Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jumalan sota-asu

 

Paavali opettaa uskoville koko Jumalan sota-asun päälle pukemista, jotta uskova voisi kestää perkeleen kavalat(methodeia) juonet. Methodeia tulee sanoista meta(mukaan) ja hodos(tie). Perkele menettelee järjestelmällisesti yrittäessään langettaa uskovaa. Perkele valitsee tarkasti ajan ja myös paikan aina tilanteen mukaan, milloin hän ryhtyy kiusaamaan uskovaa. Perkele valitsee hänelle  otollisimman hetken milloin hän otaksuu uskovan lankeavan kiusaukseen. Paavali käyttää Pyhän Hengen inspiroimana aikansa sotilaan sotavarusteita esimerkkinä Jumalan sota-asusta. Uskovilla ei ole taistelua lihaa ja verta vastaan, vaan pimeyden henkivaltoja vastaan. Tällä taistelukentällä ei taistella uskon sisaria- ja veljiä vastaan eikä tämän maailman ihmisiä vastaan. Tällä alueella saatana saa naruttaa Jumalan kansaa, koska valitettavasti monissa seurakunnissa ja muissakin yhteyksissä uskovat taistelevat toisiaan vastaan.

 

Ajattele,  jos suomen talvisodassa venäläiset olisivat onnistuneet saamaan suomalaiset taistelemaan toisiaan vastaan. Valitettavasti saatana on onnistunut saamaan jotkut uskovat taistelemaan toisiaan vastaan. Ajattele mikä strategia, vastustaja kääntää samalla puolella olevat taistelemaan omiaan vastaan. Uskovat eivät saa taistella toisiaan vastaan, tällä tavoin unohtuu sielujen voittaminen ja keskinäinen rakentuminen ja maailman ihmiset jäävät saatanan vankeuteen. Tällaisessa taistelussa saatana nauraa makeat naurut ja tällä tavoin seurakunta lahjoittaa saatanalle pelastumattomat sielut. Taistelua ei tule myöskään käydä maailman ihmisiä vastaan, vaan sitä henkivaltaa vastaan, joka on sitonut vankeuteensa ihmiset. Taisteleminen lihaa ja verta vastaan tekee tyhjäksi Jumalan teot, mutta taisteleminen henkivaltoja vastaan saa aikaan Jumalan tekojen ilmitulemisen.

 

Koko sota-asu tuli pukea päälle, jotta uskova voi tehdä vastarintaa henkivaltoja vastaan. Uskovan tulee ymmärtää tämän maailman olevan pahuuden henkivaltojen hallinnassa, he ovat tämän maailmanvaltiaita. Jumala on Kaikkivaltias, mutta tämän maailman valtapiiri on annettu saatanan haltuun, Luuk 4:5,6. Saatanan perus-strategia ihmisen eksyttämiseen on

 

1.    Hän vääristää Jumalan sanan ja pettää ihmisen väärennetyllä Jumalan sanalla.

2. Saatana pettää ihmisen sielullisuuden kautta, jossa petos kohdistuu ihmisen tunnemaailmaan ja näköaistiin. Saatana operoi ihmisen lihassa, sielun maailmassa, missä on ihmisen ymmärrys ja tunteet, sen tähden Jumala varustaa uskovan ihmisen Sanallaan ja Pyhällä Hengellä, sillä näillä alueilla saatana on voimaton, koska se ei pysty voittamaan, sitä mikä on Jumalasta. Mutta, tämä täytyy uskovan muistaa, jos taistelukentällä toimitaan lihallisesti niin aina tulee tappio. Mutta jos uskova toimii Hengellisesti, niin hän kulkee silloin Kristuksen kanssa voittosaatossa. Tuo voittosaatossa oleminen  Kristuksen kanssa on jokaisen uskovan paikka ja asema.

 

Sitten Paavali opettaa, että miten soditaan henkivaltoja vastaan Hengellisesti ja siihen keskitymme seuraavaksi.

 

Pyhällä Hengellä täyttyminen ja totuuden vyö sekä vanhurskauden haarniska

 

Ensimmäinen asia on täyttyä Pyhällä Hengellä, koska vain Pyhässä Hengessä voidaan käyttää Jumalan sota-asua. Uskovan tulee seistä kupeet totuuteen vyötettyinä ja uskovan pukuna tulee olla vanhurskauden haarniska, joka on Kristuksen Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus. Valmistautuessaan taisteluun sotilaan tuli kiinnittää lujasti vyö ympärillensä, etteivät löysästi ja valtoimenaan riippuvat vaatteet olisi hulmutessaan estäneet sotilaan liikkumista, koska pahimmillaan hän voi kompastua vaatteisiinsa, jos niitä ei ole tiukasti sidottu kiinni. Tämä kuvaa sitä, että uskovan tulee vaeltaa Jumalan sanan totuudessa elämässään ja hyljätä synti pois elämästään, koska aina kun uskova tekee tai elää synnissä hän toteuttaa saatana tahtoa eikä Jumala tahtoa. Kaikki synnit mitä Jumala osoittaa meidän elämässämme olevan on juurineen revittävä pois, koska jokainen istutus, jota Jumala ei ole istuttanut on juurineen revittävä pois, Matt 15:13. Tästä juurihoidosta Jumala antoi minulle käytännön oppitunnin, jonka jaan tässä sinun kanssasi.

 

Olin 90 luvun alussa töissä Raision tehtaalla erään firman palveluksessa, joka teki alihankintafirmana Raision tehtailla töitä. Meidän tehtävänä oli pitää kunnossa Raision tehtaiden ulkoalueet. Minun tuli jokaisena viikonloppuna nyppiä rikkaruohot pois kukkaistutuksista, jotka olivat  Raision tehtaan pääkallonpaikan edessä. Muistan kuinka nypin niitä rikkaruohoja näiden kukkaistutusten seasta ja jokaisena viikonloppuna oli aina uusi rikkaruohisto kasvanut pois nypittyjen tilalle. Kaikki rikkaruohot oli nypittävä pois yhtään ei saanut jäädä kasvamaan näiden kukkien keskelle. Jos nämä rikkaruohot olisivat saaneet kasvaa niin kasvaessaan ne olisivat tukahduttaneet ja vieneet ravinnon pois näiltä kukilta. Jumala alkoi puhumaan minulle tästä hyvin voimakkaasti ja Hän sanoi; nämä rikkaruohot ovat kuin synti, joka vie kasvutilaa ja tukahduttaa ihmisen sydämessä asuvan uskon. Silloin ymmärsin, että jokainen istutus, jota Jumala ei ole istuttanut on juurineen revittävä irti.

 

Alttiuden kengät

 

Tästä seuraakin se, että kun uskovan sydän on puhdas ja täynnä uskoa niin uskovan jaloissa olevat kengät ovat alttiita viemään tälle maailmalle rauhan evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Sotilaiden oli parempi kävellä kengät jalassa taistelukentillä, koska, maasto oli usein hyvin epätasapainoinen ja näin heidän oli hyvä ja tukeva kävellä. Varsinkin roomalaiset sotilaat laittoivat piikkejä kenkiensä pohjiin, jotta pysyisivät paremmin pystyssä. Tämän esimerkin mukaisesti tulee uskovankin nähdä vaivaa ja käyttää aikaansa kasvaakseen ja rakentuakseen Jumalan lapsena, jotta hän pysyisi pystyssä taistelukentällä.

 

Uskon kilpi

 

Uskovan tuli olla uskon kilven suojassa, jolla hän pystyi sammuttamaan kaikki pahan palavat nuolet. Paavalinkin aikana sodissa ammuttiin jousipyssyillä  palavia nuolia kohti vihollista ja jos tällainen palava nuoli osui sotilaaseen niin se haavoitti pahoin sotilasta ja joissakin tapauksissa sotilas kuoli tähän palavaan nuoleen. Roomalaisella sotilaalla oli korkea ja iso kilpi, minkä avulla hän pystyi suojaamaan itseään. Jos häntä vastaan ammuttiin palavia nuolia niin pysymällä kilven takana hän oli suojassa ja kilpi pysäytti kaikki palavat nuolet. Usko Jumalaan ja uskon eläminen todeksi elämässään on kilpi, joka sammuttaa kaikki pahanpalavat nuolet, jotka on suunnattu sinua vastaan. Mutta jos et elä uskosta, vaan synnissä niin olet avoin maalitaulu saatanan palaville nuolille ja pahimmassa tapauksessa voit langeta pois uskosta.

 

Pelastuksen kypärä ja Hengen miekka

 

Uskovan tulee ottaa vastaan pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Pelastuksen kypärän tulee suojata meidän ajatusmaailmamme ja mielemme syntiä vastaan. Uskovan tulee tutkia Jumalan sanaa ja täyttää ajatuksensa Jumalan sanalla, koska silloin sana tulee meidän sydämeemme ja ajatuksiimme ja ohjautuu Pyhässä Hengessä  meidän elämäämme Jumalan sanan mukaisesti. Jos uskova täyttää mielensä tämän maailman saastalla (väkivaltafilmit, pornofilmit, roskalehdet, ihmisviisaus ja riivaajien opit) niin hän on täysin avuton ja voimaton vastustamaan syntiä. Jumalan sanan noudattaminen suojaa sinut synniltä.

 

Kuuliaisuus

 

Ole Jumalalle alamainen ja vastusta perkelettä niin se pakenee sinua kiusaamasta. Saat rohkeasti sanoa saatanalle kun se kiusaa sinua väisty saatana Jeesuksen nimessä. Saatanan on väistyttävä voittajan edessä, koska Jeesus voitti saatanan kuollessaan ristinpuulla ja noustessaan ylös. Uskova on Jumalan lapsi ja Jumalan sana kehottaa vastustamaan saatanaa, jotta se pakenisi, sen tähden vastusta saatanaa Jeesuksen nimessä. Mutta jos et halua olla kuuliainen Jumalalle ja haluat elää synnissä niin ei Jeesuksen nimen käyttö sinua auta saatanan kiusatessa sinua. Raamattuhan opetti, että tuli olla kuuliainen Jumalalle ja sen jälkeen vasta on auktoriteetti vastustaa saatanaa niin, että se pakenee. Koko sota varustuksen käyttäminen tuli tapahtua Hengellä rukoilemisen kautta. Rukous on kuin hengittäminen ilman sitä kuolee. Rukouksella valmisteltu vaellus tuottaa hyvää hedelmää. Uskovan tulee olla myös kestävä eli kärsivällinen kaikissa koetuksissa, sillä kärsivällisyyden kautta syntyy hyvää hedelmää, Luuk 8:15.

 

Petri Paavola 2002

Linkkisuositus:
www.kotipetripaavola.com/ koetelkaa henget

 

Lähteet:

Raamattu 33/38

Novum Raamatun Tietokirja

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker