Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Hurrikaanit ja maailman kohtalo

Hirmumyrsky Irma teki tuhoisaa jälkeä Kuubassa ja Amerikassa. Lisääntyvät luonnonkatastrofit ovat saaneet maailman hämmennyksiin. Moni sanoo ilmastonmuutoksen olevan syy luonnonkatastrofien lisääntymiseen ja toiset sanovat jotakin muuta. Luonnonkatastrofien lisääntyminen on todellinen tosiasia ja fakta. Kun etsitään syitä luonnonkatastrofien lisääntymiseen, niin harvempi ihminen tietää Raamatun sanan profetioiden tuhansien vuosien takaa kertoneen kuinka ihmiskunta tulee kokemaan ennennäkemättömän tuhoisia luonnonkatastrofeja ihmiskunnan viimeisinä päivinä vähän ennen Jeesuksen toista tulemusta.

Tiedän monen ihmisen tässä vaiheessa ajattelevan että Raamattu on satukirja eikä siten voi tietää näitä asioita, eikä kerro näistä asioista. Jos kuitenkin uskallat lukea kirjoitukseni loppuun saakka, niin tulet näkemään kuinka Raamattu on todellakin Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle, jonka tähden Raamattu kertoo myös tarkasti lopunajan tuhoisista luonnonkatastrofeista ja parhaasta mahdollisesta ratkaisusta, jonka ihminen voi tehdä.

Jes 24:
1 ¶ Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

Raamattu sanoo ihmisten ryöstävän ja tyhjentävän maan, joka tarkoittaa maan luonnonvarojen ryöstämistä ja väärinkäyttämistä, jonka seurauksena maailma nääntyy ja heikkenee. Ihminen toimillaan heikentää maailman ja luonnon suojamekanismeja, jonka seurauksena tapahtuu luonnonkatastrofeja.

Raamatun sanan mukaan ihminen toimillaan saastuttaa maailman ja luonnon, koska ihminen on rikkonut Jumalan lakeja vastaan, muuttanut Jumalan käskyjä sekä hylännyt iankaikkisen pelastuksen liiton.

Maailma ja luonto joutuvat kirouksen alaiseksi (luonnonkatastrofien vitsausten kohteeksi) ihmisen toimien ja tekojen tähden, koska he eivät usko Raamatun Jumalaan. Ihminen väärien toimiensa tähden aiheuttaa lämmön nousun maailmassa, joka johtaa kärsimään kuumuuden tähden. Raamattu todistaa ilmastonmuutoksen olevan suurelta osalta ihmisen aiheuttamaa.

Lopunajan katastrofeista tulevat kärsimään kaikki ihmiset, niin rikkaat kuin köyhät, niin ostajat kuin myyjät, niin lainanottaja kuin lainanantaja, niin velallinen kuin velkoja. Ihminen, joka turvaa elämänsä Herraan Jeesukseen on ainoastaan sisäisen ihmisen puolesta turvassa ja rauhassa lopunajan maailmassa.

Hoos 4:
1 ¶ Kuulkaa Herran sana, te israelilaiset, sillä Herralla on oikeudenkäynti maan asukasten kanssa; sillä ei ole uskollisuutta, ei laupeutta eikä Jumalan tuntemusta maassa.
2 Vannotaan ja valhetellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot, murtaudutaan taloihin, ja verityö verityötä seuraa.
3 Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat.

Raamatun sanan opetuksen mukaan ihmisen synnin tekojen tähden maailma järkkyy ja on täynnä katastrofeja, koska ihmiset valehtelevat, murhaavat, varastavat, tekevät huorin rikkoen avioliitot ja ovat kapinassa Jumalaa vastaan, jonka tähden maailma luonnon suojamekanismit murtuvat ja maailmassa elävät ihmiset niin kuin eläinkuntakin heikkenevät (alkutekstin mukaan), jopa niin että suurin osa maailman merien kaloista tulevat katoamaan ja tuhoutumaan.

Ilm 16:3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli vereksi, ikäänkuin kuolleen vereksi, ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli.

Raamattu vahvistaa myös muualla, että lopunaikana ihmiskuntaa ja maailmaa sekä mereneläviä tulee kohtaamaan suurkatastrofi, jonka seurauksena merenelävät tulevat tuhoutumaan. Jumala panee toimeen tuomiot, jotka kohtaavat maanpiiriä ihmisen synnin kapinan tähden.

Jer 23:
19 Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä.
20 Eikä Herran viha asetu, ennenkuin hän on toteuttanut ja täyttänyt sydämensä aivoitukset. Aikojen lopulla te tulette sen hyvin ymmärtämään.

Raamattu sanoo, että aikojen lopulla, eli ihmiskunnan viimeisinä aikoina Herran myrsky, raju pyörremyrsky (hurrikaanit, hirmumyrsky) tulee kohtamaan maanpiiriä ja jumalattomia. Kun Raamattu puhuu Herran myrskystä ja Herran vihasta, niin se tarkoittaa, että Herra sallii lopunajan katastrofien tulevan ihmisen synnin tähden ja syntisten tekojen seurauksena.

Tämä ei tarkoita sitä, että Herra Jumala armottomasti löisi ja iskisi maata ja maanpiiriä, vaan sitä että kaikki tapahtuu ihmisten synnin tekojen tähden ja ovat myös suurelta osin ihmisen aiheuttamia ja Herra sallii tämän kaiken, eikä estä lopunajan suuria luonnonkatastrofeja.

Toki Jumala on tuomioiden takana, mutta katastrofit johtuvat pääosin ihmisten vääristä teoista sekä Jumalan luoman maailman ja luonnon väärinkäyttämisestä. Jumalan tuomiot julistavat myös armoa, koska Jumala haluaa pelastaa ihmisen sielun, niin siksi Jumala sallii maailman ja kaiken siinä olevan kokevan suurta tuhoa, että jumalaton ihminen kääntäisi katseensa Jumalaan ja haluaisi antaa sielunsa Jumalan pelastettavaksi, koska tämä nykyinen maapallo tulee tuhoutumaan, mutta ihmisen sielu ei tuhoudu jos hän nöyrtyy ja uskoo Raamatun Jumalaan.

Ilm 21:
1 ¶ Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".

Jumala on luvannut tehdä Uuden Taivaan ja Uuden Maan sekä Uuden Jerusalemin, jossa Häneen uskovat saavat elää iankaikkisesti. Ihminen on synnin kautta tuhonnut ja saastuttanut tämän nykyisen maailman, sen tähden tämä nykyinen maailma tulee tuhoutumaan, mutta Jumala luo Uuden Maan, jota synti ei pääse tuhoamaan, koska siellä Jumala rakkaudessaan hallitsee kaikkia niitä Jumalan pelastamia ihmisiä, jotka rakastavat Jumalaa.

Luuk 21:
25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.
26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.
27 Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Ilm 8:
10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.
11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Raamattu opettaa kuinka lopunaikana taivaan voimat järkkyvät ja meri sekä aallot pauhaavat, koska hurrikaanit, tsunamit ja maanjäristykset sekä taivaankappaleiden tippuminen aiheuttavat suuria ja tuhoisia aaltoja, jotka maahan iskeytyessään tulevat kylvämään paljon tuhoa, kuolemaa ja kauhua. Lopunaikana kolmas osa maapallon vesistöistä tuhoutuu ja muuttuu juomakelvottomaksi ja sitä kautta tappavaksi.

Mark 13:8 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.

Herra Jeesus sanoi, että ennen hänen toista tulemustaan luonnonkatastrofit maan päällä noudattavat samaa kulkua kuin naisen synnytystuskat. Tämä tarkoittaa sitä, että lopunaikana luonnonkatastrofit lisääntyvät koko ajan muuttuen tuhoisammiksi ja pahemmiksi.

Jumalattoman ihmisen tulevaisuuden näkymät eivät ole lohdulliset, vaan ahdistusta ja tuskaa aiheuttavaa. Elämän ei kuitenkaan tarvitse perustua pelkoon, ahdistukseen ja uhkakuviin, jotka tulevat toteutumaan lopunajassa jumalattoman ihmisen elämässä. Lopunajan katastrofien keskellä ihmisen elämä voi myös perustua turvaan, rauhaan ja rakkauteen jos tekee oikean ratkaisun elämässään:

Luuk 21:28 Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Hebr 10:
19 ¶ Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija,"
22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;

Kun lopunajan kauhut tulevat vyörymään jumalattomien päälle, niin Herra Jeesus sanoo Häneen uskoville ihmisille: Rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä. Jumala suojelee ja auttaa omiaan lopunajan kauhujen keskellä, eikä Jeesuksen uskovan ihmisen keskipiste olekaan lopunajan kauhuissa, vaan Jumalan turvassa, rakkaudessa ja totuudessa uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jos ja kun ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi Jumalalta Jeesuksen veren, kuoleman ja sovitustyön kautta, jonka todistukseksi Herra Jeesus nousi ylös Isä Jumalan oikealle puolelle. 

Sinä, joka et usko Herraan Jeesukseen, etkä ole saanut syntejäsi anteeksi, niin tiesi on päätyvä iankaikkiseen kadotukseen ilman Jumalan pelastusta, siksi Herra Jeesus haluaa pelastaa sinut:

2 Kor 6:2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
 Petri Paavola 12.9.2017

 

 

 

eXTReMe Tracker