Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


S
ikainfluenssa ja rokote Pandemrix

Sikainfluenssarokote Pandemrix. Olen seurannut keskustelua ja informaatiota, joka liittyy sikainfluenssaan ja Pandemrix rokotteeseen. Olen huomannut eräitä huolestuttavia asioita, joiden tähden päätin kirjoittaa niistä julkisesti, sillä on asioita, joista Pandemrix rokotteesta vastuussa olevat tahot Suomessa ovat joko vaienneet tai vähätelleet. Kun luet tämän kirjoituksen luet sen omalla vastuulla, sillä jokaisen tulee tehdä oma henkilökohtainen ratkaisu miten suhtautua rokotteeseen. Minä tuon esille asioita, joista valtamedia ei puhu, vaan usein vähättelee rokotteeseen liittyviä asioita, jotka jokaisen meistä tulisi tietää.

Kausittainen flunssa

Jokavuotinen tavallinen kausi-influenssa tappaa keskimäärin Suomessa n. 1000 ihmistä. Sikainfluenssa ei tule tappamaan Suomessa kuin n. 50-100 ihmistä asiantuntijoiden mukaan; tämä luku on suhteutettu Australian ja Uuden-Seelannin vähimmäisarvioista, jotka on muutettu vastaamaan Suomen oloja ja asukaslukua. Sikainfluenssa on vakava tauti, eikä sitä saa vähätellä, mutta se ei ole niin tappava kuin tavallinen kausi-influenssa. Sikainfluenssa ei ole maailmanlaajuinen tappaja pandemia, niin kuin mediassa rokotuksen puolestapuhujat ovat antaneet ymmärtää. Tämä on aiheuttanut hysteriaa, jonka kautta ollaan luotu ihmiselle tarve rokotteen ottamiselle. Kuka tästä hyötyy eniten, lääkettä valmistavat ja levittävät tahot vai ihmiset, jotka saavat rokotteen? Lääkkeen valmistajat ja levittäjät saavat rokotteen kautta isot rahat, sillä on kyse monista kymmenistä sekä sadoista miljoonista.

Pandemrix rokote

Kävin lukemassa EMEA:n (Euroopan lääkevirasto) raporttia Pandemix rokotteesta. Sivulla annetut tiedot olivat sellaisia, joista kaikista ei ole Suomessa puhuttu sekä on vähätelty niiden sivuvaikutuksia.

EMEA:n raportista suomenkielisessä versiossa kohdassa 4.4 lukee:

Suojaavaa vasta-ainetasoa ei ehkä saavuteta kaikilla rokotetuilla (Ks. kohta 5.1).

Sama englanniksi:

A protective immune response may not be elicited in all vaccinees (see section 5.1).

Miksi Suomessa ei ole kerrottu tästä asiasta rehellisesti, vaan on vähätelty rokotteen vaaroja, eikä ole kerrottu rehellisesti, että se ei edes suojaa kaikkia ihmisiä sikainfluenssalta?

Se miksi Pandemrix rokotetta on Suomessa johtuu siitä kun on sanottu ettei ollut saatavilla muita rokotteita. Mutta on käynyt ilmi, että rokotteen valmistajat olivat tehneet yhteistyötä THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) kanssa. Rokotteen valmistaja Glaxo SmithKline Oy rahoittaa THL:n rokotetutkimusta miljoonilla euroilla, joten oli selvää, että THL valitsi Glaxo SmithKline Oy:n rokotteen. Uskon, että tuon yhteistyön tuloksena THL valitsi tämän rokotteen ja koittaa nyt kaikin keinoin vähätellä todellisia vaaroja, jotka piilevät rokotteessa. Kysymys on ollut rahasta, monista miljoonista, siksi tätä vaarallista rokotetta on tuotu Suomeen.

EMEA:n raportin mukaan rokote ei siis anna kaikille rokotetuille suojaa. Raportissa sanottiin, että täyttä tietoa rokotteesta ei ole raskaana oleville. Ei siis tiedetä sitä mitä kaikkea rokote voi aiheuttaa raskaana oleville naisille sekä sikiölle. Yleensä rokotetutkimuksia ei edes tehdä raskaana oleville, vaan heidät suljetaan automaattisesti pois niistä. Tätä raportti ei kertonut, vaan antoi ympäripyöreän lausunnon, ettei rokotteen vaikutuksista tiedetä raskaana oleviin; ei tietenkään voida tietää, kun heitä ei edes testata. Silti sillä rokotetaan raskaana olevia naisia. Raportissa sanotaan, että Pandemrix rokote on tehty "poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa". Käytännössä se tarkoittaa sitä, että rokotetta ei ole muutenkaan tutkittu ja testattu tarpeeksi. Amerikka ja muutamat muut maat ovat kieltäneet, että Pandemrix rokotteella ei saa rokottaa raskaana olevia naisia ja lapsia, koska se sisältää tiomersaalia. Euroopan Unionissa lääkkeelle ei saa myöntää myyntilupaa, ellei lääkkeen vaikutuksista ole saatavilla tarpeeksi tietoa. Pandermixistä ei ole tarpeeksi tietoa ja se sai myyntiluvan poikkeuksellisissa olosuhteissa,  kuten EMEA:n raportista käy ilmi. Poikkeuksellinen olosuhde tarkoittaa, että lääkevalmisteesta ei ole ollut mahdollista saada täydellistä tietoa, eli sitä ei ole tutkittu ja testattu tarpeeksi.

Raskaana oleville tulisi olla tarjolla lisäaineeton sikainfluenssarokote. Tämä on WHO:n (Maailman Terveysjärjestö) suositus. SAGE:n (Strategic Advisory Group of Experts) rokotusasiantuntijaryhmän mukaan Suomi ei ole tilannut lisäaineetonta rokotetta. On selvää, että THL:n tilaama rokote ei ole turvallinen raskaana oleville naisille, eikä muillekaan, sillä rokotteessa on monia todella vaarallisia ainesosia.

EMEA:n raportin mukaan Pandemrix rokotteen mahdollisia sivuvaikutuksia ovat unettomuus, päänsärky, pyörrytystä, oksentaminen, vatsakipu, ripuli, turvotusta rokotekohdassa, lisääntyvä hikoileminen, ihottumaa, nivelsärkyjä, kuume, väsymys, vapinaa, influenssan kaltainen olotila, pistokohdassa kipua ja kutinaa, ruokahaluttomuutta, hermosärkyä, kouristuksia, allergisia kohtauksia, on raportoitu shokkiin joutumisia, munuaishäiriöitä, hermotautia, rauhasten turpoamista niskassa, nokkosihottumaa, allergiset reaktiot joka voi johtaa verenpaineen laskuun joka taas voi johtaa shokkiin, kouristuksia,  verisuonten tulehdus ja Guillan Barre oireita.

Kaikille ei tule näitä oireita, mutta joillekin voi tulla. Lukematon määrä on jo Suomessakin raportoitu sivuvaikutuksista kuten kuumetta, kipua päässä tai nivelissä, väsymystä jne. Miksi jotkut saavat näin voimakkaita oireita Pandemrix rokotteesta? EMEA:n raportin mukaan rokote sisältää tiomersaalia, jonka takia haitallisia sivuvaikutuksia voi esiintyä. Käytäntö osoittaa, että ei vain voi, vaan haitallisia sivuvaikutuksia lievempine tai voimakkaampine oireineen esiintyy siellä missä rokotetta on annettu. Euroopan lääkevirasto myönsi myös itse, että juuri tiomersaalin takia haitallisia sivuvaikutuksia voi esiintyä. On siis selvää, että myös asiantuntijat myöntävät tiomersaalin vaarallisuuden.

Tiomersaali

Pandermix rokote sisältää tiomersaalia, jossa on 49,6% etyylielohopeaa sekä etanolia. Etyylielohopea on vaarallinen ympäristö-, ja hermomyrkky ja WHO:n (World Health Organization) mukaan elohopean altistumisraja on 0,4 mikrogrammaa vuorokaudessa. 5 kilon painoisen lapsen altistumisraja per vuorokausi on 2,35 mikrogrammaa ja 10 kilon painoisen lapsen altistumisraja on 4,70 mikrogrammaa per vuorokausi. EMEA:n raportin mukaan Pandermix rokotteen annos sisältää 5 mikrogrammaa tiomersaalia. Jokainen voi tehdä johtopäätöksen siitä vaikuttaako tuo määrä vahingollisesti pieneen lapseen vai ei. Luvut kertovat karua kieltä sen puolesta, että rokote on vaarallinen pienelle lapselle sekä myös aikuiselle.

Sanotaan, että koska etyylielohopea on vesiliukoinen, niin se kulkeutuu virtsan tai ulosteen mukana nopeasti pois elimistöstä. Se on totta, että osa siitä kulkeutuu pois elimistöstä, mutta osa imeytyy elimistöön ja voi aiheuttaa nopeasti tai pitkän ajan kuluttua ikäviä sivuvaikutuksia ja sairauksia. Kukaan  ei pysty tekemään sellaista laskelmaa kuinka paljon sitä kulkeutuu pois ja kuinka paljon sitä imeytyy elimistöön jokaisen rokotettavan kohdalla. Se on kuitenkin varmaa, että sitä imeytyy elimistöön. Sanotaan että kaloissa oleva metyylielohopea on haitallisempaa kuin rokotteessa oleva etyylielohopea, koska metyylielohopea varastoituu elimistöön ja etyylielohopea ei varastoidu elimistöön. Tämä ei ole kuitenkaan totta, sillä etyylielohopea imeytyy myös vesiliukoisena elimistöön kuten vesiliukoinen vitamiinikin. Etyylielohopea tappaa pieneliöitä ja bakteereja, siksi sitä käytetään tässä rokotteessa. Jos se häipyisi nopeasti elimistöstä, niin ei se kerkeäisi tappamaan kaikkia bakteereja ja jos se häipyisi nopeasti, niin ei se antaisi suojaa pitkäksi aikaa bakteereja ja viruksia vastaan. Osa etyylielohopeasta imeytyy elimistöön eikä ainoastaan tapa bakteereja, vaan myös heikentää oman kehomme immuunijärjestelmää, siinä olevien voimakkaiden myrkkyjen vuoksi.

Rokotteessa on myös etanolia, joka on myrkyllistä antiseptistä etyylialkoholia. Etanolia käytetään desinfiointiaineena, koska väkevä etanoli tappaa pieneliöitä. Ihmisen oma aineenvaihdunta muodostaa tosi pieniä määriä etanolia, koska ihmisellä on elimistössään oma puolustusjärjestelmä bakteereja ja sairauksia vastaan. Ihmiselimistö tietää itse kuinka vähän se tarvitsee esim. etanolia. Kun ihminen laittaa rokotteen kautta tätä myrkkyä (ja rokotteen mukana muitakin myrkkyjä) ihmiseen, niin silloin elimistö joutuu myrkytystilaan, jonka vuoksi monet ihmiset saavat lievempiä tai voimakkaampia haitallisia oireita, eli sairaskohtauksia, kuumetta, päänsärkyä jne. On sanomatta selvää, että tiettyjen myrkkyjen päästessä elimistöön ne eivät ainoastaan tapa bakteereja ja viruksia, vaan myös tuhoavat ihmisen elimistöä aiheuttaen siellä vaurioita ja vieläpä jopa vuosien päästä voivat aiheuttaa vakavia sairauksia. Rokotteessa on myös skvaleenia, joka on hyödyllinen aine, jota elimistö myös tuottaa, mutta rokotteen lisäaineiden vaikutuksesta se on haitallinen aine ihmiselle.

Rokotteessa olevien ainesosien tarkoituksena on tappaa bakteerit ja virukset. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden aineiden täytyy imeytyä ja varastoitua elimistöön, että ne voivat tappaa viruksia. Rokotetta tulisi antaa ennen kuin on saatu tartunta, jonka jälkeen rokotteen sisältämät aineet alkavat varastoitumaan elimistöön. Jos ainesosat haihtuvat pois tai tulevat ulos nopeasti elimistöstä, niin ei niistä ole mitään hyötyä viruksien tappamiseen ja tuhoamiseen ja koko aineen laittaminen elimistöön olisi hyödytöntä. Tämä tarkoittaa sitä, että rokotteen ainesosien tulee varastoitua pitemmäksi aikaa elimistöön, että rokotteen ainesosat kykenevät tappamaan viruksia ja estämään tautiin sairastumisen. Tämä taas tarkoittaa sitä, että rokotteen sisältämät monet vaaralliset myrkyt varastoituvat elimistöön, ei ainoastaan tappaen viruksia, vaan myös tuhoten elimistön omaa immuniteettisuojaa. Samalla rokotteen sisältämät myrkyt myrkyttävät elimistöä, jonka kautta puhkeaa sairauksia, joita rokotteen myrkyt sisältävät. Olen huomannut, että moni ei ymmärrä sitä, että rokotteen ainesosat jäävät elimistöön pitemmäksi aikaa, että ne kykenisivät tuhomaan viruksia. Valitettavasti rokotteessa olevat kovan luokan myrkyt myös aiheuttavat ihmisille monenlaisia sairauksia, jotka voivat puhjeta piankin tai sitten myöhemmin pitemmän ajan perästä.

Formaldehydi

Suomeen tilattu Pandemrix rokote sisältää formaldehydiä. Rokotteessa olevaa formaldehydiä on käytetty influenssaviruksen inaktivointiin, eli poistamiseen. Pandemrix rokotteen sekoittamisen jälkeen formaldehydiä on rokotteessa enintään 50 mikrogrammaa. Formaldehydi aiheuttaa myös syöpää, jos sille altistuu toistuvasti ja pitkäaikaisesti. Formaldehydi imeytyy helposti limakalvoihin, jonka tähden silmän sidekalvot ja ylähengitysteiden limakalvot ärsyyntyvät. Oireet ilmaantuvat jatkuvana yskänä, nuhana, tukkoisena nenänä ja silmien kirvelynä sekä pahoinvointia, väsymystä, hengenahdistusta ja päänsärkyä. Formaldehydiliuos saattaa aiheuttaa ihon kutinaa, kuivumista sekä punoitusta.

Joillakin rokotetuilla on paljon samankaltaisia oireita kuin mitä formaldehydi aiheuttaa. Se on selvää, koska rokotteessa oleva formaldehydi imeytyy elimistöön ja aiheuttaa elimistössä myrkytystilan, joka aiheuttaa erilaisia haittavaikutuksia. Formaldehydi aiheuttaa myös syöpää, siksi voi olla erittäin todennäköistä, että rokote saattaa olla syy jos ihminen myöhemmin sairastuu syöpään. Formaldehydi on mutageeninen aine, joka aiheuttaa soluperimän muutoksia. Formaldehydi on siis erittäin vaarallinen myrkky, joka ei kuuluisi ihmisen elimistön sisälle. Selvää on myös että kun formaldehydi pääsee ihmisen elimistön sisälle, niin se aiheuttaa siellä vakavia tuhoja. Rokotteessa olevat myrkyt (tiomersaali, etanoli, formaldehydi ja adjuvantti-skvaleeni) voivat aiheuttaa reaktion, joka heikentää elimistön omaa immuunijärjestelmää. Paras tapa sairastaa flunssasairaudet on antaa elimistön oman immuunijärjestelmän voittaa pöpöt. Tämä myös tuo suojaa tulevia pöpöjä vastaan, sillä elimistö muistaa pöpöt ja osaa ne seuraavaan kerran tehokkaammin tuhota.

Adjuvantti

Pandemrixin AS03 adjuvantti on tehosteaine, eli auttava yhdiste, jonka tarkoitus on yhdessä rokotteen antigeenin kanssa antaa voimakkaampi ja pitempi suoja tauteja vastaan, eli sen tarkoitus on olla pitkään elimistössä. Adjuvantti voimistaa rokotteen tehoa. Pandemrixin adjuvantissa on mm. skvaleenia 10,69 milligrammaa. Ihmisen elimistö tuottaa myös skvaleenia ja tarvitsee sitä. Skvaleenia on mm. hermostossa ja aivoissa. Pandemrix rokotteen mukana tuleva skvaleeni tulee elimistöön vieraana skavleenina, ei kehon omana ja rokotteen skvaleeni tulee elimistöön yhdessä rokotteen ainesosien kanssa, josta muodostuu suuria ongelmia. Rokotteen skvaleeni ainesosineen laukaisee elimistön immuunijärjestelmän yrittämään tuhota elimistössä olevaa skvaleenia. Tämä tarkoittaa sitä että elimistön immuunijärjestelmä yrittää tuhota niin rokotteessa olevan skvaleenin kuin myös elimistössä olevan luonnollisen skvaleenin. Skvaleeni on tarpeellinen hermoston oikealle toiminnalle. Tämän tähden Pandermixissä oleva skvaleeni on elimistölle todella vaarallista, koska se tuhoaa elimistön omaa immuunijärjestelmää sekä hermojärjestelmää.

Polysorbaatti 80

Pandemrixin AS03 adjuvantissa on polysorbaatti 80 (4,86 milligrammaa) nimistä ainetta, joka on erittäin myrkyllinen aine. Vaarallista polysorbaatti 80 esiintyy vähäisiä määriä mm. maitotuotteissa, jäätelössä, joissakin vitamiini tableteissa ja kasvovoiteissa. Polysorbaatti 80 ei saa syödä, juoda, joutua ihokontaktiin eikä sitä saisi antaa neularuiskeena.  Polysorbaatti 80 on todella vaarallinen jos se annetaan pistoksena (injektiona) ihmisen elimistöön. Polysorbaatti 80 heikentää immuunijärjestelmää ja joissakin tapauksissa se aiheuttaa jopa kuoleman. Polysorbaatti 80 aiheuttaa myös hedelmättömyyttä naisille. Rottakokeilla on saatu selville, että se aiheutti hedelmättömyyttä rotille. Kun polysorbaatti 80 annetaan pistoksena elimistöön, niin voi tapahtua välittömästi kohtalokkaita seurauksia, kuten sydämentoiminnan muutoksia, sydänkohtauksia ja veritulppia, jotka voivat johtaa kuolemaan. Raskaana olevien sikiölle polysorbaatti 80 on todella vaarallista. On myös selvää, että polysorbaatti 80 injektiona annettuna adjuvantin eli tehosteaineen kanssa on vieläkin vaarallisempaa ja voi aiheuttaa ongelmia ihmiselle pitkänkin ajan perästä piikityksen jälkeen.

Ajatuksia ja tapahtumia sikainfluenssa asian ympäriltä

Kun olen tutkinut Pandemrix rokotteessa olevia aineita ja sitä kuinka vaarallisia ne ovat ja kuinka paljon yhteensä näitä vaarallisia aineita on laitettu Pandemrix rokotteeseen, niin en voi välttyä sellaiselta ajatukselta, että onko jollakin tarkoitus suorittaa maapallolla väestönvähennystä. Edellä esitetty ajatus saa enemmän tuulta purjeisiin myös sen takia, koska koko maailmassa on käynnissä laajamittainen rokotuskampanja erilaisilla sikainfluenssarokotteilla. Entisestään tämä ajatus vahvistuu kun tiedämme sen, että tavallinen kausi-influenssa tappaa joka vuosi todella paljon enemmän ihmisiä kuin sikainfluenssa, johon kuolee vuodessa todella pieni murto-osa siitä kuinka paljon tavalliseen kausi-influenssaan kuolee. Eräs asia ihmetyttää kovasti kun raskaana olevat ovat ensimmäisiä rokotusjonossa. Pandemrix rokotteen aineista iso osa on erittäin vaarallisia ja injektiona niiden vaaralliset ainesosat vaarantavat sikiön sekä myös äidin terveyden. Minulla on sellainen olo ja tuntemus, että tässä sikainfluenssa kampanjassa ei kaikki ole kohdallaan, sillä rokote sisältää paljon vaarallisia myrkkyjä. Sanotaan, että niitä ainesosia on vain pieniä määriä, mutta totuus on kuitenkin se, että nämä vaaralliset aineet yhdessä muodostavat sellaisen määrän vaarallisia aineita, että niitä ei saisi ruiskuttaa ihmisen elimistöön. Epäilen, että rokotuksen suurimmat haitat puhkeavat joidenkin kohdalla vakavina sairauksina vasta vuosien päästä.

Epäilen, että sikainfluenssa rokote ei anna kaikille vasta-ainesuojaa, vaan useimmille vasta-ainereaktion. Ihmisen heikentyneen elimistön saadessa komplikaatiota flunssasta se ei enää kykene puolustautumaan flunssaa vastaan, eikä rokotuskaan enää anna suojaa. Varmasti myös joissakin tapauksissa rokote voi antaa suojaa, mutta samalla on riski saada komplikaatioita ja haitallisia sivuvaikutuksia rokotteesta, jotka voivat tulla esiin vasta vuosien päästä. Ihmisen elimistössä on kehon oma immuniteettijärjestelmä, jonka tehtävänä on suojata elimistöä bakteereilta ja viruksilta. Kun elimistö totutetaan näin voimakkaaseen rokotteeseen kuin mitä Pandemrix on, niin se tulee varmasti heikentämään kehon omaa puolustusjärjestelmää ja tulevaisuudessa oma elimistö ei kykene enää tehokkaasti puolustautumaan ja suojautumaan pöpöjä vastaan. Myös teollisesti valmistetun ruoan lisäaineet ja säilöntäaineet heikentävät elimistön omaa puolustusjärjestelmää, siksi on tärkeä syödä mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa. Kun ihminen syö terveellistä ja luonnollista ruokaa ja pitää itsensä hyvässä kunnossa, niin silloin elimistö kykenee itse muodostamaan suoja-aineita pöpöjä vastaan.

Amerikassa ja monissa Euroopan maissa tiomersaalia (elohopeaperäinen) sisältäviä rokotteissa on rajoitus, että niillä ei saa rokottaa pieniä lapsia. CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ja DFA (U.S. Food and Drug Administration) suosittivat rokotteen valmistajille, että elohopeaperäisiä rokotteita ei saa antaa pienille lapsille, koska on huomattu, että sylivauva ikäisille aina kolmivuotisikään saakka tuli elohopeaperäisistä rokotteista pahoja ja haitallisia sivuvaikutuksia. Lääketeollisuus koittaa vesittää tätä, mutta on kiistaton tosiasia, että elohopeaperäinen rokote aiheuttaa ongelmia lapsilla.

On sanottu, että tiomersaali ei aiheuta autismia, mutta on olemassa myös tiedemiehiä ja lääkäreitä, jotka sanovat sen aiheuttavan autismia. Sitten on olemassa todisteita, jossa tiomersaalia sisältävän rokotteen jälkeen lapsi on sairastunut autismiin. Se miksi tästä aiheesta halutaan vaieta on jälleen kerran raha, sillä lääkerokoteteollisuuden ympärillä pyörii isot rahat. Jos tietyistä rokotteista luovuttaisiin, niin se tietäisi pienempiä tuloja, niille jotka saavat elantonsa lääketeollisuudesta ja rokotteista. Onneksi joissakin maissa on kiellettyä käyttää tiomersaalia rokotteissa.

Vuonna 1976 Amerikassa puhkesi sikainfluenssa, jonka seurauksena ihmisiä rokotettiin. Rokotteen aiheuttamiin sivuvaikutuksiin kuoli (25 ihmistä) paljon enemmän ihmisiä kuin itse tautiin. Pahoin pelkään, että myös nykyisen sikainfluenssarokotteessa olevien vaarallisten aineiden takia, jotkut rokotetuista saattavat kuolla rokotteen aiheuttamien sivuvaikutusten takia. Rokotteesta vastuussa olevat tahot koittavat varmasti laittaa nämäkin kuolemat influenssan syyksi, vaikka varmasti rokote laukaisee joissakin ihmisissä sivuvaikutuksia, joiden takia he kuolevat. Tällä en pelottele ketään, mutta koska tämä rokote on laukaissut niin kovia sivuvaikutuksia, niin on myös aiheellista epäillä, että joissakin tapauksissa rokotteen sisältämät myrkyt johtavat kuolemantapauksiin. Tietyt tahot ovat närkästyneet siihen kuinka paljon tämän rokote asian ympärillä liikkuu rokotevastaisia mielipiteitä. He ovat sitä mieltä, että rokotevastaiset ihmiset ovat osavastuussa jos joku kuolee kieltäytyessään rokotteesta. Näiltä tahoilta kysyn, että kuka on vastuussa rokotteen  aiheuttamista mahdollisista kuolemantapauksista tai vakavista sairauksista, jotka voivat puhjeta rokotteen sivuvaikutuksista vuosien päästä? Rokotevastaisuuden takana olevat ihmiset eivät toivo kenenkään kuolevan, vaan sitä että tästä rokotteesta informoitaisiin rehellisesti ja asiallisesti kansalaisia, jota ei nyt valitettavasti ole tehty. Rokote sisältää niin voimakkaita myrkkyjä, että joissakin tapauksissa rokote on syypää kuolemaan, ei sikainfluenssa. Tämä terveysviranomaiset tietenkin haluavat kiistää, mutta selviä syy-yhteyksiä rokotteen aiheuttamista kuolemantuottamuksista on mm. ulkomailla. Sikainfluenssa voi myös aiheuttaa kuolemia ihmisille joiden immuunijärjestelmä on haavoittuvainen.

Ruotsissa on sattunut useita kuolemantapauksia Pandemrix rokotteen saamisen jälkeen.  54-vuotias diabetesta sairastava mies, joka oli käynyt läpi useita sydänkohtauksia sai rokotteen ja kuoli 12 tunnin päästä rokotteen antamisesta. 89-vuotias dementiaa sairastava nainen kuoli 4 päivää rokotteen antamisen jälkeen. 80-vuotias diabetesta sairastava mies kuoli kaksi päivää rokotteen antamisen jälkeen. 74-vuotias sydäntautia sairastava nainen kuoli neljä päivää rokotuksen jälkeen. Ei ole ollenkaan pois suljettu se mahdollisuus, että myös rokote aiheuttaa kuolemia, ei pelkästään sikainfluenssa. Sikainfluenssa rokotekuolemista on näyttöä mm. Amerikassa, jossa vuonna 1976 kaksikymmentäviisi ihmistä kuoli sikainfluenssarokotteeseen, jonka jälkeen sen antaminen lopetettiin.

Kuolemantapaukset sikainfluenssassa ovat usein sellaisia, että riskiryhmään kuulunut on kuollut rokotuksen antamisen jälkeen. Koska rokotteessa on inaktivoitua (tapettuja) influenssaviruksen osia, niin silloin ei voi varmuudella tietää kuoliko ihminen rokotteeseen tai sikainfluenssaan. Jos kyseessä on rokotekuolema, niin diagnoosi voi olla kuitenkin sikainfluenssa, koska rokotteen mukana ihmiseen ruiskutetaan inaktivoitunutta influenssaviruksen osia, joka jää näkymään elimistöön. Eli kysymyksessä voi hyvinkin olla se, että rokotteessa olevat haitalliset aineet voivat joissakin tapauksissa johtaa kuolemaan. Inaktivoitunut influessaviruksen osat eivät aiheuta kuolemaa, vaan jos rokote aiheuttaa joissakin tapauksissa kuoleman, niin sen aiheuttavat rokotteessa olevat myrkylliset ja haitalliset aineet. Suomessa todettiin ensimmäinen sikainfluenssaan sairastunut toukokuussa (2009) ja sen jälkeen se on levinnyt laajasti koko maahan. Rokotukset alkoivat lokakuussa (2009), jolloin myös ensimmäinen uhri kuoli. Tämä herättää suuren kysymyksen, että miksi ensimmäinen kuolema tapahtui rokottamisen jälkeen, eikä ennen rokottamisen alkamista? Ruotsissa tapahtuneet kuolemat rokottamisen jälkeen sekä samoin Suomessa viittaavat siihen, että rokotteella on enemmän syy-yhteyksiä kuolemiin kuin terveysviranomaiset haluavat myöntää. Pahoin pelkään, että joillekin raskaana oleville Pandemrix rokote tulee aiheuttamaan ongelmia sikiölle ja itse raskauteen. Pandemrix rokote on kielletty raskaana olevilta naisilta useissa maissa, eli sen vaarallisuus tiedostetaan raskaana oleville.

Englannissa julkisuuteen vuoti valtion terveysviranomaisten (Health Protection Agency) kirje, jossa oli varoitus että uuden sikainfluenssan rokotteen ja hengenvaarallisen hermostosairauden  (Guillain-Barrén oireyhtymä) välillä on mahdollisesti suora yhteys. Guillain-Barrén oireyhtymä on ääreishermostoa vaurioittava sairaus, joka aiheuttaa väliaikaista halvaantumista. Noin 80% tautiin sairastuneista tulee täysin terveeksi ja 5-10% tulee sairaudesta pysyviä haittoja sekä n. 4 % sairastuneista kuolee tähän tautiin.

EMEA:n (Euroopan lääkevirasto) raportissa sanotaan, että Pandermixin markkinoille tulon jälkeen trivalenttisilla interpandemiarokotteilla on raportoitu Pandermixista seuraavanlaisia haittavaikutuksia: Vaskuliittia ja siihen liittyvät ohimenevät munuaisoireet. Neurologiset häiriöt kuten enkefalomyeliitti, neuriitti ja Guillain Barrén oireyhtymä. Kuten raportista voimme lukea, niin rokote on erittäin vaarallinen, sillä Guillain Barrén oireyhtymä voi johtaa tilapäiseen halvaukseen, elinikäiseen halvaukseen sekä kuolemaan. Raportissa sanottiin, että mahdollisuus sairastua rokotteeseen on harvinaista. Tämä ei välttämättä ole totta, sillä miten he ovat saaneet selville sen jos se kerran on niin harvinaista. Luulen että harvinainen sana on laitettu raporttiin ihmisten rauhoittamiseksi. Mutta olkoon totuus sen yleisyydestä tai harvinaisuudesta minkälainen tahansa, niin totuus on se, että kun laajoja massoja rokotetaan, niin aina jotkut saavat siitä Guillan Barrén oireyhtymän. Se mikä on kauhistuttavaa on se, että rokotteen markkinoille tulon jälkeen vasta huomattiin, että rokote voi aiheuttaa Guillan Barré oireyhtymää. Mitä kaikkea muuta se voi aiheuttaa, jota ei vielä tiedetä, kun rokotetta ei ole edes tarpeeksi testattu ja tutkittu?

Sveitsin terveysviranomaiset ovat hyväksyneet Pandemrixin ja Focetrian käytön rokotteena sikainfluenssaa vastaan. Sveitsi kuitenkin kieltää Pandemrix rokotteen antamisen raskaana oleville naisille, alle 18-vuotiaille lapsille ja yli 60-vuotiaille. Sveitsin terveysviranomaisten mukaan Pandemrix rokotteesta ei ole ollenkaan testituloksia raskaiden naisten kohdalla ja vain vähän tietoa miten se vaikuttaa lapsiin. Sveitsissä tehty päätös perustuu sille, että Pandemrix rokotteesta ei tiedetä tarpeeksi ja sen pelätään aiheuttavan haitallisia sivuvaikutuksia raskaana oleville naisille ja  pienille lapsille. Kysymys Sveitsin tapauksessa olla antamatta Pandemrixiä ei johdu kauppapolitiikasta kuten THL koittaa väittää, vaan lääketieteellisistä perusteista. Koska Pandemrixistä ei ole mitään näyttöä raskaana olevien naisten kohdalla, niin päätös kieltää sen antaminen raskaana oleville on tietenkin lääketieteellinen peruste, ei kauppapoliittinen, sillä Sveitsi jakaa myös toista rokotetta, jonka nimi Focetria. THL ei toimi tässä asiassa rehellisesti sen näkee jokainen joka lukee Sveitsin oman kannan siitä miksi he eivät anna Pandemrixiä raskaana oleville naisille.

Oma päätös

Ymmärrän, että tämä on vaikea päätös monille ottaako piikki vai, antaako rokottaa lapsensa vai ei. Vaakakupissa on pelko tappavasta influenssasta sekä ehkä mahdollisuudesta rokotteen kautta saada immuniteetti sikainfluenssaa vastaan. Samoin raskaana olevat naiset ovat vaikean päätöksen edessä, sillä terveysviranomaiset suosittelevat piikin ottamista, mutta muualla maailmassa Pandemrix on kielletty ja kielletty varsinkin raskaana olevilta naisilta. Sikainfluenssainfektio ja kuume raskauden alkuvaiheessa voivat alistaa sikiövaurioille. Tällainen mahdollisuus on siis olemassa, mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen raskauden alussa oleva sikiö altistuisi sikiövaurioille. Samoin on myös mahdollisuus Pandemrix rokotteen kautta altistua sikiövaurioille, sillä tämä rokote on monissa maissa kielletty raskaana olevilta naisilta. Samoin WHO suosittaa lisäaineetonta rokotetta raskaana oleville naisille, jota ei Suomessa ole. Päätös ja valinta voi olla todella vaikea, kivulias, ahdistava ja raskas. Minusta on kuitenkin hyvä, että ottaa selvää asian hyöty-, ja haittapuolista ja tekee sen perusteella sen ratkaisun, jonka kokee sydämessään. Yksipuolisen tiedon perusteella ei kannata tehdä päätöstä, vaan kannattaa ottaa asioista selvää.

Jokaisen on tehtävä päätös siitä, että mihin itse luottaa ja mitä tekee asian kanssa ja sen jälkeen tulee kantaa vastuu itse valinnoistaan sekä valinnoista ala-ikäisen lapsen puolesta. Rokote voi antaa suojan, mutta ei anna kaikille suojaa, riskiryhmään kuuluva voi kuolla sikainfluenssaan tai olla kuolematta ottaa piikin tai ei. Samoin joissakin harvoissa tapauksissa myös terve ihminen voi sairastua vakavasti sikainfluenssaan ja kuolla ottaa sitten piikin tai ei. Valinta tulee tehdä sen mukaan minkä kokee oikeaksi, mutta olisi hyvä ottaa asiasta ensin selkoa kunnolla, ennen kuin tekee oman päätöksensä. Minä toivon, että sinun valintasi olisi oikea sinulle ja että selviäisit tästä sikainfluenssasta jos saat tämän taudin.

Kun ihminen syö terveellisesti luonnonmukaista luonnollista ruokaa ja liikkuu riittävästi, niin ihmisen elimistön oma puolustusjärjestelmä pysyy kunnossa ja kykenee voittamaan sitä vastaan hyökkäävät bakteerit ja virukset. Sinä voit siis itse vaikuttaa paljon omaan terveyteesi. Suurin osa nykypäivän sairauksista johtuu siitä kun ihmiset syövät teollisesti valmistettua ruokaa, joka on täynnä lisäaineita ja säilöntäaineita, jotka ovat myrkkyjä. Monen ihmisen elimistön immuniteettijärjestelmä on haavoittuvainen, koska he ovat vuosikausia myrkyttäneet kehoansa teollisella ruoalla, joka on täynnä lisäaineita ja säilöntäaineita. Sinä voit vaikuttaa terveyteesi alkamalla syömään terveellisesti ja harrastamalla riittävästi liikuntaa. Kun pidät itsestäsi huolta niin kehosi oma immuniteettijärjestelmä kykenee taistelemaan ja voittamaan flunssapöpöt. 

Pidä huolta itsestäsi

Ihmisen elimistössä on immuunijärjestelmä, eli puolustusjärjestelmä, joka valkosolujen vasta-aineiden kanssa tuhoaa elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia (bakteereja ja viruksia jne.). Immuunijärjestelmä kykenee muistamaan torjutut taudinaiheuttajat, että samantyylinen sairaus ei iskisi uudestaan. Jos sama taudinaiheuttaja koittaa hyökätä uudestaan, niin muistisolut aktivoituvat erittäin voimakkaasti ja tuhoavat taudinaiheuttajan. Jotkut taudinaiheuttajat kykenevät mutaation avulla muuntamaan siten ettei immuunijärjestelmä kykene muistamaan sitä ja näin elimistö alistuu taudin tarttumiselle. On siis erittäin tärkeätä pitää huolta omasta hyvinvoinnista, koska se pitää kunnossa myös meidän oman immuunijärjestelmän.

Vähennä sokerin ja teollisen ruoan määrää ravinnostasi, sillä sokeri ja teollisen ruoan lisäaineet ja säilöntäaineet heikentävät immuunijärjestelmän toimintaa.

Antioksidantti. Elimistö tarvitsee antioksidantteja jota elimistö myös itse tuottaa sekä tietyt ravintoaineet. Jos elimistössä ei ole riittävästi antioksidantteja, niin se aiheuttaa monenlaisten sairauksien syntymistä kuten esim. sydän-, verisuoni-, ja syöpäsairauksia. Elimistön oman antioksidantin lisäksi tarvitsemme ravinnosta tulevaa antoksidanttia, joita ovat flavonoidit, E-vitamiini, C-vitamiini, karotenoidi (beetakaroteeni ja lykopeeni) ja seleeni. Antioksidantteja saa mm. luonnonmarjoista, hedelmät, kasvikset, kala, kananmuna ja viljatuotteet. Pidä huoli siitä, että syöt ravintoa, joka sisältää antioksidantteja, sillä se pitää yllä terveyttä ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Öljyt. Omega-3 öljy ja kasviöljyt kuuluvat ruokavalioon, joka pitää yllä hyvä immuniteettisuojaa.

Liikunta. Hyvä immuunijärjestelmä tarvitsee säännöllistä liikuntaa, sillä liikunta vahvistaa verenkiertojärjestelmää ja on hyväksi myös aivojen toiminalle. Hyvä fyysinen kunto lisää myös elimistön kykyä taistella taudinaiheuttajia vastaan.

C-vitamiini. C-vitamiini antaa suojaa flunssaa ja tulehdustauteja vastaan. C-vitamiini uusimpien tutkimusten valossa auttaa myös ehkäisemään syöpää. C-vitamiinin päivittäistarve on miehillä ja naisilla 60 mg/vrk ja lapsilla n. 30-35 mg/vrk. Hyviä c-vitamiinin lähteitä ovat ruusunmarja, paprika keltainen, paprika punainen, nokkonen, tyrnimarja, mustaherukka, pihlajanmarja, kiivi, appelsiini, sitruuna ja mansikka.

D-vitamiini. D-vitamiini antaa suojaa mm. flunssa viruksia vastaan. D-vitamiini ehkäisee virus-, ja bakteeritartuntoja. Tarvittava päiväannos on 100 mikrogrammaa Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan. Suomen viranomaiset ovat suositelleet 7,5 mikrogrammaa. Uusimman tutkimuksen valossa sata mikrogrammaa on kuitenkin täysin turvallinen määrä yli 10-vuotiaille. Alle 10-vuotiaille D-vitamiinin päivittäisen määrän suositus on 25 mikrogrammaa. Auringon ultraviolettisäteily prosessoi elimistöömme D-vitamiinia. Hyviä D-vitamiinin lähteitä ovat mm. kuha, siika, silakka, muikku, lohi, hauki, kalaöljy, maitovalmisteet, kananmuna ja sienet. D-vitamiinin liian suuri saanti voi johtaa myrkytystilaan, joten kohtuus kaikessa, mutta jos syöt normaalisti, niin ei ole mitään vaaraa saada liikaa D-vitamiinia.

A-vitamiini. A-vitamiini tehostaa kehon immuunijärjestelmää. A-vitamiinia kannattaa myös syödä, että elimistö kykenee muodostamaan hyvän suojan viruksia vastaan. Hyviä A-vitamiinin lähteitä ovat maksa, porkkana, ruusunmarja, lehtikaali, persilja, munankeltuainen, kasvirasvalevitteet ja voi. Miehillä päivittäinen A-vitamiinin tarve on 1400 mikrogrammaa/vrk ja naisilla 1000 mikrogrammaa/vrk. Ylenmääräinen A-vitamiinin syönti voi johtaa A-vitamiini myrkytykseen, jonka oireita ovat pahoinvointi, päänsärky, ripuli sekä maksan vaurioituminen. Kun syö kohtuudella A-vitamiinia, niin ei ole vaaraa saada myrkytystilaa. Vanha sanonta pitää tässäkin suhteessa paikkansa: "Kohtuus kaikessa".

Valkosipuli. Valkosipulin teho perustuu sipuliöljyyn, joka aikaan saa ihmiselimistöön terveyttä edistäviä vaikutuksia. Valkosipulin hyödyllisiä vaikutuksia ovat; auttaa tappamaan bakteereja, sieniä ja ameeboja,  sekä jopa sisälmysmatoja, edistää ja auttaa ruoansulatusta, virkistää verenkiertoa, laukaisee kouristuksia, vaikuttaa aineita, jotka hoitavat verisuonia, vaikuttaa ehkäisevästi sydän- ja verisuonitauteja ja on käytetty myös näiden sairauksien hoitamisessa, alentaa korkeaa verenpainetta, alentaa kolesterolia, sisältää aineita, jotka estävät syöpäsolujen kasvamista

Valkosipulin hyöty saadaan aikaan käyttämällä sitä säännöllisesti. Käytä valkosipulia kohtuudella, sillä liika valkosipulin käyttö voi laukaista pahoinvointia, vatsa-, pääkipuja, huimausta sekä ripulia. Odottavan äidin ja imettäjän tulee syödä valkosipulia varovasti, sillä sen voimakkaat tehoaineet saattavat siirtyä äidinmaidon mukana lapseen ja aiheuttaa vatsanväänteitä sekä koliikkia. Valkosipulin käyttö saattaa myös laukaista joillekin ihmisille allergisia reaktioita sekä vatsakipua ja vatsanärsytystä. Joten aloita varovasti tunnustellen sen käyttäminen. Valkosipulin syöntiä puoltaa sen kiistattomat terveysvaikutukset. Valkosipulin voimakas haju ei ole ongelma, sillä persiljan syönti auttaa kukistamaan valkosipulin voimakasta hajua.

Hunaja. Hunajassa on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka ennaltaehkäisevät ja lieventävät flunssan oireita. Hunaja on sataprosenttisen puhdas luonnontuote (makeutusaine), jolla voi korvata valkoisen sokerin käyttöä. Hunaja sisältää pääasiassa fruktoosia sekä glukoosia. Hunajassa on myös elimistölle tärkeitä suojaravintoaineita kuten, entsyymejä, hivenenaineita ja vitamiineja. Elimistössämme entsyymit toimivat antioksidantteina sekä ne myös vahvistavat elimistön antioksidanttien tuottamista.

Hunajassa on valkoista sokeria alhaisempi glykeeminen indeksi, joka tarkoittaa verensokeritasoa. Kun korvaat valkoisen sokerin hunajalla, niin verensokeritaso pysyy kurissa ja pysyt muutenkin terveenä. Meillä käytetään hunajaa avohaavojen hoidossa. Hunajassa on aineita, jotka puhdistavat ja tappavat bakteereita, siksi se soveltuu hyvin haavojen puhdistukseen ja hoitamiseen. Esimerkkinä on haava, johon laitetaan hunajaa ja laastaria, jonka lopputuloksena on haavan nopea paraneminen. Oma kokemukseni on myös hunajan käytössä, että kun lihakset ovat rasittuneita tai kovan harjoituksen (urheilu) alaisina, hunaja auttaa lihaksia palautumaan.

Hunajaa ei alle 1-vuotiaille! Hunaja on täysin terveellinen ja luonnonmukainen tuote, joka on ihmisille hyväksi. Hunaja on elävää ravintoa, jota ei käsitellä esimerkiksi kuumentamalla. Koska hunaja on elävää ravintoa siinä voi olla Clostridium botulinum nimistä bakteeria, joka saattaa aiheuttaa alle 1-vuotialle häiriöitä ruoansulatuskanavaan ja sairastumisen. Siksi hunaja on ehdottomasti kiellettyä alle 1-vuotiailta. Aikuisille ja yli vuoden ikäisille lapsille Clostridium botulinum bakteeri on vaaraton ja hunajaa on täysin turvallista ja suositeltua käyttää. Hunaja on terveellinen ja ihmistä hoitava ravintoaine, suosi hunajaa!

Hunajaa voit käyttää melkein kaikessa. Hillot ja mehut voi makeuttaa ja säilöä hunajalla. Hunaja on sokeria kalliimpaa, mutta sokerimakeutuksessa sokerin osuus on suurempi kuin hunajan, eli hunajaa tarvitsee makeutuksessa 1/4 vähemmän kuin sokeria. Mehun makeuttaminen tulee silti vähän kalliimmaksi hunajalla, mutta hunaja on paljon terveellisempää kuin sokeri, jolla ei ole ravintoarvoa, vaan pelkästään makeutusarvo ja kaloripommin arvo. Hunaja on mainio terveyden ja kunnon ylläpitäjä, sillä hunajassa on glukoosioksidaasi-entsyymiä, joka  ennalta ehkäisee bakteerien muodostumista sekä tappaa myös niitä. Hunaja edistää myös ruoansulatusta.

Muista pestä käsiäsi usein epidemian aikana, käytä tavallista saippuaa. Stressin on todettu heikentävän immuunijärjestelmää. Opettele elämään stressittömästi ja nauti elämästä. Voit siis itse vaikuttaa omaan hyvinvointiisi sekä toimivaan immuunijärjestelmään, jos pidät itsestäsi huolta syömällä terveellisesti ja liikkumalla säännöllisesti. Luonnonmukaiseen ruokavalioon siirtyminen takaa sinulle todella hyvän suojan pöpöjä vastaan. Riskiryhmään kuuluvien olisi hyvä aloittaa elämäntapa muutos, sillä sen seurauksena monet ovat jopa parantuneet tietyistä sairauksista.

Turvapaikka

Ymmärrän hyvin sen, että me ihmisinä olemme usein hyvin pieniä ja ahdistuneita, sillä näyttää siltä, että joka asiassa on "asiantuntijoita" ja asiantuntijoita, jotka ovat täydellisesti toisiaan vastaan. Samoin se on myös tämän sikarokotteen kohdalla, sillä on asiantuntijoita, jotka ovat sen puolella ja sitä vastaan. Pienen ihmisen sydämestä kuuluu hiljainen ja ahdistunut huokaus, ketä uskoa? Niin kehen me voimme luottaa ja ketä uskoa tässä maailmassa? Siinä kysymys, jonka eteen me jokainen joudumme ja teemme oman valintamme sen suhteen kehen uskomme ja mitä teemme ja joudumme jokainen kantamaan mukanamme loppuikämme tekojemme seuraukset.

Herra Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumissa 24 luvussa (alkutekstin mukaan), että ennen kuin Hän tulee takaisin, niin maailmassa kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja tulee nälänhätää, kulkutauteja ja maanjäristyksiä monin paikoin. Herra Jeesus myös sanoi Luukkaan evankeliumin 21 luvussa, että maan päällä ihmisillä on ahdistus ja epätoivo kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

Kansa sana on alkukielessä ethnos, joka tarkoittaa etnistä kansanryhmää. Herran Jeesuksen sanojen mukaan ennen Hänen tulemustansa on paljon sisällissotia eri maissa, jossa erilaiset etniset kansanryhmät ja heimot sotivat toisiaan vastaan. Tämä on arkipäivää tässä ajassa missä me elämme. Myös monet valtiot ovat sotineet toisiaan vastaan. Näemme nälänhätää joka kylvää kuolemaa ja nämä nälänhädät tulevat lisääntymään valtavasti tulevina vuosina ilmastonmuutoksen takia. Herra Jeesus kertoi myös, että ennen Hänen tulemustaan on kulkutauteja maailmassa sekä maanjäristyksiä monin paikoin. Elämme ajassa jossa koko ajan puhkeaa vanhoja ja uusia kulkutauteja, jotka tuovat mukanaan joillekin kuoleman. Samoin eri puolella olevat maanjäristykset tekevät valtavia tuhoja. Herra Jeesus vertasi edellä olevia asioita naisen synnytystuskiin, jotka koko ajan lisääntyvät ja voimistuvat. Ei ole mikään ihme, että Herran Jeesuksen todistuksen mukaan lopun ajan ihmiset Hänen tulonsa kynnyksellä pelkäävät ja heillä on ahdistus ja epätoivo maailmassa kun meri ja aallot pauhaavat, joka kuvaa maailmassa tapahtuvia lopun ajan katastrofeja. Monta pelon ja ahdistuksen päivää on ihmisillä edessä tässä maailmassa lopun aikana.

Raamatun profetian mukaan antikristus nousee hallitsemaan maailmaa lopun aikana ja hän saa aikaan uuden maailman järjestyksen, jossa Hän yhdistää kansat, uskonnot ja poliitikot suvaitsemaan toinen toisiaan. Petollinen antikristus pettää maailman ihmiset ja saa aikaan rauhan maailmassa vähäksi aikaa ja jopa Lähi-idässä hän onnistuu tekemään valerauhan Israelissa ja Jerusalemissa. Mutta tätä valerauhaa ei kestä pitkään, sillä antikristus johdattaa maailman tuhon partaalle ja saa aikaan suuren sodan lopun aikana, samoin myös Lähi-idässä puhkeaa sota, jonka seurauksena Israel koitetaan tuhota, mutta siinä ei kuitenkaan onnistuta.

Raamattu opettaa, että Jumala on valmistanut sinulle turvapaikan Herran Jeesuksen valmistaman pelastustien kautta. Kun ja jos sinä tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Herran Jeesuksen olevan Herra, Messias ja Pelastaja, niin Hän antaa sinulle syntisi anteeksi ja iankaikkisen elämän. Sen jälkeen sinä tiedät ketä uskoa ja mihin voit luottaa, sillä silloin sinun elämääsi kannattelee ja johdattaa Kaikkivaltias Jumala, joka rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella.

Petri Paavola 6.12.2009

 

Lähteet:

emea.europa.eu/h832
emea.europa.eu/h832fi
emea.europa.eu/H-832-fi1
wiki/Etanoli
wiki/Ethylmercury
speciation.net
anttiheikkila.com
whale.to/v/autism2

thimerosal-news.com
mercola.com
articles.mercola.com
theflucase.com
1976_swine_flu_outbreak
dailymail.co.uk
sikainfluenssa.fi/rokote
sisailmayhdistys.fi
rokotusinfo.fi
swissmedic.ch
thl.fi
aftonbladet.se
i-sis.org.uk
infertility.suite101.com
novaccine.com
drugs.com
politicolnews.com
biovita.fi

A-talk 29.10.2009 mukana mm. Terhi Kilpi THL, infektiolääkäri Markku Boars ja lääkäri Antti Heikkilä
Raamattu 33/38
King James Version 1769
Textus Receptus


Linkki:
Hallava hevonen lopunajan tuhoja

 

 

 

eXTReMe Tracker