Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat | SaulusMedia | Petri - Youtube

Kannabiksen puolustajat

 

Kannabiksen (marihuana - marijuana) käytöllä on omat puolustajansa. Kannabiksen puolustajat vetoavat sen olevan lääkinnällinen tuote, joka pitäisi laillistaa. Sativex niminen kannabisvalmiste on saanut ensimmäisenä myyntiluvan Suomessa. Sativexin käytön ei odoteta laajentuvan, koska siitä on apua vain harvoille ihmisille. Erityisluvalla lääkekannabista on myönnetty muun muassa MS-taudin lihasjäykkyyden lieventämiseen ja erilaisten sairauksien aiheuttamiin vaikeisiin kroonisiin kiputiloihin tapauksissa, joissa muu lääkitys ei auta. Asiantuntijoiden mukaan lääkekannabista ei pidetä kuitenkaan yleisesti erityisen tehokkaana kipu tai lihasjäykkyyslääkkeenä.

Kannabista sisältävää lääkettä myydään Suomessa tapauksissa, joissa muu lääkitys ei auta. Siitä huolimatta kannabislääkettä ei pidetä erityisen tehokkaana lääkkeenä. On aivan varmaa, että kannabislääkkeen tilalle löytyy lääkkeitä tai muita hoitomuotoja (luontaistuotteet jne.), jotka voivat auttaa kiputilojen lievitykseen. Osa ihmisen kiputiloista (ei kaikki) poistuisi jättämällä pois teollisten ruokien syömisen, jotka sisältävät haitallisia lisä- ja säilöntäaineita, jotka voisi korvata puhtaalla ja luonnollisella ruualla.

Kannabiksen lääkinnälliselle käytölle ei löydy vahvoja perusteita, koska sitä ei pidetä erityisen tehokkaana lääkkeenä. Kannabiksen lääkinnällisen käytön puoltajissa osa (ei kaikki) haluaisi sen lääkkeeksi, koska heillä on päihderiippuvuus kannabikseen. Päihderiippuvuus pyritään salaamaan ja sen sijasta sanotaan, että kannabista käytetään lääkinnälliseen tarkoitukseen.

Lääkekannabis ei ole sama asia kuin huumausaineeksi luokiteltava kannabis, sillä lääkekannabiksesta on poistettu huumaavia aineita ja jätetty sellaisia aineita, jotka poistavat kipua ja tulehdustiloja. Tästä syystä päihderiippuvuuden estämiseksi huumetta sisältävää kannabista ei olisi viisasta laillistaa.

Monet huumekannabiksen puolustajat sanovat että Suomessa on vahvempia ja koukuttavampia laillisia lääkkeitä kuin lääkekannabis, sillä opiaatit ovat todella koukuttavia kuten opiaattijohdannaiset kipulääkkeet, joissa on heroiinin, oppiumin ja morfiinin ainesosia. Tämä on huono puolustuksen puheenvuoro, sillä opiaattijohdannaiset kipulääkkeet eivät ole puhdasta huumausainetta, vaan sisältävät niiden ainesosia.

Monien lääkekannabiksen laillistamisen puolustajien päämäärä ei ole laillistaa lääkekannabista, sillä lääkekannabis Sativex on jo laillistettu Suomessa. Heidän päämääränsä on laillistaa huumausaine kannabiksen käyttäminen.

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Kannabiksen haittavaikutukset

 


Petri Paavola 17.6.2015

Lähteet:
studio55.fi/123984
studio55.fi/2789416
studio55.fi/124194
mydr.com.au
nlm.nih.gov
nhs.uk
demo.seco.tkk.fi
drugfreeworld.org
laakarilehti.fi
laakarilehti.fi/nosto6_2.pdf
paihdelinkki.fi
laakarilehti.fi/8655
jaha.ahajournals.org
thenewsstar.com
healthyamericans.org
hightimes.com
biblehub.com
Yle TV2
A2 kannabis-ilta 4.3.2014
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
John Gill's Expositor

 

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker