhaisasti, mutta opetuslapset pelkäsivät ja herättivät Herran Jeesuksen sanoen; "Herra, auta, me hukumme". Herra Jeesus ei hätäänny missään tilanteessa, sillä Hänessä on Jumalan rauha. Herra Jeesus sanoi opetuslasten olevan vähäuskoisia ja alkutekstin mukaan miksi olette pelokkaita (ei pelkureita). Vähäuskoinen sana tarkoittaa todella vähäistä uskoa, jota Herra Jeesus ei käyttänyt negatiivisessa merkityksessä, vaan vähäuskoisuus kuvasi ja kertoi todellisuudesta, joka vallitsi opetuslasten sydämissä, sillä heillä oli vain vähän uskoa.

Herra Jeesus nuhteli tuulia ja järveä, jonka seurauksesta tuuli ja myrsky järvellä tyyntyi. Tämän Raamatun kohdan opetus on siinä, että erilaisissa elämäntilanteissa synnin myrskytuulet tai elämän ongelmat voivat nousta myrskyn lailla meitä vastaan, mutta Herra Jeesus on ratkaisu meidän ongelmaamme ja ahdistukseemme sekä pelkoihimme. Kun Herra Jeesus on meidän kanssamme ja me turvaudumme Häneen, niin Hän poistaa elämästämme meitä ahdistavat myrskytuulet. Kun käännymme Herran Jeesuksen puoleen, niin Hän aina auttaa meitä, mutta Jumalan aikataulun mukaisesti, joka on tapahtuu joko heti, kohta tai myöhemmin, mutta Hänen apunsa on aina varma.

Elämän koettelemuksissa Jumalan armosta usko kasvaa, kun saamme kohdata Jumalan hyvää huolenpitoa. Pelot ja ahdistukset väistyvät sydämestämme, kun saamme yhä uudestaan kokea Jumalan ihmeellistä apua vaikeissa elämän olosuhteissa. Tämä on usein aikaa vievä prosessi, sillä luonnollisen ihmisen sydän on helposti taakoittuva ja ahdistuva kovissa ja kivuliaissa elämäntilanteissa. Herran Jeesuksen seurassa (Jeesus asuu Pyhässä Hengessä uskovan sydämessä) usko kasvaa, kun opimme yhä enemmän turvautumaan Häneen ja näkemään Hänen tekojansa meidän elämässämme.

Matt 14:
23 Ja laskettuaan kansan hän nousi vuorelle yksinäisyyteen, rukoilemaan. Ja kun ilta tuli, oli hän siellä yksinänsä.
24 Mutta venhe oli jo monen vakomitan päässä maasta, aaltojen ahdistamana, sillä tuuli oli vastainen.
25 Ja neljännellä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä.
26 Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän järven päällä, peljästyivät he ja sanoivat: "Se on aave," ja huusivat pelosta.
27 Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö".
28 Pietari vastasi hänelle ja sanoi: "Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten".
29 Hän sanoi: "Tule". Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö.
30 Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: "Herra, auta minua".
31 Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?"
32 Ja kun he olivat astuneet venheeseen, asettui tuuli.
33 Niin venheessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika".

Herran Jeesuksen opetuslapset olivat taas veneessä järvellä ahdistuneina ja pelokkaina myrskyaaltojen keskellä. Mekin joudumme usein yhä uudestaan kohtaamaan omat pelkomme ja ahdistuksemme. Opetuslapset olivat niin peloissaan etteivät he kyenneet eivätkä osanneet huutaa Jeesusta avukseen. Kun pelko ja ahdistus oli suuri, niin siksi opetuslapset eivät tunnistaneet Herraa Jeesusta, joka oli tulossa auttamaan heitä. Jos sinun sydäntäsi hallitsee pelko ja ahdistus olivat syyt mitkä tahansa, niin sinäkin voit olla tilanteessa, jossa et tunnista Herraa Jeesusta ja Hänen apuansa ja pelkosi tähden voit torjua Jumalan avun, koska pelko ja ahdistus estää sinua turvautumasta Jumalan voimaan ja apuun.

Vaikka opetuslapset eivät tunnistaneet Herraa Jeesusta eivätkä kyenneet pyytämään Jeesusta auttamaan heitä, niin siitä huolimatta Herra Jeesus tuli auttamaan heitä, koska Herra Jeesus rakastaa opetuslapsiaan. Rakkaudesta sinuun Herra Jeesus tulee elämäsi kipupisteeseen ja auttaa sinua, vaikka et pelkosi ja ahdistuksesi tähden kykene näkemään Jumalan mahdollisuuksia tai et kykene turvautumaan Häneen. Tämä on todella lohdullista ja armollista, sillä voit olla tilanteessa, jossa olet kyvytön uskomaan sekä näkemään Jumalan mahdollisuuksia, mutta siitä huolimatta Herra Jeesus lähestyy auttamaan sinua.

Herra Jeesus sanoi opetuslapsille, olkaa turvallisella mielellä, Minä olen, älkää pelätkö. Uskovankin sydäntä ja mieltä voi taakoittaa turvattomuus ja pelko, mutta Herra Jeesus poistaa pelon ja turvattomuuden sinun sydämestäsi. Pietari halusi varmistua, että kyse on Jeesuksesta ja hän sanoi, että jos se olet sinä Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten. Tässä on myös tärkeä opetus, sillä usko Jeesukseen toimii ainoastaan sen mukaan mikä on Jumalan käsky ja asetus siitä kuinka ja miten Herraan Jeesukseen tulee uskoa. Jos usko ei perustu Jumalan käskyihin (opetus), vaan ihmisten perinteisiin tai vääriin opetuksiin, niin silloin uskova ei kasva terveeseen ja Raamatulliseen uskoon, vaan jää pelkojensa vangiksi sekä perinteiden ja väärien oppien orjuuteen.

Kun Herra Jeesus käski Pietaria kävelemään myrskyävän järven päälle, niin vasta silloin Pietari astui ulos veneestä ja alkoi kävelemään kohti Jeesusta myrskyaaltojen päällä. Jos Pietari olisi jäänyt veneeseen eikä ottanut uskossa askeleita eteenpäin, niin hän olisi samalla jäänyt pelkonsa ja ahdistuksen vangiksi, jota hän koki veneessä myrskyaaltojen keskellä. Silloin kun Herra Jeesus tulee meidän luoksemme tai lähettää meille apua, jonkun uskon ystävän kautta, haluten auttaa meitä eteenpäin, niin me jäämme pelkojemme ja ahdistustemme vangeiksi jos emme ota uskossa askeleita eteenpäin siihen suuntaan mihin Jeesus kehottaa meitä ottamaan uskossa askeleita. Tämä on todella tärkeää ymmärtää.

Pietari oli pelon ja ahdistuksen vallassa myrskyävällä järvellä, mutta kun hän otti uskossa askeleita eteenpäin, niin hän kykeni kävelemään myrskyävän järven päällä, joka oli aiheuttanut hänelle pelkoa ja ahdistusta. Kun Pietari otti uskossa askeleita ja totteli Herraa Jeesusta, niin hän kykeni nousemaan pelkonsa ja ahdistuksensa aiheuttajan yläpuolella kävelemään veden päällä ja pelko sekä ahdistus poistui hänen sydämestään uskon kautta Herraan Jeesukseen oikeaan suuntaan kulkemisen kautta ja katse kiinnitettynä ja ankkuroituna Herraan Jeesukseen. Sinä voit kokea pelkoa ja ahdistusta sekä turvattomuutta erilaisten syiden takia ja jos jäät tilanteeseen, joka aiheuttaa pelkoa, ahdistusta ja turvattomuutta, niin et pääse niistä vapaaksi, ellet ota askeleita uskossa Jeesukseen oikeaan suuntaan. Jos otat uskossa askeleen siihen suuntaan johon sinun tulee ottaa uskossa askeleita uskoen Herraan Jeesukseen ja katsoen Häneen, etkä katso ongelmiisi, niin sinä tulet pääsemään uskossa eteenpäin ja vapaudut peloistasi, ahdistuksistasi sekä turvattomuudesta jne. Usein peloista, ahdistuksista ja turvattomuudesta jne. vapautuminen uskon kautta on uskon elämän kasvuprosessi, joka tuottaa vapautumisen tietyn ajanjakson kautta kun yhä uudestaan saamme kokea Jumalan hyvää huolenpitoa ja Jumalan voimaa ja apua omassa elämässämme.

Pietari käveli myrskyävän järven päällä ei omassa voimassaan, vaan Jumalan voimassa, mutta Pietarin piti ihan omin jaloin ottaa askeleita ja kävellä kohti Jeesusta. Liian usein me uskovat odotamme Jumalan voimalatausta ja sellaista robottivaihetta ja luulemme, että kun Jumalan voima toimii, niin silloin ihmisen ei tarvitse tehdä itse mitään. Toki on sellaisia asioita, joissa voimme vain katsella ja olla paikallamme liikkumatta kun Jumalan voima toimii. Silloin kun on kyse peloista, ahdistuksista ja tämän maailman synnin myrskyaalloista, jotka pyrkivät hukkumaan meidät, niin meidän tulee ottaa askeleita uskossa eteenpäin siihen suuntaan, mitä Raamatun sanan totuus opettaa ja mihin Pyhä Henki kehottaa meitä, muistaen sen ettei Pyhä Henki toimi vastoin Jumalan sanan totuutta.

Pietarin käveleminen veden päällä on voimakas Raamatun opetus, jonka tarkoitus on opettaa meille, että jos jäämme pelkoihimme ja ahdistukseemme, niin emme pääse niistä vapaaksi, mutta jos uskallamme ottaa uskon askeleen oikeaan suuntaan, niin Jumalan voima kantaa meidät pelkojen ja ahdistusten yli (muista uskon kasvuprosessi!). Silloin kun otat uskossa askeleita katse kiinnitettynä Herraan Jeesukseen, niin sinä opit vapautumaan peloista ja ahdistuksista. Katsominen Herraan Jeesukseen tarkoittaa pelastusvarmuuden kautta uskomista Herraan Jeesukseen Raamatun sanan totuuden mukaisesti. Jos teet niin kuin Pietari, että lakkaat katsomasta Jeesukseen ja kohotat katseesi uudestaan myrskyaaltoihin (elämäsi ongelmiin, pelkoihin ja ahdistuksiin jne.), niin myrskyaalto imaisee sinut mukaansa ja pelko sekä ahdistus palaavat sydämeesi.

Kun Pietari kohotti katseensa pois Jeesuksesta ja alkoi katselemaan myrskytuulta ja myrskyaaltoja, niin silloin pelko taas valtasi hänen sydämensä ja hän rupesi vajoamaan eikä kyennyt enää kävelemään myrskyävän järven päällä. Aina silloin kun sinun elämäsi keskipiste on pelkosi ja ahdistuksesi jne. niin silloin et kykene ottamaan uskon askeleita, vaan sen sijaan alat vaipumaan epätoivoon ja ahdistukseen, koska pelko ja ahdistus on sydämesi keskipiste. Silloin kun sydämesi keskipiste on Herrassa Jeesuksessa, niin silloin kykenet ottamaan uskon askeleita, jonka seurauksena pelko ja ahdistus väistyy ja poistuu sydämestäsi.

Lohdullista ja armollista on, että Herra Jeesus ojensi kätensä tarttuen veteen vajoavaan Pietariin, nostaen hänet ylös vajoamasta myrskyaaltoihin ja joutumasta veden hukuttamaksi. Sinäkin voit olla sellaisessa tilanteessa uskovana ihmisenä, että et ole vielä oppinut luottamaan ja turvautumaan Herraan Jeesukseen, mutta Hän ojentaa kätensä sinulle antaen sinulle turvapaikan pelkojesi ja ahdistustesi keskellä, niin etteivät pelkosi ja ahdistuksesi kykene tuhoamaan sinua. Kun tarpeeksi montaa kertaa olet samassa tilanteessa, jossa Herra Jeesus auttaa sinua, niin opit luottamaan ja turvaamaan Häneen sekä opit kasvamaan pois peloistasi ja ahdistuksistasi sekä opit ja kykenet ottamaan uskossa askeleita oikeaan suuntaan, uskoen ja luottaen Herraan Jeesukseen.

Herra Jeesus sanoi Pietarin olevan vähäuskoinen ja miksi hän epäili kävellessään veden päällä. Vähäuskoinen sana tarkoittaa alkukielellä todella pientä uskoa. Jos alat epäilemään Herran Jeesuksen apua ja käännät katseesi pois Herrasta Jeesuksesta, niin silloin elämäsi ongelmat, synnit, pelot ja ahdistukset saavat sinusta niskalenkin vangiten sinut epätoivon vankilaan, joka suuresti taakoittaa ja rikkoo sinun sydäntäsi. Ajattele sitä kuinka Pietarilla oli todella vähän uskoa, mutta kun vähäinen usko oli ankkuroitu ja kiinnitetty Herraan Jeesukseen, niin hän kykeni Jumalan avulla tekemään sellaista mitä ihminen ei voi tehdä omin voimin. Sinullakaan ei tarvitse olla kuin vähän uskoa, mutta jos vähäinen usko on ankkuroitu ja kiinnitetty Herraan Jeesukseen, niin silloin kykenet tekemään niitä asioita, joita et ole pystynyt tekemään pelkojesi ja ahdistustesi tähden. Kun ja jos otat uskon askeleen luottaen ja uskoen Herraan Jeesukseen, niin silloin saat nähdä kuinka Jumalan voima kantaa sinua yli vaikeuksien ja pelkojen, niin kuin usko Jeesukseen kantoi Pietaria kävelemään veden päällä.

Kun Herra Jeesus oli ojentanut kätensä ja tarttui kiinni Pietariin estäen ettei Pietari hukkunut myrskyaaltojen raivoamalla järvellä, niin sen jälkeen kun Jeesus ja Pietari astuivat veneeseen, niin myrskytuuli tyyntyi. Vene oli järvellä myrskyssä hengenvaarallinen paikka ja opetuslapsille olisi käynyt huonosti ellei Herra Jeesus olisi tullut heidän luokseen ja auttanut heitä. Kun Herra Jeesus astui veneeseen, niin myrskytuuli väistyi ja lakkasi puhaltamasta. Sinäkin voit olla elämässäsi suurissa ongelmissa, suuren pelon ja ahdistuksen vankina, mutta jos annat Herran Jeesuksen tyynnyttää elämäsi myrskytuulet, niin silloin tulet vapautumaan pelkojesi ja ahdistuksiesi vankilasta. Liian usein rikkinäinen ihminen haluaa itse pelostaan ja ahdistuksestaan käsin määrätä ja päättää miten ja millä tavalla häntä tulisi auttaa. Avun vaatiminen, joka perustuu pelkoon, ahdistukseen sekä synnin hallitsemaan sydämeen ei voi koskaan auttaa ihmistä todelliseen Jumalan lasten vapauteen.

Silloin kun uskova ihminen antaa Herran Jeesuksen ja Jumalan sanan totuuden sekä Pyhän Hengen voimavaikutuksen ohjata häntä vapauteen synnin siteistä, peloista ja ahdistuksista eikä halua itse määrätä tai kontrolloida sitä miten vapaus tulisi saavuttaa, vaan antaa todellakin Herran Jeesuksen päättää siitä miten ja millä tavalla vapaus Kristuksessa saavutetaan, niin silloin uskova ihminen tulee pääsemään vapaaksi synnin siteistään, peloistaan ja ahdistuksistaan. Vapautuminen on yleensä prosessi, joka tulee tapahtumaan uskonkasvun prosessin myötä, kun uskovan ihmisen sydän ja mieli on alistunut tottelemaan Herran Jeesuksen ja Jumalan sanan totuuden ohjeita ja opetuksia.

Matt 14:33 oleva kumarsivat sana tarkoittaa alkukielellä palvomista. Opetuslapset kumartaen palvoivat Herraa Jeesusta sanoen Hänen olevan totisesti Jumalan Poika, kun he näkivät Herran Jeesuksen Jumalisuuden kautta tekevän yliluonnollisia asioita opetuslasten hyväksi. Meidän tulee palvoa Herraa Jeesusta ja pitää Häntä Jumalan Poikana sekä sanana, joka oli (on) Jumala, joka tuli lihaksi (ihmiseksi). Jumalan ihmeiden päätarkoitus on auttaa ihmisiä pois ahdistuksista ja synneistä sekä saada aikaan luottamusta Jumalaan. Myrskyävän järven tyyntymisihme oli kytketty Jumalan sanaan, koska ihme tapahtui vasta sen jälkeen kun Herra Jeesus käski sanoen tule. Raamatun opetuksen mukaan usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan (totuuden) kautta. Suurin ihmeistä on jumalattoman ihmisen pelastuminen Jumalan armosta parannuksen tekemisen ja evankeliumin uskomisen kautta. Jumalan ihme ja voimavaikutus synnyttää luottamusta Jumalaa kohtaan uskovan ihmisen sydämessä. Herra Jeesus vuodatti verensä ja kuoli meidän syntiemme tähden syntien anteeksisaamiseksi. Saakoon Herra Jeesus synnyttää meissä lisää uskoa Häneen Jumalan kunniaksi ja kirkkaudeksi.
 


Petri Paavola 6.2.2018

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker