Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Ateistinen ja teistinen evoluutio vastaan Raamatun luomisoppi

Ihmisiä on kautta ihmiskunnan historian mietityttänyt ja kiinnostanut maailman ja ihmiskunnan alkuperä ja synty. Tämä kysymys ja pohdiskelu on saanut aikaan erilaisia teorioita ja uskomuksia siitä miten elämä on saanut syntynsä maailmassa. Käsittelen kirjoituksessani lyhyesti kolme erilaista selitysmallia elämän alkuperästä ja syntymisestä maan päälle, jotka ovat ateistinen evoluutio, teistinen evoluutio ja Raamatun sanan opetus kuinka Jumala loi taivaat ja maan ja kaikki, mitä niissä on.

Ateistisen evoluution teorian mukaan Jumalaa ei ole olemassa ja elämä syntyi maan päälle ilman älyä ja suunnittelua elottomista kemiallisista aineista kehittyen vuosimiljoonien aikana yksinkertaisimmista eläinlajeista monimuotoisempiin eläinlajeihin aina ihmisen kehittymiseen asti. Ateistinen evoluutio ei voi pitää paikkaansa, sillä kun ihminen, eläin tai kasvi kuolee, niin elollisessa olennoissa sekä kasveissa olevat elottomat kemialliset aineet tuhoutuvat, eivätkä kykene mitenkään synnyttämään elämää ja kehittymään monimuotoisempaan elämänjärjestykseen.

Nykyinen DNA-tutkimus on tuonut esille kuinka jokaisen ihmissukupolven kautta lisääntyy noin sata mutaatiota, joka tarkoittaa sataa sairautta ja virhettä perimään. DNA-koodinauhaan kertyy koko ajan lisää virhekertymiä aiheuttaen lopulta sukupuuttoon kuolemista. Virhekertymän mukaan mikään laji ei voi elää yli 10 000 vuotta tässä maailmassa. Genetiikan professori John Sanfordin mukaan ihmiskunnan perimä rappeutuu 1% verran joka sukupolvessa. Ateistinen teoria ihmiskunnasta, joka olisi elänyt eri kehitysvaiheissa maan päällä satojentuhansien vuosien ajan on väärä ja epätieteellinen, sillä DNA-tutkimuksen mukaan ihminen kuolee sukupuuttoon 10 000 vuodessa. Ympärillämme oleva luonnon moninainen todellisuus todistaa rappeutumisen ja sukupuuton kautta ettei maailmassa kehity uusia ja yhä kehittyneempiä lajeja. Ateistinen evoluutio on väärä ja epätieteellinen teoria.

Teistisen evoluutio opetuksen mukaan Jumala on "luonut" maailman ja elämän evoluution kautta miljoonien vuosien kehityksen tuloksena. Teistisen evoluution mukaan Jumala on käyttänyt kuolemaa ja kärsimystä "luomisen" välikappaleina. Teistinen evoluutio on valheellinen opetus elämän synnystä maan päälle, sillä se perustuu hyvin samanlaiseen ajatukseen kuin ateistinen evoluutio.

Raamattu sanoo luomisesta näin:

2 Moos 20:
1 ¶ Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:
.....................
9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

Raamatun sanassa Jumala itse sanoo seitsenpäiväisen viikkojärjestyksen (seitsemän vuorokautta) perustuvan luomisen päiviin, sillä Jumala teki kuutena päivänä taivaan, maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä Hän lepäsi. Raamatussa Jumala itse todistaa luomisen päivien olleen yhden vuorokauden pituisia, ei miljoonia vuosia.

Moni ihminen ja uskovakin kompastuu siihen, kun Jumala teki auringon vasta neljäntenä päivänä. Tämän tähden monet sanovat ettei luomisen päivät olleet yhden vuorokauden pituisia, aurinko tehtiin vasta neljäntenä päivänä.

Joos 10:
12 Silloin puhui Joosua Herralle, sinä päivänä, jona Herra antoi amorilaiset israelilaisten valtaan, ja sanoi Israelin silmien edessä: "Aurinko, seiso alallasi Gibeonissa, ja kuu Aijalonin laaksossa".
13 Niin aurinko seisoi alallansa, ja kuu pysyi paikallansa, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen. Niinhän on kirjoitettuna "Oikeamielisen kirjassa". Niin aurinko pysyi paikallansa keskitaivaalla päiväkauden, kiirehtimättä laskemaan.

Jumala kykenee tekemään asioita, jotka ovat vastoin sitä todellisuutta, jonka ihminen kykenee havaitsemaan luonnossa ja ympärillään. Jumala pysäytti auringon, niin että se oli paikallansa laskematta koko päivän ajan. Uskotko, että Jumala pystyi ja osasi pitää aurinkoa paikallaan laskematta koko päivän ajan? Minä uskon, koska Jumala sanoo sanassaan näin.

Auringon tekeminen vasta neljäntenä päivänä ei ole Kaikkivaltiaalle Jumalalle ongelma ja ristiriita, mutta sitä se on ihmiselle, joka ei halua uskoa Raamatun Jumalaan. Totta kai Jumala kykeni tekemään päivän ennen aurinkoa juuri 24 tunnin pituiseksi, sillä Jumala itse sanoi tehneensä luomisen päivät yhden vuorokauden pituiseksi (lue 2 Moos 20:1-11).

Mark 10:6 Mutta luomakunnan alusta Jumala ‘on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.

1 Moos 2:7 Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

Herra Jeesus vahvisti Raamatullisen luomisen sanoen Jumalan luoneen miehen ja naisen luomakunnan alussa (kuudentena päivänä). Jos ihminen olisi ilmestynyt maan päälle vuosimiljoonien kehityksen tuloksena, niin Herra Jeesus ei olisi voinut sanoa ihmisen olleen olemassa luomakunnan alusta, vaan pitkän ajan päästä (vuosimiljoonia) tapahtui ihmisen luominen. Herran Jeesuksen sanat todistavat todeksi luomisen päivien olleen yhden vuorokauden pituisia, koska muuten Herra Jeesus ei olisi voinut sanoa, että luomakunnan alusta Jumala loi miehen ja naisen.

Raamattu sanoo Jumalan luoneen ihmisen maan tomusta, joka tarkoittaa sitä ettei ihminen ole kehittynyt ihmiseksi yksinkertaisimmista lajeista vuosimiljoonien kehityksen kautta, vaan että Jumala teki ihmisen, joka oli luomisen jälkeen heti valmis ihminen. Herran Jeesuksen sanojen ja Raamatun sanan totuuden perusteella kumoutuu opetus ja teoria, joka sanoo ihmisen ilmestyneen maan päälle satojatuhansia vuosia sitten evoluution kehityksen kautta.

Teistisen evoluutio-opin mukaan kuolema ja kärsimys oli maailmassa vuosimiljoonia ennen ihmistä.Raamattu sanoo Jumalan luoneen eläimet ennen ihmistä, eikä Jumala luonut eläimiä kuolemaan ja kärsimään, koska Jumala loi kaiken hyväksi. Raamatun sanan opetuksen mukaan koko luomakunta on alistettu katoavaisuuden ja turmeluksen orjuuteen syntiinlankeemuksen tähden (Room 8:19-21).

Raamattu sanoo kuoleman ja kärsimyksen tulleen maailmaan vasta sen jälkeen kun ihminen lankesi paratiisissa syntiin. Jumala loi kaiken hyväksi ja vasta ihmisen syntiinlankeemuksen jälkeen kuolema, kärsimys ja pahuus tuli maailmaan. Jokainen ihminen, joka kannattaa joko ateistista tai teistisistä evoluutiota kannattaa antikristillistä oppia ja opetusta, joka on syntynyt pimeyden päämajassa. 

Mikä on Raamatun sanan ydinsanoma? Jumala rakastaa syntistä ihmistä ja haluaa pelastaa syntisen ihmisen, koska synnin ja saatanan orjuuden tähden ihminen on matkalla kohti iankaikkista kadotusta. Herra Jeesus on kärsinyt ja vuodattanut verensä sekä kuollut Golgatan ristillä syntien anteeksisaamiseksi, jonka todisteeksi Herra Jeesus nousi kuolleista Isän oikealle puolelle. Jos tunnustat syntisi Jumalalle ja uskot Jeesuksen Herraksi ja Pelastajaksi, niin sinä saat Jumalan armosta syntisi anteeksi, Pyhän Hengen voiman sydämeesi asumaan sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään Jumalan luona Uudessa Jerusalemissa.

 

Petri Paavola 16.11.2017

 

 

 

eXTReMe Tracker