Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Länsimaisen hyvinvointiaatteen sudenkuoppia

Länsimainen hyvinvointiaate ilman Jumalaa on petollinen loukku, ansa ja sudenkuoppa, joka johtaa suureen sisäiseen pahoinvointiin. Vaikka ihmiset tavoittelevat hyvinvointia tässä maailmassa, niin he voivat kuitenkin yhä huonommin. Ihminen palvoo itseään tai jotakuta toista ihmistä, janoaa elämyksiä, mutta välttelee pelastusta uskon kautta Messias Jeesuksessa ja sitä kautta todellista hyvinvointia.

Hyvinvointi on hyvä ja tavoiteltava asia jos se ei tapahdu itsekkäästi omaa napaa tuijottamalla. Hyvinvoinnin tavoittelemisen motivaation tulisi olla oman hyvinvoinnin ohella myös lähimmäisten hyvinvointi. Herra Jeesus kiteytti tämän asian sanomalla rakasta Jumalaa ja lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi.

Silloin kun rakastat Raamatun Jumalaa ja kunnioitat Häntä elämän Antajana sekä Luojana uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin opit ja osaat pitää itsestäsi ja lähimmäisistäsi huolta parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin kun ihminen ei usko Raamatun Jumalaan Herran Jeesuksen kautta, niin hänen elämänsä sisältö on itsekeskeisyys ja oman edun tavoittelu.

Onnellisen elämän salaisuus on Raamatun Jumalan rakastamisessa ja lähimmäisen rakastamisessa, niin kuin ihminen itseään rakastaa Jumalan sanan totuuden mukaan. Kun tämä yhtälö puuttuu, niin hyvinvoinnin tavoitteleminen johtaa huonompaan sisäiseen olotilaan. Ihmisen palvonta itseään kohtaan tai toista ihmistä kohtaan johtuu siitä kun häneltä puuttuu Jumala jota palvoa. Raamatun mukaan ihminen on luotu palvomaan Raamatun Jumalaa. Jumalan palvominen tarkoittaa ensisijassa Jumalan rakastamista ja kunnioittamista sekä Hänen sanansa ja opetuksiensa noudattamista totuudessa. Kun ja jos ihminen edellä kuvatun tavoin palvoo Jumalaa, niin hän saa elää onnellista ja tyytyväistä elämää.

Jos ihmisen sydämestä puuttuu Raamatun Jumalan palvonta, niin hän alkaa palvomaan itseään tai jotakuta toista ihmistä, eli tekee itsestään ja itselleen tärkeistä asioista tai jostakin toisesta ihmisestä hänen elämänsä epäjumalan. Samoin jos ihmiseltä puuttuu suhde Raamatun Jumalaan, niin hän ajautuu palvomaan erilaisten uskontojen epäjumalia tai ajautuu uskomaan valheita evoluutiosta jne.

Silloin kun ihminen ei elä elämäänsä Raamatun Jumalan tarkoittamalla tavalla, niin se johtaa hänet sisäiseeen tyhjyyteen, jota yritetään täyttää kaiken aikaa erilaisilla elämyksillä. Elämykset ovat hetkittäisiä tapahtumia, jotka eivät täytä ja tyydytä ihmisen sisintä kuin hetkeksi. Elämys ei poista arkipäivän tyhjyyttä. Vain Raamatun Jumala voi täyttää ihmisen sisimmän, niin että hän saa elämälleen tarkoituksen sekä kykenee olemaan onnellinen ja tyytyväinen myös arjen keskellä.

Ajassamme jotkut ihmiset välttelevät henkistä ja moraalista kasvua. Tällaiset ihmiset ovat hyvin usein sellaisia, joilla on elämässään ateistinen maailmankuva tai sitten he ovat sellaisia jotka kasvavat arvotyhjiössä. Ajassamme on kuitenkin nähtävissä henkisen kasvun etsimisen lisääntymistä. Monet ihmiset hakevat nykyisin vääriä henkisiä arvoja New-Age liikkeistä, okkultiikasta, noituudesta, itämaisista uskonnoista sekä myös teologiasta tai uskosta Raamatun Jumalaan, joka on laadultaan ja luonteeltaan kuitenkin epäraamatullista ja väärää uskoa (kaikki nämä ovat osa antikristuksen lopunajan eksytystä).

Raamatun sana profetoi (2 Tim luku 3), että lopunaikana ihmiskunnan viimeisinä päivinä ihmiset ovat itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia (kyvyttömiä rakastamaan ja ottamaan vastuuta), epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia.

Raamattu sanoo lopunajan ihmisten olevan sellaisia, joilla on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltäytyvät tunnustamasta Raamatun Jumalan voimaa. Sen sijaan lopunajan ihmiskunta ajautuu kohti antikristuksen valtakuntaa, joka nousee lopunaikana maan päälle. Lopunajan antikristuksen valtakunnassa hyväksytään kaikenlainen muu uskonto ja uskominen, mutta antikristus pyrkii kieltämään Raamatullisen uskon.

2 Tim 3:3 oleva sana rakkaudettomia on kreikankielen alkutekstissä sana astorgos, joka tarkoittaa olla vailla luonnollista hellyyttä. Jumalan sana todistaa sen, että lopunajan ihmisillä on vaikeuksia muodostaa pysyviä parisuhteita, koska heidän sydämestään puuttuu luonnollinen hellyys ja rakkaus, joka johtaa sitoutumiseen ja pysyvään parisuhteeseen. Koska ihminen palvoo (itsekkyys) itseään tai jotakuta toista ihmistä eikä rakasta Raamatun Jumalaa, niin siksi häneltä puuttuu kyky sellaiseen hellyyteen ja rakkauteen, joka johtaisi pysyvän parisuhteen muodostamiseen. Tästä syystä lopunajan ihmisten parisuhteet rikkoutuvat ja siksi heidän elämänsä on loputonta parinvaihtoa sekä pettymystä.

Herran Jeesuksen veressä ihminen saa syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän, kun hän katuen tunnustaa syntinsä Jumalalle. Kun ihminen Jumalan armosta elää uskossa kasvaen ja noudattaa Jumalan sanan totuutta rakastamalla Jumalaa, niin hän saa kokea olevansa Jumalan rakastama, joka vaikuttaa sen, että ihminen saa elää elämäänsä onnellisena ja hänen elämällään on maailman tärkein päämäärä: päästä perille Jumalan luokse Jumalan armossa ja armosta.

 

Petri Paavola 25.9.2023

 

 

 

eXTReMe Tracker