Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Kaikkivaltias on kulta-aarre

Kävimme vaimoni kanssa pyöräilemässä (9.8.2020) Sysmän puoleisella Tainionvirralla Virtaan kartanon padolla. Oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Koski kuohusi padolla ylväästi. Kävelin kosken alajuoksulle ja hyppäsin veden liukastamille kiville. Hyppiessäni liukkaalta kivelle toiselle näin aivan upean näkymän. Aurinko paistoi kirkkaan "kultaisena" veden läpi padon eräästä kohdasta. Nauliuduin ihastelemaan näkyä. Koskesta virtaava vesi pärskyi ympärilläni ja auringon "kultaama" vesi loisti todella kirkkaasti ja tuli korostuneesti esille näkymästä. Kuvissa näkymä ei näytä yhtä upealta kuin siinä hetkessä luonnossa omin silmin nähtynä, mutta kuvat antavat suuntaa siihen miltä tämä upea näkymä näytti.

Nature
Virtaan kartanon padolla Tainiovirta Sysmä.

Otin padolla monta valokuvaa kännykkäkameralla, joista laitan muutaman näkymään tälle sivulle. Tämän "kultavesi" näkymän johdosta sain sydämelleni kirjoittaa muutamia ajatuksia kullasta ja Jumalan sanan opetuksesta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

 

 

Sisällys:
Jos Kaikkivaltias tulee sinun kulta-aarteeksesi
Herra Jumala on aurinko ja kilpi
Usko koetellaan niin kuin kulta tulessa koetellaan
Jeesus aurinko ja kultainen vyö

 

Jos Kaikkivaltias tulee sinun kulta-aarteeksesi

Nature
Auringon "kultaama" vesi. "Kultainen vesi".

Kun kävelin ja hypin liukkaita kiviä pitkin kivestä kivelle kosken alajuoksulla ja näin sen kuinka auringon valo värjäsi veden kultaisella värillä, niin se oli todella pysäyttävä kokemus. Tiesin sen, että Jumala haluaa puhua minulle tämän ihmeellisen näkymän kautta. Kun ensimmäisen kerran näin tämän luonnonilmiön kuinka auringon valo värjäsi ja ikään kuin puki vedelle "kultapuvun", niin se oli aivan kuin olisin katsellut Jumalan ihmeellistä ihmettä, vaikka kyseessä olikin tavallinen luonnonilmiö.

Kun katselin tätä lumoavan kaunista näkymää, niin mieleeni nousi kuinka Herran Jeesuksen opetuslapsi uskoessaan Jeesusta totuudessa puetaan kultapukuun, joka on Jumalan Pyhä Henki. Kuten näet kuvasta, niin padon toisessa kohdassa vesi juoksee padon läpi tavallisen värisenä vetenä, koska auringonvalo ei paistanut sinne, koska siinä kohden padon rakenteet estivät auringonvaloa ettei se päässyt värjäämään vettä "kullanväriseksi". Siinä kohtaa padon rakenteita, missä vesi värjäytyi "kultaiseksi" oli avoin kohta, josta auringonvalo pääsi värjäämään veden "kultaiseksi".

Silloin kun ihmisen sydän on sulkeutunut Jumalan totuuden rakkaudelta, niin hän on kuin padon rakenteet, jotka estävät auringonvaloa läpäisemään vettä ja värjäytymästä "kultaiseksi". Silloin kun ihmisen sydän rakastaa Jeesusta totuudessa, niin hän on kuin avonainen padon rakenteen osa, jonne auringonvalo paistaa värjäten veden "kultaiseen väriin (pukuun)". 

Job 22:
23 Kun palajat Kaikkivaltiaan tykö, niin tulet raketuksi, jos karkoitat vääryyden majastasi kauas,
24 viskaat kulta-aarteesi tomuun ja Oofirin kullan joen kivien joukkoon.
25 Jos Kaikkivaltias tulee sinun kulta-aarteeksesi, sinun hopeaharkoiksesi,
26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
27 Kun rukoilet häntä, niin hän kuulee sinua, ja sinä saat täyttää lupauksesi.
28 Jos mitä päätät, niin se sinulle onnistuu, ja sinun teillesi loistaa valo.
29 Jos tie painuu alaspäin, niin sinä sanot: ‘Ylös!’ ja hän auttaa nöyrtyväistä.

Jobin kirjassa on selkeä opetus siitä, että Jumalan kansa ei saa himoita maanpäällisiä kulta-aarteita, mutta sen sijaan Jumalan pitäisi olla meille kulta-aarre. Jos Jumala on meidän kulta-aarteemme, niin silloin meidän ilomme on Kaikkivaltiaassa Jumalassa. Jos ja kun Jumala on meidän kulta-aarteemme ja kun rukoilemme Jumalaa, niin Hän kuulee meitä ja me saamme nähdä Jumalan lupausten täyttyvän elämässämme.

Silloin kun Jumala on sinun kulta-aarteesi ja sen mitä päätät Jumalan tahdon mukaan, niin tulet saamaan sen Jumalan aikataulun mukaan. Jos Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin Jumalan valkeus loistaa sinulle. Jos Jumala on sinulle todellinen kulta-aarre, niin silloin sinä nöyrryt Jumalan edessä ja Hän auttaa sinua.

Ps 37:
3 Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä hyvä on, asu maassa ja noudata totuutta;
4 silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa.
5 Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee.
6 Ja hän antaa sinun vanhurskautesi nousta niinkuin valkeuden ja sinun oikeutesi niinkuin keskipäivän.

Jos Kaikkivaltias Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin silloin sinä turvaat kaikesta sydämestäsi Herraan ja Jumalan voiman kautta Pyhän Hengen vaikutuksesta opit tekemään sitä mikä on hyvää ja Jumalan tahto. Silloin kun Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin sinä noudatat ja elät Jumalan sanan totuuden mukaan. Kun sinulla on ilo Herrassa, niin Jumala antaa sinulle mitä sinä todella tarvitset ja aina sen mukaan mikä on Jumalan aikataulu sinun elämässäsi. Luovuta elämäsi Herran haltuun ja turvaa Häneen, niin saat nähdä Jumalan ihmeellisiä tekoja elämässäsi. Jos Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin Jumalan vanhurskaus nousee ja valaisee sinua, niin kuin aurinko nousee ja valaisee päivää ja lämmittää säteillänsä kaikkea maassa olevaa, niin eläimiä, kasveja kuin ihmisiäkin.

Neh 8:10 Ja hän sanoi vielä heille: "Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne."

Kun Herra kutsui israelilaisia ennallistamaan Jerusalemin kaupungin, muurin ja temppelin rakentamisen, niin kirjanoppinut pappi Esra luki Lain kirjaa israelilaisille. Leeviläiset opettivat kansalle Jumalan lakia ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin. Kun heidän sydämessään Jumalasta tuli heille kulta-aarre, niin ilo Herrassa oli heidän väkevyytensä. Mekin elämme nyt tässä ajassa ennallistamisen aikaa ja sen pienten päivien alkua. Silloin kun Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin sinä ymmärrät Jumalan sanan opetusta sekä ymmärrät, että olemme nyt ennallistamisen ajassa, jolloin Jumala on palauttamassa seurakunnan takaisin helluntaipäivän järjestykseen ja alkuseurakunnan tilaan. Silloin kun sydämessäsi on todellinen ilo sen tähden, että Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin silloin sinä voit ymmärtää Jumalan ennallistavan seurakuntansa takaisin alkuseurakunnan tilaan. Rakkaus totuuteen avaa ymmärryksesi ymmärtämään ja näkemään sen mitä Jumalan sana opettaa ja mikä hetki on nyt Jumalan pelastushistoriassa.

Herra Jumala on aurinko ja kilpi

Olin yhtä innoissani kuin pieni lapsi on siitä uudesta ja ihmeellisestä mitä hänen ympärillään on. Kiersin ympäri "kultaista" vettä pyrkien kuvaamaan sitä jokaisesta mahdollisesta kuvakulmasta käsin.

Nature
Kirkas aurinko häikäisee kuvaa siten, että veden "kultapuku" ei ole kuvassa yhtä kirkas kuin se oli luonnossa.

Ps 84:11 (84:12) Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.

Jumala vertauskuvallisesti vertaa itseään aurinkoon, joka on kuin kilpi (suoja) ja Hän antaa armonsa omilleen, eikä kiellä hyvää niiltä, jotka vaeltavat nuhteettomasti, Herraa rakastaen totuudessa. Tämä kaikki on Herran Jeesuksen veren ja ansion tähden.

Auringonsäteet osuessaan veteen muuttivat veden tavallisen värin "kultaiseksi". Samalla tavalla Jumala muuttaa ihmisen sydämen. Kun uskova ihminen uskoo Herraa Jeesusta totuuden rakkaudessa, niin hänen sydämessään asuva Jumalan Pyhä Henki muuttaa uskovan ihmisen sydämen, niin ettei hän enää vaella synnin teitä, vaan Jumalan armosta vaeltaa totuuden rakkaudessa, Jumalaa rakastaen.

Usko koetellaan niin kuin kulta tulessa koetellaan

Kun katselin sitä mahtavaa näkyä, "kultaista vettä", niin mieleeni tuli, että meidän uskoamme koetellaan, niin kuin kultaa tulessa koetellaan ja puhdistetaan. Ja kaikki kunnia, kiitos, ja ylistys kuuluu Jeesukselle Kristukselle, joka konkretisoituu täysimääräisenä, kun Hän tulee ja ottaa oman morsiamensa mukaansa, amen.

Nature
Auringon värjäämä "kultainen vesi" näytti suurin piirtein luonnosta tältä kuin tässä lähikuvassa. 

1 Piet 1:7 että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.

Kullan puhdistaminen tapahtuu siten, että kultaa kuumennetaan vaiheittain, jossa kulta käy läpi eriasteiset lämpötilat. Jokainen lämpötila tulee koko ajan kuumemmaksi ja näin jokaisessa lämpötilassa kuona-aineet ja epäpuhtaudet tulevat esille, jolloin ne poistetaan. Mitä enemmän kultaa kuumennetaan, niin sen puhtaammaksi se tulee. Lopulta kulta on niin puhdasta, että kullan puhdistaja voi nähdä siitä omat kasvonsa.

2 Kor 13:
5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
6 Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä.

Raamattu kehottaa meitä koettelemaan olemmeko uskossa, onko Jeesus Kristus meissä? Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulisi elää uskossa Jumalan sanan totuuden mukaisesti ja jos näin tapahtuu, niin silloin Messias Jeesus on totisesti meissä ja me Hänessä. Herra Jeesus asuu Pyhässä Hengessä jokaisen opetuslapsen sisimmässä ja on sillä tavalla meissä ja ihan jokaisessa uskovassa. Raamattu opettaa, että me eläisimme sillä tavalla, että kun Herra Jeesus on meissä, niin Hän saa silloin vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi meidän elämässämme.

Jos emme elä Jumalan tahdossa, Häntä totuudessa rakastaen, niin silloin emme tule kestämään uskon koetuksia. Opimme ja voimme kestää koetuksia vain silloin kun suostumme koeteltavaksi ja puhdistettavaksi, niin kuin kulta koetellaan ja puhdistetaan. Jumalan Pyhän Hengen työ meidän sydämissämme vie meidät koko ajan syvemmälle Jumalan tuntemiseen, jolloin hylkäämme lihan kuoleman kautta yhä enemmän synnin pistokkaita sekä juuria ja näin sydämemme puhdistuu sekä on valmis edessä oleviin uskon koetuksiin.

Jaak 1:
2 ¶ Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin,
3 tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä.
4 Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.
5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.
6 Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee.
7 Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa,
8 kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään.

Raamattu opettaa kuinka meidän tulisi pitää pelkkänä ilona sitä, kun joudumme moninaisiin kiusauksiin. Meidän uskoamme koetellaan ja koetusten kautta uskon kestäväisyys saa aikaan kärsivällisyyttä. Kärsivällisyys tuottaa täydellisiä tekoja. Tämä tarkoittaa sitä, että meistä ei tule täydellisiä (synnittömiä) tässä ajassa, mutta voimme tehdä uskon kautta Jeesukseen Pyhän Hengen vaikutuksesta täydellisiä tekoja. Aina silloin kun Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa sinussa lihan kuoleman synnin himoille ja haluille, ja Jumalan voiman avulla valitset Jumalan tahdon tekemisen, niin silloin olet Jumalan armosta tehnyt täydellisen teon, mutta et kuitenkaan ole vielä tullut täydelliseksi (synnittömäksi).

Kärsivällisyys tuottaa täydellisiä tekoja, ja tuo eheyttä uskovan ihmisen sydämeen. Tämä Raamatun opettama eheys (eheät) tarkoittaa mielenmuuttumisen kautta uskovan ihmisen sydämen ja mielen eheytymistä ja parantumista synnin haavoista. Kun parannumme synnin haavoista mielenalueella, niin silloin vapaudumme elämään Jumalan tahdon mukaista elämää rakkauden totuudessa. Tämän tähden Raamattu opettaa pitämään pelkkänä ilona moninaisia koetuksia, koska niiden kautta sydämemme parantuu synnin haavoista, kun ja jos kohtaamme koetukset Jumalan tahdon mukaisesti.

Saamme myös Jumalan armosta anoa viisautta Jumalalta, ja Jumala antaa meille viisautta, jos anomme sitä uskossa emmekä epäile Jumalan lupauksia. Kukaan uskova ihminen ei heti uskoontultuaan kykene kaikessa luottamaan Herraan, mutta uskon kasvun kautta me opimme luottamaan Herraan ja saamme Häneltä sen mitä Hän lupaa meille sanassaan, mutta kuitenkin Jumalan aikataulun mukaisesti, ei ihmisen aikataulun mukaan.

Jos emme suostu kasvamaan uskossa rakkaudesta totuuteen, niin olemme olemme kuin meren aallot, tuuli ajaa ja heittelee meitä sinne tänne. Tällainen ihminen ei saa Jumalalta mitään, koska hän on kaksimielinen ja epävakainen kaikilla teillään, sillä hän ei etsi Jumalan tahtoa, vaan omaa tahtoansa. 

Jeesus aurinko ja kultainen vyö

Kun seisoin kosken alajuoksulla ja katselin "kultaista vettä" niin se hetki oli todella pysäyttävä. Kun vesi virtasi voimalla alaspäin ja vesipisaroita lenteli ympäriinsä, niin se hetki ja näkymä oli kuin toisesta maailmasta, vaikka se olikin tästä maailmasta. Koin ihmeellisen hetken. Kun katsot alla olevaa kuvaa, niin näet kuinka "kultaisen veden" yläpuolella vesi virtaa puhtaana ja veden värisenä ja muuttuu "kultaiseksi" auringonsäteiden ja valon osuessa tiettyyn kohtaan vedestä. Koin sellaisen luontoelämyksen, jota harvoin, jos koskaan olen aikaisemmin kokenut. Koin kuinka Jumala halusi puhua minulle tämän luonnonnäkymän kautta.

Vesi elementtinä on aina kiehtonut minua, sillä olenhan syntynyt ja kasvanut lapsuuteni Kotkan merikaupungissa. Kun katsoin tätä näkyä, niin padosta juoksi alas vierekkäin kaksi vesiputousta, jossa toisesta juoksi alas tavallinen vesi ja toisesta juoksi taivaalta loistaneen auringon koskettama vesi. Tätä on vaikea sanoin kuvailla, sillä edessäni oli tavallinen luonnonilmiö, mutta sen kauneus ja uskon elämän kautta tietty hengellinen ulottuvuus tätä näkyä katsellessani sai tämän hetken tuntumaan ikään kuin kosketuksena Jumalan taivaasta, vaikka se olikin tavallinen ilmiö.

Nature

Ilm 1:
11 joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".
12 Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

Kultainen lampunjalka on esikuva Jumalan seurakunnasta. Herra Jeesus on seurakuntansa keskellä ja sen sydämessä Pyhän Hengen kautta. Herran Jeesuksen kultainen vyö on tulessa koeteltu ja havaittu täysin puhtaaksi, sillä Hän jätti Jumalan kirkkauden valtakunnan ja suostui tulemaan ihmiseksi, kestäen kaikki koetukset, kärsi ja kuoli meidän puolestamme ristillä. Herra Jeesus vuodatti verensä ristillä syntien anteeksisaamiseksi, ollen Jumalan Karitsa, syntiuhri meille pelastukseksi.

Herra Jeesus ei tarvinnut puhdistusta synneistä, sillä Hän on iankaikkinen Jumala ja siten puhdas ja synnitön. Me saamme Jumalan armosta Hänen puhtautensa sydämiimme Pyhän Hengen kautta, kun olemme katuneet ja tunnustaneet syntimme ja uskoneet Herraan Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi. Herra vyöttää meidät totuuden vyöllä, joka on yhteydessä Jeesukseen kultaiseen vyöhön, joka loistaa Jumalan kirkkautta, täydellistä puhtautta.

Raamattu sanoo Jeesuksen kasvojen olevan kuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa. Kun eilen olin kosken alajuoksulla ja näin "kultaisen veden", niin samalla tavalla kuin auringonvalo muutti veden "kultaisen väriseksi", niin samalla tavalla Herra Jeesus haluaa loistaa Jumalan kirkkautta meidän kauttamme. Jos olet niin kuin padon rakenne, joka estää auringonvaloa värjäämästä vettä "kultaiseksi", niin silloin elämässäsi ei ole Jumalan kirkkautta ja Kristuksen tuoksua. Jos olet niin kuin padon rakenteen osa, joka oli avoin auringonvalolle, niin silloin elämässäsi on Jumalan kirkkautta ja Kristuksen tuoksua, joka ei ole sinun ansiotasi, vaan Herran Jeesuksen.

Kun katsot yllä olevaa kuvaa, niin vesi ei omasta voimastaan värjäytynyt ja pukeutunut "kultaiseen asuun", sillä auringonvalo puki vedelle "kultapuvun". Samalla tavalla sinussa oleva Jumalan kirkkaus ei ole sinun lihasi aikaansaannosta, vaan Jumalan, joka asuu sinun sydämessäsi Pyhässä Hengessä.

Ps. Voit vapaasti kopioida ja käyttää sivulla olevia kuvia "kultaisesta vedestä" ei kaupalliseen tarkoitukseen.

 

Petri Paavola 10.8.2020

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
  


 

 

 

eXTReMe Tracker