Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Näkökulma anteeksiantamukseen

Luin eilen iltamyöhäisellä 2 Korinttolaiskirjeen toista lukua ja lukiessani sitä minulle nousi mieleeni voimakkaasti tietty näkökulma anteeksiantamukseen liittyen, josta nyt kirjoitan. 2 Korinttolaiskirjeessä toisessa luvussa on enemmänkin asiaa, mutta tällä kerralla keskityn pelkästään anteeksiantamukseen, koska tässä luvussa on todella tärkeä asia anteeksiantamuksesta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

Apostoli Paavali kirjoitti kuinka Korinton seurakunnan  keskuudessa oli eräs henkilö, joka oli tuottanut seurakunnassa murhetta (tehnyt syntiä). Paavali kehotti, että tälle murhetta tuottaneelle tuli antaa anteeksi ja lohduttaa häntä, joka tarkoittaa sitä, että murhetta tuottanut oli tunnustanut syntinsä ja saanut ne Jumalalta anteeksi. Tämä käy ilmi siitä kun Paavali kehotti lohduttamaan tätä henkilöä, sillä Paavali ei olisi voinut kehottaa lohduttamaan sellaista henkilöä, joka edelleen haluaisi jatkaa synnissä elämistä.

Paavali sanoi, että tämä murhetta tuottanut henkilö voisi jopa menehtyä murheeseensa. Alkutekstissä on sellainen sana kuin katapino, joka tarkoittaa niellä, hukkua, menehtyä. 2 Kor 2:7 jakeessa katapino sana on passiivin muodossa, jolloin se tarkoittaa hukkua tai menehtyä. Itse ajattelen, että Paavali tarkoitti, että hän voi suistua raiteiltaan murheensa kanssa jos seurakunta ei anna hänelle anteeksi. Paavali sanoi, että seurakunnan tuli päättää ruveta osoittamaan rakkautta tälle henkilölle.

Tämä on todella tärkeä opetus, sillä jos joku on tehnyt syntiä ja hän saanut syntinsä anteeksi Jumalalta, mutta seurakunta ei anna hänen syntiään anteeksi, niin hän ei ole välttämättä kasvanut Herrassa siten ettei antaisi ihmisten anteeksiantamattomuuden häiritä itseään. Tästä syystä hänen elämänsä voi suistua raiteiltaan ja järkkyä pahoin. On todella julmaa ja väärin sekä syntiä olla antamatta anteeksi ihmiselle, joka on saanut syntinsä anteeksi Jumalalta, joka tarkoittaa sitä, että Herran Jeesuksen veri on puhdistanut hänen syntinsä.

Silloin tietenkään emme saa julistaa kenellekään syntien anteeksiantamusta, jos hän on langennut elämään synnissä eikä ole tehnyt parannusta synnistään. Sellaisessa tapauksessa meillä ei ole oikeutta anteeksiantamattomuuteen jos Jumala on antanut ihmiselle anteeksi hänen syntinsä.

Kun Paavali kehotti seurakuntaa, että heidän tuli päättää ruveta osoittamaan rakkautta tätä henkilöä kohtaan, niin se on syntien anteeksiantamisen seuraus - olla Jumalan rakkauden kohteena syntinsä anteeksi saaneena Jumalan armosta. Seurakunnan tuli nyt antaa Jumalan rakkauden vaikuttaa ja rakkauden tekojen kautta osoittaa, että he olivat antaneet hänelle anteeksi hänen syntinsä. Paavali sanoi tähän kohtaan, että hän saisi nähdä, kuinka te kestätte koetuksen, oletteko kaikessa kuuliaiset.

Paavali kirjoitti kuinka anteeksiantamus tulee tehdä Herran Jeesuksen kasvojen edessä, joka tarkoittaa sitä, että anteeksiantamus tulee tapahtua ensin sydämessä, jonka jälkeen se voidaan lausua ääneen sekä osoittaa myös rakkauden tekoina. Paavali kirjoitti anteeksiantamukseen liittyen, että jos annat anteeksi, niin saatana ei pääse sinusta voitolle, sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat.

Silloin kun ihminen elää anteeksiantamattomuudessa jotakin ihmistä kohtaan, vaikka hänen tulisi elää anteeksiantamuksessa, niin anteeksiantamattomuutensa tähden saatana pääsee hänestä voitolle, eikä hän silloin tunnista saatanan juonia.

Jos me elämme anteeksiantamattomuudessa jotakin kohtaan, niin se voi näkyä monella tavalla, joista yksi on sellainen, että sinulla on kaunaa jotakin uskovaa ihmistä (jumalatonta) kohtaan. Tämä kauna ajaa sinua aina parjaamaan tätä henkilöä tai olemaan häntä vastaan kaikin tavoin. Jos näin on sinun elämässäsi, niin et kykene tunnistamaan saatanan juonia, et omassa elämässäsi tai siinä missä ajassa olemme. Koen sydämessäni kuinka Herra Jeesus haluaa puhua sinulle, joka kannat kaunaa toiselle ihmiselle, niin se voi olla (usein on) syy sille miksi et ymmärrä sitä aikaa missä me nyt elämme, etkä voi nähdä saatanan juonia tässä nykyisessä tilanteessa (koronavirus ihmisen liikkeelle laittama ja rokote on vaarallinen ei turvallinen).

Jos elät anteeksiantamuksessa Jumalan tahdon mukaisesti, niin silloin olet Jumalan armosta terveellä tavalla uskon kasvun tiellä, jossa opit tunnistamaan saatanan juonet ja hylkäämään ne sekä osaat valita Jumalan tahdon.

Paavali kirjoitti ja antoi kiitoksen Jumalalle siitä kuinka Jumala aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun. On todella tärkeää ymmärtää, että tämä voittosaatossa kulkeminen tapahtuu vain silloin kun olemme Kristuksessa, joka tarkoittaa sitä, että usko on Jumalan vaikuttamaa, joka näkyy rakkauden totuutena Pyhän Hengen voiman kautta käytännön elämässä.

Me olemme Jumalan armosta pelastetut, emmekä voi omilla teoillamme vaikuttaa pelastukseemme, koska pelastuksemme perustus on Herran Jeesuksen veressä ja sovitustyössä. Kun ja jos me Jumalan armosta ojentaudumme elämässämme Jumalan vaikuttaman uskon kautta, niin silloin kuljemme voittosaatossa ja saatanan juonen paljastuvat meille sekä Jumalan tahto avautuu meille. Jos vaellamme lihassa, omassa voimassa, ihmisviisaudessa sekä epäuskossa kapina sydämessä tai synnissä, niin silloin emme vaella arjessa Kristuksen voittosaatossa, vaan lihassa ollen alttiina synnin valheille ja saatanan petoksille.

Elämme lopunajan murroskautta, sillä yhteiskunnat astuvat pian uuteen maailmanjärjestykseen, jonka johtajaksi antikristus asettuu, mutta me odotamme Herran Jeesuksen tulemusta. Nyt on todella tärkeätä valvoa omaa tilaansa ja olla hengellisesti hereillä sekä elää anteeksiantamuksessa toinen toisiamme kohtaan Jumalan tahdon mukaisesti. Olemme menossa kohti maailmanlaajuisen vainon aikaa, mutta niissäkin päivissä Jumala kuljettaa meitä voittosaatossa Herrassa Jeesuksessa ja Hän tuo meidän kauttamme esille Jumalan tuntemisen tuoksun.

Me itsessämme emme ole valoksi tälle maailmalle, mutta Jumala, joka asuu meissä ilmestyy meidän kauttamme tässä maailmassa, kun ojentaudumme elämässä uskoen rakkaudesta totuuteen Herraan Jeesukseen ja kerromme tälle maailmalle evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, Hänen verestään ja sovitustyöstään syntien anteeksisaamiseksi ja pelastukseksi parannuksenteon ja uskon kautta Herraan Jeesukseen.

On todella tärkeätä elää jatkuvassa kiitoksessa Herraa kohtaan ja palvella Häntä uskollisesti kaikesta sydämestämme, sillä Hän on tehnyt ja tekee suuria rakkautensa tekoja meitä kohtaan. Muistakaamme tämä Raamatun sanan kohta:

1 Sam 12:24 Peljätkää vain Herraa ja palvelkaa häntä uskollisesti kaikesta sydämestänne. Sillä katsokaa, kuinka suuria hän on teille tehnyt.

 

 

Petri Paavola 17.12.2020

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
 

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker