Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Eläinmaailma todistaa luomisesta

Iänikuinen kiista ateistien ja Jeesukseen uskovien ihmisten välillä elämän synnyn alkuperästä kääntyy aina luomisen voitoksi ja evolutionismiin perustuvan elämän synnyn teorian tappioksi. Asian voi todistaa todeksi monella tavalla. Tässä kirjoituksessa asia todistetaan todeksi muutaman sammakkoeläinlajin kautta. Todisteita olisi vaikka kuinka paljon, mutta näinkin lyhyt versio kykenee todistamaan totuudesta.

Ateistinen ja evolutionistinen maailmankuva perustuu siihen, että kuollut kemiallinen aine on ilman älyä synnyttänyt elämän maan päälle, joka ilman älyä sattumanvaraisten valintojen kautta on päätynyt nykyisen kaltaiseen elämään maan päällä. Kemiallinen evoluutio ilman älyä sattumanvaraisesti itsekseen rakensi alkusolun, joka käynnisti biologisen evoluution.

Raamatun Jumalan uskomiseen perustuva maailmankuva uskoo Jumalan luoneen maailman, ihmisen ja eläinlajit omiksi lajeikseen. Raamattu sanoo Jumalan puhaltaneen elämän hengen luotuihinsa ja näin elämä syntyi maan päälle.

Nyt sitten on todisteiden vuoro:

Pohjois-Amerikassa elää metsäsammakko (Rana sylvatica), jonka veressä on glukoosia, glyserolia ja ureaa, eli jäänestoaineita, jotka alentavat veren jäätymispistettä. Metsäsammakko kykenee pysymään hengissä muutamassa pakkasasteessa sekä jopa -30 celsiusasteen pakkasessa. Alaskassa kylmissä olosuhteissa veressään olevan nerokkaan "jäänestoaineen" avulla.

Kun metsäsammakko vaipuu talvihorrokseen, niin metsäsammakko jäätyy, sen sydän on lähestulkoon pysähtynyt ja verenkierto sekä hengitys pysähtyy. Sammakon kehon kokonaisvesimäärästä jopa kaksi kolmasosaa on jäässä. Metsäsammakko ei kuitenkaan kuole, koska se tuottaa jäänestoainetta ja jäätymisprosessia sääteleviä proteiineja. Sammakon veressä oleva glyseroli ja glukoosi ehkäisee soluseiniä rikkovien jääkiteiden muodostumista. Tietyt proteiinit siirtävät jääkiteiden muodostumisen solujen ulkopuolelle etteivät jääkiteet pääse rikkomaan soluja.

Siperian salamanteri Salamandrella keyserlingii) kuuluu sammakkoeläinten lahkoon (pyrstösammakot), jotka ovat sisiliskoa muistuttavia pitkäpyrstöisiä sammakkoeläimiä. Siperian jäätyneissä erämaissa salamanterit vaipuvat horrokseen jäänestokemikaalien avustamana, jolloin ne voivat säilyä hengissä jäätyneinä ja pakastuneina jopa -50 celsiusasteen pakkaslukemissa. Siperian salamanteri sulaa kun ilma lämpenee tarpeeksi ja sulaessaan salamanteri jatkaa elämäänsä, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Salamantereita on löytynyt pakastuneena ja hautautuneena jääkerrokseen, jonka uskotaan olevan pleistoseenikaudelta, noin 12 000 vuoden takaa kehitysopin laskelmien mukaan. Nämä jäätyneet salamanterit virkosivat takaisin elämään sulaessaan, joka todisti kehitysopin laskelmat hölynpölyksi.

Sinä, joka uskot evoluution kehitysoppiin, niin kysyn sinulta kysymyksen, johon toivon sinun vastaavan itsellesi rehellisesti: Voiko ilman älyä tapahtuva sattumanvaraisuus synnyttää elämää maan päälle ja rakentaa nerokkaan jäänestoon perustuvan järjestelmän sammakon verenkiertoon, joka pitää sammakon elossa, vaikka se jäätyy ja on pitkän aikaa jäätyneenä pakkasessa ja sammakon sulaessa se jatkaa elämäänsä niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?

Minä vastaan omasta puolestani. Evoluutioteoriaan perustuva ateistinen teoria elämän synnystä ja kehityksestä ei voi pitää mitenkään paikkaansa, ilman älyä tapahtuva sattumanvaraisuus ei kykene mitenkään saamaan aikaan nerokasta järjestelmää, joka pitää metsäsammakon ja siperiansalamanterin elossa vielä senkin jälkeen kun ne jäätyvät ja pakastuvat pitkäksi aikaa pakkasessa. Sammakon jääneston syntyminen vereen ja toiminen käytännössä edellyttää tarkkaa suunnittelua, sillä jos pienikin yksityiskohta menisi pieleen, niin sammakko kuolisi.

Sammakon veren jäänestoaineiden syntyminen sammakon vereen on todistus Jumalan tarkasta suunnittelusta ja luomisesta, sillä ilman älyä tapahtuva sattumanvarainen kehitys ei kykenisi itsekseen rakentamaan näin nerokasta järjestelmää. Jumalan luomisteot ja Jumalan viisaus on ratkaisu elämän syntyyn ja elämän monimuotoiseen esiintymiseen maan päällä.

Mikä on Raamatun tärkein sanoma ihmisille?

Ihminen on synnin orjuudessa ja kapinassa Jumalaa vastaan ja epäuskon tähden ihminen elää valheessa ja antaa väärää tietoa elämän synnystä ja kehittymisestä sekä tekee monenlaisia syntejä, jotka rikkovat ja tuhoavat ihmistä itseään sekä hänen lähimmäisiään. Raamatun sanan tärkein asia on pelastus uskon kautta Herraan Jeesukseen. Kun ihminen ymmärtää tehneensä syntiä Jumalaa vastaan ja tunnustaa syntinsä ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin ihminen saa syntinsä anteeksi sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään.

Raamattu sanoo myös Jumalan luomistekojen todistavan Jumalan iankaikkisesta voimasta ja Jumalisuudesta, sillä Jumalan luomisen teot ovat ihmisen nähtävillä luomisen alusta asti, eikä yksikään ihminen voi puolustaa epäuskoaan millään tavalla Jumalan tekojen edessä. Metsäsammakko ja siperiansalamanteri ovat luotu nerokkaasti sitä varten, että ne todistavat Jumalan nerokkaasta luomisvoimasta.

Jokainen, joka on rehellinen itselleen joutuu myöntämään ettei tällaista nerokasta jäätymisenestoaineen mekanismia voi syntyä ilman älyä ja suunnittelua. Jumala suunnitteli ja loi nerokkaan jäätymisenestoaineen näiden sammakkoeläinten vereen, koska se todistaa totuudesta, Jumalan luomisteoista luomakunnassaan.

 Petri Paavola 10.10.2017

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
sammakko-lasolia-suonissa
jaatyvatko_sammakot
creation.com

 

 

 

eXTReMe Tracker