Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Lopunajan laittomuus ja ylöstempaus
              

Kuolleiden ylösnousemus

 

1 Tess 4:
14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

1 Kor 15:
51 ¶ Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,
52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
53 Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.

Raamattu opettaa, että ennen uskovien maanpäällistä ylöstempausta (ylösotto) Kristuksessa kuolleet tulevat nousemaan ylös ensin ja sitten maan päällä elossa olevat uskovat temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin. Kun tutkimme Raamattua, niin saamme selvyyden siitä milloin tapahtuu Kristuksessa kuolleiden ylösnousemus.

Ilm 20:
1 ¶ Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.
2 Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi
3 ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.
4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
5 Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
7 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan,
8 ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka.
9 Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.
10 Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.
11 ¶ Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
12 Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

Ilmestyskirjan 20 luvun opetuksen mukaan aivan tämän armotalouskauden viime hetkillä saatana otettaan kiinni ja sidotaan tuhanneksi vuodeksi. Tämän armotalouskauden viime hetkillä Kristuksessa kuolleet, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja ja Jumalan sanan tähden eivätkä kumartaneet petoa ja pedon kuvaa, eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä, niin he virkosivat eloon (Kristuksessa kuolleiden ylösnousemus - ensimmäinen ylösnousemus) ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.

Ilmestyskirjan 20 luvun jakeen 5 muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet tarkoittaa sitä, että he olivat kuolleet jumalattomina, sillä heillä ei ole osaa ensimmäisessä ylösnousemuksessa ja toisella kuolemalla on heihin se valta, että kun he virkoavat eloon, niin he tulevat Jumalan viimeiselle tuomiolle tuomittavaksi tekojensa mukaan iankaikkiseen kadotukseen, joka on toinen kuolema.

Ilmestyskirjan 20 luku kertoo, että Kristuksessa kuolleet nousevat ylös aivan armotalouskauden (tämä nykyinen aikakausi) lopussa, joka tarkoittaa sitä, että sen jälkeen tapahtuu maan päällä olevan seurakunnan ylöstempaus (ylösotto) aivan niin kuin 1 Tess 4:14-17 ja 1 Kor 15:51-53 sanovat. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakunta on maan päällä myös Jumalan vihan maljojen aikana, mutta Jumalan viha ei kohtaa seurakuntaa, vaan maan päällä olevia jumalattomia. Raamattu ei opeta seurakunnan ylöstempausta ennen antikristuksen ilmestymistä, vaan antikristuksen ilmestymisen jälkeen aivan tämän armotalouskauden lopussa.

 

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker