Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jumalaton hyvinvointi johtaa pahoinvointiin

Suomessa ja maailmassa varsinkin ns. hyvinvointivaltioissa ihmisen hyvinvoinnista ilman Raamatun Jumalan neuvoja on tullut kaikkein korkein tavoite. Jumalattoman hyvinvoinnin kautta pyritään saavuttamaan hyvä ja onnellinen elämä. Jumalattoman hyvinvoinnin metsästäminen perustuu vajavaisen ja syntisen ihmisen älyyn ja voimaan. Raamatun opetuksen mukaan ihminen on syntisenä tuhon tiellä, joka tuhoaa ihmisen sisäisesti ja ulkonaisesti sekä lopulta iankaikkisesti ellei hän kadu syntejään ja usko Herraan Jeesukseen.

Silloin kun ihminen nostaa ihmisälyn kaiken yläpuolelle, niin hän palvoo itseään ja toisia ihmisiä ja ihmisten saavutuksia. Tämän seurauksena itsekäs oman hyvinvoinnin ja onnellisuuden tavoitteleminen ei johdakaan siihen mihin sen pitäisi johtaa, vaan se johtaa sisäiseen tyhjyyteen, josta voidaan käyttää myös nimitystä arvotyhjiö. Tämä on kuin kupla, joka eräänä päivänä puhkeaa paljastaen kaiken tyhjyyden ja tyhmyyden, joka on rakennettu ihmisen älyn ja voiman varaan. Jumalattomuuteen perustuva hyvinvointi johtaa suureen pahoinvointiin.

Silloin kun ihmisen sydämestä puuttuu usko Raamatun Jumalaan sekä Jumalan rakastaminen ja lähimmäisen rakastaminen, niin kuin ihminen itseään rakastaa, niin hän ajautuu arvotyhjiöön, jossa hän satuttaa itseään ja lähimmäisiään. Jokaisen ihmisen elämä on arvokasta, mutta usko Raamatun Jumalaan antaa ihmiselle ainoan ja oikean arvopohjan, jonka mukaan hän kykenee saavuttamaan onnellisen elämän.

Suomessa ja muuallakin nykyään meno on kuin Sodomassa. Raamattu opettaa että Sodoman syntejä olivat homouden lisäksi ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo, eikä Sodomassa autettu kurjia ja köyhiä. Sodoma synnit ovat hyvin samanlaisia kuin nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan synnit. Ylpeys on sama asia kuin minäkeskeisyys, sillä itseään täynnä oleva ihminen on ylpeä. Leivän yltäkylläisyys johtaa huolettomaan lepoon, eli pitämään vain itsestä itsekkäästi huolta. Itsekäs ihminen ei auta köyhiä ihmisiä. Tosin tänä päivänä on näkyvissä sellainen trendi, että varsinkin monet nykyajan itsekeskeiset julkkikset nostavat omaa profiiliansa sekä pyrkivät saamaan lisää ihailua itseään kohtaan osallistumalla erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin. Hyväntekeväisyyttä ei tehdä puhtaasta sydämestä, vaan omaa kunniaa etsien.

Moni ihminen ajattelee että etsiköön kukin omia polkujaan ja tulkoon onnelliseksi omilla ehdoillaan. Raamattu sanoo sananlaskuissa, että miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie. Saarnaajan kirjassa sanotaan Jumalan tekevän ihmiset suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia. Silloin kun ja jos etsitään hengellisiä arvoja ja totuutta, joka tekee ihmisen onnelliseksi, niin on olemassa vain yksi totuus ja yksi tie Jumalan luokse ja se tie Jumalan luokse käy uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Usko Herraan Jeesukseen eroaa kaikista uskonnoista ja uskomuksista, koska kaikki uskonnot ja uskomukset vaativat sinua tulemaan hyväksi ja paremmaksi ihmiseksi. Voidaksesi tulla uskontojen ja uskomusten mukaan paremmaksi ihmiseksi, niin kaikki riippuu sinusta ja sinun voimavaroistasi. Sinun on saatava aikaan muutos oman voimasi kautta, että voit tulla paremmaksi ihmiseksi. Tästä syystä loppujen lopuksi uskonto uuvuttaa ja väsyttää sinut. Ensin saat siitä intoa, mutta siitä tulee sinulle kuristava kahle, joka lopulta uuvuttaa ja väsyttää sinut.

Ihmisuskonto keskittyy siihen mitä ihminen tekee, mutta usko Herraan Jeesukseen keskittyy siihen mitä Jumala on tehnyt ja tekee. Kun keskipiste on Jumalan teoissa ja Jumalan voimassa, niin se tuo pysyvän muutoksen ja onnellisuuden elämään. Uskonto orjuutta ja kahlitsee sinua käskyillä ja säännöillä johdattaen elämään itsepetoksessa, joka lopulta imee sinut kuiviin.

Usko Herraan Jeesukseen ei ole uskontoa, vaan suhde ihmisen ja Raamatun Jumalan välillä. Raamatun sanan opetuksen mukaan ihminen on synnin orja, eikä hän voi parantaa itseään siten, että hän tulisi kokonaan synnistä vapaaksi. Tästä syystä Jumala armahtaa jokaisen ihmisen, joka tunnustaa syntinsä ja uskoo Herraan Jeesukseen. Armahtamisen seurauksena Jumala antaa ihmisen sydämeen Pyhän Hengen voimaksi, jonka kautta ihminen kykenee muuttumaan ja pääsemään vapaaksi synnin orjuuksista.

Raamatun usko eroaa kaikista muista uskoista ja uskomuksista, koska vain usko Heraan Jeesuksen tuo armon ihmisen elämään. Jumalan armo antaa Pyhän Hengen kautta ihmiselle voimaa elämän muutokseen, joka johtaa onnelliseen ja tyytyväiseen elämään. Jumalan armo Pyhän Hengen voiman kautta antaa myös ihmiselle voiman muodostaa pysyvä parisuhde, joka perustuu keskinäiseen rakkauteen, kunnioitukseen ja luottamukseen.

Tosiasia on se ettei kukaan pärjää yksin, sillä jokainen tarvitsee toisen ihmisen apua ja rakkautta. Jokaisen ihmisen sydämessä on murtumispiste, jolloin sydän murtuu ja hajoaa. Kun sydämen murtumispiste murtuu, niin ihmiset valitsevat sen jälkeen hyvin erilaisia polkuja elämäänsä. Joku kovettaa sydämensä entistä enemmän. Toinen katkeroituu. Kolmas etsiytyy hakemaan apua ja lohtua uskonnoista, jotka eivät kuitenkaan pysty auttamaan kuin hetkellisesti. Neljäs ajautuu päihdekierteeseen. Viides ajautuu itsepetoksen tielle rakentaen elämäänsä unelman, joka eräänä päivänä kaatuu kumoon kuin korttitalo. Kuudes alkaa rakentamaan hyvää oloa liikunnallisista harrastuksista, kehittäen hyvää fyysistä oloa ja kuntoa, joka on kuitenkin katoavaista, jonka voi menettää hetkessä ei toivotun sairauden kautta. Seitsemäs sairastuu henkisesti. Näitä tarinoita voisi jatkaa loputtomiin, jossa sydämen murtumispiste johdattaa ihmisiä erilaisiin elämäntilanteisiin, jotka eivät tuo ihmisen elämään onnea ja tyytyväisyyttä, ehkä joissakin tapauksissa hetkeksi, mutta sekin murenee ja murtuu ajan päästä.

Se ihminen joka sydämen murtumispisteessä tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Herraan Jeesukseen löytää todellisen elämän ja yltäkylläisyyden uskon kautta Herraan Jeesukseen. Usko Herraan Jeesukseen on ainoa asia, joka kantaa ihmistä tässä ajassa sekä kuoleman jälkeen, koska uskon kautta Herraan Jeesukseen ihminen saa lahjaksi iankaikkisen elämän Jumalan luona. Tämä tietoisuus ja uskon varmuus Jumalan armosta on sellainen voimavara ihmisen elämässä, että hän uskon kasvun kautta saa kokea turvallista oloa sydämessään ollessaan Jumalan rakkauden kohteena Jumalan lapsena. Usko Herraan Jeesukseen ei ole uskottelua ja luulottelua, vaan Jumalan läsnäolon kokemista ja tuntemista.

 

Petri Paavola 25.9.2023

 

 

 

eXTReMe Tracker