Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Venäjän hyökkäys Ukrainaan - Suomen vuoro on tulossa

Kirjoitin 23.2.2022 kirjoituksen: Onko NATO syyllinen Venäjän ja Ukrainan kriisiin? Nyt tänään 24.2.2022 Venäjä on hyökännyt Ukrainaan. Kirjoitan tässä kirjoituksessani tästä aiheesta lisää tuomalla esille tärkeitä ja vakavia asioita. En ole kenenkään puolella, enkä ketään vastaan, enkä hyväksy sotilaallisia operaatioita, en sodan julistuksia, enkä sotilaallista hyökkäystä toiseen maahan. On surullista kun Ukrainassa ihmisiä kuolee sotilaallisen operaation seurauksena, eikä tällainen ihmisten väkivaltainen surmaaminen ole millään tavalla hyväksyttävää toimintaa. Tämä nykyinen kriisi esitetään kuitenkin täysin väärässä valossa ja siksi yritän tuoda esille tämän kriisin todellista ongelmaa, joka on NATO ja sen toiminta. Kirjoituksen lopussa käsittelen Venäjän ja Kiinan suhteita, joka avaa lisää tätä mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.

Aikaisemmassa kirjoituksessani toin esille kuinka Neuvostoliiton johtama sotilasliittouma Varsovan liitto lakkautti itsensä 1. heinäkuuta 1991. Tämän olisi pitänyt päättää niin sanottu kylmä sota ja vihollisuuskuva Neuvostoliiton (nykyinen Venäjä) ja Amerikan välillä. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska Amerikan johtama sotilasliitto NATO ei lakkauttanut itseään, vaan on jatkanut olemassaoloaan aina tähän päivään asti ja aikoo olla voimassa myös tulevina päivinä. NATO myöntää avoimesti, että NATO on perustettu muutamasta syystä, joista yksi oli Neuvostoliiton uhkaa vastaan.

Kun Varsovan liitto lakkautti itsensä, niin Neuvostoliitto vaati NATOLTA lupauksen ettei se laajentuisi itään, lähelle Neuvostoliittoa ja sen rajoja. Tästä asiasta on monenlaisia käsityksiä, mutta on aivan varmaa ettei Neuvostoliitto olisi lakkauttanut Varsovan liittoa ellei se olisi saanut NATOLTA takuita siitä ettei NATO laajenisi itään, lähelle Neuvostoliittoa tai Neuvostoliiton rajalle.

NATO on pettänyt lupauksensa ja on laajentunut kohti itään ja nykyisen Venäjän rajoille, sillä NATO maat Viro ja Latvia ovat Venäjän rajanaapureita. Tästä on kyse Ukrainasta. Venäjä haluaa estää Ukrainan liittymisen NATOON, koska Ukrainan sijainti on sotilaallisesti tärkeä sijaintipaikka Venäjälle ajatellen NATO sotilasliiton aiheuttamaa sotilaallista uhkaa.

NATO ja sen olemassaolo on tämän kriisin ongelma. Kun kerran Varsovan liitto lakkautti itsensä, niin silloin olisi myös NATON pitänyt lakkauttaa itsensä, koska Varsovan liiton lakkauttaminen oli NATOLLE ja Amerikalle viesti, että emme halua sotilaallista vastakkainasettelua NATON ja Amerikan kanssa. NATO sulki korvansa silloisen Neuvostonliiton viestiltä. Kun tutkimme lyhyesti sitä mitä NATO on tehnyt viimeisinä vuosikymmeninä, niin se avaa meille tämän kriisin ongelmaa ja ydintä.

Jos NATO olisi seurannut Varsovan liiton lakkauttamisen esimerkkiä ja NATO olisi lakkauttanut myös itsensä, niin ei olisi olemassa Venäjä Ukraina kriisiä ja konfliktia. NATON lakkauttaminen olisi poistanut suurvalta jännitteet Euroopasta ja muualtakin, mutta NATON olemassaolon takia tämä jännite on Euroopan yllä, joka tulee johtamaan vielä suurempaan konfliktiin ja sotaan kuin mitä nyt näemme Ukrainassa.

NATO on laajentunut Euroopassa itään päin. Puola, Tšekin tasavalta ja Unkari liittyivät NATOON vuonna 1999, Bulgaria, Viro, Latvia, Liettua, Romania, Slovakia ja Slovenia liittyivät NATOON vuonna 2004, Albania ja Kroatia vuonna 2009, Montenegro vuonna 2017 ja Pohjois-Makedonia vuonna 2020.

NATON sotilaallinen liittouma on saavuttanut Venäjän rajoja ja NATO on suunnattu Venäjää vastaan. On selvää, että tämä Euroopan suurin turvallisuuskriisi, joka voi johtaa ja todennäköisesti laajenee jossakin vaiheessa maailmanlaajuiseksi suureksi sodaksi. Vaikka vielä tulisi Venäjän sotilaallisten operaatioiden jälkeen jonkin aikaa rauhanomainen tilanne Ukrainan tilanteeseen, tämä nykyinen tilanne tulee lyömään syvät haavat kaikkien (NATO, Ukraina, Venäjä) osapuolten sydämiin, joka tulee lopulta eskaloitumaan todella pahaksi sotilaalliseksi konfliktiksi.

Kun katsot alapuolella olevaa karttaa, niin se näyttää sinulle kuinka NATO pyrkii eristämään Venäjän yksinäiseksi saarekkeeksi. Venäjän näkökulmasta katsottuna NATO on uhka Venäjää vastaan.Yllä olevasta karttakuvasta näemme kuinka NATO pyrkii lähes joka suunnasta saartamaan Venäjän. Kun tiedämme sen, että NATO on perustettu Neuvostoliittoa (nykyinen Venäjä) vastaan, niin karttakuva kertoo meille sen kuinka sodan syttyessä NATO pyrkii olemaan hyvässä asemassa lyödäkseen Venäjän sotilaallisessa yhteenotossa. Jos vielä Ukraina liittyisi NATOON, niin siitä olisi Venäjän näkökulmasta katsottuna sotilaallisesti liian paljon hyötyä NATOLLE, siksi Venäjä ei salli Ukrainan liittyä NATOON. Tämän takia sotilaalliset operaatiot ovat käynnissä Ukrainassa. Täytyy muistaa myös se ettei Venäjän puolelta ole sotilasliittouma (Varsova liitto) uhkaa NATOA ja Amerikkaa vastaan, mutta NATO monine liittolaisineen on suunnattu myös nykyistä Venäjää vastaan.

Jos NATO olisi myös lakkauttanut itsensä, niin yllä olevassa kartassa ei olisi tuollaista sotilaallista ryhmittymää Venäjää vastaan, eikä sitä myöten myös Venäjä Ukraina kriisiä, eikä suursodan uhkaa Euroopassa tai laajemminkaan Venäjän ja Amerikan ja muiden länsimaiden välillä. NATO on syyllinen tähän nykyiseen kriisiin. Jos NATOA ei olisi, niin Venäjä ei olisi aloittanut sotilaallisia operaatioita Ukrainassa.

NATOLLA ja Ukrainalla on ollut yhteisiä sotaharjoituksia, jotka ovat suunnattu Venäjää vastaan, vaikka tätä ei haluta myöntää. Nyt kun katsot tätä asiaa Venäjän näkökulmasta käsin, joka on NATON saartama, niin voit ymmärtää miksi Putin toimii Ukrainassa sotilaallisten operaatioiden kautta. En itse hyväksy minkäänlaisia sotatoimia, mutta halusin tuoda tämän näkökulman esille, koska länsimedia esittää tämän asian täysin eri valossa kuin miten asiat ihan oikeasti tapahtuvat.

En kannata sotaa, enkä Venäjän sotilaallisia operaatioita Ukrainassa, mutta Venäjän näkökulmasta katsottuna sillä ei ole muuta vaihtoehtoa, jos se haluaa välttää vielä suuremman NATO saarron kuin millä tavalla NATO sitä jo nyt saartaa.

Suomenkin vuoro tulee vielä, jos Suomi aikoo liittyä NATOON. Sotilaallisesti katsottuna n. 1300 kilometrin pituinen Suomen ja Venäjän yhteinen raja on Venäjältä katsottuna pohjoisen tärkeä länsiraja, jonka se haluaa ehdottomasti turvata NATON uhkaa vastaan. Venäjä on nyt näyttänyt ettei se pelkää NATOA, ei minkäänlaisia pakotteita maatansa kohtaan ja on omasta näkökulmastaan katsottuna valmis turvaamaan myös pohjoisen länsirajan ja sen Venäjä tulee turvaamaan miehittämällä Suomea, hyökkäämällä Suomeen jos siihen tulee ilmenemään tarvetta. Venäjä käynnistää sotilaallisen operaation Suomea vastaan jos Suomi aikoo liittyä NATOON. Tämä on täysin varma asia ja Venäjä on jo monta kertaa varoittanut Suomea tästä asiasta. Kyse ei ole ollut mistään venäläisestä retoriikasta, eli vain puheista, vaan ihan oikeasta uhkauksesta.

En tietenkään hyväksy Venäjän aikeita Suomeen hyökkäämiseen, mutta jos Suomi aikoo liittyä NATOON, niin Venäjälle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin estää NATON tuleminen sotilaallisesti tärkeille alueille ja Venäjän rajanaapuriksi.

Monet nostavat esille Minskin sopimuksen kuinka Venäjä rikkoo sitä vastaan. Tästä unohtuu se kuinka NATO on pettänyt lupauksensa Venäjälle, kuinka NATO ei kunnioita Venäjää, vaan pyrkii haalimaan lisää liittolaisia Venäjää vastaan, pyrkien tekemään Venäjän rajanaapureista NATO maita. Tässä tilanteessa kenenkään on turha nostaa esiin ettei Venäjä noudata sopimuksia, koska muutkaan ei noudata. Tämä kriisi ei lopu, eikä purkaudu mitenkään muuten kuin, että NATO lakkautettaisiin. Itse en tietenkään hyväksy minkäänlaisten rauhaa pyrkivien sopimusten  rikkomista. NATON olemassaolo on kuin bensaa metsäpalolle, joka johtaa kaikenlaisiin sopimusrikkomuksiin sekä lopulta sotatoimiin.

Kun Suomi teki 6. huhtikuuta 1948 YYA-sopimuksen silloisen Neuvostoliiton kanssa, niin Neuvostoliitto varmisti tuon sopimuksen kautta ettei Suomen alueelle tule Neuvostoliitolle vihollismielisiä sotajoukkoja. YYA-sopimuksen kautta Neuvostoliitto varmisti sen, että Suomesta tulee puskurivaltio, joka on Neuvostoliiton pohjoisen länsirajan edessä puolueeton maa ja alue, minkä kautta Neuvostoliittoon ei tule kohdistumaan sotilaallista uhkaa.

YYA-sopimus velvoitti Suomea pysymään suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella. YYA-sopimukseen sitoutuessaan Suomi sitoutui siihen ettei se liity sellaisiin sotilasliittoutumiin, jotka ovat Neuvostoliittoa vastaan. Kun Neuvostoliitto hajosi, niin YYA-sopimus päättyi siihen.

Vaikka YYA-sopimusta ei enää ole, Neuvostoliittoa ei enää ole, niin Venäjä on ja Venäjällä on sama ajatus pohjoisesta länsirajasta Suomen kanssa. Venäjä ei halua Suomen liittoutuvan NATON kanssa, joka on sotilaallinen uhka Venäjää vastaan. Venäjä ei halua pohjoisen länsirajan taakse NATON joukkoja, jotka on suunnattu vain ja ainoastaan Venäjää vastaan. Venäjällä on sama ajatus Suomea kohtaan, kuin mikä oli Neuvostoliitolla, joka johti YYA-sopimukseen.

Jokainen maa saa tietenkin itsenäisesti päättää omista asioistaan, mutta koska Suomi ei voi mitään geologiselle sijainnilleen ja rajanaapurina on Venäjän suurvalta, niin kaikkein paras ratkaisu Suomelle olisi pysyä puolueettomana. Puolueettomana maana Suomi osoittaa koko maailmalle ettei se halua asettua sotilaallisesti ketään vastaan ja se haluaa elää rauhassa kaikkien kanssa.

Jos Suomi tekee epäviisaan ratkaisun ja liittyy NATOON tai on aikeissa liittyä NATOON, niin se mitä tapahtuu Ukrainassa, tulee tapahtumaan myös Suomessa. Suomen vuoro Venäjän miehitykseen on tulossa jos Suomi aikoo liittyä NATOON. Suomi voi välttää sodan kauhut vain pysymällä puolueettomana.

Vaikka NATO onkin saartanut Venäjää, niin sotilaallisesti Venäjä on NATOA vahvempi ja siksi uskaltaa tehdä esim. sotilaallisia operaatioita Ukrainassa. Suomi ei saa turvaa NATOSTA. Todellinen turva tulisi puolueettomuudesta tai vielä enemmän kansakuntana kääntyminen pois synneistä ja kääntyminen Jumalan puoleen.

Chris Donnelly (britti) on toiminut neljän NATO kenraalin erikoisneuvonantajana Keski- ja Itä-Euroopassa. Breitbar media haastatteli Donnellya 23. huhtikuuta 2014 ja kysyi voisiko Venäjä voittaa länsimaat (NATO) jos syttyisi sota. Donnelly vastasi:

Vladimir Putin on pitkän ajan strategian ajattelija, jonka päämäärä on ennallistaa Venäjän suuruus ja hänellä on luontaisia etuja. On suhteellisen helppoa voittaa vastustaja jolla ei ole toimintasuunnitelmaa, vaikka hän olisi sinua vahvempi. Sinulla voi olla tohtorin arvo tai älykkyysosamääräsi voi olla 160, mutta jos et ole koskaan aikaisemmin pelannut shakkia etkä kuullut shakkimatin huijauksen juonesta, niin lapsikin voi voittaa sinut parilla siirrolla. Kuulet jatkuvasti hokeman ettei Venäjä voi tehdä koskaan asia X:ää, koska sillä on liian paljon hävittävää. Tämä paljastaa täydellisen väärinkäsityksen Venäjän ja meidän politiikkojen välisestä kulttuurien eroista. Voittaja voi hyvin yksinkertaisesti olla sillä puolella, joka on valmistautunut kestämään enemmän tappioita. Ehdottomasti me emme ole se osapuoli. (Breitbart toimittajan huomio: Arvioiden mukaan toisessa maailmansodassa Neuvostoliitto menetti 14 prosenttia väestöstään - 22 miljoonaa henkeä. Vertailun vuoksi Amerikan ja Englannin luvut ovat 0,3 prosenttia väestöstä).

Chris Donnelly sanoi ettemme ymmärrä Putinin tapaa sotia. Donnellyn mukaan meillä ei ole edes oikeata sanastoa kuvaamaan sitä. Donelly sanoi, että meidän kansalaisille sota on pelastakaa sotamies Ryan. Donnellyn mukaan Venäjä oli supermahti, mutta se on myös mestarillinen epäsuorassa ei-kineettisessä sodankäynnissä.

Donnelly kehotti lukemaan Unrestricted Warfare nimisen kirjan, jonka ovat kirjoittaneet kaksi Kiinan armeijan everstiä. Kirja on erinomainen opas siitä kuinka voi voittaa itseään sotilaallisesti vahvemman kansan. Kirja kertoo useista tavoista kuinka voi heikentää vahvan länsimaan ampumatta laukaustakaan: Käyttäen hyväksi taloutta, ei valtiollisia järjestö sektoreita, ole myötämielinen diasporassa oleville etnisille kansalaisillesi ja hallitse kyber verkkoja. Venäjä on hionut Unrestricted Warfare kirjan oppeja Neuvostoliiton hajoamisesta asti ja käyttänyt sitä Georgiassa ja nyt Ukrainassa ja Venäjän lähialueilla. Yhdysvallat ei ole onnistunut vastaavanlaisessa sodankäynnissä ja Venäjällä on tässäkin suhteessa etulyöntiasema.

NATO-maat kuten USA ja Englanti (UK) eivät uhraa sotilaitaan sodassa kuten Venäjä tekee. Brittiläisen sotilasasiantuntijan mukaan se voi olla todennäköinen voittaja, joka kestää enemmän tappioita ja historiasta tiedämme Venäjän kestävän enemmän miestappioita kuin USA tai Englanti. Venäjällä on yhteensä enemmän ydinkärkiä kuin Natolla. Koska Venäjä on valmiimpi kokemaan enemmän miestappioita kuin Nato, niin sillä on kaksinkertainen etu, sillä on enemmän ydinkärkiä kuin NATOLLA on yhteensä sekä Venäjä kykenee kestämään enemmän miestappioita kuin NATO. On selvää ettei NATO selviytyisi voittajana Venäjää vastaan jos niiden välille syttyisi sota. 

Amerikka ja NATO tietää Venäjän sotilaallisen mahdin ja voiman, siksi NATO pyrkii epätoivoisesti saartamaan Venäjää pyrkien luomaan pelotetta Venäjää vastaan. Venäjän toimet esim. Ukrainassa ovat osoittaneet ettei se pelkää NATOA, koska Venäjä tietää, että sen oma sotilaallinen iskukyky on ylivertainen vastustajiin nähden.

Eilen kirjoittamassani kirjoituksessa toin esille kuinka Kiina ja Venäjä tulevat murtamaan Amerikan mahdin. Tuon tähän näkökulmaa, joka avaa meille myös sitä miksi Putin on nyt päättäväisesti ryhtynyt toimiin Ukrainassa. Kiinan lausunnot antavat suuntaviittaa siihen suuntaan mitä tulee tapahtumaan tulevina vuosina ja kuinka Venäjä ja Kiina tulevat syrjäyttämään Amerikan kansakuntien "ykkösmaan" paikalta.

"Kiina seuraa tiiviisti viimeisintä tilannetta. Kehotamme kaikkia osapuolia maltillisuuteen, jotta tilanne ei riistäytyisi käsistä", sanoi Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying Reuterin mukaan. Tiedotustilaisuudessa Pekingissä Hua kehotti maltillisuuteen koskien toimittajien johtopäätöksiä Venäjän toimista. "Tämä on ehkä ero Kiinan ja teidän länsimaalaisten välillä. Me emme tee hätiköityjä johtopäätöksiä", Hua sanoi. Hua ei kuvaillut Venäjän toimia hyökkäykseksi eikä viitannut suoraan Venäjän joukkojen siirtymiseen Ukrainaan.

"Mitä tulee hyökkäyksen määritelmään, meidän pitäisi mielestäni palata siihen, miten Ukrainan nykytilannetta tarkastellaan. Ukrainan kysymyksellä on muutakin hyvin monimutkaista historiallista taustaa, joka on jatkunut tähän päivään asti. Se ei ehkä ole sitä, mitä kaikki haluavat nähdä, Hua sanoi."

Venäjän hyökkäys Ukrainaan tapahtuu viikkoja sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi kiinalaisen virkaveljensä Xi Jinpingin juuri ennen Pekingin talviolympialaisia. Osapuolet ilmoittivat strategisesta kumppanuudesta, jonka tarkoituksena on torjua Yhdysvaltojen vaikutusvaltaa, ja he sanoivat, ettei heillä ole "mitään 'kiellettyjä' yhteistyöalueita".

Kiinan presidentti Xin hallitus on Venäjän tavoin turhautunut siihen, että Yhdysvallat hallitsee maailmanpolitiikkaa heidän mielestään epäoikeudenmukaisesti ja kuinka Moskova ei ole hyväksynyt sotilasliitto Naton itälaajentumista. Peking on syyttänyt Washingtonia ja sen eurooppalaisia liittolaisia Ukrainan konfliktista.

Pekingin tapaamisensa jälkeen presidentit Xi ja Putin antoivat julkilausuman, jossa he vahvistivat molempien osapuolten keskeiset ulkopoliittiset kysymykset - Moskovan vastustus Naton laajentumista entisiin neuvostotasavaltoihin ja Kiinan vaatimus Taiwanin saarta kohtaan.

Shanghain valtiotieteellisen ja oikeustieteellisen yliopiston Euroopan ja Aasian tutkimuksen instituutin johtaja Li Xin sanoi, että länsi pakotti Venäjän toimimaan Naton laajentumisen ja ohjuspuolustusjärjestelmän käyttöönoton myötä. "Yhtäältä kunnioitamme Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia, mutta toisaalta meidän on otettava huomioon historiallinen prosessi tilanteessa, jossa Venäjä on ajettu nurkkaan ja pakotettu vastahyökkäykseen", Li sanoi.

Länsimaiden Venäjälle asettamat kauppa- ja talouspakotteet vahvistaisivat Venäjän ja Kiinan suhdetta lisäämällä Kiinan merkitystä vientimarkkinoina ja investointilähteenä. Kiinan tullivirasto on hyväksynyt vehnän tuonnin kaikilta Venäjän alueilta, mikä antaa Putinille vaihtoehdon länsimaisille markkinoille, jotka saattaisivat sulkeutua mahdollisten pakotteiden vuoksi.

Venäjä on viime vuosikymmeninä yrittänyt laajentaa kaasun vientiä ja muuta kauppaa Kiinan ja Itä-Aasian markkinoiden kanssa kompensoidakseen Krimiin liittyvien pakotteiden vaikutuksia. Venäjän valtion omistama Gazprom allekirjoitti viime kuussa 30-vuotisen sopimuksen maakaasun toimittamisesta Venäjän Kaukoidästä Kiinan koillisosiin. Osapuolet sopivat, että maksut suoritetaan euroina, jotta luonnonvaramarkkinoilla yleisesti käytetyn dollarin käyttöä voitaisiin vähentää.

Nähtäväksi jää hämääkö Kiina Amerikkaa ja länsimaita jollakin tavalla hienovaraisesti ikään kuin "tuomitsemalla" Venäjän toimet Ukrainassa. Se on kuitenkin tosiasia, että Kiina on Venäjän rinnalla ja nämä maat ovat jo pitemmän aikaa yhdessä sopineet pelisäännöistä, joka myös on mahdollistanut Venäjän toimet Ukrainassa. Venäjän Kiinan kauppasuhteiden ansiosta Venäjä ei tule olemaan riippuvainen läntisen maailman yhteistyöstä, koska sillä on hyvät suhteet Kiinaan. Tämä kaikki on etukäteen tarkasti suunniteltua ja siksi lännen pakotteilla Venäjää vastaan ei tule olemaan sellaista tulosta, mitä länsi uskoo saavuttavansa pakotteiden kautta. Venäjä ja Kiina ovat turhautuneet Amerikan maailmanpolitiikan hallitsemiseen ja nyt siihen on tulossa iso muutos.

Itse asiassa sota Venäjän ja Amerikan tai NATON kanssa rampauttaisi nykyistä maailmanjärjestystä ja veisi maailman kohti uutta maailmanjärjestystä. Monet tahot, jotka haikailevat vanhan maailmanjärjestyksen lopettamista ovat voineet luoda tämän tilanteen, missä Venäjä ajetaan sellaiseen nurkkaan NATO laajentumisen kautta, että se saa Venäjän tulemaan esiin ja aloittamaan sotilaallisen operaation, joka voi eskaloitua suursodaksi, jonka kautta voidaan haudata vanha maailmanjärjestys ja asettaa uusi maailmanjärjestys maan päälle.

Tuon vielä lopuksi sen esille etten kannata sotaa, en hyväksy Venäjän sotilaallista operaatiota Ukrainaan, en hyväksy NATOA ja sen laajentumispyrkimyksiä. Tie rauhanomaisempaan tilanteeseen maailmassa olisi sotilasliittoutumien purkaminen ja poistaminen. Tätä NATO ei tule tekemään ja siksi se on tämän nykyisen ongelman pääsyyllinen.

Linkki aiheeseen:

kotipetripaavola.com/ Onko NATO syyllinen Venäjän ja Ukrainan kriisiin?

Raamatullinen näkökulma aiheeseen:

kotipetripaavola.com/ Venäjä Suomen kohtalo

 

Petri Paavola 24.2.2022

Lähteet:
msn.com/ news/ world/ china rejects calling russia move invasion urges citizens in ukraine to stay home
abcnews.go.com/ International /wireStory/ china calls talks ukraine criticizes us
breitbart.com/ national security/ 2014/04/23/ exclusive nato russia expert putin can win

 

 

 

 

eXTReMe Tracker