Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Totuus ja rakkaus on yhtä

Raamattu opettaa totuuden ja rakkauden olevan yhtä. Totuus ilman rakkautta on kuin ruoska, joka viiltää syviä haavoja lähimmäisen sydämeen. Rakkaus ilman totuutta on kuin lipevä ja mielistelevä ihminen, joka puhuu kaikille kauniisti heidän korvasyyhyjensä mukaan. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanalla rukouksen kera.

Gal 5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

2 Tess 2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

Jaak 3:14 Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan.

1 Joh 3:18 Lapsukaiset, älkäämme rakastako sanalla tai kielellä, vaan teossa ja totuudessa.

Ef 4:15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

Uskovan elämässä tulisi vaikuttaa Jumalan rakkaus, joka elää totuuden mukaan ja puhuu totuudesta rakkauden kautta. Katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessä on totuuden puhumista vastaan. Lahkohengen ja kiivauden vallassa oleva uskova ei toimi Jumalan rakkauden kautta, siksi hänen sanansa ja toimintansa saa aikaan syviä haavoja lähimmäisten sydämessä. Totuus ilman rakkautta ei kykene näkemään toisen kasvuvaihetta ja siksi totuudella lyövä rakkaudeton uskova saa paljon pahaa aikaa ja koittaa pakottaa toisia siihen mihin saakka he eivät ole vielä kasvaneet tai ymmärtäneet jotakin asiaa.

Olemme siinä mielessä samalla taipaleella Jumalan lapsina, että olemme uskovina kaikki saman Isän lapsia. Valitettavasti kaikki uskovat eivät kykene aina olemaan samassa yhteydessä se johtuu monesta seikasta, eri herätysliike jossa ollaan lahkohengessä eikä siten voida olla muiden kanssa tekemisissä, loukkaantunut syyttä tai syystä kantaa katkeruutta, joku uskova ajaa toisen pois yhteydestä, anteeksiantamattomuus.

Jumala ei mielisty sellaiseen "totuuteen", joka tuodaan esille kiivaus tai katkeruus sydämessä. Jumala ei myöskään mielisty siihen jos joku kerää ympärilleen muita "totuudella" jossa ihminen on katkera tai kiivaudessa muita kohtaan. Taitamattomuus on eri asia, jos taitamaton ei ole katkera tai lahkohengessä ja taitamattomasti tuo esille Jumalan sanan totuutta kasvamattomuuden ja oman rikkinäisyytensä tähden. Jumala kyllä kasvattaa tällaista taitamatonta kasvamaan oikeaan suuntaan ja ajan kanssa hän oppii taidollisuutta. Kovasydämisellä sekä katkeralla uskovalla on edessään vain yksi tie, eli parannuksen ja anteeksiantamuksen tie.

Eräs asia on mielenkiintoinen. Minä olen myös kokenut joidenkin uskovien kohdalla painostusta sekä väärää toimintaa. Siitä huolimatta he eivät kyenneet minua satuttamaan niin, että olisin ajautunut pois uskosta tai mennyt mukaan sille polulle, jolle he minua olivat työntämässä. Jumala kykenee varjelemaan ja auttamaan meitä myös silloin kun joku satuttaa ja lyö meitä. Myös meistä jokainen on satuttanut jotakin, mutta Jumala auttaa heitäkin.

Uskon alkuvaiheissa uskova eksyy herkästi lakihenkiseen vaiheeseen, jossa hän käyttää totuutta lyömäruoskana, jolla hän ruoskii muita haavoille. Jotkut jäävät tähän tilaan vuosikausiksi, mutta onneksi monet saavat Jumalan armosta kasvaa ohi tuon vaiheen kohti tervettä ja armollista uskon elämää, jossa vaikuttaa Jumalan armosta Jumalan rakkaus ja totuus.


Petri Paavola 2.5.2017

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker