Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Netissä olevat kirjoitukset ja huhut osa 2

 

Internetin keskustelupalstoilla ja muissa yhteyksissä on monenlaisia huhuja ja kirjoituksia ihmisistä, jotka eivät pidä paikkaansa. Yleensä en ota kantaa minua koskeviin Internet huhuihin ja kirjoituksiin, mutta nyt tietooni on tullut sen verran törkeä tapaus, että koin sydämessäni kirjoittaa asiasta muutamia ajatuksia.

Netissä on sellainen huhu ja valhe, että minä olisin kaksi vuotta sitten kysynyt (kerjännyt) rahaa joltakin henkilöltä 800 euroa auton korjaukseen.

Ensinnäkin minä en kerjää enkä pyydä rahaa keneltäkään ihmiseltä itselleni tai perheelleni, enkä myös myöskään harrasta lainan pyytämistä keneltäkään. Jokainen minut paremmin tunteva ihminen tietää sen etten pyydä ihmisiltä rahaa, enkä kysele lainan pyytämisiä. Toisekseen meillä on hyvässä kunnossa oleva auto, jossa ei ole ollut suurempia vikoja kaksi vuotta sitten.

Ihminen joka valehtelee nimimerkin takana näin törkeästi ja röyhkeästi tekee sen tarkoituksenaan vahingoittaa ja mustamaalata toisen ihmisen Jumalasuhdetta ja palvelutehtävää. Ymmärrän sen jos olemme uskovina eri mieltä opillisista asioista ja sillä perusteella kirjoitamme julkisesti sävyisän ja asiallisen kirjoituksen jostakin ihmisestä, mutta silloin kun keksitään perättömiä juttuja, eli valehdellaan toisesta, niin silloin on kyse toisen tahallisesta vahingoittamisesta. Tietenkin annan hänelle anteeksi sekä elän anteeksiantamuksessa, mutta koin sydämessäni, että tuli kirjoittaa se mikä on totuus tässä asiassa.

Minulla on hyviä uskon ystäviä eri puolilla Suomea, joista osalla on kutsu sananjulistamiseen sekä Raamatun opettamiseen. Olen huomannut, että joistakin näistä ystävistäni on kirjoitettu monenlaisia valheita. Eräs yhteinen piirre toistuu yhä uudelleen näissä valheissa. Tällainen valhe pyrkii vääristämään asiat päinvastaisiksi esim. siten kun joku uskoo ainoastaan vanhimpien johtavan paikallista seurakuntaa, niin valhe sanoo että tämä henkilö opettaa ettei vanhimpia tarvita tai sitten että vain yksi ihminen saa johtaa seurakuntaa; jos joku uskoo Raamatulliseen yhteen Jumalan seurakuntaan, niin hänen sanotaan opettavan seurakunnattomuutta; jos joku ei ole rahanahne, ja hänellä on oikea ja Raamatullinen suhde rahaan, niin hänen sanotaan olevan rahanahne; jos joku rakastaa Jumalaa, Jumalan sanan totuutta sekä muita uskovia, niin hänen sanotaan olevan uskon sisarien ja veljien vihaaja sekä fariseus ja lakihenkinen ihminen jne.

Internettiin voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa toisesta ihmisestä tarkoituksenaan aiheuttaa hänelle vahinkoa. Voimme erehtyä tekemään syntiä Jumalaa sekä lähimmäistämme kohtaan jos uskomme kaiken sen mitä ihmisistä netissä kirjoitellaan ja levitämme sitä eteenpäin. Ennen kun asioita kertoo eteenpäin, niin aina kannattaa varmistua siitä onko asia totta vai ei.

Room 12:
17 Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä.
18 Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.
19 Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra".
20 Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle".
21 Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.

Emme saa kostaa pahaa pahalla, mutta saamme kertoa sen mikä on totuus. Jumala vihaa valhetta ja on kostava valehtelijoille heidän valheelliset tekonsa. Me emme saa toivoa pahantekijälle Jumalan kostoa, vaan rukoilla pahantekijän puolesta, että hän tekisi parannuksen ja saisi Jumalan armon (pelastuisi jos on uskomaton). Kun elämme anteeksiantamuksessa pahantekijää kohtaan, niin se on kuin tulisten hiilten kokoamista hänen päänsä päälle, joka tarkoittaa sitä että pahantekijä kokee omantunnontuskia sekä häpeää tekojaan kun hän saa kohdata rakkauden ja anteeksiantamuksen henkilön kautta, josta hän on levitellyt valheita. Anteeksiantamus sekä rakkauden kokeminen voi johtaa hänet parannukseen sekä tunnustamaan pahat tekonsa. Emme saa katkeroitua pahantekijää kohtaan, vaan anteeksiantamuksen, Jumalan rakkauden ja totuuden kautta paha voidaan voittaa hyvällä. Elän anteeksiantamuksessa häntä kohtaan, joka on levitellyt minusta perättömiä puheita ja valheita.
 

 

 

 

Petri Paavola 19.10.2016

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769 


 

 

 

eXTReMe Tracker