Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jumalaa pilkkaava journalisti

Tuomas Enbuske on eräs suurimmista Jumalan pilkkaajista suomalaisten journalistien keskuudessa. Enbusken journalismia voi muutenkin kutsua roskajournalismiksi, sillä hän kirjoittaa korostaen kirosanoja, alatyylisiä sanoja, avoimesti pilkkaa ja ivaa kohteita, joista hän kirjoittaa jne. Enbusken journalismi on tyhjänpuhumista sekä moraalitonta roskajournalismia, joka on häpeäksi todellisen journalismin arvokkaalle luonteelle.

Enbuske pilkkaa Jumalaa ja kristinuskoa ymmärtämättä kuitenkaan mikä on todellista kristinuskoa sekä mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa. Enbuske käsittelee kirjoituksissaan kristinuskoa uskonnollisen valhekristillisyyden kautta, jonka tähden hänen ivallinen kritiikkinsä osuu ohi maalin, koska hän kritisoi valhekopiota, ei todellista kristinuskoa ja uskoa Raamatun Jumalaan. Tästä syystä on aiheellista oikaista tiettyjä Enbusken vääristymiä koskien kristinuskoa ja uskoa Jumalaan. Tosin se on todettava, että Enbusken kritiikki osuu myös ajoittain lähelle maalia ja varsinkin kun hän tuo esille luterilaisen kirkon työntekijöiden toimia ja käsityksiä.

Tuomas Enbuske kirjoitti 12.1.2018 Iltalehden blogissaan kirjoituksen nimeltään: Koska piispa Laajasalo valehtelee työkseen, hän ei enää ymmärrä valehtelevansa. Enbusken blogi-kirjoitukseen liittyen tuon esille muutamia ajatuksia.

Enbuske sanoi Jeesuksen sanoneen, että avioero on väärin. Herra Jeesus sanoi, ettei avioeroa saa ottaa muuta kuin huoruuden tähden. Avioero on väärin, jos se tapahtuu syistä, joiden tähden ei ole Raamatun mukaan luvallista erota puolisostaan. Jos avioero tapahtuu puolison uskottomuuden tähden, niin silloin avioero ei ole väärin, koska se tapahtuu Jumalan sanan totuuden mukaisesti. Toki anteeksiantamus voi pelastaa avioliiton, vaikka uskottomuutta olisikin tapahtunut.

Enbuske sanoi Raamatun opettavan, että homoudesta pitäisi kivittää ihan kirjaimellisesti. Vanhassa liitossa oli voimassa kuolemanrangaistukset, mutta Uuden Liiton ajassa, jossa elämme ei ole enää voimassa kuolemanrangaistuksia. Raamattu ei käske kivittämään homoja, koska lain muutos Herran Jeesuksen sovituskuoleman kautta poisti maanpäälliset kuolemanrangaistuksien täytäntöönpanot.  Raamattu opettaa edelleen homouden olevan syntiä, josta tulisi tehdä parannus, mutta Uuden Liiton ajassa homoudesta ei saa ketään rangaista maanpäällisen kuolemanrangaistuksen kautta.

Suomi (pääosa nykyisen Suomen alueista) kuului Ruotsin vallan alle 1200-luvulta vuoteen 1808 asti. Ruotsin laki vuodelta 1734 määräsi mahdollisen kuolemanrangaistuksen avioliitossa oleville miehille ja naisille, jos he olivat olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä avioliitossa olevan henkilön kanssa. Nykypäivänä kukaan ei enää vaadi tai sano, että Ruotsin tai Suomen lain mukaan avioliitossa oleva henkilö tulisi tuomita kuolemaan, jos hän on sukupuoliyhteydessä lähimmäisensä aviopuolison kanssa.

Tuskin Enbuske haluaa tuoda esille kuinka 1700-luvulla voimassa ollutta, mutta kumoutunutta lakia tulisi edelleen noudattaa. Kun on kyse Raamatun sanasta, niin Enbuske ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää ettei Raamattu enää tässä nykyisessä ajassa opeta kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoa. Enbusken tulisi päivittää tietonsa Raamatun laista (opetus) Uuden Liiton aikaan, mutta jos hän ei halua tehdä sitä, niin hän voi palata Ruotsi-Suomen 1700-luvun lainsäädäntöön ja huomata kuinka se olisi sama asia kuin hakata päätänsä seinään. Enbusken kannattaisi lakata päänsä seinään hakkaaminen koskien Raamatun lakeja (opetus), koska emme enää elä vanhan liiton aikaa, vaan Uuden Liiton aikaa.

Uusi Liitto poisti maapäällisen kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanon noin 2000 vuotta sitten Herran Jeesuksen veren ja sovituskuoleman kautta, koska Herra Jeesus otti synnin rangaistuksen päällensä kaikista synneistä ja kuoli meidän syntiemme tähden, että me saisimme syntien anteeksiantamuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen. Ihmisten yhteiskunnat ovat ylläpitäneet kuolemanrangaistuksia erilaisista teoista varsin pitkään. Herra Jeesus ja Raamattu ovat olleet suunnannäyttäjiä ja pioneereja kuolemanrangaistuksen poistamisesta lainsäädännöstä, mutta tästä huolimatta eri maiden yhteiskunnat ovat olleet todella hitaita kuolemanrangaistuksen poistamisessa. Se on kuitenkin hyvä, että nykyään jo todella monet maat ovat poistaneet kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanon lainsäädännöstään.

Tuomas Enbuske kritisoi Jumalaa ja kristinuskoa hyvin usein luterilaisen kirkon työntekijöiden tekemisten ja sanomisten kautta. Iso osa (ei kaikki) luterilaisen kirkon työntekijöistä uskoo lapsikasteen "sakramentin" synnyttävän uskon ihmiselle, jossa tapahtuisi uudestisyntyminen. Edellä oleva kirkon usko on valhe-evankeliumia. Kukaan järkevä ihminen ei hauku, eikä halveksu aitoa rahaa, vaikka väärennettyä rahaa on olemassa. Tuomas Enbusken kannattaisi miettiä tarkoin mitä hän tekee, ettei hänen tekemisensä näyttäydy samassa valossa kuin sellaisen ihmisen, joka ei luottaisi oikean rahan olemassaoloon, koska on olemassa väärää rahaa.

Herra Jeesus sanoi, että tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi (uskominen Herraan Jeesukseen). Parannuksen tekeminen tarkoittaa syntiensä katumista ja niiden tunnustamisesta, hylkäämistä sekä halua ojentautua mielenmuutokseen, jonka usko evankeliumiin Jumalan armosta mahdollistaa ja tekee todelliseksi. Herran Jeesuksen sanojen mukaan usko ja uudestisyntyminen tapahtuu parannuksenteon ja evankeliumin uskomisen kautta. Herran Jeesuksen evankeliumi on erilainen evankeliumi kuin kirkon "sylivauvakaste-evankeliumi". Valheeseen uskominen tuottaa myös valheeseen perustuvia tekoja.

Olen huolissani Tuomaksesta, koska Jumalan pilkkaajille ei ole käynyt hyvin tässä maailmassa. Jumalan pilkkaaja saa aikansa pilkata kunnes tuomio tulee, joka voi tulla monella eri tavalla ihmisen elämään. Toivon ja rukoilen, että Tuomas Enbuske löytäisi pelastuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen syntiensä anteeksisaamiseksi.

Lopuksi haluan sanoa, että Tuomas Enbuske on varmasti paljon järkevämpi ja viisaampi kuin se roskajournalismi, jota hän viljelee alatyylisten sanojen ja kirosanojen kera. Uskon, että kykenet tuottamaan asiallista ja järkevää journalismia roskajournalismin sijaan.Petri Paavola 17.1.2018

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-enbuske/2018/01/12

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker