Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Lopunajan aurinkomyrsky napasiirtymä

Nykyään puhutaan paljon napasiirtymästä, aurinkomyrskyistä, maan magneettikentän muutoksista sekä lisääntyvistä maanjäristyksistä ja vulkaanisesta toiminnasta. Ihmiskunta on havahtunut huomaamaan ja ymmärtämään, että jotakin on tapahtumassa maapallolla, auringossa sekä avaruudessa. Raamattu eli Jumalan sana kertoo lopunaikana tapahtuvista asioista ja ilmiöistä, joiden seuraamukset kertovat napasiirtymästä, aurinkomyrskyistä ja lukuisista suurista tuhoisista maanjäristyksistä. Käyn läpi tässä kirjoituksessa useita Raamatunkohtia, jotka liittyvät jollakin tavalla tähän aiheeseen.

Maan magneettikenttä

Sisällys:

Maanjäristykset ja kulkutaudit
Merkit auringossa kuussa ja tähdissä
Maan perustukset järkkyvät
Napasiirtymä ja maan magneettikenttä
Lopunajan merkit ja Herran Jeesuksen tulemus

 

Maanjäristykset ja kulkutaudit

Matt 24:
7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.

Matteuksen evankeliumin luku 24 kertoo asioista, jotka tapahtuvat ennen Herra Jeesuksen tulemusta. Ennen Jeesuksen tulemusta kansat nousevat kansoja vastaan ja valtakunnat valtakuntia vastaan. Tämä on mielenkiintoista sillä kansa ja kansaa sanat tarkoittaa kansanheimoja ei valtioita ja valtakunta tarkoittaa valtioita. Ennen Jeesuksen tulemusta kansanheimot nousevat toisia kansanheimoja vastaan, eli valtion tai maan sisällä eri etniset kansanryhmät tai ryhmittymät taistelevat toisiaan vastaan. Tätähän on jo kovin tapahtunut esim. Euroopassa ja muuallakin, samoin lopun ajalla on valtioita, jotka käyvät toisia valtioita vastaan.

Kaikki lopunajan merkit ovat kuin synnytystuskien alkua, joka tarkoittaa että lopun aikana asiat menevät kuin raskaana olevan naisen synnytyspoltot, jotka kovenevat ja toistuvat koko ajan kiihtyvällä vauhdilla.

Jeesus myös puhui nälänhädistä ja maanjäristyksistä monin paikoin. Valitettavasti 33/38 on tästä jakeesta jättänyt pois yhden tärkeän sanan, joka on loimos ja tarkoittaa ruttotautia ja kulkutautia. Lopun ajalla on paljon tauteja, kulkutauteja (epidemioita) ja ruttoja. Vaikka ihmiskunnan lääketiede on kehittynyttä, niin uusia kulkutauteja puhkeaa ja vanhojakin vielä esiintyy. Jeesus Kristus sanoi, että ennen Hänen toista tulemustaan puhkeaa monin paikoin rutto- ja kulkutauteja. Loimos tarkoittaa ruttotautia, kulkutautia, vitsausta ja maanvaivaa. Viimeisten päivien kulkutaudit ovat myös osittain ihmisten synnin aikaansaannoksia, sillä nämä taudit puhkeavat seksisyntien sairauksina, ilmastonmuutos on myös osin ihmisen aikaansaama, joka lisää kulkutauteja, ihmisen laiminlyönnit eläimiä kohtaan, joiden kautta moni sairaus leviää, huumeidenkäyttö lisää tauteja jne. Viimeisten päivien ihmiskunta joutuu kohtaamaan monenlaisia sairauksia ja tauteja, jotka tappavat paljon ihmisiä.

Ilmastonmuutos aiheuttaa paljon nälänhätää sekä kulkutauteja jo nyt ja tulevina vuosina ilmastonmuutoksen aiheuttama nälänhätä ja kulkutaudit tulevat lisääntymään. Lisääntyvät maanjäristykset sekä kulkutaudit ovat eräitä lopunajan merkkejä, jotka kertovat että Herra Jeesus on pian tulossa takaisin.

Maanjäristys

Lopunaikana maanjäristykset lisääntyvät ja tulevat tekemään paljon tuhoa. Raamattu sanoo, että maanjäristyksiä tulee tapahtumaan monissa paikoissa lopunaikana, Tämä tarkoittaa sitä, että ympäri maailman siellä ja täällä tapahtuu maanjäristyksiä ja varmaan myös sellaisilla alueilla, jossa yleensä ei tapahdu maanjäristyksiä. Alueilla jotka ovat herkkiä maanjäristysalueita tulee tapahtumaan tuhoisia järistyksiä. Vedenalaiset maanjäristykset aiheuttavat tsunameja, jotka aiheuttavat tuhoja rannikkoalueilla.

David Wilkersonin profetia

David Wilkerson on kirjoittanut vuonna 1974 Näky kirjan, jossa hän kertoo näystä, jonka hän sai 1973. Wilkerson näki näyssä maanjäristyksen, joka saattoi tapahtua Japanissa. Japanin maanjäristyksen jälkeen Wilkerson näki, että Amerikan Yhdysvaltoja kohtaa iso ja traaginen maanjäristys.

Raamattu opettaa, että profetiat (näyt) täytyy koetella Jumalan sanalla ja aika näyttää ovatko ne Jumalasta vai ei. Samalla tavalla meidän tulee suhtautua David Wilkersonin näkyyn. Mainitsemisen arvoinen seikka on että Wilkersonin näky oli erittäin laaja, jossa oli paljon asioita ja tapahtumia, joista osa on jo toteutunut näyn mukaisesti.

Merkit auringossa kuussa ja tähdissä

Luuk 21:
25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.
26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

Ilm 8:
5 Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä.
6 Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin.
7 ¶ Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.
8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,
9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.
10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.
11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Luukkaan evankeliumi luku 21 kertoo, että lopunaikana on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä. Maailman kansojen ihmisillä on ahdistus ja pelko kun he ymmärtävät, että näiden merkkien kautta maan päällä tapahtuu pelättäviä asioita taivaitten voimien järkkyessä. Voi olla jopa niin, että tapahtuu aurinkomyrskyjä, avaruusmyrskyjä sekä geomagneettisia myrskyjä jne. jotka saavat paljon tuhoa aikaan maan päällä. Luukkaan mukaan myös maailman meret pauhaavat eli merellä on kovia myrskyjä, jotka vaikuttavat myös rannikoilla asuvien elämään. Osittain meren pauhu johtuu valtavista tsunamiaalloista, jotka tekevät valtavaa tuhoa, kun ne iskeytyvät kaikella voimalla rannikkoalueille.

Raamattu sanoo, että myös kuussa on merkkejä, jotka vaikuttavat lopunaikana maapallon katastrofeihin. Samoin Raamattu sanoo, että tähdillä on vaikutus lopunajalla maapallolla tapahtuviin katastrofeihin. Tähdillä Raamattu varmaankin tarkoittaa taivaankappaleita, eli meteoreja tai asteroideja.

Johannekselle näytettiin näyssä, että viimeisinä päivinä mereen tippuu kuin iso palava vuori, joka ei voi olla muuta kuin joku taivaankappale. Kun avaruudesta taivaankappale tippuu maahan ja sen saapuessa aurinkokunnan sisäosiin, niin sen ympärille syntyy ikään kuin tulinen pyrstö. Johannes näki tämän toisen pasuunan ilmiön ja kuvasi sen oman aikansa termeillä eli tulisena vuorena, joka heitettiin mereen. Kun toisen pasuunan seurauksena taivaankappale tippuu mereen, niin se saa aikaan varmasti jättimäiset tsunamiaallot, jotka saavat aikaan suunnattoman suurta tuhoa. Se saa aikaan kolmannen osan laivoista hukkumisen sekä meressä olevista kolmas osa tuhoutuu. Varmasti myös rannikolla olevat kaupungit ja kylät tulevat monin paikoin tuhoutumaan pahoin.

Johannes näki myös kuinka kolmas pasuuna sai aikaan sen, että taivaasta putosi maan päälle suuri tähti. Jakeessa 10 on kreik. sana tähti (taivaankappale), joka on aster ja tarkoittaa tähteä sekä jakeessa 11 on sana apsinthos, joka on sen tähden nimi ja tarkoittaa koiruohoa. Tämän taivaankappaleen putoaminen saa aikaan myös varmasti suuria maanjäristyksiä ja halkeamia siten aiheuttaen suuria tuhoja ja katastrofeja maan päälle. Apsinthos sana tarkoitti klassisessa kreikassa katkeraa yrttiä. Johannes antoi taivaankappaleelle nimen apsinthos, ehkä siksi koska sen tippuminen sai vesilähteet karvaiksi.

Raamattu kertoo, että kaksi taivaankappaletta tippuu hyvin samaan aikaan maan päälle, jotka aiheuttavat suunnattoman paljon tuhoa. Jumalattoman ihmisen näkökulmasta tulevaisuus ei näytä hyvältä ja siksi Raamattu kertoo lopun ajan ihmisten tietävän, että taivaalta tulee uhka, joka aiheuttaa maailmanlaajuisen katastrofin. Nykytekniikalla kyetään jo näkemään ja ymmärtämään asteroidien liikkeitä ja sitä mihin ne tippuvat. Lopun ajan ihmiset pelkäävät siis taivaalta tulevaa uhkaa, jopa siten että jotkut menehtyvät sen tuomaan ahdistavaan ajatukseen. Tämä taivaalta tuleva tippuva asteroidi/tähti saa totisesti aikaan sen, että meri ja aallot pauhaavat ja nostattavat jättimäiset hyökyaallot, jotka saavat aikaan suunnattoman suuret tuhot.

Raamattu kertoo, että lopunajan ihmiskunta odottaa peläten taivaan voimien järkkymistä. Tämä tarkoittaa sitä, että lopunajan ihmiskunta teknologian kautta kykenee ymmärtämään ja näkemään sen kuinka lopunaikana esim. suuri taivaankappale tulee putoamaan maahan sekä kuinka aurinkomyrskyt voivat tehdä tuhojaan maan päällä.

Aurinkomyrsky

Yleisesti uskotaan ja ymmärretään, että magneettikenttä suojaa maapalloa aurinkomyrskyiltä. Maapallo on kuitenkin saanut jo kokea muutamia aurinkomyrskyjä sekä niiden tuhoisia vaikutuksia. Vuonna 1859 aurinkomyrsky kärvensi suurta osaa Euroopan ja Yhdysvaltain lennätinyhteyksiä. Vuonna 1994 lievempi aurinkomyrskyn vaikutus aiheutti satelliiteissa tietokatkoja sekä häiritsi tv-lähetyksiä. Tulevina päivinä voimakkaammat aurinkomyrskyt voivat saada maan päällä suurempaa tuhoa aikaan.

Aurinkomyrsky

Nasan aurinkofysiikan jaoksen johtaja Richard Fischer on sanonut ja varoittanut, että nykyinen teknologinen yhteiskunta on erittäin haavoittuvainen aurinkomyrskyille. Fischerin mukaan yksi suuri aurinkomyrskyn aiheuttama purkaus voisi aiheuttaa kaksikymmentä kertaa enemmän tuhoa kuin hirmumyrsky Katrina. Nasan fyysikko Chris St. Cyr sanoo, että mahdollinen aurinkomyrskyn uhka ja sen vaikutukset olisivat maailmanlaajuisia.

Voimakas aurinkomyrsky voi rikkoa tai sekoittaa elektronisia laitteita, tietokoneet, kännykät, navigointivälineet ja monet muut laitteet voivat kärsiä vaurioita. Voimakas aurinkomyrsky saattaisi kyetä lopettamaan sairaalan laitteet, pankkitoiminnot, lennonvalvontavälineet, lentokoneiden laitteet jne. Richard Fischerin mukaan isot alueet saattaisivat jäädä ehkä pitkiksikin ajoiksi ilman sähköä.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa varoittaa, että pian alkaa aurinkomyrskykausi ja suuri huolenaihe on se, että kuinka auringon lisääntyvä aktiivisuus vaikuttaa maan viestiliikenteeseen ja ennen kaikkea satelliitteihin.

Raamattu kertoo auringossa olevista merkeistä ja taivaan voimien järkkymisestä, jota lopunajan ihmiskunta pelkää. Taivaan voimien järkkyminen sekä auringossa olevat merkit voivat ihan hyvin viitata ja kertoa aurinkomyrskyistä sekä muista katastrofeista, jotka uhkaavat avaruudessa esim. suuren meteorin (taivaankappaleen) maahan syöksymiseen. Raamattu kertoo, että lopunajan ihmiskunta pelkää taivaan voimien järkkymistä sekä merkkejä auringossa, kuussa ja tähdissä. On selvää, että Jumalan sanan valossa lopunajan ihmiskunta joutuu kohtaamaan tuhon ja katastrofin, joka tapahtuu taivaan voimien järkkymisestä.

Maan perustukset järkkyvät

Jes 24:
1 ¶ Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.
....
17 Kauhu ja kuoppa ja paula on edessäsi, sinä maan asukas.
18 Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan. Sillä korkeuden akkunat aukenevat ja maan perustukset järkkyvät.
19 Maa murskaksi musertuu, maa halkee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu.
20 Maa hoippuu ja hoipertelee niinkuin juopunut, huojuu niinkuin lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse.
21 Sinä päivänä Herra kostaa korkeuden sotajoukolle korkeudessa ja maan kuninkaille maan päällä.
22 Heidät kootaan sidottuina vankikuoppaan ja suljetaan vankeuteen; pitkän ajan kuluttua heitä etsiskellään.
23 Ja kuu punastuu, ja aurinko häpeää, sillä Herra Sebaot on kuningas Siionin vuorella ja Jerusalemissa, ja hänen vanhintensa edessä loistaa kirkkaus.

Isa 24:
1 ¶ Behold, the LORD maketh the earth empty, and maketh it waste, and turneth it upside down, and scattereth abroad the inhabitants thereof.
2 And it shall be, as with the people, so with the priest; as with the servant, so with his master; as with the maid, so with her mistress; as with the buyer, so with the seller; as with the lender, so with the borrower; as with the taker of usury, so with the giver of usury to him.
3 The land shall be utterly emptied, and utterly spoiled: for the LORD hath spoken this word.
4 The earth mourneth and fadeth away, the world languisheth and fadeth away, the haughty people of the earth do languish.
5 The earth also is defiled under the inhabitants thereof; because they have transgressed the laws, changed the ordinance, broken the everlasting covenant.
6 Therefore hath the curse devoured the earth, and they that dwell therein are desolate: therefore the inhabitants of the earth are burned, and few men left.
...
 17 Fear, and the pit, and the snare, are upon thee, O inhabitant of the earth.
18 And it shall come to pass, that he who fleeth from the noise of the fear shall fall into the pit; and he that cometh up out of the midst of the pit shall be taken in the snare: for the windows from on high are open, and the foundations of the earth do shake.
19 The earth is utterly broken down, the earth is clean dissolved, the earth is moved exceedingly.
20 The earth shall reel to and fro like a drunkard, and shall be removed like a cottage; and the transgression thereof shall be heavy upon it; and it shall fall, and not rise again.
21 And it shall come to pass in that day, that the LORD shall punish the host of the high ones that are on high, and the kings of the earth upon the earth.
22 And they shall be gathered together, as prisoners are gathered in the pit, and shall be shut up in the prison, and after many days shall they be visited.
23 Then the moon shall be confounded, and the sun ashamed, when the LORD of hosts shall reign in mount Zion, and in Jerusalem, and before his ancients gloriously. (KJV) Alkutekstin mukainen käännös!

Jumala on puhunut Jesajan kautta, että maapallo kääntyy ympäri, ylösalas. Tällaisesta ilmiöstä voi varmaankin käyttää sanaa napasiirtymä, sillä sen kaltaisesta asiasta on varmaankin kyse tässä kohdassa. Tämä asia tapahtuu sen jälkeen kun ihmiset ovat tyhjentämällä tyhjentäneet maan (kaivaukset; öljy, kulta, jalokivet ja erilaiset mineraalit jne.) ja saastuttaneet maan. Maa on saastunut siksi koska ihmiset rikkovat Jumalan sanan käskyjä vastaan sekä ovat hylänneet Jumalan ja luottavat ihmisen viisauteen, joka lopulta tuhoaa ihmisen.

Jesajan mukaan maa murehtii ja lakastuu sekä on saastunut, eli kärsii pahoin ihmisten aiheuttamien tekojen tähden. Ihmisten synnin kapinan tähden kirous kalvaa maata. Herra puhuu profeetta Jesajan kautta, että kaikki maan asukkaat kärsivät vahinkoa, niin köyhät kuin rikkaat. Lopunajan katastrofeissa rikkaat ihmiset eivät voi enää luottaa vaurauteensa ja omaisuuteensa, koska lopunajan katastrofit murskaavat myös rikkaiden maailman. Lopunaikana rikkailla ihmisillä ei ole enää rahan ja omaisuuden turvaa. Lopunaikana niin köyhän kuin rikkaan ihmisen turva on uskon kautta Herraan Jeesukseen Jumalassa.

Jesaja kertoo kuopista (alkutekstin mukaan myös aukko) johon jotkut ihmiset tippuvat. Jesaja kertoo, että korkeuden ikkunat (taivaalta, avaruudesta) avautuvat ja maan perustukset järkkyvät. Taivaalta tippuu jotakin (asteroidi, meteori, taivaankappale) joka tekee tuhoa sekä maan perustukset järkkyvät, jolloin maankuoreen tulee repeytymiä, eli aukkoja johon jotkut ihmiset tippuvat. Alkutekstin mukaan maa murtuu ja siirtyy tai liikkuu suuresti, jolloin se horjuu kuin humalainen. Maa siirtyy pois paikaltansa, eli maan kiertorata sekä maan kiertoakseli muuttuvat, jolloin tapahtuu valtavia tuhoja maan päällä. tämän johdosta tulee massiivisia ja tuhoisia maanjäristyksiä.

Maankuoren repeytyminen

Lopunajan maanjäristyksissä mannerlaatat liikkuvat ja saavat aikaan paljon tuhoa. Maapallolla olevat järistysherkät alueet kokevat suuria ja valtavia maanjäristyksiä. 

Lopunajan maanjäristyksissä maapallo liikkuu pois paikaltaan. Tämän seurauksena maankuoreen tulee halkeamia, maanvyöryjä jotka aiheuttavat tuhoa. Kun suuri taivaankappale taivaalta putoaa mereen, niin silloin tapahtuu valtava tsunami sekä maapallo liikahtaa yhä enemmän pois paikaltaan ja tuhot ovat valtavaa luokkaa. Taivaankappaleen putoaminen saa varmasti aikaan myös maanjäristyksiä monin paikoin sekä valtavat tsunamiaallot tekevät rannikkoalueilla valtavaa tuhoa.

Jesajan mukaan on kyse Jumalan tuomiosta langenneille enkeleille sekä synnin kapinan vallassa oleville ihmisille. Jesaja kirjoitti Jumalan Hengen ohjaamana Jesajan kirjan n. 701-681 eKr.

Jes 13:
9 Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset.
10 Sillä taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota.
11 Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat tekonsa; minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan väkivaltaisten ylpeyden.
12 Minä teen kuolevaiset harvinaisemmiksi kuin puhdas kulta, ihmiset harvinaisemmiksi kuin Oofirin kulta.
13 Sentähden minä järisytän taivaat, ja maa järkkyy paikaltansa Herran Sebaotin kiivaudesta, hänen vihansa hehkun päivänä.

Isa 13:
9 Behold, the day of the LORD cometh, cruel both with wrath and fierce anger, to lay the land desolate: and he shall destroy the sinners thereof out of it.
10 For the stars of heaven and the constellations thereof shall not give their light: the sun shall be darkened in his going forth, and the moon shall not cause her light to shine.
11 And I will punish the world for their evil, and the wicked for their iniquity; and I will cause the arrogancy of the proud to cease, and will lay low the haughtiness of the terrible.
12 I will make a man more precious than fine gold; even a man than the golden wedge of Ophir.
13 Therefore I will shake the heavens, and the earth shall remove out of her place, in the wrath of the LORD of hosts, and in the day of his fierce anger. (KJV) Alkutekstin mukainen käännös!

Jesajan mukaan Jumala tuomitsee ihmisten synnin kapinan. Tämän Raamatun kohdan mukaan taivaat järkkyvät sekä maa siirtyy pois paikaltansa. Taivaan järkkyminen voi tarkoittaa aurinkomyrskyjä ja avaruusmyrskyjä sekä taivaankappaleiden putoamista maan päälle. Kun puhutaan napasiirtymästä, niin varmasti senkaltaisesta on kysymys silloin kun maapallo siirtyy pois omalta paikaltansa.

Haggain profetia

Hag 2:6 Sillä näin sanoo Herra Sebaot: Vielä vähän aikaa, ja minä liikutan taivaat ja maan, meren ja kuivan.

Hebr 12:26 Silloin hänen äänensä järkytti maata, mutta nyt hän on luvannut sanoen: "Vielä kerran minä liikutan maan, jopa taivaankin".

Jumala puhui Haggain kautta sanoen liikuttavansa taivaat, maan ja meren. Haggai 2:6 oleva sana kuiva tarkoittaa alkukielessä maanpintaa, maankuorta.

Taivaan voimat järkkyvät, kun aurinkomyrsky iskee maan päälle sekä taivaankappale putoaa maahan aiheuttaen suunnattoman suurta tuhoa. Kun avaruudesta, eli taivaalta tippuu iso meteori/asteroidi mereen, niin maa järkkyy sekä maankuori murtuu ja syntyy valtavan suuri tsunami, joka saa aikaan valtavat tuhot.

Ydinvoimalat ja luonnonkatastrofit

2011 Japanissa sattunut maanjäristys, jossa tsunamit aiheuttivat ongelmia ydinvoimaloille on osoitus siitä, että kun tapahtuu tarpeeksi suuri luonnonvoimien aiheuttama katastrofi, niin ydinvoimalat ovat haavoittuvia ja ydinkatastrofin uhka on todellinen. Kun tutkimme Raamattua ja lopunajan luonnonmullistuksia, niin on selvää että yhä suuremmat ja tuhoisammat maanjäristykset ja luonnonvoimien aiheuttamat tuhot ja niistä aiheutuvat jälkiseuraukset saavat aikaan ydinvoimala katastrofeja, jonka seurauksena ydinsäteily saastuttaa isoja osia maapalloa.

Viimeistään silloin kun Raamatun sanan profetoimat taivaankappaleet iskeytyvät maan päälle, niin tapahtuu suuria ja maailmanlaajuisia ydinvoimalakatastrofeja, joissa tappava ydinsäteily leviää saastuttaen maailmanlaajuisesti maapallon eri alueita.

Ydinvoimala

Tässä valossa ydinvoiman varaan rakentamista voidaan verrata hölmöläistarinoiden kaltaisiin tarinoihin, joissa ihmisen toiminta ylittää kaiken tyhmyyden ja typeryyden huipun. Ihminen ei kykene rakentamaan niin turvallista ydinvoimalaa, että se kestäisi esim. suuren taivaankappaleen putoamisesta johtuvat vauriot ja sen seuraamukset.

Lopunajan lisääntyvät maanjäristykset

Lopunajan suurissa ja lisääntyvissä maanjäristyksissä maankuoren alla tulee tapahtumaan muutoksia, joiden takia maanjäristykset lisääntyvät ja voimistuvat myös sellaisilla alueilla, joilla ei juurikaan ole maanjäristyksiä  Tämä tarkoittaa myös sitä, että Suomessa maanjäristykset lisääntyvät ja tulevat voimakkaammiksi. Samoin myös muualla maailmassa vähemmän järistysherkillä alueilla maanjäristykset lisääntyvät ja voimistuvat.

Napasiirtymä ja maan magneettikenttä

Raamatusta löytyy kuvauksia ilmiöistä, jotka sopivat napasiirtymään. Napasiirtymä vaikuttaa maan magneettikenttään. Maapallon magneettikenttä on kuin suojakilpi avaruudesta tulevalle kosmiselle säteilylle, joka on haitallista ja vaarallista maanpäälliselle biologiselle elämälle. Napaisuuden vaihtoprosessin ollessa käynnissä suojakilpi heikentyy ja maan päälle purkautuu haitallista avaruussäteilyä.

Maan magneettikentän muuttuminen vaikuttaa esimerkiksi lintuihin, jotka suunnistavat magneettikenttien avulla. Napasiirtymä ja magneettikentän muuttuminen voi myös aiheuttaa ennätyksellisen kylmiä sekä helteisiä ilmoja, kuivuutta, rajuja myrskyjä, lisääntyviä ja rajumpia maanjäristyksiä tektonisten laattojen liikkuessa, tulvat lisääntyvät, hurrikaanit ja tsunamit lisääntyvät, vulkaaninen toiminta lisääntyy niin maan päällä kuin merissä. Merten vulkaaninen toiminta nostaa merivesien lämpötiloja (liian lämmin vesi tappaa veden eläviä). Jotkut epäilevät että El Nino ilmiö on syntynyt merenalaisen vulkaanisen toiminnan seurauksena.

Jesajan mukaan maan murtuminen ja siirtyminen tapahtuu sen tähden kun ihmiset ovat ryöstäneet maan uumenet lähes tyhjiksi (tehneet kaivauksia maankuoren sisään) ja saastuttaneet maan. Näyttäisi siltä kuin ihminen itse sahaisi oksaa, jolla istuu ja on syypää lopunajan valtaviin tuhoihin ja katastrofeihin. Kun ihminen murtautuu maan uumeniin ryöstäen maan aarteita, niin ihminen samalla murentaa ja haurastuttaa maapalloa, joka on entistä haavoittuvampi kaikenlaisille luonnon katastrofeille.

Raamatun mukaan esimerkiksi maanjäristykset lisääntyvät viimeisinä päivinä lopun aikana. Näyttää siltä, että Raamatun profetiat lopunaikojen katastrofeista alkavat käymään toteen.

Lopunajan merkit ja Herran Jeesuksen tulemus

Matt 24:
7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
15 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon-
16 silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
17 joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
18 ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
19 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
20 Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
23 Jos silloin joku sanoo teille: ‘Katso, täällä on Kristus’, tahi: ‘Tuolla’, niin älkää uskoko.
24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’, niin älkää uskoko.
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Herra Jeesus kertoi merkeistä, jotka edeltävät Hänen tulemustaan. Herra Jeesus kuvaa tapahtumia synnytystuskien kaltaisiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lopunajan katastrofit lisääntyvät ja käyvät koko ajan tuhoisimmiksi. Tässäkin tulee esille Jumalan armo ja rakkaus, sillä Hän kutsuu ihmisiä parannukseen ja pelastukseen eikä salli maailman yhtäkkiä tuhoutuvan, vaan sallii asioiden tapahtuvan pikkuhiljaa.

Ihmiset pilkkaavat Jumalaa ja uskovia viimeisinä päivinä

2 Piet 3:
3 ¶ Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8 ¶ Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
9 ¶ Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.

Lopunaikana, eli viimeisinä päivinä jumalattomat ihmiset pilkkaavat Jumalaa ja Herran Jeesuksen opetuslapsia. Nämä pilkkaajat ovat Raamatun sanan mukaan omien himojensa, eli syntiensä orjia. Raamatun profeetallinen sana sanoo, että nämä pilkkaajat sanovat missä on lupaus Herran Jeesuksen tulemuksesta ja että maailmassa on kaikki pysynyt ja ollut kuten luomakunnan alussa. Nämä pilkkaajat eivät ymmärrä, että Herra ei viivytä lupaustaan, vaan on pitkämielinen ihmisiä kohtaan, koska Hän ei tahdo ihmisten hukkuvan, vaan että kaikki tulisivat parannukseen. Valitettava tosiasia on, että suurin osa ihmiskuntaa myös lopunajalla kääntää selkänsä Herralle Jeesukselle ja Jumalan pelastukselle.

Ilm 16:21 Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.

VT:ssa leiviskän paino oli noin yhden kilon verran ja UT:ssa leiviskän paino on n. 21-53 kiloa. Lopunaikana taivaasta tippuu poikkeuksellisen isoja rakeita ihmisten ja maan päälle. Tämäkään vitsaus ei saa suurta osaa ihmiskuntaa kääntymään ja tekemään parannusta, vaan he jatkavat Jumalan pilkkaamista.

Lopunajan neljä syntiä

Ilm 9:21 He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.

Raamattu kertoo, että viimeisten päivien yhteiskunnissa ihmisten keskuudessa vaikuttavat voimakkaasti neljä syntiä, toki monia muitakin syntejä silloin vaikuttaa, mutta Jumalan sana tuo esille nämä neljä syntiä, jotka ovat todella selkeästi näkyvissä viimeisinä päivinä.

Raamattu profetoi, että viimeisinä päivinä tehdään paljon tappoja ja murhia, joista he eivät halua tehdä parannusta. Velhous sana on alkukielessä pharmakeia, joka tarkoittaa noituutta, myrkkyä ja lääkkeiden käyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset päihdyttävät (huumeet ja alkoholi) itseään. Tämä käy ilmi siitä koska Raamattu sanoo, että ihmiset eivät tehneet parannusta velhouksistaan (lääkkeiden käyttö ja noituus). Tämä tarkoittaa silloin sitä, että ihmiset lopunaikana eivät tee parannusta huumaavien aineiden käyttämisestä, jota he väärinkäyttävät ja joista he eivät halua tehdä parannusta.

Lopunajan ihmiset harrastavat myös noituutta ja ovat kiinnostuneita erilaisista noituuden muodoista (erilaiset New-Age uskomukset, Wicca, Shamanismi, saatananpalvonta jne.), joista he eivät halua tehdä parannusta. Lopunajan ihmiset elävät kaikenlaisissa haureuden seksuaalissynneissä kuten esimerkiksi esiaviollinen seksi, aviorikokset, homous ja lesbous, ryhmäseksi ja eläinseksi, joista he eivät halua tehdä parannusta. Lopunajan ihmiset varastavat toinen toisiltaan, niin rikkaat päättäjät kuin köyhät, josta he eivät halua tehdä parannusta. Lopunaikana monet päättäjät kuin kansalaiset ajavat omia etujaan ja tilaisuuden tullen ottavat taloudellista hyötyä vääryydellä sieltä mistä kykenevät sen tekemään. Nuo kaikki edellä luetellut merkit vaikuttavat todella voimakkaasti tämän päivän yhteiskunnissa.

Antikristuksen eksytys

Ilm 13:
11 ¶ Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

Ilm 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.

Raamattu opettaa, että antikristus nousee lopunaikana viimeisinä päivinä maan päälle eksyttämään ihmiskuntaa. Raamattu sanoo, että antikristuksella on niin kuin karitsan sarvet, mutta se puhuu niin kuin lohikäärme. Kreikankielessä antikristus tarkoittaa olla jonkun sijaan sekä olla jotakin vastaan. Juuri samalla tavalla antikristus toimii se sanoo olevansa Jumalan, Herran Jeesuksen ja Jumalan sanan totuuden puolella, mutta on kuitenkin niitä vastaan.

Pedon puhuva kuva voi hyvinkin viitata siihen, kun antikristus esiintyy median kautta koko maailmalle. Pedon kumartaminen tarkoittaa sitä, että ihmiskunta joutuu uskomaan antikristukseen, jota ihmiskunta tulee pitämään lopunajan pelastajana.

Alkukielessä tuo merkki sana on kharagma, joka tarkoittaa merkkiä, epäjumalaa ja kharagma sana tulee sanajuuresta, joka tarkoittaa kirjoittaa sekä kaivaa (naarmuttaa). Raamattu sanoo ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Eli on kyseessä jonkunlainen merkki jossa on koodi (kirjoitus jonka numeroarvo on 666), joka laitetaan ihoon tai ihon alle. Varmaa on kuitenkin se, että olkoon pedon merkki millainen järjestelmä tahansa, niin sen kautta ihmiskuntaa eksytetään pois pelastuksesta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Samoin pedon merkin aikana tapahtuu raju maailmanlaajuinen vaino Jeesukseen Kristukseen uskovia kohtaan sekä myös juutalaisia kohtaan.

Minä uskon, että Raamattu puhuu sellaisesta merkintäjärjestelmästä tuossa Ilm 13 luvussa, jossa ihmiseen ihon alle asetetaan jonkunlainen mikrosirua vastaava tekniikka, jonka kautta ihmiset tulevat toteuttamaan ostamisen ja myymisen. Uskon, että tällaisen "sirun" tarkoitus on toimia henkilöllisyystodistuksena, jossa näkyy kaikki mm. sosiaaliturvatunnus sekä tilitiedot jne. Tällaista merkintäjärjestelmää tullaan tulevaisuudessa markkinoimaan ihmiseen vetoavalla kampanjoinnilla.

Tämä kampanja markkinoi "sirua" myös siten, että "sirun" asettaminen ihmiskehoon tekee lopun henkilöön kohdistuvista varkauksista. Samoin "sirun" sanotaan helpottavan ihmisten tunnistamista esim. suurissa kuolonuhreja vaativissa katastrofeissa, jotka koko ajan lisääntyvät maailmassa. Samoin myös "sirua" markkinoidaan helpottamaan ihmisten asiointia kaupoissa, terveyskeskuksissa jne. sillä vain käden heilautuksella tunnistuslaitteesta kyetään ihmisestä saamaan ulos kaikki saatavilla oleva tieto. Tätä "sirua" markkinoidaan myös rikollisuutta vastaan, sillä "sirun" kautta voidaan ihmisiä jäljittää ja paikallistaa. Eli tätä "sirua" tullaan markkinoimaan hyvänä asiana, mutta Raamattu kuitenkin pitää sitä pedon merkkinä siksi, koska sen ottaminen tarkoittaa myös hyväksynnän osoittamista sille ekumeeniselle uskontojen suvaitsevuudelle sekä antikristilliselle uudelle maailmanjärjestykselle, jonka valtaan ihmiskunta ajautuu viimeisinä päivinä ja se on epäjumalan eli saatanan palvelemista.

Jeesuksen opetuslapsi ei tietenkään anna itseään merkattavan tällä lopunajan merkintäjärjestelmällä. Jeesuksen opetuslapsen ei tarvitse pelätä, sillä Jumala on kansansa turva ja pitää sanansa lupauksen myötä hyvän huolen omasta kansastaan myös lopunajan melskeissä.

Lopunajan sotilasliittoutuma Israelia vastaan

Hes 38:
1 ¶ Minulle tuli tämä Herran sana:
2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan
3 ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
4 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki.
5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.
6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.
7 Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
8 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni.
9 Sinä hyökkäät kuin rajuilma, tulet kuin pilvi, pettääksesi maan, sinä ja kaikki sotalaumasi ja lukuisat kansat, jotka ovat sinun kanssasi.

10 Näin sanoo Herra, Herra: Mutta sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen
11 ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina-asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia.
12 Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää, ojentaa kätesi raunioita kohti, jotka on saatu asutuiksi, ja kansaa kohti, joka on koottu pakanakansain seasta, joka on hankkinut karjaa ja omaisuutta ja asuu maan navassa.
13 Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: ‘Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?’

14 ¶ Sentähden ennusta, ihmislapsi, ja sano Googille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä sinä kyllä huomaat, että minun kansani Israel asuu turvallisena,
15 ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki.
16 Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä.
17 Näin sanoo Herra, Herra: Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa?
18 Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku.
19 Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan.
20 Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan.

Raamatun sana profetoi, että ihmiskunnan vuosien ja päivien lopulla monet kansat kääntyvät Israelia vastaan ja hyökkäävät Israeliin. Raamattu profetoi suuresta sodasta päivien lopulla, viimeisinä aikoina.

Tämä kohta on varsin mielenkiintoinen, sillä se kertoo, että Israelin kansaa ja maata vastaan hyökätään viimeisinä päivinä, eli ihmiskunnan viimeisinä päivinä. Sitten se kertoo sen, että Israel on silloin kansa, joka on koottu monien kansojen seasta. Tämä kohta ei siten voi tarkoittaa Babylonian n. 600 eKr. sekä Assyrian n. 700 eKr. pakkosiirtolaisuuden jälkeistä aikaa, koska Israelin kansa oli Babyloniassa ja Assyriassa pakkosiirtolaisuudessa yhdellä alueella, ei monien kansojen keskuudessa. Israelin kansa hajotettiin kaikkien kansojen sekaan vuoden 70 jKr. Jerusalemin temppelin hävityksen jälkeen. Israelin kansa ei ole vielä kokonaisuudessaan palannut takaisin kaikkien kansojen keskuudesta, mutta tulee palaamaan sinne.

Jer 16:
15 vaan: ‘Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut’. Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä.
16 Katso, minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.

Jumalan sanan profeetallisen ilmoituksen mukaan Jumala on hajottanut Israelin kansan kaikkien kansojen sekaan, jossa he palvelevat muita jumalia. Näin on käynyt, sillä Israelin kansa on ollut hajaannuksessa kansojen keskellä. Mutta Jumala kokoaa kansansa takaisin omaan maahansa. Ensin Jumala lähettää kalastajia, jotka kalastavat juutalaisia takaisin omaan maahansa. Vuoden 1948 jälkeen on paljon kalastettu juutalaisia omaan maahansa. Muun muassa myös Suomen kautta on viime vuosikymmeninä muuttanut paljon juutalaisia takaisin Israeliin. Profetian sana puhuu myös metsästäjistä, joka tarkoittaa vainoa. Lopun aikana tulee suuri vaino juutalaista kansaa kohtaa, jossa heitä vainotaan ja halutaan päästä eroon. Näin juutalaisilla ei ole muuta paikkaa minne mennä kuin Israelin maa. Profetia kertoo Jumalan palauttavan juutalaiset takaisin omaan maahansa pohjoisesta, joka tarkoittaa Venäjää, sillä Venäjä on pohjoisessa Israelista käsin katsottuna.

Vuoden 1948 jälkeen suurin osa juutalaisista jäi hajaannukseen asumaan Venäjälle sekä Amerikkaan. Näistä maista sekä kaikkialta juutalaiset tullaan viimeisinä ihmiskunnan päivinä savustamaan vainon kautta ulos. Eli Hesekiel puhuu ajasta, joka tarkoittaa viimeisiä päiviä, sillä silloin on Israelin kansa koottu kaikista maista omaan maahansa. Hesekiel myös kertoo Israelin maan olevan maa, joka on toipunut miekan jäljiltä ja asuu rauhallisena maassaan, kunnes sen kimppuun hyökätään. Ihmiskunnan viimeisinä päivinä saadaan aikaan Israelin maahan lyhytaikainen rauhanaika, joka kuitenkin päättyy hyökkääjien sodanjulistukseen.

Tämä Hesekielin kohta kertoo myös keitä hyökkääjät ovat. Varhaiset arabilaiset ja Syyrialaiset kirjoittajat sanoivat skyyttalaisten ja tataarien asuvan Maagogin maassa. Skyyttalaisten asuinpaikasta on esitetty monenlaista tietoa. Todennäköisesti skyyttalaiset asuivat Kaspian meren sekä Mustan meren pohjoisen puoleisilla alueilla sekä Aasiassa Balhas- ja Baikal-järvien alueilla. Skyyttalaisten kerrotaan tulleen näille alueille Kiinasta. Maagogin maa sijaitsee siis nykyisin osittain Venäjän maalla sekä Maagogin maa sijaitsi myös seuraavien maiden alueilla: Ukraina, Georgia, Armenia, Azerbaidzan, Kazakstan, Uzbekistan, Tadzhikistan, Kirgisia ja Turkmenistan. Näyttäisi siltä, että ainakin Venäjä on mukana hyökkäämässä Israelin maahan. Samoin mahdollista on, että jotkut noista entisistä neuvostotasavalloista voivat olla myös mukana tässä hyökkäyksessä. Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto tuki Israelin itsenäistymistä, mutta vuosien 1967 ja 1973 sodissa Neuvostoliitto tuki arabeja, ei Israelia. Myös nykyinen Venäjä on enemmän tukemassa arabeja kuin Israelia. Koska skyyttalaiset tulivat Kiinasta ja varmasti myös osa heistä jäi sinne, niin uskon myös Kiinan olevan mukana hyökkäämässä Israelia vastaan. Venäjän ja Kiinan armeijat pitävät nykyisin yhteisiä sotaharjoituksia, sekin on osoitus lopun ajan sotilaallisista liittoutumista.

Hesekiel mainitsee Persian myös hyökkääjänä. Persian valtakuntaan kuului alueita Intiasta, Egyptistä, Euroopasta, Afrikasta, läntisestä Aasiasta (mustan meren alueilta ja Kaspian meren alueilta, Kaukasukselta, Arabiasta aina Persian lahdella asti). Persian keskus sijaitsi nykyisen Iranin alueella. Iran (ja ehkä myös Irak) ja muita Lähi-idän arabivaltoja osallistuu myös hyökkäykseen Israelia vastaan. Iranin tavoite on ollut vuodesta 1979 Israelin valtion tuhoaminen sekä Jerusalemin valloittaminen. Venäjä nykyään tukee Irania. Tässäkin heillä on yhteinen linkki, joka sitten päivien lopulla ajaa heidät sotaan Israelia vastaan.

Hesekiel kertoo Etiopian hyökkäävän Israelia vastaan. Etiopia sana on Hesekiel 38:5 sana kush, joka tarkoittaa mustaa. Kuusin maan kerrottiin sijaitsevan etelään Egyptistä, joka viittaa nykyiseen Sudanin alueeseen. Sudan siis hyökkää myös Israelia vastaan. Sudan on ääri-islamilainen maa, joka on siis Israelin maan vihollinen.

Puutin maan kerrotaan ja hyökkäävän Israelia vastaan. Puutin maan sanottiin sijainneen Pohjois-Afrikassa. Todennäköisin vaihtoehto Puutin maaksi on Libya, joka sijaitsee aivan Egyptin vieressä. Josefus sekä Plinius käyttivät Puutin heimon asuinpaikasta nimeä Libya. Septuaginta käyttää Puutista myös sanaa Libya muutamia vuosisatoja Hesekielin profetian jälkeen. Näyttää siis melko selvältä, että Puut on Libya.

Goomer hyökkää myös Israelia vastaan. Goomerin maa sijaitsi Vähä-Aasiassa nykyisen Turkin alueella. Turkki on myös mukana tässä hyökkäyksessä Israelia vastaan.

Toogarmah hyökkää myös Israelia vastaan. Toogarmah sijaitsi nykyisen Armenian ja Georgian alueella, eli jompikumpi tai molemmat maat hyökkäävät Israelia vastaan.

Näitä hyökkääviä maita yhdistää yksi yhteinen piirre ja se on viha Jumalaa ja Israelia kohtaan. Venäjä ja sen entiset neuvostotasavallat sekä Kiina omaavat kaikki yhteisen kommunistisen ja ateistisen taustan. Muslimimaat taas omaavat yhteisen taustan Islaminuskoisina maina, joita yhdistää viha Raamatun Jumalaa sekä israelilaisia kohtaan. Tämä voimakas ateistinen sekä islamilainen tausta sopii kuin nenä päähän tälle lopunajan liittoutumalle, joka hyökkää Israelia vastaan.

Raamatun profeetallisen sanan mukaan lopunaikana Venäjä, Kiina sekä edellä luetellut arabimaat muodostavat jonkinasteisen sotilasliittoutuman tai sotilaallisen yhteistyöoperaation. Hesekiel kirjoitti Jumalan Hengen ohjaamana Hesekielin kirjan n. 593-571 eKr. Jumalan sanan profetia on todella tarkka.

Raamattu kertoo, että sinä päivänä kun nämä hyökkääjät hyökkäävät Israelin kansan kimppuun Jumala aiheuttaa suuren maanjäristyksen Israelissa sekä vaikuttaa sen, että hyökkääjät häviävät aloittamansa sodan.

Lopunajan maailmanlaajuinen vaino

Matt 24:
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

Lopunaikana ihmiskunta ajautuu niin syvälle synnin orjuuteen, että se hyväksyy kaikenlaisen synnin tekemisen. Koska todelliset Herran Jeesuksen opetuslapset eivät hyväksy lopunajan synnin suvaitsevaisuutta, niin se johtaa maailmanlaajuiseen Herran Jeesuksen opetuslasten vainoamiseen. Tämä johtaa myös siihen, että monet uskovat lankeavat pois uskosta ja he alkavat vihaamaan entisiä uskon sisaria ja veljiä. Lopunaikana nousee myös uudestaan antisemitismi, joka nostaa maailman vainoamaan ja tuomitsemaan Israelin kansan, eli juutalaiset. Uskovien ja juutalaisten vainon jälkeen Jumala tuomitsee jumalattomat ihmiset sen jälkeen kun Herra Jeesus tulee takaisin, kun Israelin kansa kääntyy uskomaan, että Herra Jeesus on Messias.

Sinä joka et vielä usko Herraan Jeesukseen, niin sinulla on vielä aikaa tehdä parannus ja uskoa Herraan Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi, jolloin saat Jumalan armosta iankaikkisen elämän.

Todellisten uudestisyntyneiden Herran Jeesuksen opetuslasten ei tarvitse pelätä lopunajassa, koska meillä on turva Jumalassa, joka pitää meistä hyvää huolta.

Lähteet:

 

33/38 Raamattu

King James Version
Online Bible Lexicon
Strong's Lexicon

stuk.fi
science.nasa.gov
solarstorms.org


 

Linkki:
Eläinten joukkokuolemat lopunajan merkkinä
 

 

Petri Paavola 12.3.2011

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker