Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Raamatun profetia kieltäytyminen syömästä lihaa

Kirjoitin vuonna 2007 kirjoituksen Raamattu ja viimeisten päivien katastrofit (linkkinä lähdeviitteissä). Kirjoittaessani kirjoitusta koin erään asian todella voimakkaasti sydämelläni. Koin kuinka lopunajan ihmiskunta tulee kieltäytymään lihansyönnistä, koska näin sen ymmärsin Raamatusta. Sain aikoinani sellaista palautetta ettei esille ottamani kreikankielen sana broma (1 Tim 4:3) tarkoita liharuokia kuten olin kirjoittanut, vaan yleisesti ruokaa, ei liharuokia. Se mitä Raamatun sanan profetia ihan oikeasti tarkoittaa paljastuu lopulta siinä vaiheessa, kun profetian sanan toteutumisen hetki on koittanut.

Me, jotka olemme Jumalan armosta Herran Jeesuksen opetuslapsia olemme Raamatun opetuksen mukaan ansiottomia palvelijoita ja Herra Jeesus on kaiken keskipiste, ei Hänen opetuslapsensa. Jumalan armosta saamme kuitenkin vajavaisina ja pieninä ihmisinä sekä ansiottomina palvelijoina tuoda esille Jumalan sanan totuutta, sillä se on meidän tehtävämme. Elämme Raamatun lopunajan profetioiden täyttymisen aikaa, jotka täyttyvät silmiemme edessä. Lihansyönnistä kieltäytyminen tietyssä historian aikajaksossa on Raamatun profetia ja me olemme parhaillaan tämän profetian toteutumisen kynnyksellä, sen aattohetkissä. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta.

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä (planois - perusmuoto planos) henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät (kolyo) menemästä naimisiin ja nauttimasta (apekho) ruokia (bromaton), mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;

1 Tim 4:1 ¶ Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista, (Biblia 1776)

Biblian teksti 1 Tim 4:1 kohdassa vastaa tarkemmin alkutekstiä, sillä Paavalin kirjoittama ajanjakso kertoo ihmiskunnan viimeisistä ajoista. Raamattu kertoo siitä kuinka Herran Jeesuksen opetuslasten keskuuteen tulee suuri luopumus viimeisinä aikoina ennen Herran Jeesuksen paluuta. Tuon esille lyhyesti eksytyksiä, jotka vaikuttavat tässä viimeisessä ajassa, jossa elämme.

Ekumenia on eksytys, joka pyrkii kirkkojen ja uskonsuuntien näkyvään ykseyteen sekä yhdistämään koko ihmiskunnan ykseyteen. Ekumenia on antikristillinen eksytys, joka huipentuu antikristuksen ilmestymiseen, ja totuudesta luopuneet uskovat sekä jumalaton maailma ottavat antikristuksen vastaan "Messiaana", vaikka hän on todellisuudessa valhemessias.

Korkea kirkollisuuden teologia on eksytys, jonka kautta vääristetään Raamatun totuuksia. Korkea kirkollisen teologian eksytyksen kautta työnnetään syrjään Jumalan sanan totuus ja sen tilalle asetetaan uskonnolliset perinteet, jotka perustuvat valheeseen. Korkea kirkollisuuden teologia perustuu ihmisviisauden ihannoimiseen, jossa luottamus ihmisviisauteen ja järjenpäätelmiin eksyttää ihmisiä pois Jumalan sanan totuudesta. Korkea kirkollisuuden teologian eksytys ei vaikuta ainoastaan katolisessa, ortodoksisessa ja luterilaisessa kirkossa, vaan on ujuttanut valheen lonkeronsa myös vapaiden uskonsuuntien keskuuteen. Tämä eksytys johtaa suoraan antikristuksen syliin.

Äärikarismaattisuuden eksytys, jossa riivaajahenget vaikuttavat erilaisia manifestaatioita kuten "Hengestä juopumista", haudoilta ja kuolleilta voitelun hakemista, enkelit "parantavat" ihmisiä, sekä monenlaiset oudot pakkoliikkeet sekä hallitsemat naurukohtaukset jne. Äärikarismaattisen eksytyksen opetuksen keskipiste on valheenhengen vaikuttamissa ihmeissä sekä sellaisessa opetuksessa, joka painottaa ilmestystiedon kautta saatua opetusta, jota ei kuitenkaan voida löytää Raamatusta. Tämäkin eksytys johtaa suoraan antikristuksen syliin.

Judaistinen eksytys, joka opettaa, ettei vanhaa liittoa ole kumottu, vaan se on edelleen voimassa sellaisenaan. Tämä eksytys on täysillä mukana Jerusalemiin rakennettavan kolmannen temppelin eläinuhrien uhraamisessa, kun niiden aika tulee. Antikristus julistaa Jerusalemin kolmannessa temppelissä olevansa "Messias ja Jumala", jonka seurauksena judaismiin eksyneet ihmiset vastaanottavat antikristuksen omaksi "Messiaakseen". Tämäkin eksytys päätyy suoraan antikristuksen syliin.

Tässä ajassa vaikuttaa muitakin eksytyksiä, mutta otin esille nyt vain nuo yllä olevat. Näiden eksytysten yhteinen piirre on se, että ne kaikki johtavat suoraan antikristuksen syliin, koska ne kaikki ovat lähtöisin saatanan syvyyksistä ja pimeyden päämajasta. Raamattu sanoo uskosta luopuneiden (uskosta Jeesukseen, niin kuin Raamattu sanoo) lähtevän seuraamaan villitseviä (planos - eksyttäjä) henkiä (riivaajahenkiä) ja riivaajien oppeja. Esille ottamani neljä eksytyksen suuntaa seuraavat eksyttäviä riivaajahenkiä ja riivaajien oppeja, jonka seurauksena he päätyvät suoraan antikristuksen syliin.

Raamattu sanoo, että riivaajahenkien eksytys ja riivaajien opit, eli eksytys otetaan vastaan valheenpuhujien ulkokultaisuuden vaikutuksen takia. Silloin kun ihminen ei rakasta Herraa Jeesusta totuudessa, niin eksyttäjän valheeseen perustuva ulkokultaisuus (tekopyhyys) eksyttää totuutta vieroksuvan ihmisen vastaanottamaan valheen ja eksytyksen. Raamatun sanan opetuksen mukaan tällaisen valheenpuhujan omatunto on poltinraudalla merkitty. Raamatun aikaan, joissakin yhteyksissä vaarallisten rikollisten ihoon merkittiin poltinraudalla merkki, että ihmiset osaisivat varoa heitä, nähdessään heidän iholla olevan polttomerkin. Silloin kun uskova rakastaa Herraa Jeesusta totuudessa, niin hän kykenee Jumalan armosta näkemään ja tunnistamaan eksyttäjän ja sen valheen, minkä kautta hän pyrkii eksyttämään ihmisiä.

1 Tim 4:3 ja jotka kieltävät (kolyo) menemästä naimisiin ja nauttimasta (apekho) ruokia (broma), mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.

Kreikankielen sana kolyo tarkoittaa kieltää tai kieltäytyä, apekho tarkoittaa pidättäytymistä ja karttamista, broma tarkoittaa ruokaa.

Raamattu sanoo (1 Tim 4:3), että valheenpuhujat myös kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut .... 1 Tim 4:3 voisi tai pitäisi kääntää: ja jotka kieltäytyvät menemästä naimisiin ja pidättäytyvät ruuista, mitkä Jumalan on luonut ....

Kieltäytyvät menemästä naimisiin tarkoittaa sitä, että ihmiset hyljeksivät Jumalan asettamaa avioliittoa, pysyvää parisuhdetta miehen ja naisen välillä. Elämme juuri nyt ajassa, jossa Jumalan asettamaa avioliittoa murennetaan kaikin tavoin ja sen rinnalle asetetaan mm. homoseksuaalisuus, vapaat suhteet, avoliitto ilman pysyvää sitoutumisen päämäärää, moniavioisuus, irralliset seksisuhteet, seksin ikärajan alentaminen, ihmisen ja eläinten välisen seksin vaatimuksen hyväksymistä jne.

Pidättäytyä ruuista, jotka Jumala on luonut tarkoittaa pidättäytymistä liharuuista. Nykyään on vallalla sellainen trendi, että ilmastonmuutoksen yhteydessä pyritään rajoittamaan lihantuotantoa ja lihan syömistä. Raamattu on tiennyt tämänkin etukäteen ilmoittaen jo noin 2000 vuotta sitten, että kun ihmiskunta viimeisinä päivinä häpäisee ja polkee maahan Jumalan asettaman avioliiton, niin samoihin aikoihin ihmiskunta alkaa pidättäytymään liharuuan syömisestä. Tässä kohden on tuotava esille se, ettei vegetarianismi ole paha asia tai syntiä, sillä kasvikset ja hedelmät ovat todella terveellisiä, joita itsekin syön paljon. Jumalan alkuperäinen ruokavalio ihmisille oli kasvikset ja hedelmät, eli ne ovat Jumalan luomaa ruokaa, joka ei todellakaan ole syntiä. Kun Raamattu mainitsee tässä yhteydessä liharuuasta pidättäytymisen, niin se on merkkinä viimeisistä päivistä, milloin ihmiskunta vaeltaa pimeässä synnin yössä.

Kuten toin esille aikaisemmin, niin kun kirjoitin vuonna 2007 kirjoituksen, jossa käsittelin tätä aihetta, niin minulle on sanottu, että kreikankielen broma ei tarkoita lihaa (liharuokia), vaan yleensä ruokaa. Broma sana todellakin tässä yhteydessä (1 Tim 4:3) tarkoittaa liharuokia, koska nyt näemme kuinka ihmiskunta on todellakin rajoittamassa ja kieltäytymässä lihan syömisestä. Broma sana merkitsee yleensä ruokaa, mutta myös liharuokia kuten 1 Tim 4:3:n toteutumassa oleva profetia sanoo. Jumala kykenee puhumaan meille avaten profetiallista sanan merkitystä, joka lopullisesti avautuu silloin kun se toteutuu. Olemme sen hetken aattotunnelmissa, kun ihmiskunta alkaa enemmässä määrin pidättäytymään liharuokien syömisestä. Tästä puhutaan nyt koko ajan ja jatkuvasti mediassa ja muualla. Lihan syöminen ei varmaankaan lopu täysin kokonaan, mutta sitä tullaan jotenkin rajoittamaan ja yhä useammat ihmiset tulevat pidättäytymään ja rajoittamaan lihansyöntiä. Tämäkin Raamatun profetia on toteutumassa silmiemme edessä.

Raamattu sanoo, että silloin kun lihan syömisestä pidättäytyminen alkaa tapahtumaan, niin se tapahtuu sinä aikana kun ihmiskunta synnillisen seksin himojen tähden hyljeksii Jumalan asettamaa avioliittoa. 1 Tim 4:3 olevassa profetian sanassa on vielä todella voimallinen ja merkittävä yksityiskohta. Raamattu puhuu ensin viimeisen ajan ihmiskunnan hylkäävän Jumalan asettaman seksuaalisuuden ja sen jälkeen alkaa liharuuasta pidättäytyminen. Elämme ajassa, jossa on juuri käynyt täsmälleen, niin kuin Raamattu sanoo ja vielä tarkasti samassa järjestyksessä.

1 Tim 4:1-4 kohtaa voidaan tarkastella ja ymmärtää kahdesta näkökulmasta käsin. Ensimmäinen ulottuvuus on uskonnollinen eksytys riivaajahenkien ja oppien vaikutuksesta, joka johtaa monenlaisiin eksytyksiin sekä uskovien keskuudessa suureen luopumukseen, johtaen lopulta antikristuksen syliin. Toinen ulottuvuus on koko maailmassa vaikuttava seksuaalisen himon synnillinen vääristymä, joka hylkii Jumalan asettamaa avioliittoa sekä liharuuasta pidättäytyminen, jotka myös johtavat antikristuksen syliin, koska koko jumalaton maailma on viimeisinä päivinä synnin orjuuden tähden matkalla kohti antikristuksen syliä ja sitä iankaikkiseen kadotukseen, elleivät he tee parannusta ja usko Herraan Jeesukseen. 

Kun kirjoitin, että liharuuastakin pidättäytyvät viimeisten aikojen ihmiset joutuvat antikristuksen syliin, niin en tarkoita sillä sitä, että kasvissyönti olisi syntiä ja syy joutua antikristuksen syliin, vaan sitä että he olivat jumalattomina synnin orjuudessa, jonka tähden he joutuvat kadotukseen elleivät tee parannusta. Liharuuista pidättäytyminen viimeisten päivien ihmiskunnassa on merkki, jonka Raamatun sana yhdistää aikaan, jossa ihmiskunta vaeltaa pimeässä synnin yössä, mutta tietenkään vegetarianismi ei ole paha asia, vaan hyvä asia.

1 Tess 4:7 Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen.

2 Tess 2:13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.

Fil 2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

Joh 6:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

Pelastus perustuu Jumalan armosta Herran Jeesuksen vereen ja sovitustyöhön, ei meidän tekoihimme. Kun Jumala pelastaa ihmisen, niin Hän ei pelasta ja kutsu ihmistä saastaisuuteen (synnin harjoittamiseen, valheeseen, vääryyteen), vaan pyhitykseen. Raamattu sanoo, että Herran rakastetut (uskovat ihmiset), Jumala valitsi pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen. Pelastus ei perustu ihmisen tekoihin, sillä Jumala on se, joka uskovassa vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen Pyhän Hengen kautta avaten totuuden ja kun uskova ihminen uskossa ojentautuu totuuden mukaan, niin hän tekee sen Pyhän Hengen vaikutuksesta, jolloin se on Jumalan teko, kun uskova ojentautuu Jumalan sanan totuuden mukaan.

 

Petri Paavola 22.12.2018

 

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
kotipetripaavola.com/ Raamattu ja lopunajan katastrofit

 


 

 

 

eXTReMe Tracker