Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


 

Perjantai dokkari: Jeesus tulee - olemme valmiit

 

Ajankohtaisohjelmassa Perjantai: Seuraa johtajaa (10.2.2017) ohjelmassa YLE TV 1 kanavalla käsiteltiin aihetta uskon pelastamat ja uskonnon uhrit. Miksi uuskarismaattisuus vetoaa nuoriin ja menestyviin? Ohjelmassa oli haastateltavina ex-helluntailainen Kaisa Klapuri, Houm Churchista Johannes Saranpää sekä Perjantai dokkarissa Jeesus tulee - olemme valmiit, jossa haastateltiin Patrick Tiaista ja hänen vaimoaan.

Patrick Tiaisen johtama Kokkolan uskon sana-liikkeen toiminta on herättänyt paljon kiinnostusta aivan valtamediaa myöten. Ikävän ja surullisen asiasta tekee se, että on kyse epäterveestä ja epäraamatullisesta uskosta. Kokkolan uskon sanassa opetetaan asioista ohi Raamatun totuuden monessa peruskysymyksessä ja se tekee ilmiöstä ongelmallisen sekä epäraamatullisen.

Patrick Tiainen sanoi Perjantai dokkarissa, että tässä maassa on tarve selville pasuunan äänille, jotka julistaa evankeliumia, niin kuin se on kirjoitettu, jotka ei ota pois, ei lisää, vaan julistaa selvästi, että tehkää parannus, saatte syntinne anteeksi ja te tulette Jumalan lapsiksi ja saatte periä iankaikkisen elämän.

Kun edellä olevaa sanomaa vertaa Raamatun sanan totuuteen, niin se pitää yhtä Jumalan sanan totuuden kanssa. Eksytys ja väärä kristillisyys pitää esillä myös totuutta, mutta vääristää totuuden todella pahoin monessa kohdassa. Tästä syystä epäterve kristillisyys on petollista, koska se käyttää niin oikeaa kuin väärääkin toimintansa polttoaineenaan, mutta aina sillä tavalla, että väärä lopulta syrjäyttää totuuden.

Patrick Tiainen opettaa ettei Jeesus tehnyt ihmeitä Jumalana, vaan ihmisenä. Tämä on iso ongelma ja suuri harha sekä väärä opetus. Raamattu opettaa Jumalan tulleen lihaksi (Sanaksi) ja ihmiseksi Herrassa Jeesuksessa. Raamattu sanoo myös, että koko Jumaluuden täyteys asu ruumiillisesti Herrassa Jeesuksessa, joka tarkoittaa sitä, että Herra Jeesus oli koko ajan ja joka hetki maan päällä vaeltaessaan Jumala ja ihminen.

Jeesuksen kokoaikainen Jumalana oleminen maan päällä vaeltaessaan on edellytys sille, että Jeesus kelpasi kuolemaan syntien edestä ja sovittamaan ihmisten synnit. Kertakaikkinen ja iankaikkinen syntien sovitus ja pelastus voi täyttyä vain silloin jos Jumala on koko ajan Jumalana ihmiseksi tulleessa Herrassa Jeesuksessa, sillä vain Jumala, joka on koko ajan Jumala myös maan päällä ihmisen kehossa voi aikaan saada iankaikkisen sovituksen synneistä ja pelastuksesta.

Patrick Tiainen opettaa väärin Jeesuksen Jumaluudesta riisumalla Jeesukselta pois Jumaluuden silloin kun Hän teki ihmeitä maan päällä. Patrick Tiainen syyllistyi tässä ottamaan pois totuudesta tärkeän osan, joka on Jeesuksen Jumaluus (Jumalana oleminen) koko ajan kun Hän vaelsi ruumiillisesti maan päällä. Todellista parannusta ja syntien anteeksiantamusta ei ole olemassa, jos Jeesukselta tiputetaan pois Jumaluus joko kokonaan tai jossakin kohden.

Patrick Tiainen opettaa, että uskova voi juopua Pyhästä Hengestä, eli toisin sanoen olla päissään ja juovuksissa Pyhästä Hengestä. Patrick ja monet tässä kohden väärin opettavat perustelevat oppinsa, sillä kun jotkut ihmiset syyttivät opetuslasten olevan juovuksissa, kun he puhuivat vierailla kielillä helluntaipäivänä. Apostoli Pietari sanoi tässä Raamatun kohdassa etteivät he olleet juovuksissa. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät alkuseurakunnan uskovat olleet juovuksissa Pyhästä Hengestä eivätkä alkoholista tai mistään muustakaan päihteestä.

Hengestä juopumisen opetus on röyhkeä opetus, joka halventaa Jumalan Pyhän Hengen työtä alentaen sen samalle tasolle synnin kanssa, joka tuhoaa ihmisen elämää. Jumalan Pyhä Henki ei vaikuta ihmisessä synnin kaltaista olotilaa, eikä siten tietenkään vaikuta minkäänlaista juopumista tai juovuksissa olemisen olotilaa. Tässäkin kohden Patrick erehtyi ja vääristi totuuden.

New-Age, jooga ja okkultiikka piireissä opetetaan (jotkut opettavat) kundaliinivoimasta, jonka eräs vaikutus on jumalallinen juopumus, jossa ihminen pääsee juopumuksen kaltaiseen olotilaan ilman huumeita ja alkoholia, kun hän ottaa vastaan ja antaa kundaliinivoiman (pimeyden henkivaltojen voimaa) vaikuttaa hänessä, niin hän voi kokea jumalallisen juopumuksen kokemuksen, joka vaikuttaa ihmisessä juopumuksen kaltaisen olotilan.

Patrick joko feikkaa humalatilan, koska äärikarismaattisissa piireissä tavoitellaan "hengestä juopumisen kokemusta" tai sitten Patrick on suorassa kosketuksissa kundaliinivoimaan, joka eksyttää häntä sekä saa hänessä aikaan juopumuksen kokemuksen.

Patrick Tiainen on vaarallisella tiellä ja ellei hän tee parannusta ja hylkää lukuisia uskon sanan-liikkeen (Word of Faith) ja äärikarismaattisuuden harhoja, niin tulemme näkemään sen kuinka hän ajautuu yhä syvemmälle eksytyksen kavaliin juoniin, joka tulee päättymään hyvin surullisesti. Toivon ja rukoilen, että Patrick pysähtyisi ja tekisi parannuksen ja löytäisi sen kautta todellisen ja Raamatullisen uskon.

 

Kirjoituksen kaikki osat: Ajankohtaisohjelma Perjantai: Seuraa johtajaa

 

Patrickin opettamia harhaoppeja käsitelty tällä videolla:


Petri Paavola 19.2.2017


 

 

 

 

eXTReMe Tracker