Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Herpes tarttuva sukupuolitauti

Herpes on yleinen viruksen aiheuttama sukupuoli- ja seksitauti. Herpesvirus tyyppi 1 aiheuttaa huuliherpeksen. Herpesvirus 2 aiheuttaa sukuelinherpeksen.

Virus tarttuu yleisesti suorassa iho- tai limakalvokontaktissa, mutta sukupuolielinherpestartunnan voi saada myös suuseksin kautta, jos partnerilla on aktiivinen huuliherpes. Herpesvirus voi myös tarttua sormien kautta esim. omaan silmään.

Herpesvirustartunnan seurauksena virus jää elimistöön pysyvästi. Joillakin herpes voi olla oireeton, kun taas toisilla viruksen aktivoituminen voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia.

Noin 1-2 viikon päästä tartunnasta tulevat voimakkaat ensioireet, johon voi liittyä kuumetta, lihassärkyä, kurkkukipua, sairaudentunnetta, sukuelinten alueella kivuliaita vesirakkuloita, jotka rikkoutuessaan aiheuttavat kirveleviä haavapintoja. Virus jää pysyvästi elimistöön ja useimmilla ihmisillä virus aktivoituu ajoittain.

2 tyypin herpes uusiutuu useammin kuin 1 tyypin herpes. Uusiutuvia oireita voi olla muun muassa kutinaa, kihelmöintiä, lihassärkyjä, punoitusta ja rakkuloita.

Kondomi ei suojaa tietyissä tilanteissa herpekseltä esim. kun joutuu kosketuksiin partnerin iho-alueiden kanssa, jossa esiintyy herpesvirusta.

Jumalan asettama seksin harjoittaminen pysyvässä parisuhteessa estäisi herpes tartunnat. Ihminen elää synnin kapinassa Raamatun Jumalaa kohtaan ja sen seurauksena harrastaa synnillistä seksiä, jonka seurauksena ihmisiin tarttuu monenlaisia sukupuoli- ja seksitauteja.

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: SukupuolitauditPetri Paavola 

 

 

 

eXTReMe Tracker