Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Abortti

Abortti on puheenaihe, joka nostattaa ihmisten sydämissä monenlaisia tuntemuksia, jotkut ovat sen puolella ja jotkut sitä vastaan. Abortti on eettisesti väärin, sillä abortointi on ihmiselämän surmaamista. Jumalan sanan (Raamattu) sekä tervehenkisen etiikan valossa on selvää, että abortti ei ole oikein. Tällä sivulla on aitoja kuvia abortoiduista ihmistaimista. Kuvat voivat järkyttää, joten muista että olet sivulla omalla vastuullasi.

 

Sisällys:
Abortin määritelmä
Raskausviikot
Raamatun kanta ihmisen alkuun
Alkio ja sikiö ei ole persoona
Naisella on oikeus päättää ruumiistaan
Syntyvyyden säätely
Kansanmurha
Hyväksyttävä raskaudenkeskeytys
Raiskauksen uhri
Vammainen lapsi
Abortin riskit
Abortti ja rintasyöpä
Abortti ja katumus
Jälkiabortti
Kuvia abortoiduista lapsista

Abortin määritelmä

Abortti tarkoittaa raskaudenkeskeytystä, jossa keinotekoisesti alkio tai sikiö poistetaan kohdusta. Abortissa sikiö tai alkio ei ole kuollut kohtuun, vaan keinotekoisesti poistetaan kohdusta. Abortti tehdään joko lääkkeellä tai imukaavinnan kautta. Tänä päivänä Suomessa abortti tehdään ennen 12. raskausviikkoa sekä poikkeusluvalla terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen päätöksellä voidaan abortti tehdä myös ennen 20. raskausviikkoa. Nykyään Suomessa tehdään noin 10 000 aborttia vuodessa.

Raskausviikot

Alkion ja sikiön kehitys raskausviikkojen aikana todistaa sen, että naisen kohdussa kasvaa ihminen, jolla tulisi olla oikeus syntyä tähän maailmaan. Raskausviikot todistavat myös sen että abortti on eettisesti väärin.

Otan esille 12. ensimmäistä raskausviikkoa, koska Suomessa abortin kautta tapahtuva raskaudenkeskeytys suoritetaan ennen 12. raskausviikkoa. Raskausviikot on kopioitu sivulta: www.vau.fi

3. raskausviikko

3. raskausviikko aloittaa alkion elämän ensimmäisen viikon. Munasolu hedelmöittyy hyvin pian irtoamisen jälkeen. Hedelmöittymiseen menee aikaa noin yksi vuorokausi.

Siittiön ja munasolun yhdistymisestä seuraavien päivien aikana solut jakaantuvat kerran päivässä pienimmiksi, identtisiksi soluiksi. Munasolun ympärillä oleva kalvo estää sitä kasvamasta ja varmistaa sen mahtumisen ja kulkemisen munanjohtimen läpi. Viikon lopulla hedelmöittynyt munasolu on kulkeutunut kohtuun. Kohdussa munasolu irtautuu kalvosta ja kiinnittyy kohdunseinämään, jossa se aloittaa kasvamisen. Solun ytimeen kehittyy ontelo ja soluista tulee litteitä. Kehittyy kaksi solukerrosta, ulompi josta muodostuu istukka ja sisempi josta muodostuu lapsi.

4. raskausviikko

4. raskausviikon alussa alkio on yhden viikon ikäinen. Istukka ja ruskuaispussi kehittyvät. Ruskuaispussi tuottaa aikanaan lapsen ensimmäiset verisolut. Uloimmat solut (joista muodostuu istukka) kaivautuvat pikkuhiljaa syvemmälle kohdun limakalvoon. Alkion on laakea laatta, joka muodostuu kahdesta solukerroksesta. 4. raskausviikolla alkio yhdistyy pienen varren kautta istukkaan. Pienestä varresta muodostuu myöhemmin napanuora ja äidin veren ravintoaineet siirtyvät sen kautta lapseen muutaman viikon kuluttua.

5. raskausviikko

5. raskausviikolla alkio on kahden viikon ikäinen. Alkio tulee pitkulaisemmaksi ja selkäpuolen solut erikoistuvat ja liikkuvat omille paikoilleen kohtiin, joihin soluista kehittyneet elimet tulevat sijoittumaan. Osa soluista muodostaa uuden solukerroksen kahden jo olemassa olevan kerroksen väliin.

5. raskausviikon lopulla alkiolevyssä on jo kolme kerrosta. Yksi kerros tulee kehittymään hengitys- ja ruuansulatuselimistöksi. Toisesta kerroksesta kehittyvät luusto, lihaksisto, sukupuolielimet, munuaiset ja verenkiertoelimistö. Kolmannesta kerroksesta taas kehittyvät hiukset, iho, aivot ja selkäranka. Alkio on edelleen litteä.

6. raskausviikko

6. raskausviikolla alkio on kolme viikkoa vanha. Foolihappo auttaa sulkemaan alkion hermostoputken. 6. raskausviikon lopulla muodostuu kolme aivo-osiota. Etuaivot huolehtivat muistista ja ajattelusta – käytännössä ongelmanratkaisusta ja aistien viestien tulkitsemisesta. Keskiaivot koordinoivat signaaleja ja lähettävät ne oikeaan päätöspaikkaan. Taka-aivot huolehtivat lämmönsäätelystä, hengitysrytmistä ja lihasliikkeistä.

Selkäranka, selkäydin, aivot, sydän, luut ja lihaksisto alkavat vähitellen kehittyä. Kaksi sydänputkea muotoutuu ja kun ne sulautuvat yhteen yhdeksi putkeksi niistä kehittyy alkeellinen sydän. Kun alkio on 25 päivää vanha (hedelmöittymisestä), eli tämän viikon puolivälissä, alkaa pikku sydän lyödä ja pumpata nestettä kehon eri osiin.

7. raskausviikko

Seitsemännen viikon alussa alkio on neljän viikon ikäinen. C-kirjaimen muotoisen alkion yhdessä päässä on pää ja toisessa häntä. Tässä vaiheessa alkio muistuttaa itse asiassa paljon enemmän katkarapua kuin ihmistä! Alkion pituutta on mahdotonta mitata samaan tapaan kuin syntyneen lapsen, sillä alkio on kippuralla eikä sillä vielä ole jalkoja. Alkion mitta otetaankin yleisesti päästä peppuun (CRL=crown-rump length).

Pienet ympyräiset muodot alkavat kehittyä pään molemmille puolille – silmät! Myös korvat alkavat muodostua. Solut, joista kehittyvät maksa, keuhkot, mahalaukku ja haima, etsiytyvät niille kuuluville paikoilleen. Maksa alkaa kehittyä ensin, mutta muut elimet seuraavat pian perässä. Viikon lopulla ilmestyvät pienet käsivarsien ja jalkojen alut. Jonkin aikaa käsivarret kasvavat jalkoja nopeammin.

Seitsemännellä viikolla sydän, joka tähän mennessä on pumpannut nestettä, täyttyy verellä. Verisolut syntyvät ruskuaispussin seinämässä ja laskimosuonet kehittyvät nopeasti riittävän ravinteiden saannin turvaamiseksi kehittymässä oleville sisäelimille. Myös valtimosuonet kehittyvät tällä viikolla ja sydämessä on jo oikea ja vasen kammio. Sydän lyö 100–120 kertaa minuutissa. Kuona-aineet kulkevat veren mukana napanuoraa myöten alkiosta pois ja arvokkaat ravinteet samaa reittiä äidistä alkioon. Näin jatkuu aina siihen saakka, kunnes lapsi syntyy.

8. raskausviikko

Kahdeksannen viikon alussa alkio on viiden viikon ikäinen. Pienen pavun kokoisen alkion suu ja sieraimet ovat jo alkaneet muodostua. Pää ja sydän ovat suuria muuhun vartaloon verrattuna.

Aivot koostuvat ohuesta solukerroksesta, joka näkyy ultraäänessä isona mustana aukkona. Erotamme toisistaan isot aivot, joka toistaiseksi on aivojen vähiten kehittynyt osa, keskiaivot ja aivojen takaosan, joka on alkuna muun muassa pikkuaivoille

Alkion sydän lyö 130–160 kertaa minuutissa. Sydämen seinämät ja läpät muodostuvat. Käsivarsien ja jalkojen aiheet kasvavat ja alkavat näyttää pieniltä meloilta. Alkio on sikiöpussin sisällä. Sillä on jo ohut ihokerros eikä se enää ole litteä.

9. raskausviikko

Yhdeksännen viikon alussa alkio on kuuden viikon ikäinen. Aivot kasvavat nyt nopeasti ja aivojen eri osat erottuvat selkeästi. Hormonien tuotantoa säätelevä aivolisäke on alkanut kehittyä.

Tällä viikolla myös sormet, varpaat ja kyynärpäät alkavat kasvaa. Vartalo vahvistuu ja pää muuttuu pyöreämmäksi. Alkio näyttää jo pieneltä ihmiseltä, vaikka ei olekaan mansikkaa suurempi. Ruoka- ja henkitorvet kehittyvät ja pienet keuhkojen alut syntyvät. Munuaiset ja virtsatiet muodostuvat. Suolisto alkaa kasvaa, mutta koska se on liian suuri mahtuakseen sikiön vatsaan, työntyy se napanuorassa olevaan pussiin. Noin 12. viikolla suolisto siirtyy takaisin vatsaan.

Vastuu verisolujen tuotannosta siirtyy tällä viikolla ruskuaispussilta alkion maksalle. Ruskuaispussia ei tarvita enää, joten se surkastuu pois.

Alaleuka näkyy jo selvästi ja silmäluomet kehittyvät. Korvat ovat ulkonevat, mutta eivät vielä lähimainkaan valmiit. Aisteista kuulo kehittyy ensimmäisenä niin, että lapsi pystyy kuulemaan jo paljon ennen syntymäänsä. Hajuaisti kehittyy nenän kehittymisen myötä, ja myös hampaiden alut pilkistävät jo.

Yhdeksännen viikon lopulla sydämen loput kammiot, sydämen puolikuuläpät sekä keuhko- ja päävaltimot kehittyvät. Keuhkovaltimo on yhteydessä oikeaan kammioon ja päävaltimo vasempaan kammioon. Lapsi pystyy vasta syntymän jälkeen saamaan elimistöönsä happea keuhkojen ja keuhkovaltimon kautta. Sydän on jo valmis, mutta koska lapsi ei vielä voi hengittää itse, hapen ja ravinteiden saanti on syntymään saakka istukan varassa. Ravinteet ja happi kulkeutuvat istukan kautta lapseen kolmea väylää pitkin: alkion maksan verisuonten, sydämen eteisten välissä olevan aukon ja päävaltimon kautta. Nämä väylät sulkeutuvat syntymän jälkeen.

Tässä vaiheessa alkiolla on kaksi paria munuaisia. Yhdestä parista kehittyvät pojan kivekset ja toisesta tytön munasarjat. Mutta vielä ultraäänessä ei ole mahdollista nähdä, onko uusi tulokas tyttö vai poika.

10. raskausviikko

Kymmenennen viikon alussa alkio on seitsemän viikon ikäinen. Tällä viikolla alkion aivoissa voidaan havaita ensimmäiset mitattavissa olevat aivokäyrät. Alkio alkaa liikkua. Liikkeet ovat tahdosta riippumattomia eikä odottava äiti tunne niitä vielä.

Kasvojen piirteet kehittyvät edelleen ja tulevat selkeämmiksi. Korvan sisällä sijaitseva tasapainoelin muodostuu. Tähän saakka alkion silmät ovat sijainneet pään sivuilla ja korvat lähellä suuta, mutta tällä viikolla ne siirtyvät oikeille paikoilleen.

Alkio kasvaa pituutta, lihakset ja rustot muuttuvat kovemmiksi. Eteenpäin nojannut pää nousee pystyasentoon niin, että niska ja kaula tulevat näkyviin. Sisäelimet kehittyvät ja mahalaukku näkyy mustana pisteenä vatsan vasemmalla puolella. Sydän on lähestulkoon valmis ja lyö nopeammin kuin aikaisemmin, keskimäärin 177 kertaa minuutissa.

Tällä viikolla lopullinen munuaispari kehittyy. Käsissä on erotettavissa olkapäät, kyynärpäät, käsivarret ja kämmenet. Jalat kehittyvät hitaammin, mutta viikon loppupuolella näkyvät jo reidet, polvet, nilkat ja jalkaterät. Kämmeniin ilmaantuvat sormien ja jalkateriin varpaiden aiheet.

11. raskausviikko

Tämän viikon alussa alkio on kahdeksan viikon ikäinen, ja koska kaikki rakenteet ovat nyt muodostuneet, alkiovaihe päättyy. Alkiosta on kasvanut sikiö. Latinaksi sikiö, foetus, tarkoittaa pientä ja nuorta. Tämän pikkuisen ensisijainen tehtävä onkin nyt kasvaa ja kypsyä syntymään saakka.

Sormet ja varpaat näkyvät nyt selkeästi ja käsivarret ja jalat ovat lähestulkoon oikeilla paikoillaan. Käsivarret ovat taipuneina kyynärpäistä ja ranteista ja ne ovat jo sen verran pitkät, että kädet yltävät koskettamaan toisiaan rinnan yli. Tästä eteenpäin kädet ja jalat kehittyvät hieman aikaisempaa hitaammin.

Aivot, jotka muodostuvat nyt kahdesta suuresta puolikkaasta, alkavat hieman saadan sikiön liikkeitä hallintaansa. Sikiöllä on nännit ja pian se osaa pissata, kun munuaiset alkavat tuottaa virtsaa. Silmäluomet peittävät silmät lähes kokonaan ja nenänpää tulee näkyviin tällä viikolla. Kitalaki muodostuu ja ylähuulen kehitys päättyy. Ensimmäinen kunnollinen ihokerros peittää sikiön ja sen luinen ranka, alkaen ylävartalosta, muuttuu vähitellen rustosta luuksi.

12. raskausviikko

Viikon 12 alussa sikiö on yhdeksän viikon ikäinen. Silmät ovat nyt kokonaan silmäluomien alla ja ne pysyvät suljettuina 27. raskausviikkoon saakka. Maksa, suolisto, aivot ja keuhkot alkavat toimia. Pään kasvu hidastuu muuhun vartaloon nähden, jolloin sikiön mittasuhteet muuttuvat yhä enemmän ihmistä muistuttaviksi.

Ikenissä on 20 pientä hampaan alkua. Tämän viikon lopulla suolisto on siirtynyt napanuorasta takaisin sikiön vatsaan. Nukkalisäkkeet, joiden kautta ravintoaineet imeytyvät syntymän jälkeen suolistosta verenkiertoon, alkavat kasvaa. Ruuansulatukseen osallistuvat lihakset alkavat toimia ja supistella. Sikiön sydän lyö nyt 150 kertaa minuutissa.

Elämä ja ihmistaimi

Kohdussa on elämä ja ihmistaimenen alku heti sillä hetkellä kun siittiö ja munasolu yhdistyvät.  Raskausviikkojen todistus tuo selkeästi esille sen, että heti alusta asti nainen kantaa kohdussaan uutta kehittyvää elämän alkua, jossa on jo elämä. Abortti on eettisesti väärin, sillä siinä surmataan pienen ihmisen alun elämä.

Raamatun kanta ihmisen alkuun

Jer 1:5 "Jo ennenkuin minä valmistin sinut äidin kohdussa, minä sinut tunsin, ja ennenkuin sinä äidistä synnyit, minä sinut pyhitin; minä asetin sinut kansojen profeetaksi".

Jumala tietää ja näkee ennalta ihmisen jo ennen kuin hän valmistaa ihmisen kohdussa. Jumala on aivoitellut ja suunnittelut ihmisen elämän jo ennen kuin ihminen on ollut olemassa tai edes kohdussa kasvamassa. Tässä valossa nähtynä jokainen abortti olkoon sitten tehty vaikka missä vaiheessa raskausviikkoja  on väärin ja syntiä Jumalan edessä.

Ps 139:16 Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

Jes 49:5 Ja nyt sanoo Herra, joka on minut palvelijakseen valmistanut hamasta äitini kohdusta, palauttamaan Jaakobin hänen tykönsä, niin että Israel koottaisiin hänen omaksensa-ja minä olen kallis Herran silmissä, minun Jumalani on tullut minun voimakseni-

Raamattu myös opettaa, että Jumala valmistaa ihmisen äitinsä kohdussa. Raamatun mukaan Jumalan tulee päättää ihmisen syntymisestä sekä hänen kuolemastaan.

Abortti on syntiä ja kapinaa Jumalaa vastaan. Ihmisen synnin kapinan itsekkyys johdattaa hänet kapinoimaan Jumalaa vastaan. Eräs tämän kapinan hirvittävistä seurauksista on ihmistaimenen surmaaminen abortin kautta. On hirvittävä synti ja rikos tuhota ja surmata pieni ihmistaimen abortin kautta. Abortti riistää lapsen oikeuden syntyä tähän maailmaan.

Raskaus on tarkoitettu elämän syntymiseksi maan päälle. Raskaus on siis elämän lahja Jumalalta ihmiselle. Kenelläkään ihmisellä ei ole oikeutta riistää toisen ihmisen elämää ja oikeutta syntyä tähän maailmaan.

Room 13:
8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."
10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

Jumalan rakkauden laki, Kymmenen Käskyä opettaa mm. että älä tapa, vaan rakasta lähimmäistäsi. Kymmenen Käskyä opettaa moraalisesti ja eettisesti oikean hyväksymisestä sekä väärän (synti) hylkäämisestä. Kymmenen Käskyä opettaa Kaikkivaltiaan Jumalan tahdosta, joka on ihmisen luoja ja elämän lahjan lahjoittaja.

Älä tapa on eettisesti oikein ja pienen viattoman ihmistaimenen surmaaminen abortin kautta on syntiä sekä eettisesti ja moraalisesti väärin. Käsky rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi tarkoittaa sitä, että abortin kautta pienen lapsen surmaaminen ei ole lähimmäisenrakkautta, vaan itsekäs tappo ja surma, jossa kielletään pienen ihmisen oikeus syntyä tähän maailmaan sekä törkeä toisen ihmisen elämänarvon mitätöinti.

2 Moos:
22 ¶ Jos miehet tappelevat keskenänsä, ja loukkaavat raskaan vaimon, niin että hänen täytyy hedelmänsä kesken synnyttää; ja ei kuoleman vahinko tapahdu: niin hän pitää rahalla rangaistaman, sen jälkeen kuin vaimon mies häneltä anoo, ja se pitää annettaman arviomiesten ehdosta;
23 Mutta jos kuoleman vahinko tulee, niin pitää hänen antaman hengen hengestä. (Vanha Biblia 1776)

Monet abortin kannattajat erilaisten väitteiden perusteella väittävät, että alkio tai sikiö ei ole ihminen. Jumala sanassaan tuo esille hyvin selkeästi, että alkio tai sikiö on ihminen. 2 Moos 21 luvussa vanhan Biblian teksti on yhtäpitävä alkutekstin kanssa.

Jos raskaana olevalle naiselle aiheutuu vahinkoa väkivallan seurauksena, niin että hänen tulee synnyttää ennenaikaisesti ja lapselle ei tapahdu vahinkoa, eikä lapsi kuole kohtuun, niin väkivallan tekijää tulee rangaista rahalla (sakko). Jos raskaana olevan naisen kohdussa oleva lapsi kuolee väkivallan teon seurauksena, niin siinä tapauksessa väkivallan ja lapsen kuoleman aiheuttanutta rangaistiin kuolemalla. Raamattu sanoo tällaisessa tapauksessa henki hengestä.

Vanhan liiton aikana oli voimassa kuolemanrangaistuksia tietyistä synneistä esim. tietyissä tapauksissa toisen kuoleman aiheuttanut henkilö sai teostaan kuolemanrangaistuksen, eli henki hengestä. 2 Moos 21 luku todistaa sen, että Jumala laskee alkion ja sikiön ihmiseksi ja se joka aiheutti väkivallan kautta kohdussa olevan alkion tai sikiön kuoleman sai siitä itselleen kuolemanrangaistuksen. Jumalan sana osoittaa sen, että kohdussa oleva alkio tai sikiö on ihminen, sillä alkion tai sikiön kuolemantuottamuksesta rangaistiin kuolemantuomiolla, koska alkio tai sikiö on ihminen.

2 Moos 21 luvussa on selkeä kannanotto siitä, että Jumala pitää alkiota tai sikiötä ihmisenä ja tietenkin tässä valossa on sanomattakin selvää, että abortti on synnillinen ja väärä teko.

Uudessa Liitossa ei ole enää voimassa kuolemanrangaistus. Vanhan liiton kuolemanrangaistusten tarkoituksena oli estää pahan (synnin) tekeminen.

Alkio ja sikiö ei ole persoona

Abortin kannattajat puolustelevat aborttia sanomalla, että alkio tai sikiö ei ole persoona, eli abortissa ei surmata ihmistä. Abortin puolustelijat sanovat, että koska alkio tai sikiö ei ole vielä ihmispersoona niin abortti ei loukkaa ihmisoikeuksia. Tällaiset kannat ovat vääriä Raamatun sanan sekä raskausviikkojen todisteiden edessä.

Jumala näkee ihmisen jo kohdussa. Jumala on antanut alkiolle ja sikiölle ihmisoikeudet. Jokaisen ihmisen elämä alkaa hedelmöittyneestä munasolusta. Alkiossa ja sikiössä on jo elämä ja ihmisen alku, jolla on perimän ja DNA:n kautta tieto syntyvästä ihmisestä. Tämä tarkoittaa sitä että jo hedelmöittyneessä munasolussa, alkiossa ja sikiössä on tieto ihmisen omasta persoonallisuudesta jollaiseksi ihminen syntyy. Alkio ja sikiö on ihmispersoona, jolla on jo elämä kohdussa, jossa joka viikko kasvaa ja kehittyy uusia ominaisuuksia.

Abortin puolestapuhujien joukosta esitetään hyvin usein seuraavanlainen kysymys; Siittiöitä ja munasoluja menee miljoonittain hukkaan, miksei siis alkioitakin voisi mennä?

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Siittiöt ja munasolut eivät ole ihmisyksilöitä, mutta hedelmöittyneen munasolun tumassa on DNA jossa on kaikki tieto uudesta ihmisestä ja siitä miten hänestä rakentuu ihminen. Hedelmöittynyt munasolu sisältää kaikki elämään tarvittavat tiedot ja hedelmöittynyt munasolu on ihmisen alku mistä hänen elämänsä alkaa.

Tieteellinen asian tarkastelu todista myös sen, että jo hedelmöittynyt munasolu aloittaa ihmisen elämän. Tässäkin valossa abortti on pienen ihmiselämän surmaamista.

Monet abortin kannattajat sanovat alkion olevan vain epämääräinen solumöykky, joka ei tunne kipua; siksi alkion abortointi ei ole julma teko.

Edellä oleva väite on myöskin väärä. Kipu tai kivun tunteen puuttuminen ei oikeuta pienen ihmistaimenen surmaan. Alkiossa on DNA eli ihmisen persoonallisuus ja alkio on myös ihmisen elämän alkuvaihe. Kyse ei siis ole siitä tunteeko kipua tai ei, vaan pienen ihmisen elämän surmaamisesta.

Naisella on oikeus päättää ruumiistaan

Abortin kannattajien eräs peruste abortin hyväksymiselle on se että heidän mielestään naisella on oikeus päättää ruumiistaan. Tämäkin on väärä peruste.

Naisen kohdussa on kasvamassa toinen ihminen, jolla on oikeus syntyä elämään samoin kuin hänen äitinsä sai aikaisemmin oikeuden syntyä tähän maailmaan. Tässä kohden ei siis ole kyse, siitä että naisella on oikeus päättää ruumiistaan tai elämästään, sillä on kyse lapsen oikeudesta syntyä tähän maailmaan sekä lapsen  elämästä, ei äidin ruumiista. Naisella ei ole oikeutta päättää ihmisen surmaamisesta, eli abortin kautta tappaa pieni ihminen. Abortti on eettisesti väärin sekä surma ja tappo.

Kun sanotaan, että naisella on oikeus päättää ruumiistaan tarkoittaen sillä sitä, että naisen oikeus johtaa syntymättömän lapsen surmaamiseen, niin kysyn onko tosiaan naisella oikeus päättää syntymättömän lapsen elämän lopettamisesta? Kyse on siitä, että kenelläkään ei saisi olla oikeutta päättää, että hänellä on oikeus surmauttaa toinen ihminen. Kyse on syntyvän lapsen oikeudesta saada syntyä tähän maailmaan.

Naisen kohtu on paikka, joka on tarkoitettu ihmisen elämän syntymiseen ja kun munasolu on hedelmöittynyt siitä lähtien on ihmisen elämä alkanut naisen kohdussa. Hedelmöittyneen munasolun tumassa on syntyvän lapsen DNA, eli tieto syntyvän lapsen persoonasta ja koko hänen kehonsa ominaisuuksista. Kenelläkään ei saisi olla oikeutta päättää elämän lopettamisesta, joka on saanut syntynsä äitinsä kohdussa.

Abortissa on kyse itsekkäästä valinnasta, jossa ei ajatella pienen lapsen parasta eikä hänen oikeutta syntyä tähän maailmaan. Tapauksissa joissa synnyttäjä ei ole kykeneväinen huolehtimaan lapsesta, niin adoptio hyvään kotiin on ainoa oikea vaihtoehto. Abortti on aina julma päätös ja teko, jonka kautta tapetaan ihmisenalku.

Syntyvyyden säätely

Abortin puolestapuhujien (ei kaikki, vaan jotkut) joukossa on myös puolusteltu aborttia sillä, että maailma täyttyy ihmisestä, eikä kaikille riitä enää ruokaa ja siitäkin syystä abortti on oikein.

Edellä oleva ajatus on eettisesti väärä. Maailman ruokapulan ongelmia ei voida ratkoa syntymättömien ihmisten surmaamisella. Maailman ruokapula ratkaistaan sillä että rikkaat tasaavat köyhille ja liian suuret tuloerot poistetaan.

Abortin puolestapuhujien joukossa on myös niitä jotka sanovat, että abortin kautta voitaisiin estää yli suurien perheiden muodostuminen. Tämäkin ajatus on eettisesti väärä. Yli suurien perheiden estämistä ei saa toteuttaa syntymättömien lasten surmaamisella, vaan sillä että perheen vanhemmat huolehtivat siitä, että eivät taakoita itseään yli suurilla lapsi määrillä, mistä he eivät kykene selviytymään.

Tämä on mahdollista turvallisen ehkäisyn kautta, joka tarkoittaa joko varmoja päiviä tai kondomin käyttöä. Kondomin käyttöä on kritisoitu syntinä, joissakin uskovien piireissä. Minun ymmärrykseni mukaan kondomin käyttö ei ole syntiä, sillä Jumala on luonut seksuaalisuuden ei pelkästään lapsen tekemistä varten, vaan myös hellyyden ja miehen ja naisen seksuaalisen rakkauden kauniiksi lahjaksi.

Varmat päivät eivät toimi aina sataprosenttisesti ja jos siihenkään ei voi ihan täysin aina luottaa ja ei halua ylisuurta perhettä ja kokee kondomin synniksi, niin se tarkoittaisi sitä, että aviopari joutuisi lopettamaan keskinäisen seksielämän harrastamisen, eli Jumalan kauniista lahjasta nauttimisen. Itse en kuitenkaan usko kondomin käytön olevan syntiä, vaan aika varma keino, jonka kautta helpotetaan vaimon elämää, niin että hänen ei tarvitse olla koko ajan raskaana ja maha pystyssä.

Jos jotkut kokevat etteivät missään tilanteessa saa mitenkään käyttää ehkäisyä (turvallinen ehkäisy jossa ei tapeta ihmistainta), niin heidän tulee toimia uskonsa mukaisesti ja olla valmiita huolehtimaan kaikista lapsista, jotka heille syntyvät. Jumala tietenkin tietää kuinka paljon äiti kykenee kestämään ja kuinka monesta lapsesta aviopari pystyy huolehtimaan. Kaikilla ei kuitenkaan riitä uskoa ja luottamusta Jumalaan tällä alueella, heitä ei saisi siitä kuitenkaan syyllistää, sillä uskon elämä on jatkuvaa kasvua sekä oppimista Jumalaan luottamisessa.

E-pillerin käyttö ei ole äidille eikä sikiölle terveellistä. Samoin muut ehkäisykeinot eivät ole Jumalan tahdon mukaisia, koska niiden avulla lopputulos on sama kuin abortilla.

Kansanmurha

Websterin World Encyclopedia, Prentice Hall General Reference 1992 määrittelee kansanmurha sanan tarkoituksellisena ja systemaattisena tuhoamisena, jossa tuhotaan kansanosa, uskonnon, poliittisen, kulttuurin ja etnisen syyn takia sekä muun ei toivotun ihmisryhmän tuhoaminen.

Suomessa surmataan abortin kautta n. 10 000 ei toivottua syntymätöntä lasta joka vuosi. Minun mielestäni abortti täyttää kansanmurhan määritelmän, sillä 10 000 ei toivottujen syntymättömien lasten surmaaminen on tietyn kansanosan järjestelmällistä surmaamista.

Monet abortin vastustajat sanovat, että abortti ei ole kansanmurha, sillä kansanmurhassa vihataan tiettyä ihmisryhmää, joka tapetaan. Abortti on kuitenkin kansanmurha, koska syntymätön lapsi surmataan usein seuraavien argumenttien takia; vammaista syntymätöntä ei toivota, jokainen abortoitu syntymätön lapsi on ei haluttu lapsi, syntymätöntä lasta ei pidetä ihmisenä vaan solumöykkynä.

Kun abortti tehdään siksi, että lapsi ei ole toivottu, niin se ei ole osoitus lähimmäisenrakkaudesta, vaan negatiivisesta asenteesta, joka on lähempänä vihaa kuin rakkautta.

Kun abortti tehdään siksi, että lapsi tulisi syntymään vammaisena, niin se ei ole osoitus lähimmäisenrakkaudesta, vaan negatiivisesta asenteesta, joka on lähempänä vihaa kuin rakkautta.

Kun abortti tehdään siksi, että syntymätöntä lasta ei pidetä ihmisenä vaan solumöykkynä, niin se ei ole osoitus lähimmäisenrakkaudesta, vaan negatiivisesta asenteesta, joka on lähempänä vihaa kuin rakkautta.

Mielestäni tässäkin kohden abortti täyttää kansanmurhan tunnusmerkit. Abortti on myös osoitus välinpitämättömyydestä ja itsekkyydestä sekä väkivallasta, jossa puolustuskyvytön surmataan vailla minkäänlaista mahdollisuutta puolustaa oikeutta olemassaoloonsa. Abortti on kansanmurha, koska jokaisen ihmisen elämä alkaa hedelmöittyneestä munasolusta.

Hyväksyttävä raskaudenkeskeytys

Tapauksissa joissa äidin henki on vaarassa ja jos leikkauksella ei voida synnyttää, niin vain sellaisessa tapauksessa voidaan hyväksyä raskaudenkeskeytys. Silloin kun äidin henki on vaarassa, niin äidin hengen pelastamiseksi voidaan suorittaa raskaudenkeskeytys, jos ei ole mahdollisuutta pelastaa sekä lasta ja äitiä. Toki kaikki voitava tulee ensin tehdä sekä äidin että lapsen pelastamiseksi. Tällainen tapaus on poikkeustapaus, mutta poikkeustavasta ei saa tehdä yleistä sääntöä, josta tuon esille asiaa valaisevan esimerkin.

Kerrostalon ikkunasta ei saa hypätä. Tulipalon sattuessa jos ei ole muuta mahdollisuutta, niin silloin voi hypätä ikkunasta ulos. Normaaliolosuhteissa on ehdottaman kiellettyä hypätä ulos kerrostalon ikkunasta, mutta kuvaamani poikkeustilanteen takia sallittua poikkeustilanteessa, mutta ei normaali olosuhteissa. Esimerkki todistaa ja selkeyttää sen, että poikkeustavasta ei saa tehdä hyväksyttyä yleistä sääntöä.

Edellä kuvattua poikkeustapausta raskaudenkeskeytyksestä ei saa rinnastaa aborttiin, sillä abortti tehdään sellaisesta motiivista käsin, jossa ei haluta synnyttää lasta tähän maailmaan. Raskaudenkeskeytys hengenvaaran uhatessa, kun lasta ei voida enää pelastaa on hyväksyttävää, eikä se ole sama asia kuin abortti.

Raiskauksen uhri

Aborttia puolustetaan myös raiskaustapauksien takia. Raiskauksen takia raskaaksi tuleminen ei kuitenkaan oikeuta tekemään aborttia. Perustelen kantani muutaman seikan kautta.

Raiskaus on äärimmäisen hirvittävä rikos, jota ei saa missään nimessä yhtään vähätellä mutta raiskaus on pienempi rikos kuin ihmisen surmaaminen. Raiskauksen uhri on joutunut kokemaan kovan kärsimyksen, mutta se ei saisi oikeuttaa viattoman pienen ihmisen surmaamista.

Ymmärrän raiskauksen uhria ja hänen tuntemuksiaan. En kuitenkaan hyväksy ja kannata aborttia tällaisessakaan tapauksessa. Raiskauksen uhri voi synnyttää lapsen, jolle taattaisiin hyvä adoptio-koti. Tällaisessa tapauksessa olisi eettisesti oikein synnyttää lapsi ja jos ei voi raiskauksen jättämien traumojen takia itse pitää lasta, niin lapsen voisi luovuttaa adoptoitavaksi. On paljon aviopareja, jotka eivät voi saada biologisesti omia lapsia. Adoptio olisi kaikkein paras ratkaisu tällaisessa tapauksessa. Adoptio myös päättäisi pahan kierteen ja antaisi lapselle mahdollisuuden elämään ja lapsettomille pareille mahdollisuuden saada lapsen jota he kaipaavat ja jota he rakastaisivat yli kaiken.

Vammainen lapsi

Monet abortin kannattajat ovat sitä mieltä, että kun varmuudella tiedetään kohdussa oleva lapsi on vammainen tai vaikeasti sairas, niin silloin pitäisi olla oikeus aborttiin. He perustelevat kantaansa usein argumenteilla, että vammaisen tai vaikeasti sairaan lapsen elämä on raskasta; vanhemmat kärsivät siitä; se on iso taloudellinen taakka ja kuorma vanhemmille ja yhteiskunnalle.

Edellä olevat ajatukset ovat eettisesti vääriä sekä Jumalan tahdon vastaisia. Vammaisella lapsella on ihan samanlainen oikeus elämään kuin muillakin ihmisillä. Myös vaikeasti sairaalla lapsella on samanlainen oikeus elämään kuin muillakin ihmisillä.

Jokaisen ihmisen kuuluu osana tietty kipu ja kärsimys sekä myös onnen hetket. Vammainen tai vaikeasti sairas lapsi käy elämässään läpi samat asiat kuin terveet ihmiset, eli kivun, kärsimyksen ja onnen hetkiä. Jos ihmisiä surmataan abortin kautta sen takia, että he ovat vanhemmille tai yhteiskunnalle taloudellinen taakka, niin koko yhteiskunnan arvomaailma pitäisi laittaa uusiksi.

Ihmiselämä on arvokasta, eikö sitä mitata taloudellisen, tai rahan arvon mukaan. Raamattu opettaa rakastamaan kaikkia lähimmäisiään niin kuin itseään. Tämän ohjeen tulisi olla jokaisen yhteiskunnan perusta, koska vain silloin voidaan tehdä oikeudenmukaisia päätöksiä sekä silloin voitaisiin estää syntymättömien lasten surmaaminen abortin kautta.

Ps 127:3 Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anti.

Raamatun mukaan lapset ovat Herran lahja. Tiedän aviopareja joille on syntynyt vammainen tai vaikeasti sairas lapsi.  He rakastavat lastaan ilman ehtoja. Nämä avioparit ovat kertoneet sen, että tietyllä tavalla elämässä on raskaita vaiheita vammaisen tai vaikeasti sairaan lapsen tähden, mutta heidän lapsensa ovat opettaneet vanhemmille monia tärkeitä ja arvokkaita asioita.

Joissakin tapauksissa vaikeasti sairaiden lasten kohdalla on tapahtunut ihmeparantuminen Herran Jeesuksen nimen tai lääketieteen kautta. Elämä on täynnä yllättäviä tapahtumia ja iloisia yllätyksiä. Jokaisen ihmisen elämä on arvokasta ja jokainen elämä opettaa toiselle ihmiselle jotakin arvokasta.

Abortin riskit

Aborttiin liittyy useita vakavia terveysriskejä. Abortin tekijä asettaa itsensä monenlaisten todellisten riskitekijöiden mahdolliseksi uhriksi. Abortin haittavaikutuksista puhuminen ei ole väärää pelottelua, vaan tilastollinen fakta.

THL:n tutkimuksen mukaan abortin tehneillä naisilla on lähes neljä kertaa suurempi riski kuolla seuraavana vuonna, kuin niillä jotka synnyttävät lapsensa. Abortin tehneellä on lähes 60% suurempi riski ja vaara kokea luonnollinen kuolema; 7 kertaa suurempi itsemurha riski; nelinkertainen riski kuolla erilaisten onnettomuuksien kautta sekä 14-kertainen riski joutua murhatuksi. Tutkijoiden mukaan murhan, itsemurhan ja onnettomuuden lisääntymisen riski saattaa johtua abortin tehneen itsetuhoisesta käyttäytymisestä sekä riskien ottamisen lisääntymisestä. Erään toisen tutkimuksen mukaan abortin tehneellä oli lähes 2 kertaa korkeampi riski kuolla seuraavana vuonna.

Abortin seurauksia voivat olla muun muassa kohdunkaula reiät, seuraavan raskauden ennenaikainen keskeytys tai synnytysvaikeuksia, munasarjasyöpä, kohdunkaulan syöpä ja maksasyöpä.

3-5 prosentilla abortin tehneistä naisista esiintyy hedelmättömyyttä. Näissä tapauksissa abortti on hedelmättömyyden syy. Hedelmättömyyden riski nousee jos naisella on sukupuolitauti aborttia tehtäessä.

Abortin läpikäynyt nainen synnyttää todennäköisemmin keskosen kuin muut naiset. Abortissa kohdunkaulan keinotekoinen avaaminen voi vahingoittaa kohdunkaulan lihaksia ja lisäksi repiminen saattaa heikentää kohdunkaulan lihaksia. Abortin läpikäynyt nainen synnyttää 1,89 suuremmalla todennäköisyydellä seuraavan lapsen ennenaikaisesti. Kaksi aborttia läpikäyneellä' naisella riski nousee 2,66-kertaiseksi.

Kahdeksan viikkoa abortin jälkeen 44% naisista kärsii psyykkisistä ongelmista kuten ahdistuneisuushäiriöistä. Abortin tehneistä naisista 36% on ollut nukkumishäiriöitä. Abortin tehneistä naisista 31% katuu aborttia ja 11% on saanut psykotrooppisia lääkemääräyksiä (psyykkisiin toimintoihin vaikuttavia lääkkeitä). On tutkimuksia joiden mukaan abortin tehneellä naisella on suurempi todennäköisyys psykiatrisen sairaalahoidon tarpeeseen. Tämä todennäköisyys kasvaa jos abortin on tehnyt nuori nainen, eronnut tai jo abortin tehnyt nainen.

Abortin tehnyt nainen voi kokea psyykkisiä ongelmia kuten syyllisyydentunnetta. Syyllisyydentunne tulee eettisistä syistä; nainen on rikkonut luonnollisen äidin vaistonsa, sillä äiti pyrkii luonnollisesti suojelemaan lastaan. Kun hän on rikkonut tätä vastaan, niin hän kokee syyllisyydentunteen, joka voi kestää vaikka koko loppuelämän ajan.

Abortin läpikäynyt nainen voi tuntea ahdistuksia, ärtyneisyyttä, tuskaisuutta, keskittymisvaikeuksia, tulevaisuuden pelkoa, paniikkioireita ja kohtauksia, unihäiriöitä, ongelmia ruumiissa kuten huimausta, päänsärkyä, ruoansulatusvaikeuksia ja sydämenlyöntien nopeutumista.

Eräiden tutkimuksien mukaan noin puolet nuorista abortin tehneistä naisista kärsii henkisiä ongelmia seuraavien 7 kuukauden ajan. Alle 17-vuotiaiden kohdalla henkiset ongelmat olivat vakavampia kuin vanhempien naisten kohdalla. Henkisten ongelmien oireita olivat mm. häpeä, masennus, itseviha, kaipaus sekä pakkomielle uuteen raskauteen.

Abortin läpikäynyt nainen ei unohda koskaan aborttiaan. Suru sekoittuu helposti syyllisyyteen. Monet abortin läpikäyneet naiset ovat kertoneet, että suru valtaa heidän mielen aina joka vuosi kun tulee päivämäärä jolloin abortti on tehty. '

Abortin tehneen naisen henkiset ongelmat voivat johtaa jotkut naiset alkoholismiin (huumeet, lääkkeiden päihdyttävä käyttö). Tutkimusten mukaan abortin jälkeen alkoholinkäyttö voi lisääntyä kaksinkertaiseksi.

Avioeroja tai parisuhde-eroja voi tapahtua abortin jälkeen niissäkin parisuhteissa, jotka ovat olleet vakaalla pohjalla.

Amerikkalaisen tilastotiedon tutkimuksen mukaan 10% abortin tehneistä naisista kärsivät abortin jälkiseuraamuksena vakavista ongelmista. Tätä tutkimustulosta vahvistaa myös toinen tutkimus. Suomessa on myös tilastollinen tosiasia, että abortin jälkiseuraamuksena osa naisista kärsii vakavista ongelmista. Ihminen voi ajatella ettei abortin haittavaikutukset kuitenkaan osu minun kohdalleni. Tosiasia on kuitenkin se että abortin ikävät ja vaaralliset haittavaikutukset osuvat aina tilastojen mukaan jonkun kohdalle ja miksei nämä haittavaikutukset voisi osua juuri sinun kohdallesi?

Älä ota riskiä sairastua abortin aiheuttamiin vakaviin terveysongelmiin, joista monet abortin läpikäyneet naiset kärsivät. Jotkut abortin läpikäyneet naiset koittavat kieltää omalla kohdallaan abortin aiheuttamat ongelmat, mutta silti he saattavat kärsiä syvällä sydämessään henkisestä ongelmasta ja syyllisyydestä.

Näiden ikävien tilastojen valossa ymmärtää myös Jumalan sanan opetuksen kielteisen kannan abortteihin. Jumala haluaa estää pienen lapsen surman sekä suojella naista abortin mahdollisilta jälkiseuraamuksilta, jotka liittyvät terveydellisiin ja mielenalueen ongelmiin.

Abortti ja rintasyöpä

Tutkimusten kautta on saatu selville abortin ja rintasyövän yhteys. Jos naisen raskaus ei kehity loppuun asti, niin TEB-solut kasvavat ja voivat muodostua syöpää aiheuttaviksi. Abortin tehneellä on 1,5 kertaa suurempi riski sairastua rintasyöpään ja riski kasvaa jos nainen tekee kaksi tai useampaa aborttia.

Tanskassa tehtiin 1988 tutkimus, jossa tutkittiin lähes kaikki sen vuoden Tanskan rintasyöpä tapaukset. Tutkimuksen mukaan abortti ennen 7 raskauskuukautta lisäsi rintasyövän riskiä 43%. Useamman abortin läpikäyneellä naisella oli tutkimuksen mukaan suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin naisilla, joille ei ole tehty aborttia. On myös olemassa tahoja, jotka kiistävät rintasyövän ja abortin yhteyden. Siitä huolimatta on myös olemassa kiistattomia tutkimuksia rintasyövän ja abortin yhteyksistä.

Kiinalaisten tutkimusten mukaan on olemassa selvä yhteys rintasyövän ja abortin välillä. Kiinalaisten tutkijoiden meta-analyysin mukaan syöpää aiheuttavissa kontrolleissa löydettiin 44 prosentin lisäys riskiin sairastua rintasyöpään. Tutkimuksissa todettiin myös että rintasyövän riski kasvaa 76 prosenttiin kahden abortin jälkeen ja 89 prosenttiin kolmen abortin jälkeen. Tämän tutkimuksen yhteenvetona Tianjinin lääketieteellisen yliopiston syöpä sairaalasta (Kiinan johtavin ja suurin syövän hoito- ja tutkimus instituutti) sanottiin, että abortti lisää riskiä sairastua rintasyöpään.

Kiinalaisten lähteiden mukaan menneinä vuosikymmeninä kaupungissa asuvien keski-ikäisten naisten rintasyöpä tapaukset ovat lisääntyneet 20-30 prosentilla. Kiinalaiset ovat vetäneet tästä johtopäätöksen, että 1970-luvun yhden lapsen politiikka (lisäsi abortteja) sekä elämän tyylin muutos taloudellisen kasvun kautta ovat lisänneet rintasyöpä tapauksia Kiinassa. Tianjinin sairaalan tutkijoiden mukaan rintasyöpä tapausten lisääntyminen ja esiintymistiheys on sattunut samaan aikaan kun Kiinassa alettiin toteuttaa yhden lapsen politiikkaa.

Kiinan hallituksen yhden lapsen politiikka päätti, että kiinalaiset pariskunnat saivat synnyttää vain yhden lapsen. Tästä oli poikkeuksena vain maaseudun ja etnisten vähemmistöjen pariskunnat. Yhden lapsen politiikka johti sanktioihin muun muassa työpaikan menettämiseen tai muihin rangaistuksiin, jos pariskunnat rikkoivat yhden lapsen politiikkaa vastaan synnyttämällä enemmän kuin yhden lapsen. On täten selvää, että yhden lapsen politiikka lisäsi abortteja Kiinassa. Tutkimukset täsmäävät ja osoittavat kiistattomasti abortin ja rintasyövän yhteyden, sillä yhden lapsen politiikka on ollut voimassa kaupungeissa ja juuri siellä on tapahtunut rintasyövän lisääntymistä kiinalaisten naisten keskuudessa.

Joel Brind endokrinologian professori (Baruch College, City University of New York), joka on myös tieteellinen neuvonantaja abortti ja rintasyöpä liitossa on sanonut, että kiinalaisten tutkimus on todellinen pelin muuttaja, jolla hän tarkoitti sitä, että väitteet ja tutkimukset, jotka sanovat ettei abortin ja rintasyövän välillä ole yhteyttä on menettänyt uskottavuutensa kiinalaisten tutkimusten myötä. Brindin mukaan kiinalaisten tutkimus horjuttaa voimakkaasti kaikkia niitä lukuisia yrityksiä, joiden kautta on pyritty samaan huonoon valoon abortin ja rintasyövän yhteys.

Brindin mukaan kiinalaisten tutkimukset eivät ainoastaan vahvista 1996 tutkimusta, jossa havaittiin abortin ja rintasyövän yhteys, vaan kiinalaisten tutkimus asettaa 1996 tutkimuksen entistä vahvemmaksi. Brindin mukaan 2013 tehdyt tutkimukset Intiassa ja Bangladeshissa osoittavat, että rintasyövän riski kasvaa todella moninkertaiseksi naisilla, joille on tehty abortti.

Meta-analyysi, joka on julkaistu vuonna 1996 on Brindin mukaan sellainen, jossa naisilla on 30 prosenttia suurempi mahdollisuus sairastua rintasyöpään abortin jälkeen. Brind sanoi, että vuoden 1996 tutkimuksen jälkeen abortin kannattajat ovat hyökänneet abortin ja rintasyövän yhteyttä vastaan. Hänen mukaansa näitä hyökkäyksiä on tehty myös petollisella tavalla.

2003 Amerikan kansallinen syöpä instituutti (National Cancer Institute - NCI) päätteli ettei abortti ole yhteydessä rintasyöpään. NCI:n tuloksia on laajasti siteerattu esim. Guttmacher instituutin toimesta, joka on myös tuonut esille, että NCI:n julistuksen paljastus lääketieteellisistä epätarkoista väitteistä koskien abortin ja rintasyövän yhteyttä, niin siitä huolimatta abortin ja rintasyövän yhteys voidaan löytää joistakin aborttia koskevista materiaaleista.

Amerikassa on ihmisiä, jotka nojautuvat NCI:n tutkimuksiin, jonka johdosta jotkut lääkärit ovat sitä mieltä, että yhteys abortin ja rintasyövän välillä perustuu epätarkkaan tieteelliseen informaatioon. Amerikan syöpäyhdistys (The American Cancer Society - ACS) siteeraa myös NCI:n tuloksia, sanoen ettei tieteelliset todisteet tue käsitystä, että abortti lisäisi riskiä sairastua rintasyöpään tai johonkin muuhun syöpään.

Vuonna 2009 amerikkalainen synnytyslääkärien ja gynekologien valiokunta (American College of Obstetricians and Gynecologists committee) on sanonut, että abortin ja rintasyövän yhteyden löydökset perustuvat metodologisiin puutteisiin ja vääristymisiin. Valiokunnan mukaan retrospektiivinen tutkimus voi vaikuttaa abortin tehneisiin naisten vastauksiin, koska abortti on herkkä asia naisille, niin siksi se voi vaikuttaa vastausten tarkkuuksiin.

Kiinassa aborttiin ei suhtauduta yhtä herkästi ja häpeillen kuin Amerikassa. Kiinan kansallinen terveys ja perhesuunnittelu komissio on sanonut, että Kiinassa tehdään yli 13 miljoonaa aborttia vuosittain. Kiinassa julkaistiin ensimmäisen kerran 13 miljoonan abortin luvut vuonna 2009. Kiinassa tehtyjen uusien tutkimuksien mukaan myös Kiinassa aborttiin liittyvä herkkyys ja häpeä saattavat vähentää aborttitilastoja, joka tarkoittaa sitä, että Kiinassa tehdään enemmän abortteja kuin niitä on tilastoitu. Joel Brindin mukaan edellä olevat Kiinan tilastolliset luvut ja informaatio neutralisoi väitteet, että abortin ja rintasyövän välillä ei olisi yhteyttä.

Kiinan tutkimukset ovat paljon luotettavampia kuin sellaisten amerikkalaisten tahojen "tutkimukset", jotka sanovat ettei abortin ja rintasyövän välillä ole yhteyttä. Amerikassa on aborttia vastustavia sekä puoltavia tahoja. Amerikassa tehtiin vuonna 2011 noin 1.06 miljoonaa aborttia ja vuosittainen määrä on noin miljoona aborttia. 2001 Guttmacherin instituutin mukaan Amerikassa abortin keskimääräinen hinta maksoi 468 dollaria, mutta keskiarvo on varmaankin noussut ajan kanssa. Tietyille tahoille Amerikassa abortti on iso bisnes, sillä tilastojen mukaan 2001 aborteista tuli 496 miljoonan dollarin arvosta rahaa abortintekijöille. Kuten kaikki tiedämme, niin aborttitilastot ovat vain tilastoja, jossa ei ole mukana kaikkia aborttitapaukseia. Tämä tarkoittaa sitä, että Amerikassa tehdään abortteja enemmän kuin vain tilastoihin merkityt tapaukset, joka tarkoittaa sitä että aborttien kautta saatu rahallinen hyöty on suurempi kuin edellä annettu summa.

Rahan ahneus on vääristänyt monet tutkimukset, jonka kautta vastapuoli pyritään saattamaan huonoon valoon vääristettyjen tutkimustulosten myötä. Mieleeni nousee stevia, jota vastaan hyökkäsivät sokerista rahallista hyötyä saavat tahot. Stevian sanottiin aiheuttavan vaikka mitä haittoja ja sen tuloa markkinoille koitettiin kaikin tavoin estää sekä säädellä. Kuitenkin on käynyt niin, että stevia on tullut jäädäkseen ja aiemmin sitä vastaan olevat monet tahot käyttävät nykyään steviaa tuotteissaan korvaamaan sokeria. Stevian "haitat" lakkasivat olemasta kun se saatiin valjastettua osaksi rahasampoa, jonka ympärillä pyörii isot rahat.

Edellä oleva esimerkki kertoo sen kuinka tutkimuksia voi ohjata epärehelliset motiivit. Epärehellisen tutkimuksen takana on usein raha, jonka avulla saadaan merkittävää rahallista voittoa. Tässä suhteessa amerikkalaiset tutkimukset, jotka puoltavat ettei abortti aiheuta rintasyöpää on rahanahneuden äänitorvi, joka ei välitä ihmisten terveydestä.

Amerikassa aborttia puoltavat myös tahot, joiden käsitys moraalista on pahoin vääristynyt, sillä he eivät usko surmaavansa ihmiselämää abortin kautta. Väärä moraali on myös voimakas vaikutin, sillä väärä moraali on syntiä ja synnin perusolemus on sellainen, että se pyrkii vääristämään kaiken sekä muuttamaan väärän "oikeaksi", joka toteutetaan vääryyden kautta. On selvää, että myös väärä moraali vaikuttaa voimakkaasti tutkimustuloksiin, jonka seurauksena ihminen haluaa värittää tutkimuksia tai tekee sellaisen tutkimuksen, joka perustuu vääriin tietoihin, että se olisi yhtäläinen oman korruptoituneen arvomaailman kanssa.

Kiinalaiset tutkimukset ovat luotettavampia kuin Amerikassa tehdyt, sillä Kiinalla ei ole sellaisia intressejä aborttia kohtaan kuin Amerikassa on. Abortti on ollut hyvin suosittua Kiinassa, jota on suosittu monin tavoin. Kiinalaiset tutkimukset eivät vedä kotiinpäin, eikä niitä ohjaa ahneuden rahanvalta. Kiinalaisten tutkimus on osoittanut, että abortti on yhteydessä rintasyöpään ja rintasyövän riski kasvaa mitä useammin nainen suostuu aborttiin.

Koska Jumala on luonut ihmisen ja asettanut naisen kohdun paikaksi elämän synnylle, niin on selvää, että jos pieni ihminen tapetaan abortin kautta, niin sillä on vahingollinen vaikutus abortin tehneeseen naiseen ja hänen kehoonsa. Raamatun mukaan synti rikkoo ja tuhoaa, joka tarkoittaa sitä, että aina kun tehdään syntiä, niin se jollakin tavalla rikkoo ja tuhoaa sitä, joka tekee syntiä sekä sitä jota vastaan tehdään syntiä.

Tämän tähden ei ole mikään ihme, että abortin seurauksena synnin tuhovaikutus voi vaikuttaa rintasyöpää sekä muita negatiivisia vaikutuksia, koska ihminen tuhoaa abortin kautta pienen ihmisen elämän. Naisen keho reagoi siihen, että sitä kohtaan tehdään vääriä tekoja. Jos nainen ei synnytä normaalisti lastaan, eikä raskaus pääty luonnollisesti, vaan hän suostuu aborttiin, niin sen seurauksena TEB-solut kasvavat ja voivat muodostua syöpää aiheuttaviksi. Synnillä on aina seurauksena, niin tässäkin tapauksessa.

Silloin kun ihminen ei usko Raamatun Jumalaan Herran Jeesuksen kautta, niin hän voi jumalattomuuden tilassa ollessaan suostua aborttiin. Sen jälkeen hän voi tulla uskoon, mutta on voinut saada abortin takia joitakin negatiivisia vaikutuksia kuten rintasyövän. Kun ihminen ymmärtää tehneensä syntiä ja haluaa tehdä parannuksen, niin Jumala voi armahtaa ja parantaa ihmisen rintasyövästä.

Abortti ja katumus

Monissa tapauksissa abortin läpi käyneet naiset myöhemmin elämässään katuvat sitä, että suostuivat aborttiin. Monille naisille abortista voi tulla myöhemmin koko loppuelämän kestävä eettinen- ja moraalinen masennus ja paha olo.

Vetoan sinuun joka olet raskaana ja suunnittelet aborttia, että älä tee sitä; älä osallistu pienen ihmisen elämän surmaamiseen. Jos olet sellaisessa tilanteessa, että et voi itse pitää lastasi raiskauksen tai jonkun muun syyn takia, niin synnytä lapsi sittenkin ja anna hänelle mahdollisuus elämään jonkun hyvän adoptiokodin kautta.

Sinä joka olet tehnyt abortin ja kannat siitä syyllisyyttä sydämessäsi, niin vain Jumala voi sinut armahtaa ja vapauttaa syyllisyydestä. Herra Jeesus antaa sinulle syntisi anteeksi, kun tunnustat syntisi Hänelle ja uskot Häneen ja haluat olla Hänen opetuslapsensa.

Jälkiabortti

Nykyään jopa käydään keskustelua siitä, että vastasyntyneet sairaat tai vammaiset lapset voitaisiin vanhempien suostumuksella jälkiabortoida, eli tappaa synnytyksen jälkeen. On vedottu siihen, että nämä lapset kuormittavat liikaa tulevaisuuden talouskuormaa.

Journal of Medical Ethics -lehdessä julkaistussa artikkelissa Oxfordiin yliopistoon kytköksissä olevat Alberto Giublini ja Francesca Minerva kirjoittivat, että vastasyntyneet vauvat eivät ole vielä oikeita ihmisiä, eikä heillä ole moraalista oikeutta elämään. Artikkelin mukaan vanhemmilla pitää olla oikeus antaa lapsensa surmattavaksi, jos lapsi syntyy yllättäen vammaisena. Artikkelin mukaan tällaisten lasten kasvattaminen on taakka sekä vanhemmille, että yhteiskunnalle.

Kun abortti ja kaikenlainen pahuus on hyväksytty, niin ihmiset päätyvät ratkaisuun jossa jonkun ihmisen elämällä ei ole enää ollenkaan arvoa. Vammaiselle lapselle kuuluu ihan sama elämänarvo kuin terveelle lapselle. En voi muuta kirjoittaa kuin että Giublinin ja Minervan ajatukset edustavat äärimmäistä pahuutta.

Kuvia abortoiduista lapsista

Nämä kuvat voivat järkyttää, mutta samalla tuovat sen esille, että abortti on pienen lapsen surmaamista. Kuvat ovat aitoja abortti tilanteista otettuja kuvia. Minulla on abortionno.org sivuston lupa käyttää näitä kuvia sivullani.


Seitsemännen viikon abortti


Seitsemännen viikon abortti


Kahdeksannen viikon abortti


Yhdeksännen viikon abortti


Kymmenennen viikon abortti

Nämä kuvat puhuvat voimakkaasti sen puolesta, että abortti on eettisesti väärin, jonka kautta surmataan pienen ihmistaimenen elämä.

 Petri Paavola 20.3.2012

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
abortionno.org
abortion-related_articles
lopettakaatappaminen.tk
jariiivanainen.net/Abortti
tilastotiedotteet/2008
wiki/Abortti
mika.ebeling/abortti
mika.ebeling/rtu
mika.ebeling/pekka
raskaus/Raskausviikot
oikeuselamaan.org/Abortin_riskit
abortion-breast-cancer-
us_abortion_statistics

ncbi.nlm.nih.gov

Link-Abortion-and-Cancer

 

 

 

eXTReMe Tracker