Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta | SaulusMedia | Petri - Youtube    

Kuolleetkin voivat herätä eloon

Iltasanomat julkaisi artikkelin 9.5.2018, jossa kerrottiin kuinka aivokuolleeksi julistettu poika heräsi eloon yhtäkkiä yllättäen juuri kun lääkärit olivat lopettamassa pojan elintoimintojen ylläpidon. Trenton McKinley, 13-vuotias yhdysvaltalainen poika putosi rantakirpun vetämästä perävaunusta, jonka seurauksena poika putosi betoniin ja vaunu kaatui osuen suoraan hänen päähänsä. Poika oli kuolleena 15 minuutin ajan.

Seitsemän kallonmurtumaa saaneen pojan hengitys palautui, mutta hänet todettiin aivokuolleeksi. Pojan vanhemmat sopivat elinten luovuttamisesta viiden muun lapsen pelastamiseksi. Juuri kun lääkärit olivat aikeissa lopettaa pojan elintoimintojen ylläpidon, niin hän heräsi. Poika on nyt kuntoutuksessa vahvistuen päivä päivältä. Kuolleista henkiin palannut poika sanoi: "Ei ole muuta selitystä kuin Jumala. Ei ole mitään muuta tapaa, jolla olisin voinut palata takaisin".

Raamattu sanoo kuinka Jumala on herättänyt kuolleista takaisin eloon monia ihmisiä. Herra Jeesus (Luuk 7 luku) vaelsi opetuslapsineen Nain nimiseen kaupunkiin. Heidän lähestyessään kaupungin porttia, kuollutta nuorta poikaa kannettiin ulos kaupungista. Kuollut poika oli leski äidin ainokainen poika. Äiti itki ja suri poikaansa. Kun Herra Jeesus näki itkevän äidin, niin Jeesus sanoi hänelle "Älä itke". Herra Jeesus meni paarien luokse, jossa kuolleen pojan ruumis makasi elottomana. Herra Jeesus sanoi: "Nuorukainen, minä sanon sinulle: nouse." Kuollut poika heräsi eloon nousten istualleen alkaen puhumaan. Ympärillä olevat ihmiset alkoivat ylistämään Jumalaa.

Jumala herätti kuolleista takaisin eloon 13-vuotiaan Trenton McKinleyn sekä leski äidin pojan. Jumala kykenee herättämään kuolleita eloon yhä vielä tänäkin päivänä. Kun Herra Jeesus vaelsi maan päällä lihansa päivinä ja alkuseurakunnan apostolit julistivat evankeliumia, niin silloin tapahtui paljon enemmän Jumalan voimallisia ihmetekoja kuin tänä päivänä tapahtuu. Raamattuun uskovien ihmisten epäusko sekä pirstoutuminen hajaannuksen tilaan erilaisiin kuppikuntiin ja lahkoihin on syy siihen miksi nykyään ei tapahdu enää niin usein Jumalan voimallisia tekoja. Jos Raamattuun uskovat ihmiset olisivat ihan oikeasti totuudessa pyhitettyjä, ollen totuuden pyhityksessä yksi niin kuin Isä ja Jeesus ovat yksi, niin silloin näkisimme paljon enemmän Jumalan voimallisia ihmetekoja: sairaiden parantumisia, kuolleista heräämisiä sekä ihmeistä suurimman, joka on ihmisen pelastuminen synnin ja saatanan vallasta uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Tässä vaiheessa moni jumalaton sanoo ettei Jumala voi herättää kuolleita eloon, koska Jumalaa ja Jeesusta ei ole edes olemassa. Raamattu, Jumalan sana todistaa monella tavalla sen, että Raamattu on totta ja Jumalan sanaa. Esimerkiksi Raamatussa olevat monet profetiat paljastavat Raamatun olevan totta ja Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa.

Herra Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumin luvussa noin 2000 vuotta sitten, että lopunaikana ennen Hänen toista tulemustaan tulee monia valhevoideltuja Hänen (Jeesuksen) nimessään, jotka eksyttävät monia ihmisiä. Jos pysähdyt ajattelemaan Jeesuksen sanoja historian näkökulmasta, niin todella monet asiat, tapahtumat ja ihmiset unohtuvat historian saatossa. Hyvin harva ihminen kykenee kertomaan tarkasti oikein sen mitä tulee tapahtumaan noin 2000 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Herra Jeesus kertoi tarkasti kuinka Hänen nimessään tulee monia vääriä profeettoja, jotka pyrkivät eksyttämään monia ihmisiä. Raamattu ja historia todistavat todeksi Herran Jeesuksen sanat, joka tarkoittaa sitä, että Raamattu on totta ja Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle.

Jos ajattelet asiaa 2000 vuotta taaksepäin, niin kuka Jeesuksen ristiinnaulitsemisen nähnyt ihminen olisi uskonut, että Jeesuksen ristinkuolema tulee olemaan tärkeä puheenaihe vielä 2000 vuoden päästä ja että yhä uudet historian sukupolvet tulevat uskomaan ja seuraamaan Jeesusta? Hyvin harva olisi uskonut siihen, sillä suuri osa historiassa eläneistä ihmistä unohdetaan, eikä heitä enää muisteta tuhansien vuosien päähän, eikä heidän ajatuksiinsa uskota ja luoteta. Kuitenkin Herrasta Jeesuksesta puhutaan yhä vielä tänäkin päivänä 2000 vuotta sen jälkeen, kun Hän kuoli ristillä ja nousi kuolleista syntien Sovittajana. Nykyään joka päivä jossakin päin maailmaa ihmisiä tulee uskoo, sillä he uskovat Jeesuksen olevan Herra ja Messias sekä syntien Sovittaja.

Matteuksen evankeliumin 24 luvussa alkutekstin mukaan Herra Jeesus kertoi kuinka kulkutauteja tulee esiintymään monissa paikoissa maailmassa vähän ennen Hänen tulemustaan. Muutama vuosikymmen sitten monet sanoivat ja uskoivat lääketieteen edistyksen ja kehityksen johtavan kulkutautien ja pandemioiden loppumiseen. On kuitenkin käynyt toisin kuin on arveltu, sillä nykyään monet pandemiat ja kulkutaudit riehuvat ympäri maailmaa sekä esim. jotkut nykyajan sukupuolitaudit ovat muuttumassa tappaviksi. Herra Jeesus sanoi ja tiesi tarkasti 2000 vuotta sitten kuinka kulkutaudit tulevat olemaan maailmassa riesana. Tämäkin Herran Jeesuksen profetia todistaa Raamatun olevan totta ja Jumalan sanaa.

Matteuksen evankeliumin 24 luvussa Herra Jeesus sanoi nälänhädän vaivaavan ihmisiä monissa paikoissa ennen Hänen toista tulemustaan. Nykyaikana tekniikka on kehittynyt huimaa vauhtia, mutta siitä huolimatta nälkää näkevien määrä lisääntyy maailmassa. Herra Jeesus tiesi tämänkin asian jo 2000 vuotta sitten, joka on myös todiste Raamatun sanan totuudesta.

Matteuksen evankeliumin 24 luvussa Herra Jeesus sanoi maanjäristysten tapahtuvan monin paikoin maailmassa ennen Hänen toista tulemustaan. Todennettujen faktojen perusteella maanjäristykset lisääntyvät koko ajan monissa paikoissa maailmalla. Herra Jeesus on tietänyt tämänkin jo 2000 vuotta sitten, joka myös todistaa Raamatun olevan totta ja Jumalan sanaa.

Herra Jeesus puhui myös asioista, jotka eivät ole vielä toteutuneet, mutta tulevat toteutumaan yhtä tarkasti kuin ne profetiat, jotka ovat toteutuneet täsmällisen tarkasti. Matteuksen evankeliumin 24 luvussa Herra Jeesus sanoi kuinka ennen Hänen toista tulemustaan tulee tapahtumaan maailmanlaajuinen vaino Hänen opetuslapsiaan kohtaan. Herra Jeesus auttaa kansaansa, eikä vaino kykene tuhoamaan Jumalan armosta  iankaikkisesti pelastettua ihmistä, jos uskova rakastaa Herraa Jeesusta totuudessa.

Matteuksen evankeliumin 24 luvussa Herra Jeesus sanoi kuinka ennen Hänen toista tulemustaan synnin laittomuus tulee saavuttamaan täyden mitan, jonka seurauksena monien Jeesuksen uskovien ihmisten rakkaus Jumalaan kylmenee ja luopuessaan uskosta he alkavat vihaamaan niitä ihmisiä, jotka rakastavat totuudessa Herraa Jeesusta ja elävät Jumalan Uuden Liiton järjestyksen käskyjen mukaan.

Matteuksen evankeliumin 24 luvussa Herra Jeesus sanoi kuinka ennen Hänen toista tulemustaan on maan päälle ilmestyvä valhemessias (antikristus) ja jos sanotaan valhemessiaan olevan erämaassa tai kammiossa (tameion), niin emme saa uskoa sitä, koska hän on valhemessias. Kreikankielen sana tameoin tarkoittaa salaista huonetta. Jerusalemin temppelissä oli kammioita ja salainen huone. Jerusalemin temppelissä oli erikoishuone nimeltään "Lishkat Hashsha'im" (salainen huone), jossa tehtiin lahjoituksia köyhiä ihmisiä varten. Herran Jeesuksen sanojen mukaan lopunaikana valhemessias (antikristus) tulee menemään uudelleen rakennettuun (kolmas temppeli) Jerusalemin temppeliin ja ehkäpä hän esiintyy suurena köyhien auttajana ja tukijana, mutta hän pettää synnin petoksella jokaisen ihmisen, joka uskoo häneen. Silloin kun näet, että Jerusalemiin aletaan rakentamaan temppeliä ja temppeli tulee valmiiksi, niin tulet huomaamaan kuinka Herran Jeesuksen profetialliset sanat sanottuina noin 2000 vuotta sitten toteutuvat, niin ne todistavat Raamatun olevan totta ja Jumalan sanaa.

Raamattu on totta ja Jumalan sanan ilmoitus ihmiskunnalle. Raamattu sanoo ihmisen olevan synnin ja saatanan orjuuden tähden ja oman valintansa kautta (eläen synnissä) matkalla kohti iankaikkista kadotusta. Jumala rakastaa luomaansa ihmistä ja sen tähden Herra Jeesus (Jumala) syntyi ihmiseksi, että Hän viattomana ja synnittömänä sovituskuolemansa ja oman verensä vuodattamisen kautta otti synnin rangaistuksen päällensä, niin että jokainen, joka tekee parannuksen synneistään ja uskoo Herraan Jeesuksen saisi syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Tänään on pelastuksen päivä, sillä Jumala armossaan haluaa pelastaa sinut, jos ja kun tunnustat syntisyytesi ja kadut syntejäsi sekä haluat uskoa Jeesuksen olevan Herra, jonka Isä Jumala on nostanut kuolleista (Jeesus elää!) todistukseksi sille, että Herrassa Jeesuksessa on Jumalan armosta pelastus, koska Jeesus on ainoa tie, totuus ja elämä Isä Jumalan luokse.

 


Petri Paavola 9.5.2018

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

is.fi/ulkomaat/art-2000005672893
jewishencyclopedia.com/articles/14303-temple-administration-and-service-of

 

 

web maker
eXTReMe Tracker