Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


 

Ääri-Islamin propaganda

 

MTV Huomenta Suomi ohjelma käsitteli (13.2.2017) Isisiä ja ääri-Islamin propagandaa Suomessa ja yleensä. Ohjelmassa aiheesta keskustelivat juontajien kanssa terrorismin tutkija Atte Kaleva ja Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen.

Jari Taponen sanoi ettei Islamin uskonto näyttele kovinkaan suurta osaa Isisin joukkoihin värväytyneiden keskuudessa kun ollaan päätetty lähteä taistelualueille.    Tapolan mukaan Isisin joukkoihin liittyjien keskuudessa yksi viitekehys on poikkeava käyttäytyminen kuten väkivalta ja rikollisuus sekä huumausainerikollisuus, jonka jatkumo on taistelualueille lähteminen. Tapola sanoi toisen viiteryhmän olevan nuoret, jotka kokevat yhteiskunnallista turhautumista ja lännen sotatoimet muslimimaissa on yksi uhriuttava näkökulma sekä kotimaassa, eli lähtömaassa oleva kokemus kuulumisesta marginaaliin, jossa ei ole toivoa.

Atte Kalevan mukaan jihadismi on islamilainen ajatusrakenne, koska jihadismia kannattavat muslimit kokevat olevansa hurskaita muslimeja, jotka taistelee Allahin takia. Kaleva toi esille, että kun ihminen radikalisoituu, niin hän hyväksyy väkivallan käytön omien tarkoitusperiensä tai oman edustamansa ryhmän tarkoitusperien ajamiseen.

Kun ja jos sanotaan ettei Islamin uskonto näyttele kovinkaan suurta osaa Isisin joukkoihin liittymisessä, niin silloin ei haluta nähdä sitä tosiasiaa, että Isis nimenomaan oikeuttaa väkivaltaiset toimensa Islamin uskolla ja jokainen Isisiin liittyvä myös hyväksyy ja sitoutuu Islamin uskon nimissä harjoittamaan väkivaltaisuuksia, joka on Isisin toiminnan pääpaino ja tavoite pyrkiessään levittämään edustamaansa Islamin uskoa.

Kun sanotaan ettei pääasia ole Islamin usko, jota tutkimukset tukisivat, joka saa ihmisen lähtemään Isisin riveihin, vaan muut asiat, niin tällainen toteamus pyrkii väistämään tosiasiat ja välttämään rasismi leiman. On turha pelätä rasismin leimaa, sillä tätä asiaa koskevan tosiasian esittäminen ei ole rasismia.

Todellisuudessa suurin osa Isisin riveihin liittyvistä on muslimeita tai muslimiksi kääntyneitä, jotka haluavat tukea muslimeihin "kohdistuvaa sortoa" (näin asia esitetään) ja siten myös he sitoutuvat Islamin uskoon ja niihin Koraanin ja islamilaisen Hadithin (perimätieto) opetuksiin, jotka kehottavat taistelemaan vääräuskoisia vastaan Allahin käskystä sekä surmaamaan vääräuskoisia kunnes he tunnustavat ettei ole muuta jumalaa kuin Allah.

Todellisuudessa Islamin usko on suuri tekijä Isisin liittymisessä ja sen tavoitteiden toteuttamisessa. Se on varmasti totta, ettei kaikki Isisiin liittyvät ole heti alussa sisäistäneet Islamin uskon puolesta taistelua, vaan he ajautuvat mukaan Isisin riveihin yhteiskunnasta syrjäytymisen takia jne. Isisiin liittymisen jälkeen heidät manipuloidaan taistelemaan Allahin puolesta. Näin koko asian suurin ongelma on koraanin ja hadithin opetus taistelusta ja vääräuskoisten tappamisesta Islamin ja Allahin nimissä.

Se on tietenkin totta ettei jokainen muslimi ole jihadisti eikä asiassa saisi tehdä yleistyksiä. Sekin on totta, että monet muslimit eivät halua jihadismia, vaan elää rauhallista elämää. Ikävä kyllä se on totta, että perinteinen islamilainen teologia, opettaa koraanin suuran 9 olevan Allahin viimeinen ilmoitus profeetan kautta. Suura 9 kehottaa taistelemaan ja tappamaan vääräuskoisia missä ikinä heitä tavataan. Suura 9 mukaan Islam on todellinen uskonto, joka syrjäyttää kaikki muut uskonnot. Suura 9 sanoo marttyyriuden ja voiton olevan kaksi loistavaa asiaa. 

Koska suura 9 on koraanin viimeinen ilmoitus, niin se tarkoittaa ettei sitä voida kumota milloinkaan, sillä se on viimeinen ja lopullinen ilmoitus jos uskoo koraanin Allahiin. Tämän tähden koraania kirjaimellisesti uskovan muslimin tulisi taistella vääräuskoisia vastaan niin kauan kunnes koko maailma on käännytetty Islamin uskoon.

Jos koraanin viimeinen suura kumottaisiin ja mitätöitäisiin Islamin uskon oppineiden toimesta, niin silloin Islamin usko muuttuisi siten että sen sotaisesta ja väkivaltaisesta luonteesta luovuttaisiin ja Islamin usko voisi edustaa todellista rauhaa. Tällaista kumoamista tuskin tulee tapahtumaan. Me joudumme kohtaamaan jihadistisia muslimeita, jotka pyrkivät taistelemaan vääräuskoisia vastaan kunnes koko maailma alistettaisiin Islamin vallan alle. Koska tämä on ikävä todellisuus, niin siksi Suomen päättäjien ja viranomaisten olisi tehtävä kaikkensa ettei jihadistinen propaganda ja agenda saisi yhtään jalansijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Sydänten asenteiden muuttaminen pois vihasta ja väkivallasta on ensiarvoisen tärkeää, mutta jos se ei auta, niin toimenpiteiden tulisi olla jämeriä, joka tarkoittaa maasta karkotuksia sekä asianmukaisia rangaistusseuraamuksia.

Suomalainen annida.wordpress.com Isisin tukisivusto on suljettu, joka on selkeä signaali siitä ettei ihmisten tappamiseen yllyttäviä sivustoja sallita suomalaisessa yhteiskunnassa. Tämänkaltaisia toimia kaikkea jihadistista propagandaa vastaan tarvitaan lisää, koska se antaa signaalin ettei yhteiskunta salli ja hyväksy jihadismia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Raamatun opetus lähimmäisen rakastamisesta sekä jopa niiden rakastamisesta, jotka meitä vihaavat on äärimmäisen tärkeä opetus, sillä sen noudattaminen antaa esimerkin, joka voi avata ja auttaa vihan vallassa olevan ihmisen pois vihan maailmasta. Jihadismin vallassa olevan muslimin sydäntä ei voi kääntää vihasta ja väkivallasta pois kuin lähimmäisen rakastamisen hyväksyminen. Varmin tapa tällaisesta kääntymisestä on uskoon tuleminen, jossa ihminen uskoo Herraan Jeesukseen, jonka jälkeen hän oppii hylkäämään vihan ja väkivallan sekä oppii ja harjaantuu rakastamaan kaikkia lähimmäisiään.

 
Petri Paavola 13.2.2017

Lähteet:
MTV Huomenta Suomi 13.2.2017
Koran by Abdullah Yusuf Ali
Koran by Shakir
Hadith - Sahih Al-Bukhari - Sahih Muslim


 

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker