Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Anaaliseksin vaaralliset vaikutukset

Anaaliseksi on nykyään todella suosittua ja siitä puhutaan paljon sekä sen harrastamiseen opastetaan monella tavoin. Anaaliseksi ei ole kuitenkaan vaaratonta, niin kuin tietyt tahot haluavat ihmisille uskotella. Anaaliseksin vaarallisia ja haitallisia vaikutuksia on tutkittu paljonkin ja tutkimuskohteena on ollut monesti homoseksuaalien välinen anaaliseksi. On tietenkin selvää, että heteroseksuaalien välisessä anaaliseksissä miehen työntyessä naisen peräaukkoon tapahtuu samoja vaarallisia ja haitallisia vaikutuksia kuin homoseksuaalien välisessä anaaliyhdynnässä.

Tunnettu tosiasia on, että anaaliseksin harjoittamisen kautta leviää paljon enemmän sukupuolitauteja kuin emättimen välityksellä tapahtuvan yhdynnän kautta. Terveydenhuollossa on tilastoissa näkyvissä anaaliseksin kautta tapahtuvat terveydelliset haitat.

Peräaukko on suunniteltu toimimaan työntämään ulos ulostetta. Aina kun peräaukon sisälle työnnetään hankausliikkeen kautta jotakin, niin sen seurauksena peräaukon sulkijalihas vahingoittuu ja rikkoutuu helposti. Muita anaaliseksin haitallisia seurauksia ovat peräsuolen pidätyskyvyttömyys, peräsuolen kalvon repeytymät, peräaukon rikkoutumisen ja repeytymisen kautta bakteerit ja virukset pääsevät verenkiertoon, jolloin taudinlevittäjät pääsevät sairastuttamaan ihmisen. Anaaliseksi aiheuttaa peräaukon syöpää.

Peräaukkoon jää aina pieniä ulostehiukkasia myös peseytymisen jälkeen. Anaaliseksin seurauksena ulostehiukkaset voivat helposti siirtyä esim. käsiin, elimistöön tai suuhun jos samalla harrastetaan suuseksiä. Ulostehiukkaset aiheuttavat monenlaisia tauteja. Ripulitautia sairastavan potilaan ulosteessa voi olla jopa 100 miljoona erilaista tautia aiheuttavaa mikrobia yhdessä ulostegrammassa. Myös oireeton henkilö (ei ripulia) voi levittää ulosteessaan ripulitaudin aiheuttajia. Peräaukossa on aina bakteereita myös pesun jälkeen. Anaaliseksi altistaa aina erilaisille bakteereille, jotka voivat sairastuttaa ihmisen.

Kondomi ei suojaa sulkijalihaksen ja kalvojen repeytymistä, kondomin käyttö ei ole turvaseksiä anaaliyhdynnässä, koska kondomista huolimatta peräaukossa tapahtuu monenlaisia vaurioita hankaus- ja työntöliikkeen vaikutuksesta. Sama koskee liukuvoiteita, sillä liukuvoiteista huolimatta hankaava työntöliike anaaliyhdynnässä rikkoo peräaukon sulkijalihaksen sekä peräaukon kalvoa. Kondomi ei myöskään anna täyttä suojaa tauteja levittäviä ulostehiukkasia ja bakteereja vastaan, sillä kondomin kautta tapahtuvan anaaliseksin jälkeen ihminen joutuu yleensä käsikontaktiin uklostehiukkasten ja bakteerien kanssa kondomin poistamisen yhteydessä. Suojakäsineiden käyttökään ei anna täyttä suojaa, sillä ulostehiukkaset ja bakteerit voivat tarttua ihmiseen suojakäsineiden kädestä poistamisen kautta.

Anaaliseksissä ei ole turvaseksiä, vaan se on aina haitallista ja vaarallista molemmille osapuolille, sillä vastaanottavan osapuolen peräaukkoon syntyy vaurioita ja työntyvä osapuoli on vaarassa saada anaaliseksin kontaktissa erilaisia tauteja ulostehiukkasten sekä bakteerien kautta.

Anaaliseksin harrastaminen lisää peräaukon syövän riskiä. Peräaukon syövän muita riskitekijöitä on HPV-papillooma virus, sillä papillooma virus leviää ja tarttuu seksin aikana ja seurauksesta. Tupakointi lisää peräaukon syövän riskiä. Heikentynyt ja huono immuunijärjestelmä lisää peräaukon syövän riskiä. HIV-virus lisää peräaukon syöpä riskiä. Jos olet tupakoitsija ja sinulla on useita seksipartnereita ja harrastat anaaliseksiä, niin riskikerroin peräaukon syövälle nousee moninkertaiseksi.

Anaaliseksi on kaikin puolin kaikissa tilanteissa haitallista ja vaarallista, joka voi johtaa kuolemanvakavaan sairauteen sekä moniin muihin sairauksiin ja terveyshaittoihin. Ihmisen peräaukkoa ei ole luotu anaaliseksiä varten. Netissä on paljon sivuja, jotka opastavat turvalliseen anaaliseksin harrastamiseen, mutta todellisuudessa turvallisen anaaliseksin harjoitusmuotoja ei ole olemassa, sillä anaaliseksin harrastaminen kaikissa tilanteissa on vaarallista ja haitallista.

Linkkisuositus:
Luonnollinen ja terveellinen seksuaalisuuden harrastaminen

 

Petri Paavola 1.3.2016

Lähteet:
demo.seco.tkk.fi

anal-sex-health-concerns
cancer.org

stdfact-hpv-and-men
eheytysmanipulaatio

 

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker