Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

GOLJAT KAATUU JUMALAN VOIMASTA

Alkusanat

Daavidin ja Goljatin kohtaaminen taistelukentällä on innoittanut kautta vuosisatojen monta saarnaa ja Raamattu-tuntia. Minunkin sydämelleni Jumala on puhunut Daavidista ja Goljatista ja haluankin jakaa sen sinun kanssasi. Daavidin ja Goljatin kohtaamisesta ei voi jättää pois Saulia, joten ensimmäiseksi tutustumme Sauliin.

Saul

Kun Saulista tuli Israelin kuningas, niin Herran Henki tuli häneen ja hän muuttui toiseksi mieheksi. Jumala muutti ja käänsi Saulin sydämen Herran puoleen ja se onkin Jumalan tahto ihmistä kohtaan. Saulin uskon tie alkoi, niin kuin pitääkin, mutta miksi Saulin uskon elämä meni vikaraiteille? Seuraavaksi tarkastelemme Saulin uskon elämää ja katsomme miksi hän sortui uskontiellä. Saul sai tehtäväksi  mennä Gilgaliin  ja odottaa siellä 7 päivää Samuelia. Samuelin oli määrä uhrata Herralle Gilgalissa ja kertoa Saulille, mitä Saulin oli tehtävä siellä. Kun Saul oli ollut vuoden kuninkaana, niin Israel joutui sotaan filistealaisia vastaan. Saul oli Gilgalissa odottamassa Samuelia. Kun Saul oli odottanut jo seitsemättä päivää Samuelia. Israelin väki alkoi lähtemään pois Saulin luota, koska Samuelia ei näkynyt eikä kuulunut.

Tämän nähtyään Saul päätti itse uhrata Herralle ja hän uhrasi polttouhrin. Mutta, juuri kun polttouhri oli uhrattu, niin silloin Samuel tuli Gilgaliin. Saul iloisena meni tervehtimään Samuelia. Samuel kauhistuu ja kysyy: ” Mitä sinä olet tehnyt?”. Johon Saul vastaa: ” Kun näin, että kansa hajaantui pois minun luotani, etkä sinä tullut määrättynä aikana, vaikka filistealaiset olivat kokoontuneet Mikmaaseen,  niin minä ajattelin: nyt filistealaiset hyökkäävät minua vastaan alas Gilgaliin, enkä minä ole etsinyt Herran mielisuosiota; ja minä rohkaisin itseni ja uhrasin polttouhrin”. Samuel sanoi Saulille: ”Sinä olet tehnyt tyhmästi. Et ole noudattanut Herran, Jumalasi, käskyä, jonka hän antoi sinulle; muutoin olisi Herra vahvistanut sinun kuninkuutesi Israelissa ikuisiksi ajoiksi. Mutta nyt sinun kuninkuutesi ei ole pysyvä. Herra on etsinyt itselleen mielensä mukaisen miehen, ja hänet on Herra määrännyt kansansa ruhtinaaksi, koska sinä et noudattanut käskyä, minkä Herra sinulle antoi”. Saulin minä-kuva oli rohkea ja voimakas ja niinpä hän päättikin itse tehdä sen, mikä olisi kuulunut toisen tehdä. Saulin uskon elämä lähti käyntiin, mutta hän ei antanutkaan  Jumalan kokonaan muuttaa itseänsä ja niinpä hän ei antanut oman minän kuolla. Saul ei uskonut Jumalan käskyä, vaan hän toimi oman lihan mielensä mukaan. Tuo voimakas oman minän koroitus Saulin elämässä maksoi Saulille sen, että hän menetti palvelutehtävänsä. Jos Saul olisi totellut Jumalaa, niin Jumala olisi vahvistanut hänen palvelutehtävänsä. Tämä varoittaakin sinua ja minua ottamaan tosissaan Jumalan antamat käskyt.

Tämä Herran sana tuli Saulille: ” Minä kostan Amalekille sen, mitä hän teki Israelille asettumalla hänen tielleen, kun hän tuli Egyptistä. Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit”. Saul lähti sotimaan amalekilaisia vastaan ja voitti heidät. Saul otti Agagin, amalekilaisten kuninkaan, elävänä vangiksi, mutta kaiken muun kansan hän vihki tuhon omaksi miekan terällä. Saul säästi parhaimmat lampaat, lihavimmat raavaat ja karitsat ja kaiken sen mikä oli hänen mielestään arvokasta, sitä ei Saul vihkinyt tuhon omaksi. Saulin sydän oli kiinni kaikessa mikä on lihalle arvokasta. Hän ei ymmärtänyt, että Jumala pitäisi hänestä huolen ja hänen sydämensä oli rakastanut tämän maailman antimiin, siksi hän ei totellut Jumalaa. Sen jälkeen Saul meni Karmeliin pystyttämään itsellensä muistomerkin. Saul oli täynnä itseään, hänen sydämensä oli niin paisunut, että hän alkoi kirkastamaan itseään, pystyttämällä itsellensä muistomerkin, joka muistuttaisi kaikille suuresta Jumalan miehestä, jonka nimi on Saul, näin hän itse ajatteli.

Jumalan suunnitelma on kirkastaa itsensä uskovan ihmisen kautta tälle maailmalle. Meidän Jumalaan uskovien tulisikin olla eläviä kirjeitä, jotka tuoksuvat ja kirkastavat Jeesusta Kristusta. Ihmisen liha, joka ei ole alistunut Jumalan Hengen hallintavallan alle alkaakin rakentamaan itsellensä muistomerkkiä. Ihmisen lihalla on taipumus aina käydä rakentamaan jotakin, joka kirkastaa ihmisten aikaansaannoksia, sellaisia, jotka ovat lihan mielelle arvokkaita ja kauniitta asioita. Tällaista taipumusta voi hyvin kutsua uskonnolliseksi, koska uskonnollisuus puhuu Jumalasta, mutta kirkastaa ja korottaa aina kumminkin lihaa. Kaiken karjan mikä oli halpaa ja arvotonta Saul kuitenkin käski tuhon omaksi. Näin toimii liha, se mikä on sille vain halpaa ja arvotonta, niin se heitetään pois. Uskonnollisuus arvostaa vain rahaa ja valtaa, muttei uhraa aikaa sille halvalle ja arvottomalle, joka on kuitenkin Jumalan silmissä kallista ja arvokasta. Kun Samuel tulee Saulin luokse, niin Saul sanoi hänelle täyttäneensä Herran käskyn. Voimakas oma minä on niin paatunut, että se uskoo toteuttavansa Jumalan käskyjä, vaikka se on kumminkin toiminut vastoin Jumalan käskyjä.

Tämä onkin vaarallista,  koska voimakkaat minä- ihmiset luulevat tosissaan, että he palvelevat Jumalaa, vaikka hylkäävät Herran tien ja valitsevat oman tien. Voimakas minä- ihminen on niin täynnä itseään, että hän sokeutuu todellisuudelle ja luulee palvelevansa Jumalaa, vaikka onkin valinnut oman tien. Voimakas oma minä- ihminen ei näe eikä arvosta muita kuin itseään. Saulkin tuli kateelliseksi Daavidille ja tämän tähden hän halusi raivata Daavidin pois tieltänsä. Oletko sinä niin täynnä itseäsi, että teet kuin Saul? Saul yritti ajaa Daavidin pois siitä perintöosasta ja palvelutehtävästä, jonka Jumala oli antanut Daavidille. Valitettavasti tuo Saulin henki vaikuttaa myöskin tämän päivän Jumalan seurakunnassa. Voimakas oma minä-ihminen on kaikkein pahin este Jumalan valtakunnan työn eteenpäin menemiselle. Koska tämä oma minä on näin vaarallinen tauti, niin ainoa parannuskeino ja lääke on katumus ja parannuksenteko ja lihan kuolettaminen Hengen hallintavallan alle.

Samuel sanoi Saulille, ettei Jumala halua oinasten rasvaa uhrina, vaan meidän sydämemme kuuliaisuuteen on Jumala mielistynyt. Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu on valhetta ja epäjumalan palvelusta. Koska Saul oli hyljännyt Herran vaeltamalla oman minän tien mukaan, niin Herra joutui hylkäämään Saulin, eikä hän enää saanut olla Israelin kansan kuninkaana. Voimakas oma minä ei voi omistaa jumalista elämää, koska liha sotii aina henkeä vastaan. Se Jumalanpalvelus, joka nousee voimakkaasta omasta minästä, ei olekaan Jumalanpalvelusta, vaan se on epäjumalanpalvelusta, niin kuin Samuelkin sanoi Saulille. Kun nyt Saulilta oli riistetty kuninkuus, niin hän anoi ja tunnusti tehneensä syntiä ja sanoi Samuelille, että hän nyt kyllä kumartuu Jumalan eteen rukoilemaan Jumalaa. Kun Saulin elämästä otettiin pois hänen kunniansa ja asemansa millä hän itseään kirkasti, niin anoi hän nyt armoa Jumalan edessä.

Miksi Jumala ei armahtanut Saulia? ihminen näkee ulkomuodon, mutta Jumala näkee sydämen. Jumala näki suoraan Saulin sydämeen ja tiesi, ettei Saul tehnyt sittenkään parannusta. Yrittihän Saul koko loppuelämänsä raivata Daavidin tieltänsä. Oma minä kauhistuu sitä kun hänen kunniansa ja lihan kirkastamis-välineensä otetaan häneltä pois ja sitten liha haluaa tehdä parannuksen, jottei vain häneltä otettaisi pois lihansa kirkastamis-välinettä, joka oli Saulin elämässä Israelin kansan kuninkuus. Jumalan Henki poistui Saulista ja Jumalan lähettämä paha henki vaivasi Saulia. Tällainen mies, omassa voimassaan halusi johtaa ja johti Israelia. Tuntuu siltä, että nykypäivän kristillisissä piireissä on paljon Saulin kaltaisia miehiä johtamassa omassa voimassa Jumalan kansaa. Ja niin kuin Saulkin luuli palvelevansa Jumalaa, niin monet tämän päivän hengelliset johtajatkin palvelevat ja kirkastavat kuitenkin vain omaa lihaansa.

Goljat

Filistealaiset kokoontuivat sotimaan Israelia vastaan. Saul ja Israelin miehet kokoontuivat sotarintamaan filistealaisia vastaan. Niin filistealaisten joukoista tuli kaksintaistelija nimeltä Goljat, kotoisin Gatista. Hän oli kuuden kyynärän ja vaaksan pituinen. Hänellä oli vaskikypäri päässänsä ja suomuspanssari yllänsä, ja rintahaarniska, joka painoi viisituhatta sekeliä, oli vaskea. Ja hänellä oli säärissään vaskivarukset ja selässään vaskikeihäs. Hänen peitsensä varsi oli niinkuin kangastukki, ja hänen peitsensä kärki, joka painoi kuusisataa sekeliä, oli rautaa. Ja kilvenkantaja kävi hänen edellänsä. Filistea kuvaa lihallista epäjumalanpalvelusta ja tuon järjestelmän upein luomus on Goljat. Goljat kuvaa tuon epäjumalanpalveluksen voimaa ja valtaa. Goljat oli kuuden kyynärän pituinen ja yhden vaaksan. Hän oli vähän yli kolme metriä pitkä. Goljat on sinua isompi ja se on valtavan kokoinen ja tämä kuvaa kuinka iso ja valtava on uskonnollinen koneisto. Rintahaarniska painoi n. 80 kiloa. Laita 80 kiloa selkääsi ja koeta kävellä, et pääse kovinkaan pitkälle. Hänen peitsensä kärki painoi n. 10 kiloa, et varmasti jaksa kovinkaan pitkälle heittää näin painavaa esinettä. Nämä kuvaavat uskonnollisen koneiston voimaa, sillä on valtavan paljon lihallista voimaa.

Goljat huusi Israelilaisille: ” Minä olen filistealainen, ja te olette Saulin palvelijoita; valitkaa joukostanne mies, joka tulee tänne minun luokseni. Jos hän kykenee taistelemaan minua vastaan ja surmaa minut, niin me olemme teidän palvelijanne; mutta jos minä voitan ja surmaan hänet, niin te olette meidän palvelijamme ja palvelette meitä. Tämä on uskonnollisen koneiston sanoma; jos kykenet taistelemaan minua vastaan ja voitat minut, niin minä palvelen sinua, mutta jos minä voitan sinut, niin sinusta tulee minun palvelijani ja palvelet minua. Uskonnollinen koneisto osoittaa väkevimmän voimansa sinun elämääsi kohtaan ja vaatii sinua taistelemaan sen kanssa. Jos häviät sille sinun käy huonosti, mutta jos voitat sen, niin sinun käy hyvin. Goljat sanoi vielä: ” Minä olen tänä päivänä häväissyt Israelin taistelurivit. Antakaa tänne mies, niin me taistelemme keskenämme”. Uskonnollinen henkivalta häpäisee aina Jumalaan uskovan. Kun Saul ja koko Israel kuuli Goljatin haasteen, niin heidät valtasi kauhu ja he pelkäsivät suuresti. He pelkäsivät siksi kun Saul oli heidän johtajansa ja Saul  oli tottelematon, eikä hänellä ollut Jumalan voitelua.

Saulin elämä oli hänen lihansa voiman varassa ja Saulin lihan vaikutus tarttui myös hänen miehiinsä. Saulin armeijassa oli hyvin koulutettuja sotapäälliköitä ja sotamiehiä, jotka olivat koulutettuja sotimaan. Mutta Goljatin voiman edessä he olivat kumminkin avuttomia ja voimattomia, koska heillä oli vain lihansa voima, muttei Jumalan voitelua. Oletko sinä oman lihasi tai lihallisen johtajasi voimasta riippuvainen? Jos olet, niin sinäkin pelkäät Goljattia ja joudut palvelemaan epäjumalia uskonnollisessa koneistossa. Koulutus jossakin hienossa ja korkeatasoisessa uskonnollisessa opistossa ei auta sinua, tarvitset elämääsi voitelun Jumalan koulussa, jos meinaat selvitä voittajana, tässä taistelussa henkivaltoja vastaan. Goljat astui esiin, joka aamu ja ilta, neljänä kymmenenä päivänä. Sehän oli jatkuva haaste, uskonnollinen henkivalta ei päästä sinuakaan helpolla, tarvitset ehdottomasti voitelun, lihan voiman tilalle, muutoin sinun lihasi pelkojen tähden joudut antautumaan epäjumalan palvelijaksi. Ihmispelko tulee tässäkin ansaksi lihalle. Hengen voitelu karkoittaa pelon ihmisiä kohtaan. Sinä ja minä tarvitsemme kokea oman minän kukistumisen, jotta Jumalan Hengen voitelussa uskon kautta saamme voiton Goljatista.

Daavid

Daavid, Iisain poika, lammaspaimen tulee tuomaan veljillensä ruokaa tähän Israelin ahdistuksen hetkeen. Daavid kuulee ja näkee mitä on tapahtunut, niinpä hän sanoo Saulille: ” Älköön kenenkään mieli masentuko Goljatin tähden. Palvelijasi käy taistelemaan tuota filistealaista vastaan”.  Silloin kun asiat eivät mene oman lihan mukaan, niin ihminen masentuu, tämän jo aikoinaan tiesi Daavid. Masennus meidän lihassamme johtuu siitä, että me olemme lihan mielen hallintavallan alla. Jumalan voitelu, joka johdattaa meidät Hengen hallintavallan alle vie masennuksen pois meidän elämästämme. Saul sanoi Daavidille:” Et sinä voi mennä tuota filistealaista vastaan etkä taistella hänen kanssaan, sillä sinä olet nuorukainen, mutta hän on sotilas nuoruudestansa saakka”. Ethän sinä voi taistella, koska et ole korkeasti koulutettu missään uskonnollisessa opistossa. Näin puhuu oma voimaisen uskonnollisen johtajan suu. Se kysyy sinulta opistonsa päästö- todistusta ja tarkasti tutkii siinä olevat arvosanat. mutta kun sinulla ei ole sitä todistusta, niin siksi sinä et voi taistella hänen riveissään. Saul ei tiennyt, että Daavid oli kaitessaan isänsä lampaita, tappanut karhun sekä leijonan, ilman Saulin opiston opiskeluja. Herra oli pelastanut ja antanut voiton Daavidille karhusta sekä leijonasta. Lihallinen ihminen katsoo aina lihan silmin ja näkee vain lihan tekoja. Sinuakin voidaan kohdella Jumalan seurakunnassa lihallisten johtajien toimesta, niin kuin Daavidia, sinäkin olet heidän silmissään vain pieni mitätön lammaspaimen, joka ei tiedä hengellisestä sodankäynnistä yhtään mitään. Mutta, nuo johtajat eivät olekaan olleet sinun kanssasi lammaslaitumella, eivätkä he ole nähneet miten sinutkin Jumala pelasti karhun ja leijonan kynsistä. Älä katkeroidu noihin johtajiin, jotka pukkivat sinua.

Seuraa Daavidin esimerkkiä ja rakasta heitä samalla tavalla kuin Daavid rakasti Saulia. Sanoohan sana; rakasta niitä, jotka sinua vihaavat, jotta siunauksen perisit. Katkeruuden juuri saastuttaa sinut ja se haluaa myös saastuttaa ympärilläsi olevat ja  katkeruus on synti, josta tulee tehdä parannus. Raamattu opettaa meitä kiittämään, joka tilassa. Daavid oli oppinut tämän Jumalan korkeakoulussa, aloita sinäkin samassa koulussa missä Daavidkin opiskeli. Rakasta niitä , jotka pukkivat sinua se on Hengen voitelua. Saul päästi kuin päästikin Daavidin kohtaamaan Goljattia. Saul puki takkinsa Daavidin ylle ja pani vaskikypärin hänen päähänsä sekä panssarin hänen yllensä. Ja Daavid sitoi hänen miekkansa vyölleen sekä laittoi takin päällensä ja yritti niissä käydä eteepäin.  Hän ei ollut koskaan aikaisemmin koettanut tällaisia varusteita. Niin Daavid sanoi Saulille: "En minä voi näissä käydä, sillä en ole koskaan tällaisia koettanut." Ja Daavid riisui ne päältänsä.  Saul antoi oman opistonsa oppikirjan ja oman lihansa varusteet Daavidille. Saul ajatteli, että kunhan Daavid vain seuraa minun ohjeitani, niin kaikki on hyvin. Kiitos Jumalalle, että Daavid sanoi, ettei voi taistella Saulin antamien varustuksien kanssa. Daavid hylkäsi oman minän ja lihan voiman ja turvautui Jumalan voimaan.

Houkutteleeko sinua Saulin komea ja mahtava asevarustus? Ajattele, kuinka ihmiset katselisivat sinua, kun sinä astelisit loistokkaassa Saulin asepuvussa, kultakoristukset kimaltelisivat ja tekesivät sinusta arvokkaan näköisen. Muista, ettei Saul kyennyt miehineen ja pukuineen taistelemaan Goljatia vastaan. Hylkää sinäkin Saulin puku, koska niissä ei hengellinen ihminen voi eikä pysty taistelemaan. Kiitos Jumalalle, ettei Daavid ollut koskaan koettanut Saulin pukua. Älä sinäkään koskaan koeta äläkä pukeudu Saulin varustuksiin. Ei tuo puku sopinut Daavidille, siksi hän riisui sen pois. Lihalliset aseet eivät sovi hengellisen ihmisen aseiksi, riisu sinäkin pois Saulin varusteet, jos ne ovat sinun ylläsi. Daavid otti paimenen sauvansa käteensä ja valitsi purosta viisi sileätä kiveä ja pani ne paimenlaukkuun, joka hänellä oli linkokivisäiliönä. Daavid otti lingon käteensä ja meni Goljatia vastaan. Daavid valitsi lammaspaimenten käyttämän lingon, sen aseen, joka oli hänelle tuttu, jota hän osasi käyttää.

Jumala on kouluttanut sinuakin ja antanut sinulle hengellisen varustuksen, jota olet oppinut käyttämään. Jos et vielä ole oppinut käyttämään Jumalan antamia varustuksia, jos vain haluat käyttää niitä, niin Jumala kyllä opettaa sinut omassa korkeakoulussaan käyttämään niitä. Goljat lähestyi Daavidia ja kun hän näki Daavidin, katsoi hän halveksuvasti Daavidia. Uskonnollinen koneisto halveksii sinua eikä arvosta sinua tippaakaan, sen tähden, koska sinä rakastat Jumalan sanaa, etkä noudata ihmiskäskyjä. Älä mielistele, äläkä antaudu Goljatille, vaan käy rohkeasti Jumalan voitelussa Goljatia kohti. Goljat sanoi Daavidille: ” Olenko minä koira, kun tulet sauva kädessä minua vastaan?” Ja filistealainen kiroili Daavidia vannoen jumaliensa kautta.

Uskonnollinen koneisto ei arvosta sitä Jumalan antamaa ”sauvaa”, joka on sinun kädessäsi. Uskonnollinen koneisto kiroilee ja raivoaa sinulle, luottaen oman koneistonsa voimaan ja ihmisoppeihin. Sitten Goljat sanoi Daavidille: ”Tule tänne minun luokseni, niin minä annan sinun lihasi taivaan linnuille ja metsän eläimille”. Uskonnollinen koneisto kerskuu ja pullistelee lihaksiaan sinun edessäsi. Älä pelkää sitä, onhan se vain lihan rakentama koneisto, joka ei voi vahingoittaa Hengestä syntynyttä. Mutta Daavid sanoi Goljatille: ”Sinä tulet minua vastaan miekan, peitsen ja keihään voimalla, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimeen, Israelin sotajoukon Jumalan, jota sinä olet häväissyt. Tänä päivänä Herra antaa sinut minun käsiini, ja minä surmaan sinut, katkaisen sinulta pään ja annan filistealaisten sotajoukon ruumiit tänä päivänä taivaan linnuille ja metsän pedoille; ja kaikki maat tulevat tietämään, että Israelilla on Jumala. Ja koko tämä suuri joukko tulee tietämään, ettei Herra anna voittoa miekan eikä keihään voimalla; sillä sota on Herran, ja hän antaa teidät meidän käsiimme”.

Uskonnollinen koneisto esittelee miekkaansa ja keihästänsä sinun edessäsi. Älä kuitenkaan pelkää Goljatin aseita, onhan ne ihmiskäden ja oppien rakentamia. Jumala puhuu sinun sydämeesi, ettei taistelua käydä väellä eikä voimalla, vaan Jumalan Hengellä. Jos sorrut käyttämään lihallisia aseita, niin olet hävinnyt taistelun, kohtaa vastustajasi Jumalan Hengen voimassa, niin silloin voitat. Daavidkaan ei turvautunut lihan voimaan, vaan hän turvautui elävän Jumalan apuun. Kun Goljat lähti tulemaan ja lähestyi Daavidia, niin Daavid juoksi nopeasti sotarintaan Goljatia vastaan. Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja raittiuden Hengen. Daavidin sisimmässä oli Pyhän Hengen voitelu ja niin hän meni Goljatia vastaan. Daavid pisti kätensä reppuunsa ja otti sieltä kiven, linkosi ja satutti Goljatia otsaan, niin että kivi upposi hänen otsaansa, ja hän kaatui maahan kasvoillensa. Jumalan voitelussa Daavid tiesi mitä hänen tuli tehdä ja hän tarkasti tähtäsi Goljatia otsaan, sillä seurauksella, että Goljat kaatui maahan. Jumala haluaa kouluttaa myöskin sinut niin, että osut tarkasti siihen kohteeseen, joka on nostettu Jumalan sanan totuutta vastaan, sillä seurauksella, että Goljat mahtavine voimineen murtuu Jumalan voiman edessä.

Niin sai Daavid voiton Goljatista lingolla ja kivellä ja löi Goljatin kuoliaaksi, eikä Daavidilla ollut miekkaa kädessään. Sitten Daavid juoksi ja asettui filistealaisen ääreen, tarttui hänen miekkaansa, veti sen tupesta ja tappoi hänet ja löi sillä häneltä pään poikki. Kun filistealaiset näkivät, että heidän sankarinsa oli kuollut, pakenivat he. Mutta Israelin ja Juudan miehet nousivat, nostivat sotahuudon ja ajoivat filistealaisia takaa laakson suulle ja Ekronin porteille saakka; ja filistealaisia kaatui surmattuina Saaraimin tiellä, aina Gatiin ja Ekroniin saakka. Jumalan voima murtaa lihan voiman ja kaataa sen voimattomana maahan. Jos haluat Jumalan voitelun elämääsi, niin hylkää oma voimaisen minän tie ja valitse Herran kuuliaisuuden tie. Todellinen uskon Henki, joka vaikutti pienessä ja vaatimattomassa Daavidissa, tempaisi mukaansa myös Israelin sotaväen ja niin he voittivat ja ajoivat filistealaiset tiehensä. Jos sinäkin antaudut Jumalalle ja valitset Jumalan valitsemat varustukset elämääsi, niin sinun esimerkkisi antaa toivoa ja rohkeutta muille Jumalan lapsille ja hekin saavat voitelun elämäänsä, joka vapauttaa heidät tämän maailman siteistä.

Loppusanat

Voimakkaiden ja minä keskeisten uskovien elämässä ei ole Jumalan voitelua eikä siunausta, niin kuin tiedämme Saulinkin elämästä tämän tosiasian. Voimakas minä toteuttaa minän tahtoa ja oman minän paisunnan sokaisemana hän luulee tottelevansa Jumalaa, vaikka vaeltaakin oman tahdon tiellä. Jos tällainen henkilö onnistuu yksin johtamaan seurakuntaa, niin tulokset ovat silloin aivan katastrofaalisia. Pahin este Jumalan valtakunnan eteenpäin menemiselle ei olekaan saatana, eikä maailman ihmisten kovat sydämet, vaan voimakas ja itsekeskeinen minä-ihminen. Saulin elämän turmeli voimakas oma minä ja valta, joka hänellä oli Israelin kuninkaana. Saul halusi olla johtaja, jolla on valta. Saul ei ymmärtänyt sitä, että kuningas on myös Jumalan palvelija, jonka tehtävänä oli palvella ja rakastaa lähimmäisiänsä. Kaikki palvelutehtävät Jumalan seurakunnassa ovat tarkoitettu palvelemista varten. Jos sinäkin haluat valtaa ja asemaa seurakunnassa, niin sinun käy samoin kuin kävi Saulin. Kuka haluaa teistä olla suurin, se olkoon kaikkien palvelija. Hengellinen suuruus onkin oman itsensä vähenemistä, jotta meistä tulisi pieniä. Suuren Saulin kautta ei voinut Jumala toimia, mutta pienen Daavidin kautta Jumala pystyi toimimaan. Vähene sinäkin itsestäsi ja anna Kristuksen Jeesuksen kasvaa sinussa, jotta näkisit elämässäsi Jumalan tekoja.

Jumalan voitelu ja siunaus lepäsi Daavidin yllä, siksi kun hän oli ihmisenä pieni, vaatimaton ja heikko. Kun Daavid teki syntiä, niin hän myös aina teki parannuksen elämässään. Daavidin omat miehet sanoivat hänen rakastavan enemmän niitä, jotka vihasivat Daavidia kuin niitä, jotka rakastivat Daavidia. Daavid rakasti Jumalan rakkaudella Saulia, vaikka Saul yritti tappaa hänet. Daavid rakasti Jumalaa ja Jumalan sanaa. Daavid luotti enemmän Jumalan voimaan kuin omaan voimaansa. Kaikki nämä ominaisuudet tekivät Daavidista Jumalan mielen mukaisen miehen. Jumala kutsuu sinutkin noudattamaan Daavidin elämän  esimerkkiä. Rakasta ja pelkää Jumalaa ja vihaa pahan tekemistä, mutta rakasta pahatekijää, niin silloin olet sinäkin Jumalan mielen mukainen ihminen. Tämä on Jumalan Isän sydämen halu ja kaipaus sinun kohdallasi. Annathan Jumalan rakkauden ja totuuden Hengen, Jumalan sanan kautta tehdä sinut Jumalan mielen mukaiseksi.

Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Saulin syndrooma

 

 

Petri Paavola 2002


 


 

 

 

eXTReMe Tracker