Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Ihminen on luomisen tulos!

Evolutionistit sanovat ihmisen olevan sattuman tulos. Kemiallinen ohjaamaton (sattumanvarainen) toiminta olisi valmistanut elävät olennot. Ohjaamattomat (sattumanvaraiset) muutokset eliölajeissa olisivat tuottaneet lisää eläviä olentoja. Sattumanvaraiset ja ohjaamattomat muutokset olisivat lopulta valmistaneet ihmisen. Tällainen on evoluutiotarina.

Wikipedia:
"Evoluutio tarkoittaa muutosta populaation geenivarastossa sukupolvien myötä. Evoluutio on asteittainen, ohjaamaton, luonnollinen tapahtumasarja, joka muuttaa populaatioiden ominaisuuksia. Sen kautta elämä on kehittynyt syntymästään lähtien nykyiseen eri eliölajien monimuotoisuuteen. Evoluution mekanismeja ovat perinnöllisyys, (jälkeläiset perivät vanhempiensa ominaisuudet) muuntelu (jälkeläiset ovat keskenään erilaisia) ja luonnonvalinta (keskenään erilaiset jälkeläiset menestyvät eri tavoin)." wiki/Evoluutio


Asteittainen, ohjaamaton tarkoittaa samaa kuin sattumanvaraisuus. Ymmärrän miksi evolutionistit ovat jättäneet pois sanat sattuma tai sattumanvaraisuus! On hienompaa ja hämäävämpää käyttää sanaa ohjaamaton, sillä se voi vaikka ohjata ihmisen pois käsitteestä sattumanvarainen. Sattumanvaraisuutta on varsin vaikea selittää itsestään kehittyvän ja rakentuvan mekanismin toiminnan voimaksi. Sana ohjaamaton tarkoittaa samaa asiaa kuin sattumanvaraisuus, sillä kukaan ei ohjaa sitä se vain tapahtuu sattumalta itsestään ajan kanssa.

Tosiasia on se, että elämän täytyi syntyä jotenkin ja jostakin.  Jos kiellämme elämän syntyneen älykkään Luojan luomana (Jumala loi elämän), niin jäljelle jää vain sattuma! Jos kiellät luomisen Jumalan toimesta, niin sinulle ei todellakaan jää muuta vaihtoehtoa kuin elämä joka on syntynyt sattumanvaraisesti. On kuitenkin selvää ettei monimutkainen ja monimuotoinen elämä voi syntyä sattumalta, itsekseen ohjaamattomasti.

Seuraavaksi tutkimme joitakin näkökulmia ihmisen sisäisestä rakenteesta ja siitä kuinka elimistömme toimii. Kaikki ruumiintoimintosi ovat suoranaisia ihmeitä. Ihmisen rakenteelliset ja toiminnalliset ruumiintoiminnot ovat absoluuttisia ihmeitä. Kun luet tätä kirjoitusta tästä eteenpäin,  niin kysele rehellisesti kuinka tässä esiin tulevat asiat voisivat olla sattumanvaraisen muutoksen aiheuttamia? Minun väitteeni on, että nämä asiat eivät ole sattumanvaraisia tuloksia, vaan älykkään Luoja Jumalan aikaansaannoksia! Kun tutkimme ihmisen ruumiintoimintojen monimutkaista, mutta nerokasta rakennetta ja sen käytännön toimivuutta ja jos olemme rehellisiä itsellemme, niin hylkäämme evoluution mahdollisuuden ja valitsemme sittenkin luomisen (Jumala loi elämän) asiaksi, joka ratkaisee miten elämä on syntynyt maapallolle.

Ihmisen luut

Luut ovat ihmisruumiin runko. Jos sinulla ei olisi luita, makaisit liikkumatta lattialla. Kaikki sinun 206 luutasi on täydellisesti muotoiltu tekemään oikeita asioita oikealla tavalla. Jokainen luu on jonkin verran erilainen kuin toiset luut, silti ne ovat täydellisesti suunniteltu toteuttamaan niiden tehtäviä. Ne ovat kytketty oikealla tavalla suorittamaan niiden toimintoja.

Sinun sormesi nivelet liikkuvat samalla tavalla kuin saranat siirtävät ovea kiinni ja auki. Sinun hartioissasi ja yläselässäsi on pallonivel, niin että ne voivat liikkua joka suuntaan. Kuinka tuollainen nivel voisi syntyä sattumalta? Ei mitenkään, sillä Luoja Jumala rakensi ihmisen elimistöön nivelet ja pallonivelen.

Vahvat, säikeiset siteet eli nivelsiteet pitävät koossa sinun nivelesi, ja jokaisessa liikkeessä nivel on päällystetty kalvolla erittäen nestettä, joka pitää nivelet "öljyttyinä" ja saa ne toimimaan luistavasti. Kuinka sattuma voisi synnyttää noin nerokkaan nivelneste systeemin? Ei mitenkään, sillä vain Luoja Jumala voi kehittää ja rakentaa näin nerokkaan systeemin.

Luiden sisällä on huokoista materiaalia, joka on nimeltään ydin. Tämä tekee luista vahvoja, mutta kuitenkin kevyitä. Luiden sisus on hyvin suojattu ja varjeltu alue, punainen ydin sisältää erikoisia soluja. Nämä solut tuottavat erään tärkeimmän aineen kehossasi, eli punaisen veren, joka ylläpitää ihmisen fyysisen ruumiin elämää! Voiko sattuma synnyttää tällaisen järjestelmän? Ei tietenkään, vaan se on super-älykkään Luoja Jumalan suunnittelun ja luomisen tulos!

Kaikki tietävät, että ihmisellä on vain kaksi luuta päässään, kallo ja leukaluu. Mutta tiesitkö, että syntyessäsi sinulla oli monta luuta päässäsi? Ne olivat kaikki liikkuvia, sen tähden että kun sinä synnyit, niin sinun pääsi kykeni puristautumaan läpi äidin kohdusta ja sinä sait syntyä tähän maailmaan. Myöhemmin ne sulautuivat yhteen. Kaikki on suunniteltu erittäin tarkasti! Voisiko edellä mainittu luiden liikkuvuus ja niiden yhteen sulautuminen olla tulos sattumanvaraisesta itseohjautuvasta muutoksesta vai onko sittenkin kysymys ihmisen luomisesta? Kykeneekö sattumanvarainen evoluutio rakentamaan monta luuta lapsen päähän ja syntymisen jälkeenkö evoluutio tietäisi, että näiden luiden tulee sulautua kahdeksi luuksi (kallo ja leukaluu)? Terve järki sanoo jo tässä kohtaa Jumalan luomisen olevan ainoa vaihtoehto elämän synnylle maan päälle. Ohjaamaton asia ei voi synnyttää monimuotoista ja nerokkaasti toimivaa ihmiselimistöä.

Sinun selkäluusi ovat täydellinen ihme. Selkäranka jakautuu pystysuoraksi luukasaksi (selkänikama), jotka kaikki ovat tarkasti kiinnitetty toisiinsa. Ihmisen hermosto juoksee läpi selkänikamien, josta se jakautuu muihin kehon osiin. Kuinka tällainen monimutkainen systeemi olisi voinut syntyä sattuman tuloksena? Sellainen ei kuulosta uskottavalta, eihän vaan? Ainoa vaihtoehto on se, että Jumala on luonut ja suunnittelut ihmisen ja ihmisruumiin toiminnot.

Lihakset

Ojenna kätesi eteesi ja katsele sitä. Liikuta kämmentä ylös, sitten alas, ja ympäri. Sitten pyöritä sitä hitaasti puolelta toiselle. Ei ole kovin montaa liikettä, jota et voisi tehdä kädelläsi. Nämä liikkeet ovat yhteydessä kyynärvarteesi ja olkavarteen. Olkapäästäsi alaspäin kaikki lihakset ja luut työskentelevät yhdessä sinun kätesi kanssa kun kätesi suorittaa erilaisia liikkeitä. Aseta vasen käsi oikean kätesi päälle liikuttaessasi oikeaa kättä. Tunnet luiden ja lihasten liikkeen kun ne vastaavat viestiin, joka annettiin käskynä sinun päästäsi. Katso käsiäsi huolellisesti kun liikuttelet sormiasi joka suuntaan. Tee se uudelleen pitäen toisella kädellä ranteestasi kiinni ja sitten tee se uudelleen kiinni pitäen käsivarrestasi. Pyörittele kättäsi pitäen kiinni käsivarrestasi. Tunnet kuinka luusi ja lihaksesi liikkuvat vaivattomasti. Kuinka sattuma voisi aikaan saada näin monimuotoiset ja järjestelmällisesti yhteensopivat lihakset ja luut? Ei mitenkään, ainoa vastaus on, että Luoja Jumala loi ihmisen!

Nouse seisomaan ja kävele hitaasti läpi huoneen missä olet. Kävellessäsi tunnet luiden ja lihasten liikkuvan täydellisessä koordinaatiossa. Huomaatko, että jalkasi ja kehosi tekevät sen mitä tarvitaan, että pysyt tasapainossa! Sinun kehosi on hämmästyttävä, se on kuin tarkasti suunniteltu kone. Sattuma ei saa tällaista aikaan, vain luominen on voinut saada aikaan näin hämmästyttäviä asioita. Luoja Jumala on luonut ihmisen.

Lihaksesi ovat kiinnitetyt luihisi täsmällisesti oikeista paikoista, jonka kautta ne parhaiten saavat aikaan kehosi liikkeet. Mene työpajaan ja tee pari luuta ja muutamia lihaksia, nivelsiteitä ja jne. ja sen jälkeen arvele miten nämä voitaisiin kiinnittää toisiinsa, että saadaan aikaan ihmisruumiin toiminnat. Ajattele että evolutionistit olettavat kaiken tuon tapahtuneen sattumanvaraisten ohjaamattomien toimintojen kautta! Oikea vastaus on tietenkin, että vain huippu älykäs Luoja kykenee luomaan ja suunnittelemaan ihmisen nerokkaan fyysisen ruumiin toimintoineen!

Jokainen lihas on kiinnitetty luihin kiinni. Lihakset ovat elastisia ja työskentelevät yhdessä. Useimmat kehon liikkeet edellyttävät muutamien lihasten työskentelemistä yhdessä, eli ne auttavat toinen tosiaan. Kun taivutat kyynärpäätäsi, tunnet kyynärvarren lihasten hieman kovettuvan ja paksuuntuvan koska lihaksen säikeet lyhenevät tuodessaan ylös sinun kyynärvartesi. Saman aikaisesti vastapuolen lihakset olkavartesi takapuolella pitenevät. Nerokasta! Sattumanvaraisuus ei olisi mitenkään kyennyt tällaiseen lopputulokseen! Vain huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan tällaisen prosessin!

Sinulla on kahdenlaisia lihaksia; tahdonalaisia sekä tahdottomia. Tahdonalaiset lihakset vaihtavat ruumiin asentoja ja toimivat vain silloin kun niin tahdot; tahdottomat toimivat aina automaattisesti. Nämä tahdottomat lihakset kontrolloivat liikettä kehon sisällä, kierrättävät verta, siirtävät ruoan ruuansulatuselimistöön  ja säätelevät silmän asetuksia. Sattumanvaraisuudelle olisi sula mahdottomuus saada aikaiseksi tuonkaltaiset lihasten liikkeet, vain huippuälykäs Luoja Jumala kykenee luomaan näin nerokkaan järjestelmän ihmisruumiiseen!

Korkeasti koulutetut tiedemiehet ja teknikot ovat keksineet kameran automaattiset toiminnot. Mutta sinun silmäsi ovat aina toimineet automaattisesti, ne zoomaavat ja tarkentavat automaattisesti. Vain huippu osaava äly kykenee suunnittelemaan ja tekemään silmän, sattumanvaraisuus ei siihen pysty. Luoja Jumala rakensi sinun silmäsi, että voit nähdä Jumalan luoman kauneuden; kukat, puut, vuoret, järvet, meren jne.

Verenkierto ym. järjestelmät

Jos yrität laittaa mainoksen lehteen mainostaen taloa, joka tuottaa itse vesi-, ilmastointi- ja viemäröintiputkistot ja talon sähköistyksen, niin lehden toimitus sanoisi sinun kirjoittavan science-fictonia (mielikuvituksen tuote), eivätkä he suostuisi julkaisemaan mainostasi. Jos koittaisit saada sen julkaistuksi tiedelehdissä, niin he nauraisivat sinulle. Minun ja sinun kehosi on täynnä putkistoja. Ennen kuin synnyit, niin sinun ruumiiseesi rakentui putkisto ja sähköjärjestelmä.

Sinun ruumiisi on täynnä putkistoja (suonistot); itse asiassa kokonaan erilaisia putkistoja. Muun muassa verenkiertojärjestelmä, joka lähettää verta kaikkialle ruumiiseesi sekä virtsausjärjestelmä. Sinun kehossasi on myös muita putkistoja mm. maksassa, munuaisissa, maitorauhasissa jne.

Sydämen rakenne on toinen suuri ihme. Se on täydellisesti suunniteltu täyttämään tehtävänsä, joka on eniten toimiva lihas ruumiissasi.

Sydämessäsi on järjestelmä, joka lähettää sähköisiä signaaleja eli sykähdyksiä! Sydämesi lyö hetki hetkeltä, päivä päivältä ja vuosi vuodelta se jatkaa lyömistään. Sattumanvaraisuus ei voisi synnyttää sähköisiä impulsseja, jotka ovat kiinnitetyt sydämen toimintaan! Vain huippuälykäs Luoja Jumala voi keksiä jotakin näin sanoin kuvaamattoman nerokasta!

Sydän on voimakas pumppu joka kuljettaa 4,7-5,7 litraa verta minuutissa suoniston läpi. Aktiivisen liikunnanharjoituksen aikana luku voi nousta jopa 19 litraan minuutissa! Ajattele sitä kuinka sattumanvaraisuus voisi kyetä aikaan saamaan näin monimutkaisen, mutta tehokkaasti suunnitellun pumpun? Vain huippuälykäs Luoja Jumala voi keksiä jotakin näin sanoin kuvaamattoman nerokasta!

Verenkierto järjestelmässä verisuonten avulla elimistön soluille kuljetetaan ravintoa ja happea sekä solujen tuottamat kuona-aineet ja hiilidioksidit kuljetetaan maksaan ja keuhkoihin, josta ne poistuvat elimistöstä. Verenkierto myös tasoittaa elimistön eri osien lämpötila- ja happamuuseroja, kuljettaen lämpöenergiaa ja vety-ioneja. Elimistön puolustussolut myös leviävät verenkierron avulla paikasta toiseen. Vain huippuälykäs Luoja Jumala voi keksiä jotakin näin sanoin kuvaamattoman nerokasta!

Verisuonien sisälle muodostuu painetta jonka saa aikaan sydämen supistukset sen pumpatessa verta eteenpäin valtimoihin. Vain huippuälykäs Luoja Jumala voi keksiä jotakin näin sanoin kuvaamattoman nerokasta!

Kaikkialta ruumiistasi veri palaa "odotushuoneeseen" oikeaan atriumiin, josta se kulkeutuu oikeaan kammioon. Kun seuraava sydämenlyönti tapahtuu, kammiot puristuvat. Sieltä se puristautuu keuhkovaltimoon ja lähettää näin happea keuhkoille. Tuosta verestä yhtään ei valu takaisin kammioon koska eräänlaisen "venttiilistön" poistoläpän kautta se poistuu keuhkoista. Tällaista nerokasta systeemiä ei sattumanvaraisuus saa aikaan, vaan se on huippuälykkään Luoja Jumalan suunnittelun ja toteutuksen tulos!

Ruumiissasi olevat verisolut ovat moni mutkikkaita. On erilaisia verisoluja, jokaiset ovat elintärkeitä ja jokainen solu sisältää satoja avaintekijöitä, joita elämä ruumiissa tarvitsee. Monimutkaisten entsyymien täytyy tuottaa tärkeitä aineita näille soluille. Tällaista nerokasta systeemiä ei sattumanvaraisuus saa aikaan, vaan se on huippuälykkään Luoja Jumalan suunnittelun ja toteutuksen tulos!

Ruuansulatuselimet
 

Pikku hetkisen ajan pohdiskele  ruuansulatuselimistöäsi, sen monimutkaista rakennetta ja sattumanvaraisia mutaatioita, joiden kautta evoluution sattumanvaraiset toiminnat ("luonnonvalinta") olisivat vähitellen kehittäneet ruuansulatusjärjestelmän.  Evoluution olisi pitänyt kyetä muodostamaan sattumanvaraisesti heti toimiva ruuansulatusjärjestelmä tai muutoin ensimmäiset esi-isämme olisivat kuolleet sukupuuttoon nälkiintymisen seurauksena. Evolutionistit väittävät, että ajan kanssa kaikki on mahdollista, mutta se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pitkä aika sattumanvaraisia toimintoja lisäisi sekaannusta eikä saisi aikaan loogista järjestelmällisyyttä. Evoluutioteorian kumoaa monikin asia ja yksi niistä on ruuansulatusjärjestelmä, joka olisi pitänyt olla heti valmiina kun on kyseessä eläin tai ihminen. Ilman heti olemassa olevaa ruuansulatusjärjestelmää ei voisi olla minkäänlaista evoluutioteorian mukaista kehitystä!

Suussasi olevat hampaat toimittavat ruoan pureskelun virkaa. Kieli suussasi kykenee liikuttelemaan ruokaa ja seitsemän eri sylkirauhasta tuottaa sylkeä ruuansulatuksen helpottamiseksi.  Edellä olevat asiat ovat mahdottomuus sattumanvaraiselle toiminnalle, eikä sattuma kykenisi keksimään tuollaisia asioita.  On suurta tietämättömyyttä sekä valheeseen uskomista, jos joku väittää, että sattumanvaraisuus sekä evoluution mutaatiot ja luonnonvalinta kykenisivät luomaan edellä olevan kaltaisia järjestelmiä. 

Jokainen, joka ajan kanssa tutkisi hermoston moninaisuuden vaikutusta kielen toimintaan, olisi ällistyneen hämmentynyt. Kaikki hermotoiminnat tarvitaan, jotta voit ajatella kielellisesti ja sitten puhua käyttäen avuksi suussasi olevaa kieltä.   Tämä todistaa Jumalan luoneen ihmisen.

Suusta ruoka kulkeutuu kurkkuun, jossa se kulkeutuu nielemismekanismin lävitse. Kuinka monta vuotta aikaa luonnonvalinta ja evoluutio olisi käyttänyt tuottaakseen nielemismekanismin? Sillä ilman nielemismekanismia ruoka olisi valunut keuhkoihin ja aiheuttanut tukehtumisen! Eräs pieni yksityiskohta: Sinun kurkkusi supistuu niellessäsi, että voit kunnolla niellä ruokasi, eikä se tuppaudu väkivalloin vatsaasi. Nielemismekanismi turvaa myös sen, ettei vaihtuva ilmanpaine tuhoa kuuloamme, kun nielemme.  Tällaista nerokasta järjestelmää ei sattumanvarainen evoluutio saa aikaan, vaan ainoastaan huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan näin nerokkaan järjestelmän!

Vatsasi sisällä olevat voimakkaat vatsahapot alkavat sulattaa syömääsi ruokaa. Ajattele, että vatsahapot, ovat niin voimakkaita, että ne sulattavat syömäsi liharuuan sekä kaiken ruuan.  Miksi sitten nämä voimakkaat vatsahapot eivät sulata vatsaasi, koska ne pystyvät sulattamaan syömäsi liharuuan?  Siksi koska Jumala suunnitteli ja rakensi mekanismin että vatsassasi oleva ruoka sulaa, eikä itse vatsa. Tällaista nerokasta järjestelmää ei sattumanvarainen evoluutio saa aikaan, vaan ainoastaan huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan näin nerokkaan järjestelmän!

Maksa on mukana ruuansulatuksessa, mutta se suorittaa myös monia muita tehtäviä. Maksa on erittäin suuri rauhanen ruumiissasi ja eräs ihmeellisimmistä rakenteista kehossasi

Maksa suorittaa tuhansia eri toimintoja!  On ällistyttävää kuinka niin pieni elin voi tehdä niin monta asiaa.  Seuraavaksi sen muutamia toimintoja:

(Maksa muokkaa ravintoaineita, mihin sillä on riittävät työkalut. Kun energiaa on ylen määrin, maksa varastoi glukoosia glykogeeninä itseensä ja voi muodostaa glukoosista rasvahappoja, kuitenkin vain tyydyttyneitä. Maksa reagoi tiettyjen aineiden puutteeseen, se voi myös siirtää glukoosille aminoryhmän aminohappojen puuttuessa transaminaasientsyymin, mutta kaikkia aminohappoja elimistö ei kykene syntetisoimaan (kts. Välttämättömät aminohapot). Aminohapoista voidaan taas muodostaa glukoosia poistamalla deaminaatiossa aminoryhmiä ja rasvamolekyylin glyserolista maksa voi muokata glukoosia ja rasvahapoista ketoaineita, jotka ovat aivojen tärkeä energian lähde pitkään jatkuneen paaston aikana.Mikäli maksa ei toimi, iho muuttuu keltaiseksi. Maksa toimii sikiöllä punasolujen valmistuspaikkana ja aikuisella verivarastona; wiki/Maksa)

Maksan monimuotoista mutta elintärkeää toimintoa ei evoluution sattumanvaraisuus voi saada aikaan. Tällaisen nerokkaan järjestelmän syntymiseen tarvitaan huippuälykäs Luoja Jumala!

Hermosto ja aivot

Ilman hermoja, sinun ruumiisi ei voisi lähettää tai vastaanottaa signaaleja. Ilman hermoja et voisi ajatella etkä elää. Suuri osa hermotoimintojasi tapahtuu ilman tietoista ajattelua ja sitä kutsutaan autonomiseksi hermosysteemiksi.

Selkäydin on pitkää hermosäie massaa ulottuen selkärangassasi joka selkänikamaan. Selkäydin saa aikaan impulsseja aivoista ruumiinosille sekä toimii aivojen refleksi keskuksena. Jos kosket kuumaan, niin selkärangassa olevat hermosäikeet lähettävät aivoille viestin käden nopeaan pois siirtämiseen. Tämä järjestely on varsin viisaasti ja nerokkaasti suunniteltu. Hermoimpulssit varoittavat vaarasta ja viestin perille menon seurauksena pystymme toimimaan oikealla tavalla.

Sinulla on erityyppisiä hermosoluja, joita en tässä nyt sen tarkemmin kuvaile. Ne ovat varsin monimutkaisia. Jokainen hermo kytkeytyy tuhansiin muihin kytkentöihin solujen lähellä. Tulos on valtava elektroninen järjestelmä, jossa kaikki yhdistyvät osaksi ajattelevaan mieleemme.

Ajatteletko, että paras tapa rakentaa puhelinlaitos on tilata hiekkaa, kiviä ja mutaa, jonka jälkeen kaivuri pöyhisi niitä vähän? Tämän jälkeen jätät tuon projektin rauhaan muutamaksi miljoonaksi vuodeksi ja kun sitten palaat paikalle, niin löydät täysin toimivan puhelinlaitoksen? Evoluution väite perustuu yhtä naurettavalle väitteelle kuin että miljoonan vuoden päästä puhelinlaitos on rakentunut itsekseen kenenkään ohjaamatta, kukaan ei sitä rakentanut se vain syntyi itsekseen miljoonien vuosien kehityksen tuloksena.

Sinun ruumiisi sisältä löytyy "kytkentäkeskus" sekä "sähköinen tietokonejärjestelmä". Kirjaimellisesti miljoonia yhteyksiä voidaan löytää ruumiistasi sekä aivoistasi. Pääkaapeli virtaa ulos aivoista suoraan selkärankaasi ja siitä eri vartalon osiin, jotta voit suorittaa monenlaisia ruumiintoimintoja. Meinaatko, että tämä kaikki olisi voinut syntyä sattumalta? Sattumanvaraisuus ei olisi mitenkään kyennyt tällaiseen lopputulokseen! Vain huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan tällaisen prosessin!

Verkoston läpi viestit tulevat johtojen kautta puhelinkeskukseen, jossa tarvittavat yhteydet ohjaavat ne oikeisiin paikkoihin. Sinun hermojärjestelmäsi on organisoitu tuomaan viestit keskukseen, jonka kautta ne siirtyvät eri ruumiinosille. Aivot ja selkäydin ovat puhelinkeskus ja hermot ovat johtoja, jotka kuljettavat sisään - ja ulos tulevia viestejä.

Sinun aivosi painavat vähän yli kilon verran. Se on sama kuin astiallinen hyytelöä, kuitenkin se on fantastisin luomus maailmassamme.

(Aivoista voidaan erotella erilaisia yksiköitä:

  • Isoaivot, jotka peittävät lähes kokonaan muut osat. Sen pinta-alaa, jopa 0,2 neliömetriä, kasvattaa voimakas poimuttuneisuus ja pinnassa eli isoaivokuoressa, korteksissa, on harmaata ainetta, jonka on muodostanut neuronien soomaosat. Korteksista voidaan useimmissa kohdissa erottaa jopa kuusi päällekkäistä neuroni ja hermosyy kerrosta. Korteksin alla on valkeaa ainetta, joka on muodostunut neuronien aksoneista, joita verhoaa myeliinituppi. Aksonit yhdistävät aivojen eri osia toisiinsa ja basaaliganglioihin, harmaisiin tyvitumakkeisiin, jotka ovat valkean aineen sisällä. Basaaligangliot osallistuvat mm. liikkeiden säätelyyn. Isoaivokuoressa on edustettu erilaisia toimintoja, mitä suurempi ala, sen hienosäätöisempi toiminto. Isoaivot ovat jaettu kahteen hemisfääriin, aivopuoliskoon, joita yhdistää aivokurkiainen

  • Pikkuaivot, jotka sijaitsevat takaraivossa, isoaivojen alla. Se on rakenteeltaan isoaivojen kaltainen, harmaan aineen alla valkeaa ainetta, jossa harmaita tumakkeita, vielä voimakkaammin poimuuntunut ja keskeltä miltei halki. Pikkuaivot ovat vastuussa nopeista, korjaamattomista liikkeistä, valmiiden liikemallien tuottamisesta ja lihasten synkronisaatiosta ja koordinoinnista liikkeiden aikana.

  • Väliaivot ovat isoaivojen sisällä, jonka tärkeimpiä yksiköitä ovat suuret tumakkeet talamus ja hypotalamus. Talamus toimii kaikkien muiden aistiratojen paitsi hajuradan väliasemana. Tiedon muokkaus alkaa jo talamuksessa ennen sen pääsemistä kyseiseen aivokuorialueeseen. Hypotalamus säätelee hypofyysiä, aivolisäkettä, jonka erittämät hormonit vaikuttavat kaikkialle kehoon. Hypotalamus osallistuu myös vireystilan ja vuorokausirytmin säätelyyn mm. biologisen kellon suprakiasmaattisen tumakkeen avulla. Adenohypofyysi, aivolisäkkeen etulohko, erittää hypotalamuksen säätelemänä tropiineja. Tropiinien eritystä taas säätelevät hypotalamuksen statiinit, estäjät, ja liberiinit, vapauttajat jotka saapuvat hypofyysiin hypotalamuksesta erityisen verenkiertojärjestelmän kautta. Tropiinit stimuloivat muiden umpirauhasten toimintaa esim. tyreotropiini kilpirauhasta. Neurohypofyysi, aivolisäkkeen takalohko taas on vastuussa oksitosiinin ja vasopressiinin erityksestä. Adenohypofyysi on muodostunut kitaluun katon epiteelikudoksesta, ja on näin ollen periaatteessa puhdas rauhanen, kun taas neurohypofyysi on muodostunut väliaivojen pullistumasta ja on hermokudosta.

  • Keskiaivot ovat väliaivojen alapuolinen osa aivoja. Keskiaivoissa kulkee runsaasti hermoratoja ja sen tumakkeet ovat vastuussa mm. vireystilan, unentuoton ja univaiheiden säätelystä sekä on osa vireystilaa säätelevästä aivoverkostosta

  • Aivosilta ja ydinjatke sijaitsevat aivojen ja selkäytimen välissä, yhdistäen ne toisiinsa. Ydinjatkeessa sijaitsee paljon autonomisen hermoston säätelyyn osallistuvia toimintoja, kuten esim. presso- ja kemoreseptorit, jotka mittaamalla verenpainetta ja -happipitoisuutta säätelevät sydämen lyontitiheyttä ja -voimakkutta sekä hengitysrytmiä. Aivosilta ja ydinjatke ovat myös osa aivoverkostoa.

  • Aivokammiot ovat tuottamansa aivo-selkäydinnesteen eli likvorin täyttämiä onteloita aivojen sisällä. Isoaivopuoliskojen sisällä sijaitsevat vasen ja oikea sivukammio ja ne ovat yhteydessä kolmanteen aivokammioon, joka sijaitsee väliaivojen alueella. Kolmas aivokammio on puolestaan yhteydessä aivonesteviemärin välityksellä ydinjatkeen sisällä sijaitsevaan neljänteen aivokammioon, joka jatkuu selkäytimen keskuskanavana. Kolmannesta aivokammiosta likvori kulkee myös kolmen pienen aukon kautta lukinkalvononteloon, josta se jatkaa kovan aivokalvon lehtien välissä oleviin suurin laskimoihin eli aivoveriviemäreihin araknoidaalivillusten kautta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Aivot)

    Olisi kiva todella kuulla kuinka evolutionisti kykenee rehellisellä ajattelulla kuvailemaan ihmisen hermo- ja aivotoimintojen syntyneen sattuman tuloksena! Tällaista nerokasta järjestelmää ei sattumanvarainen evoluutio saa aikaan, vaan ainoastaan huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan näin nerokkaan järjestelmän!

Hengitysjärjestelmä

Hengitysjärjestelmä on ihmeellinen järjestelmä.

(Levossa hengityslihaksista toimii pääasiassa pallea, joka supistuessaan vetäytyy alaspäin ja aiheuttaa rintakehän sisälle alipaineen. Ilma virtaa paine-eron suuntaan ja täyttää keuhkot. Uloshengitys tapahtuu passiivisesti, eli keuhkot tyhjenevät kuin ilmapallo, jonka suu on auki. Fyysisessä rasituksessa, hengenahdistuksessa tms. tilanteessa mukaan tulevat apuhengityslihakset: uloimmat kylkivälilihakset ja osa kaulan lihaksista sisäänhengityksessä ja sisemmät kylkivälilihakset ja vatsalihakset uloshengityksessä.

Kaasujen vaihto tapahtuu keuhkorakkuloissa eli alveoleissa. Happi siirtyy vereen ja kiinnittyy punasolun sisällä olevaan hemoglobiiniin. Aineenvaihdunnan lopputuotteena syntynyt ylimääräinen hiilidioksidi poistuu uloshengitysilman mukana.

Ihmisen hengittäessä normaalisti sisään ja ulos tulee noin 0,5 litraa ilmaa, mutta voimakkaasti hengitettäessä jopa 4 litraa. Ihminen ei voi puhaltaa keuhkojaan täysin tyhjiksi, sillä keuhkoputkiin jää aina 0,15 litraa ilmaa (koska ne eivät painu kokoon). Normaali hengitystiheys ihmisellä on noin 8-12 kertaa minuutissa, rasituksessa se on enemmän.

Ihmisellä hengityselimiin kuuluvat hengitystiet sekä keuhkot. Hengitystiet jaetaan ylä- ja alahengitysteihin. Ylähengitysteihin kuuluvat nenäontelo sivuonteloineen, nielu ja kurkunpää. Alahengitysteihin kuuluvat henkitorvi ja keuhkoputket.

Hengitysteitä verhoaa hengitystie-epiteeli, joka on valekerrostunutta värekarvaepiteeliä. Värekarvat heiluvat jatkuvasti etenevinä aaltoina liikuttaen soluja peittävää limaa kohti nielua. Limaan tarttuu hengitysilmasta mikrobeja, jotka hajoavat lähes täysin mahalaukussa.

Hengitystiet puhdistavat, lämmittävät ja kostuttavat niiden läpi virtaavaa sisäänhengitysilmaa.

Hengityskeskus on ydinjatkeessa sijaitseva keuhkotuuletusta säätelevä osa. Keskuksen hermosoluista osa on aktiivisimmillaan sisäänhengityksen aikana ja osa uloshengityksen aikana. Hengityskeskuksen toiminnan säätelyyn kuuluvat sekä humoraalinen säätely että neuraalinen säätely. Humoraalisen säätelyn säätelytekijöistä tehokkain on hiilidioksidi, jonka liuetessa vereen muodostuvat vetyionit stimuloivat hengitystä. wiki/Hengitys)

Tällaista nerokasta järjestelmää ei sattumanvarainen evoluutio saa aikaan, vaan ainoastaan huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan näin nerokkaan järjestelmän!

Virtsausjärjestelmä

Munuaisesi toimivat ensisijaisesti suodattajana ja poistajana. Munuaisten tehtävänä on suodattaa kuona-aineet pois verestä. Suurin osa munuaisistasi koostuu nefroneista.

 (Nefroni on munuaisen toiminnallinen yksikkö, joka muodostaa virtsaa ja säätelee sen määrää sekä koostumusta. Nefroni koostuu munuaiskeräsestä ja munuaistiehyestä. Nefroneita on kummassakin munuaisessa noin miljoona. Sen alkuosassa on kuorikerroksessa pyöreä munuaiskeränen, jossa on keräsen kotelon sisällä runsasmutkainen hiussuonikeränen (glomerulus) Munuaistiehyt eli tubulus on nefronin toinen pääosa. Se alkaa keräsen kotelosta ja jatkuu proksimaalisena kiemuratiehyenä U:n muotoiseen Henlen linkoon kohti munuaisydintä ja nousee takaisin kohti kuorta. Henlen lingosta tubulus jatkuu distaalisena tubuluksena kokoojaputkeen, johon yhtyvät useat nefronit yhtyvät ja laskee munuaisaltaan munuaispikariin. Proksimaalista munuaistiehyttä ja Henlen lingon alkuosaa kutsutaan prosimaaliseksi tubulukseksi, Henlen lingon loppuosaa ja distaalista tiehyttä distaaliseksi tubulukseksi, wiki/Nefroni).

(Virtsa tulee rakkoon munuaisten konsentroimana virtsanjohtimia pitkin. Virtsa poistuu rakosta virtsaputkea pitkin. Virtsarakon säätelyä ei täysin ymmärretä. Virtsaa voi tarvittaessa laskea tai pidättää, vaikka rakon lihaksisto on sileää, eikä siinä mielessä tahdonalaista lihaksistoa. wiki/Virtsarakko)

Tämänkaltaista nerokasta järjestelmää ei sattumanvaraisuus kykene saamaan aikaan, vaan
ainoastaan huippuälykäs Luoja Jumala kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan näin nerokkaan järjestelmän!

Yhteenveto: Kaikki sinun ruumiintoimintosi ovat ihmeitä!

Korvassa on hienoin ja monimutkaisin rakenne, joka voidaan löytää ihmisruumiista. Esimerkiksi, pohdipas tätä: Verta on kaikkialla ruumiissasi, koska se virtaa verenkierron kautta kaikkialle, jokaiseen soluusi yhdellä poikkeuksella, joka on solut jotka ovat tekemisessä kuulon kanssa. Miksi on näin? Jos veri virtaisi näiden solujen lähellä, et kuulisi kunnolla! Kuulisit veren ryntäävää ja juoksevaa ääntä, kun sydän sitä pumppaa eteenpäin! Sen sijaan, ei verta- sisältävää nestettä lähetetään näille soluille. Kykenisikö sattumanvarainen evoluutio ymmärtämään, että kuuloelimien läheisyyteen ei voi rakentua verisuonia, vaan muita nesteitä sisältäviä kanavia! Jos olet rehellinen, niin tiedät kyllä oikean vastauksen, sillä Jumala on luonut ihmisen. Sisäkorvassa sijaitsee tasapainoelin ja pään- ja kehon liikeaistit, korvan nesteet lähettävät hermoston signaaleja aivoille ja ilman näitä rakenteita et voisi pysyä tasapainossa ja kaatuisit maahan.

Uskotko sattumanvaraisen evoluution kyenneen tekemään kaiken tuon edellä olevan? Se on mahdotonta, vain huippuälykäs Luoja Jumala kykenee saamaan aikaan jotakin noin äärettömän nerokasta!.

Oletko ajatellut miksi sinulla on silmäripset? Ne suojaavat silmiä pitäen roskat pois silmistämme, mutta silmäripset eivät millään lailla vaikuta eloonjäämiseen. On paljon helpompaa uskoa Luoja Jumalan luoneen meille nämä pikkuiset mutta hyödylliset apurit, kuin että uskoisimme sattumanvaraisuuden osanneen valmistaa silmäripset.

Oletko ajatellut miksi pystyt haistamaan nenälläsi? On suurta typeryyttä uskoa sattumanvaraisen evoluution rakentaneen meille hajuaistin! Helpompaa on uskoa Luoja Jumalan luoneen meille tämän nerokkaan hajuaistin!

Oletko ajatellut miksi sinulla on makuaisti? On suurta typeryyttä uskoa sattumanvaraisen evoluution rakentaneen meille makuaistin! Helpompaa on uskoa Luoja Jumalan luoneen meille tämän nerokkaan makuaistin!

Ihminen on Jumalan nerokas luomistyö. Miksi Jumala loi ihmisen? Koska Jumala rakastaa ihmistä ja haluaisi ihmisen elävän Jumalan yhteydessä. Paratiisissa tapahtui syntiinlankeemus ja ihminen joutui synnin orjuuteen, jonka seurauksena maailmaan tuli kuolema ja kärsimys ja ihmisen ero Jumalasta. Miten pääset yhteyteen Jumalan kanssa? Raamattu sanoo, että kun tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Herraan Jeesukseen, niin Jumala antaa syntisi anteeksi ja saat lahjaksi iankaikkisen elämän. Herraan Jeesukseen uskomalla saat yhteyden Jumalaan, joka on luonut ihmisen.

Petri Paavola 2009

 

Lähteet:

- The Evolution Handbook, by Vance Ferrell (suuren osan tästä artikkelista olen vapaasti kääntänyt tästä teoksesta; teoksen lopussa on lupa kirjan osien tai koko kirjan kääntämiselle muille kielille)Aiheesta hyödyllisiä linkkejä:

- Uskotko kehitysoppiin?

 

 

 

 

eXTReMe Tracker