Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Pelastuminen kuolinvuoteella

Reijo isäni nukkui pois tänään aamulla 20.10.2020 sairaalan vuoteella suuren ja massiivisen aivoinfarktin seurauksena. Toivotan kaikille omaisilleni, äidille, sisaruksilleni, meidän sisarusten puolisoille ja lapsenlapsille osanottoni ja surunvalittelut isämme poismenon johdosta. Suuren surun keskellä ei ole useinkaan sanoja on vain hiljaisuus, mutta suuri suru ja isäni poismeno tästä maailmasta ei voi riistää teiltä kauniita ja hyviä muistoja aviomiehestäsi, isästänne ja vaaristanne. Kauniit muistot aviomiehestäsi, isästäsi ja vaaristasi kulkevat sydämessäsi mukana koko loppuelämäsi ajan.

Olin tietokoneella muutamia päiviä ennen kuin isäni sai vakavan aivoinfarktin. Kun olin tietokoneella, niin ihan yhtäkkiä tietokoneen ruudulle sen keskikohtaan tuli englanninkielinen teksti, jossa sanottiin: Olen äskettäin menettänyt isäni (tarkoittaa kuolemaa). Kun tuo teksti yhtäkkiä ilmestyi tietokoneen ruutuun ikään kuin tyhjästä, niin silloin koin, että Jumala puhuu minulle nyt isästäni.

Tämän jälkeen soitin äidilleni ja kysyin, että onko siellä kaikki hyvin. Äitini sanoi, että kaikki on hyvin ja isälläkin on kaikki ihan ok.

Tästä meni sitten vain muutama päivä, kun 11 päivä tätä kuuta isäni sai massiivisen aivoinfarktin. Kun sain tiedon isäni tilanteesta, niin rukoilin Herraa Jeesusta ja sanoin hyväksyväni sen, jos Jumala ottaa isäni pois tästä maailmasta, mutta jos voin vielä viedä viestiä isälleni pelastuksesta, niin teen sen.

Isäni oli hyvä isä ja aviomies, mutta ennen aivoinfarktia hän ei uskonut Herraan Jeesukseen. Hän ei koskaan pilkannut uskon asioita, mutta sanoi, että kun kuolema tulee, niin kaikki loppuu siihen.

11. päivä sunnuntaina illalla samana päivänä kun isäni sai vakavan aivoinfarktin, niin rukoilin Jumalaa, että Hänen tahtonsa tapahtuisi isäni elämässä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä näin unen, jossa minulle sanottiin, että isällä on kaikki hyvin.

Menin maanantaina 12. päivä sairaalaan isääni katsomaan. Pääsin yksin isäni luokse ja hän oli sillä hetkellä tajuissaan ja hereillä, mutta todella huonossa kunnossa. Puhuin isälleni ja kysyin häntä ottamaan kädestäni kiinni, jos hän ymmärtää ja kuulee minua, tein tämän muutaman kerran ja hän otti kädestäni kiinni muutaman kerran. Itkin isäni vierellä ja näin kyyneleitä hänen silmäkulmassaan.

Sanoin isälleni, että nyt olet tullut siihen hetkeen, että Jeesus sinua edelleen rakastaa ja haluaa pelastaa sinut. Olen puhunut paljon isälleni pelastuksesta Jeesuksessa ja kadotuksesta ilman uskoa Jeesukseen. Isäni sairaalavuoteen äärellä kysyin isältäni, että haluatko nyt ottaa Jeesuksen ja pelastuksen vastaan ja voit tehdä sen nyt tässä ottamalla kädestäni kiinni sen merkiksi. Isäni otti kiinni kädestäni ja nyökkäsi minulle.

Isäni pelastuminen sairaalavuoteella oli todella merkittävä asia minulle, sillä Jumala oli etukäteen puhunut minulle isäni kuolemasta ja unen kautta, että isällä on kaikki hyvin, joka sitten lopulta tarkoitti isäni pelastumista. Isäni sairasvuoteen äärellä suuren surun hetkellä silloin maanantaina minut valtasi valtava ilo isäni pelastumisen tähden.

Isäni ei nähnyt enää mitään sairasvuoteella, hän oli sokeutunut, vaikka hän piti silmiä auki ajoittain, niin hän ei vastannut katsekontaktiin, eikä enää pystynyt puhumaan.

Kun olin silloin 12. päivä maanantaina isäni sairasvuoteen ääressä, niin hän sanoi minulle yhden sanan: mitä. Tämäkin oli minulle vahva merkki siitä, että isäni ymmärsi sen mitä sanoin hänelle.

Sanoin isälleni, että isä me tullaan vielä tapaamaan ja näkemään. Sitten ihan yhtäkkiä sanoin isälleni spontaanisti, että Jeesus tulee hakemaan sinut kohta.

Isäni oli sairaalassa 160 kilometrin päässä, enkä voinut joka päivä käydä katsomassa isääni, mutta kävin isääni katsomassa 18. päivä sunnuntaina. Aluksi isäni nukkui melkein kaksi tuntia ja sitten hän heräili. Pyysin isääni puristamaan kättäni, jos hän kuulee minua. Isäni puristi kättäni tosi voimakkaasti. Kysyin isältäni, onko hänellä kipuja ja puristaa taas kättäni, jos on kipuja, hän ei puristanut kättäni. Kysyin isältäni onko hänellä vaikeata hengittää ja puristaa taas kättäni, mutta hän ei puristanut.

Isäni sai voimakasta lääkitystä myös morfiinia, joten hän ei tuntenut niitä todella voimakkaita kipuja, joita hänellä oli, mutta lääkkeen ja morfiinin takia hän ei tuntenut kipua, niin hän antoi minulle ymmärtää.

Kysyin taas uudestaan isältäni, että usko isä nyt vain Jeesukseen ja purista kättäni sen merkiksi, että uskot ja isäni puristi kättäni.

Isäni pelastuminen uskon kautta Jeesukseen ja sen synnyttämä ilo sydämessäni on surua suurempi, joka on sydämessäni. Kiitos rukouksista kaikille uskon sisarille ja veljille Herrassa Jeesuksessa. 

Taistelu ihmisen sielusta ja sen pelastumisesta on todella rajua, sillä sielunvihollisen voimat pyrkivät estämään ihmisen pelastumisen ja uskon Herraan Jeesukseen. Isäni kohdalla tilanne oli sellainen, että hän oli sairaalassa 85 vuoden ikäisenä riisutussa tilassa, sokeutuneena, toinen puoli halvaantuneena, puhekyky kadonnut, mutta hän ymmärsi puhetta ja kykeni ilmaisemaan itseään käteen tarttumalla sekä puristamalla omaistensa kättä ja tietyssä tilanteessa hän kykeni nyökyttämään päätänsä. Tässä tilanteessa kuolemanvaltojen läheisyydessä isäni sai kuitenkin kohdata Herran Jeesuksen ja pelastuksen, kiitos Jumalalle.

Kerroin ennen isäni kuolemaa äidilleni, sisaruksilleni ja useille lapsenlapsille sen kuinka tietokoneeni ruutuun tuli yhtäkkiä viesti: Olen äskettäin menettänyt isäni. Koin sen olleen viesti Jumalalta siitä mitä tulee tapahtumaan ja kuinka Jumala haluaa pelastaa ei ainoastaan isäni, vaan myös muita sukulaisiani. Siksi Jumala antoi tämän viestin etukäteen, että jäljellejääneet tietäisivät, että Jumala on olemassa ja rakastaa heitä ja haluaa pelastaa heidät.

Aluksi kamppailin sen kanssa, että onko viisasta kertoa omaisilleni se teksti ja viesti mikä tietokoneeni ruudulle ilmestyi. Kukaan ei halua kuulla sellaista viestiä, että nyt omaisesi kuolee. Moni ajattelee ettei sellaista viestiä saa sanoa, sillä se loukkaa. Kun näitä asioita pohdin mielessäni, niin koin kuinka Jumala kehotti minua sanomaan tämän viestin, koska sen kautta ihmiset saavat nähdä, että yliluonnollinen ja ihmeitä tekevä Jumala on olemassa ja Hän tarjoaa suuressa armossaan ja rakkaudessaan pelastusta ihmisille.

Se aika, jonka isäni vietti sairaalassa oli sillä tavalla minulle vaikea, koska omaiset toivoivat isäni parantuvan ja pääsevän takaisin elämään ja minulle oli annettu viesti, että menetän isäni. Ei ole helppoa olla siinä asemassa, kun tietää mitä tapahtuu ja ympärillä ihmisten sydämissä elää toivo isän parantumisesta. Tietenkin minäkin, jossain syvällä sydämessäni toivon isäni parantumista, mutta etukäteen annettu viesti oli niin vahva, että sisimmässäni tiesin ettei isä palaa takaisin tähän maailmaan. Tässä tilanteessa, et voi sanoa toivoa täynnä olevalle omaiselle, että isä kuolee pian. Jätin tämän tiedon sydämeeni ja tunsin tuskaa omaisteni puolesta, koska suruviesti voi tulla milloin tahansa.

Joh 11:
25 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"
27 Hän sanoi hänelle: "Uskon, Herra; minä uskon, että sinä olet Kristus, Jumalan Poika, se, joka oli tuleva maailmaan".

Herra Jeesus sanoi, että jos ihminen uskoo Häneen, ja vaikka hän kuolee, niin hän elää. Kun ihminen kuolee uskossa Herraan Jeesukseen, niin hän kokee ruumiillisen kuoleman, mutta hänen sielunsa elää iankaikkisesti Jumalan luona. Uskovan ihmisen elämä ei pääty kuolemaan, koska kuoleman jälkeen alkaa vasta todellinen iankaikkinen elämä Jumalan luona.

Se mikä on todella ihmeellistä ja suurta armoa, on se että ihminen voi vielä kuolinvuoteella valita pelastuksen ja uskon Herraan Jeesukseen. Aina ei näin ole, siksi on tärkeää, että hyvissä ajoin ennen kuolemaa ihminen valitsisi iankaikkisen elämän uskon kautta Herraan Jeesukseen, koska Jumala ei halua sitä, että ihminen saisi iankaikkisen vahingon sielullensa kuollessaan ilman uskoa Herraan Jeesukseen.

Minä olen ansioton palvelija ja kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Ihmeellinen on Jumalan armo ja rukoukset kantaa aina loppumetreille asti. Ihmeellistä on myös se kuinka Jumala näytti asiat etukäteen. Koen että Jumala näytti asiat etukäteen puhuakseen ihmisille ettei Jumala ole satuolento, eikä Raamattu ole satukirja, sillä Jumala on ja Hän päätti yliluonnollisesti ilmestyä, että ne jotka eivät vielä Häneen usko voisivat uskoa ja pelastua. Jumala rakastaa luomaansa ihmistä ja haluaa pelastaa ihmisen sielun iankaikkiseen elämään Jumalan luokse, amen.

 

Petri Paavola 20.10.2020 sekä muutamia ajatuksia lisätty 21.10.2020


 


 

 

 

eXTReMe Tracker