E.W. Kenyonin valheopit

Essek William Kenyonin sanotaan olevan uskon sana liikkeen (Word of Faith - WOF) perustaja. Kenyon omaksui New-Age liikkeen opetuksia, kristillistä tiedettä sekä gnostilaisia opetuksia. Kenyon opetti uskovien ihmisten olevan pieniä jumalia, jotka ovat samaa luokkaa Jumalan kanssa. Kenyonin mukaan koska ihminen on pieni jumala, niin siksi hän voi käyttää samaa uskon voimaa kuin mitä Jumalassa on. [E.W. Kenyon, What Happened from the Cross to the Throne? (Kenyon, 1945, 5th ed.) pp. 62, 173-76.]

Kenyon uskoi myös ettei Jeesuksen veri sovittanut syntejä, eikä Jeesuksen risti pelasta:

"Since sin and sickness are purely spiritual, mere physical death could never atone, nor could it deal with the source of sin and sickness: Satan." [E.W. Kenyon, Jesus the Healer, p. 17.]

E“We have sung `Nearer the cross' and we have prayed that we might be `Nearer the cross' but the cross has no salvation in it. It is a place of failure and defeat.” (Advanced Bible Course, p.279)

E.W. Kenyon toi New-Age opetuksen sekä riivaajahenget seurakuntien keskuuteen ja kaikki ne seurakunnat ja uskovat, jotka ottivat vastaan Kenyonin "voitelun" ja opetuksen ottivat vastaan riivaajahenkien valhevoiman ja valheopit. Kenyonin kautta tuli JDS-opin eksytys sekä monet muut eksyttäväiset opit. Monet eksyttäjät ovat jatkaneet Kenyonin harhaoppien levittämistä uskon sanan liikkeen kautta. He eivät ole ainoastaan eksyttäneet valheopeilla, vaan heidän mukanaan tuli myös riivaajahenget seurakuntiin tehden monia tunnustekoja ja ihmeitä valhevoiman kautta.

Kenyon opetti JDS-opin harhaopetusta ettei Jeesuksen veri ja kuolema Golgatan keskimmäisellä ristillä sovita syntejä eikä tuo pelastusta; että Jeesukseen meni ristillä saatanan luonto: Jeesus sovitti synnit helvetissä, ei ristillä:


E. W. Kenyonin opettaa Jesus died spiritually- oppia kirjassaan The Father and his family, alla on kursivoituna tämä harhaoppi:

Jeesus riippui ristillä kolme tuntia ennen kuin Hänestä tuli syntiemme kantaja. Hänestä tuli syntien kantaja sillä hetkellä kun Jumala otti meidän syntimme ja laski ne Hänen henkensä päälle. Silloin Hänen henkensä koki muutoksen ja Hän siirtyi hengellisen kuoleman ja saatanan valtaan. Oli välttämätöntä, että Hänet samastettiin sen yhteyden kanssa, joka meillä on saatanaan, niin että Hänkin kuoli hengellisesti. Se tapahtui silloin kun Hän huusi: ”Jumalani Jumalani miksi minut hylkäsit?” Nyt Hän on meidän syntiemme kirous. Nyt Hänet on suljettu pois Jumalan läsnäolosta. Tuntikausia Hän riippuu siellä ja lopuksi huutaa: ” Se on täytetty” ja luovuttaa henkensä. Jeesus ei tällä tarkoita, että Hänen sijaiskärsimyksensä olisi täytetty. Huuto tarkoitti sitä, että ihmisenä ja juutalaisena Hän oli täyttänyt Mooseksen lain. Kun Jeesus teki tämän, Hänen täytyi mennä helvettiin ja maksaa meidän syntisen luontomme rangaistus. Jeesus tuli osalliseksi saatanan luonnosta, kun Jumala pani meidän syntisen luontomme Hänen päälleen ristillä.

Kärsittyään fyysisen kuoleman hänen henkensä vietiin helvettiin, jossa hänet köytettiin synnin ja sairauden kahleilla ja kaikella saatanan pahuudella. Helvetin demonien kuoro saatanan johdolla lauloi: Me olemme voittaneet, me olemme voittaneet Jumalan Pojan. Sen jälkeen seurasi voitonjuhla kadotuksessa, koska perkele nyt uskoi voittaneensa Jumalan Pojan. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että Jeesus esiintyi syntisten edusmiehenä, kun hänet tehtiin synniksi ja Hän otti itselleen saatanan pahan luonnon. Siksi Jumala hylkäsi Hänet. Hän ei ollut enää Hänen Isänsä, koska saatana oli nyt hänen herransa. Jeesus kärsi sanoin kuvaamattomasti helvetissä kolme päivää ja yötä, kaikki helvetin joukot kimpussaan.

Sitten Hänet äkkiä vanhurskautettiin. Kaikkivaltias Jumala nousi taivaassa ylös valtaistuimeltaan ja huusi: Se on täytetty! Se riittää! Silloin Jumala saattoi sanoa: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Tuona hetkessä helvetissä synti kysymys oli ratkaistu. Jeesus Kristus oli laillisesti vanhurskautettu ja Hänelle oli palautettu Hänen valtansa. Jeesus syntyi uudesti ja oli jälleen hengessä elävä. Helvetti vapisi. Jeesus pudisti itsensä vapaaksi synnin, sairauden ja pahuuden kahleista. Hän meni perkeleen eteen, tarttui häneen ja heitti hänet maahan. Sitten Jeesus laski jalkansa hänen päällensä ja otti häneltä kuoleman, kuoleman valtakunnan ja haudan avaimet. Pyhä Henki avasi helvetin portit ja herätti Jeesuksen ruumiin kuolleista. Hän nousi ylös Isän luo ja julisti: Minä olen maksanut hinnan ja avannut vankilan ovet.

 

Kristus voitti saatanan(helvetissä) niin kuin ihminen. Saatana saattoi pitää Hänet valtansa alaisena siihen saakka kun Jumala oli julistanut Hänet vanhurskaaksi. Kristus oli ensimmäinen ihminen, joka vapautti itsensä saatanan vankeudesta ja voitti hänet. Kun Hän nousi ylös niin kuin ihminen, saatanan voimat asetettiin Hänen jalkojensa alle.

 

Kenyonin oppi että kuolemansa jälkeen Jeesus otti päällensä saatanan luonnon, jonka seurauksena Jeesus köytettiin kaikella pahuudella on Jumalanpilkkaa, Raamatun sanan vääristämistä sekä Herran Jeesuksen Jumaluuden kieltämistä. Kenyon kieltää Jeesuksen Jumaluuden, koska hän opetti Jeesuksen olleen täynnä saatanan kaikkea pahuutta saatanallisen luonnon kautta. Kenyonissa vaikuttavat riivaajahenget pilkkasivat Jeesusta sekä yrittävät eksyttää ihmisiä uskomaan valheopetuksen Jeesuksesta, joka luopui Jumaluudesta ottaen saatanan luonnon sovittaen synnit helvetissä. Kenyonin "evankeliumi" on riivaajien valhe-evankeliumi, jonka tarkoitus on pilkata, halveksua sekä vääristää Raamatullinen pelastuksen evankeliumi Herran Jeesuksen veren ja kuoleman kautta.

On täysin varmaa, ettei Herra Jeesus hyväksy JDS-opin mukaista "evankeliumia", sillä se vääristää Raamatun evankeliumin ja totuuden sekä hylkää Raamatullisen pelastuksen Golgatan ristillä Jeesuksen veren kautta. On myös täysin varmaa, että JDS-opin mukaisen "evankeliumin" julistaminen johdattaa sen julistajat sekä siihen uskovat iankaikkiseen kadotukseen. Moni voi ajatella, että kirjoitan kovaa tekstiä ja tuomitsen muita, mutta en tuomitse, vaan kerron sen että Jumala tuomitsee väärän evankeliumin julistajat sekä tuo esille sanassaan, että väärän evankeliumin julistajat ovat kirouksen alla:

Gal 1:
8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee hylätä ja karttaa JDS-opin julistajien opetukset. Tänä päivänä monissa uskovien yhteyksissä luetaan JDS-oppiin sitoutuneiden julistajien kirjoja, sekä heitä kutsutaan puhumaan moniin seurakuntiin. Tällä alueella uskovien tulee tehdä suursiivous sekä panna pois kaikki opetus mitä JDS-opin julistajat opettavat. Moni voi sanoa, että heillä on paljon hyvääkin, miksi en siis ottaisi sitä vastaan mikä on hyvää ja hylkään vain sen mikä ei ole Raamatullista.

Silloin kun pelastuksen perusta on väärä ja on kyseessä kadotukseen johtava "evankeliumi", niin ei sellaiselta perustukselta tule vastaanottaa mitään. Otan asiaa valaisevan esimerkin. Jos asut talossa, jonka perustukset ovat homeessa, mutta talo on muuten kunnossa, niin se mikä on talossa on hyvää on pian käyttökelvotonta, koska home leviää pikkuhiljaa kaikkialle. Samoin on myös JDS-opin julistajien kanssa. Sekin "hyvä" mikä heillä on, on kirouksen perustuksen varaan rakennettua. Sekin mikä voi näyttää hyvältä ja oikealta, ei kuitenkaan ole sitä kun Jumalan sanan totuus saa läpivalaista sen kokonaan.

Miksi rakentuisit ja eläisit talossa, jonka perustukset ovat homeessa, julistaen kuolemaa ja kadotusta? Miksi et rakentuisi ja eläisi talossa, jonka perustukset ovat Kristus Kalliolle rakennettu, tuoden suloisen tuoksun Isä Jumalalle, Herran Jeesuksen sovitustyön kautta? Tämä on vakava asia, sillä jos ja kun syöt kuormasta, jonka osoite on iankaikkinen kuolema ja kadotus, niin et hyödy siitä mitään, vaan saat siitä itsellesi vahinkoa ja pahimmassa tapauksessa voit menettää pelastuksen Herrassa Jeesuksessa.

Meidän tulee ymmärtää se, että talo jonka perustukset ovat homeessa on kokonaan käyttökelvoton ja se tulee purkaa kokonaan ja sen tilalle tulee rakentaa kokonaan uusi talo, joka on rakennettu pelkästään ja yksistään Kristus-Kalliolle.

Toivon mukaan et pidä minua tiukkapipoisena, lakihenkisenä tai rakkaudettomana, vaan ymmärrät että on kyseessä rakkaus totuuteen ja ojentautuminen uskossa Jumalan armosta, Jumalan sanan totuuden mukaiseen uskon elämään. Tutki ja koettele kirjoitukseni Raamatun sanan avulla. Tutki se rukouksessa ollen etsien Jumalan tahtoa sekä Hänen sanansa (Raamattu) totuutta. Se on ainoa suunta, johon Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee vaeltaa ja jota uskoa.


Kirjoitus
on kokonaisuudessaan sivullani: Eksytys: Uskovasta tulee synnitön ja JumalaPetri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
terveyskirjasto.fi/
 

 

 

 

eXTReMe Tracker