Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


 


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: kotipetripaavola.com/jeesusvihaanikolaiittaintekoja

Bileamin oppi

 

Ilm 2:14 Mutta minulla on vähän sinua vastaan: sinulla on siellä niitä, jotka pitävät kiinni Bileamin opista, hänen, joka opetti Baalakia virittämään Israelin lapsille sen viettelyksen, että söisivät epäjumalille uhrattua ja haureutta harjoittaisivat.

Bileam vietteli israelilaisia syömään epäjumalille uhrattua sekä harjoittamaan haureutta.

4 Moos 31:16 Katso, nehän ne olivat, jotka Bileamin neuvosta saivat israelilaiset antautumaan uskottomuuteen Herraa vastaan Peorin vuoksi, niin että vitsaus kohtasi Herran seurakuntaa.

4 Moos 24:25 Senjälkeen Bileam nousi, lähti matkaan ja palasi kotiinsa; ja myöskin Baalak lähti tiehensä.

4 Moos 25:
1 ¶ Niin Israel asettui Sittimiin. Ja kansa rupesi irstailemaan Mooabin tyttärien kanssa.
2 Nämä kutsuivat kansaa jumaliensa uhreille, ja kansa söi ja kumarsi heidän jumaliansa.
3 Kun Israel näin antautui palvelemaan Baal-Peoria, syttyi Herran viha Israelia kohtaan.

Israelin kansa lankesi ja eksyi palvelemaan mooabilaisten ja midianilaisten palvomia epäjumalia. Kyse ei ollut pelkästä seksisynneistä mooabilaisten kanssa, sillä Israelin kansa eksyi uhraamaan mooabilaisten epäjumalille, syömään epäjumalille uhrattua, palvomaan epäjumalia sekä harjoittamaan lihallista haureutta mooabin tyttärien kanssa. Hyvin usein kun Jumalan kansa niin Vanhassa tai Uudessa Liitossa eksyi tai eksyy epäjumalanpalvelukseen, niin se johtaa sekä lihalliseen että hengelliseen haureuteen. Hengellinen haureus on uskon yhteyttä riivaajahenkien kanssa, joka johtaa lihallisiin seksisynteihin.

Pergamon seurakunnassa vaikutti Babylonian uskonnon henki ja sitä seuraavat muut (erilaiset uskonnot ja uskomukset) siitä syntyneet epäjumalanpalvonnan muodot ja tavat. Tästä syystä riivaajahenget eksyttivät joitakin Pergamon seurakunnan jäseniä lihalliseen ja hengelliseen haureuteen. Sama vaara on myös olemassa tässä nykyajassa, sillä kun ja jos uskovat eksyvät luulemaan riivaajahenkien tekemiä ihmeitä ja oppeja Jumalan teoiksi ja Raamatun opiksi, niin silloin uskovan sydän saastuu hengelliseen haureuteen, joka myös voi johtaa lihalliseen haureuteen.
Petri Paavola


 

eXTReMe Tracker