Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Rauhaa uskon ystävät,

Kun rekisteröidyin facebookiin varsin pian sen jälkeen minut liitettiin useampaan facebook-ryhmään, johon en missään nimessä halua kuulua. En ole löytänyt sellaista toimintoa, jolla voisin estää ettei minua voisi liittää mihinkään facebook-ryhmään. Siksi tuon selkeästi esille etten oma-aloitteisesti omasta halustani liity mihinkään facebook-ryhmään ja aina kun huomaan, että minut on liitetty johonkin ryhmään, niin eroan siitä. Painotan sitä, että jos minun havaitaan olevan jonkin facebook-ryhmän jäsen, niin minut on liitetty sinne kysymättä lupaani ja kuten toin jo aikaisemmin esille, niin en liity enkä tule liittymään mihinkään ryhmään ja heti kun huomaan, että minut on sellaiseen liitetty, niin eroan sieltä. Facebookissa on paljon sellaisia epämääräisiä ryhmiä, joiden elämänarvoja en jaa, enkä tietenkään halua, että minut liitetään sellaiseen ryhmään. On muutenkin epäasiallista liittää ihminen johonkin ryhmään lupaa kysymättä.

Se olisi tietenkin ratkaisu, että kävisi tarkasti läpi jokaisen kaveripyynnön ja jos kaveripyynnön takana on ihminen, joka kuuluu sellaiseen ryhmään, jonka elämänarvoja en jaa, niin en hyväksyisi häntä kaverikseni. Tässä on vain eräs ongelma.  Kaveripyyntöjä voi tulla päivässä niin paljon ettei minulla ole aikaa käydä läpi jokaisen sivuja.

Facebookissa on varmaan myös hyviä ja asiallisia ryhmiä, mutta minulla ei ole aikaa olla minkään ryhmän jäsen, koska olen täystyöllistetty jo muutenkin. En halua olla kenellekään tyly tai töykeä, mutta meillä jokaisella on omat rajoituksensa ja minulla on aikarajoitus elämässäni koskien Internetiä ettei minulla ole ylimääräistä aikaa pyöriä siellä enempää kuin mitä siihen yleensä käytän aikaa. Tulin facebookiin sitä varten, koska minua pyydettiin siellä jakamaan ajatuksiani ja linkkejäni kirjoituksiini, koska pyytäjät ovat kokeneet niiden olevan hyödyllisiä muille. Edellä oleva sitä varten, että ymmärrät toimintatapani ja motiivini facebookissa, sillä en halua loukata ketään, enkä väheksy ketään.

Petri Paavola 22.7.2016

Päivitys 30.8.2016:

Alusta asti facebook sivullani olen toiminut siten etten ole etsinyt itselleni facebook kavereita, enkä aio etsiäkään. En ole keräämässä itseni ympärille tai facebookiin kavereita tai ystäviä, sillä tarkoitukseni on kirjoittaa facebook sivulleni jotakin Raamatun opetusta, julkaista sivuni tai muiden ihmisten sivujen linkkejä jne.

Otan kuitenkin vastaan ja hyväksyn kaikki asialliset kaveripyynnöt. Sen lisäksi hyväksyn facebook kavereiden ehdottamat kaveripyynnöt tiettyä harkintaa käyttäen. En halua myöskään käydä itse henkilökohtaisesti keskustelua facebook sivullani, koska minulla on kiire monien muiden asioiden kanssa. Olen ollut pitkään sitä mieltä etten tee itselleni facebook tiliä, koska minulla ei ole aikaa hengailla facebookissa. Kotisivuni yhden viikon kävijämäärät ovat sen verran suuret sekä sitä kautta tuleva palaute, kysymyksineen jne. sekä muut yhteydenotot vievät paljon aikaani. Sitten on vielä kaikki muu, perhe-elämä ja arjen askareet sekä Raamatun tutkiminen ja sivuilleni kirjoittaminen ja kaikkea muuta. En enää kykene antamaan aikaani enempää muualle, siksi en kommentoi enkä keskustele julkisesti seinälläni facebookissa kenenkään kanssa. Toivon mukaan ymmärrätte ettei kyse ole siitä etten noteeraisi lähimmäisiäni, mutta aika ei kerta kaikkiaan riitä kaikkialle. Miksi sitten tulin facebookiin? Olen saanut palautetta siitä, että monet uskovat ihmiset ovat rakentuneet sivujeni kautta. Muutama uskon ystävä on sanonut, että facebookin kautta voisi myös levittää eteenpäin kirjoituksiani ja videoita. Tässä on se syy. Jos joku kokee sivuillani olevien kirjoituksieni olleen hyödyllisiä, niin facebookin kautta ne voivat levitä eteenpäin sellaisillekin ihmisille, jotka eivät käy sivuillani. Se tietenkin tulee muistaa, että olen vajavainen ja erehtyväinen ihminen, siksi kirjoitukseni ja opetukseni tulee tutkia ja koetella Jumalan sanan avulla rukouksen kera.

Minut saa kiinni kotisivujeni kautta jos haluaa keskustella tai kysellä jotakin. Jumalan siunausta kaikille


 

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker