Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


 

Lopunajan merkit ja Herran Jeesuksen tulemus

 

Matt 24:
7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
15 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon-
16 silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
17 joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
18 ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
19 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
20 Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
23 Jos silloin joku sanoo teille: ‘Katso, täällä on Kristus’, tahi: ‘Tuolla’, niin älkää uskoko.
24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’, niin älkää uskoko.
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Herra Jeesus kertoi merkeistä, jotka edeltävät Hänen tulemustaan. Herra Jeesus kuvaa tapahtumia synnytystuskien kaltaisiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lopunajan katastrofit lisääntyvät ja käyvät koko ajan tuhoisimmiksi. Tässäkin tulee esille Jumalan armo ja rakkaus, sillä Hän kutsuu ihmisiä parannukseen ja pelastukseen eikä salli maailman yhtäkkiä tuhoutuvan, vaan sallii asioiden tapahtuvan pikkuhiljaa.

Ihmiset pilkkaavat Jumalaa ja uskovia viimeisinä päivinä

2 Piet 3:
3 ¶ Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8 ¶ Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
9 ¶ Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.

Lopunaikana, eli viimeisinä päivinä jumalattomat ihmiset pilkkaavat Jumalaa ja Herran Jeesuksen opetuslapsia. Nämä pilkkaajat ovat Raamatun sanan mukaan omien himojensa, eli syntiensä orjia. Raamatun profeetallinen sana sanoo, että nämä pilkkaajat sanovat missä on lupaus Herran Jeesuksen tulemuksesta ja että maailmassa on kaikki pysynyt ja ollut kuten luomakunnan alussa. Nämä pilkkaajat eivät ymmärrä, että Herra ei viivytä lupaustaan, vaan on pitkämielinen ihmisiä kohtaan, koska Hän ei tahdo ihmisten hukkuvan, vaan että kaikki tulisivat parannukseen. Valitettava tosiasia on, että suurin osa ihmiskuntaa myös lopunajalla kääntää selkänsä Herralle Jeesukselle ja Jumalan pelastukselle.

Ilm 16:21 Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.

VT:ssa leiviskän paino oli noin yhden kilon verran ja UT:ssa leiviskän paino on n. 21-53 kiloa. Lopunaikana taivaasta tippuu poikkeuksellisen isoja rakeita ihmisten ja maan päälle. Tämäkään vitsaus ei saa suurta osaa ihmiskuntaa kääntymään ja tekemään parannusta, vaan he jatkavat Jumalan pilkkaamista.

Lopunajan neljä syntiä

Ilm 9:21 He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.

Raamattu kertoo, että viimeisten päivien yhteiskunnissa ihmisten keskuudessa vaikuttavat voimakkaasti neljä syntiä, toki monia muitakin syntejä silloin vaikuttaa, mutta Jumalan sana tuo esille nämä neljä syntiä, jotka ovat todella selkeästi näkyvissä viimeisinä päivinä.

Raamattu profetoi, että viimeisinä päivinä tehdään paljon tappoja ja murhia, joista he eivät halua tehdä parannusta. Velhous sana on alkukielessä pharmakeia, joka tarkoittaa noituutta, myrkkyä ja lääkkeiden käyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset päihdyttävät (huumeet ja alkoholi) itseään. Tämä käy ilmi siitä koska Raamattu sanoo, että ihmiset eivät tehneet parannusta velhouksistaan (lääkkeiden käyttö ja noituus). Tämä tarkoittaa silloin sitä, että ihmiset lopunaikana eivät tee parannusta huumaavien aineiden käyttämisestä, jota he väärinkäyttävät ja joista he eivät halua tehdä parannusta.

Lopunajan ihmiset harrastavat myös noituutta ja ovat kiinnostuneita erilaisista noituuden muodoista (erilaiset New-Age uskomukset, Wicca, Shamanismi, saatananpalvonta jne.), joista he eivät halua tehdä parannusta. Lopunajan ihmiset elävät kaikenlaisissa haureuden seksuaalissynneissä kuten esimerkiksi esiaviollinen seksi, aviorikokset, homous ja lesbous, ryhmäseksi ja eläinseksi, joista he eivät halua tehdä parannusta. Lopunajan ihmiset varastavat toinen toisiltaan, niin rikkaat päättäjät kuin köyhät, josta he eivät halua tehdä parannusta. Lopunaikana monet päättäjät kuin kansalaiset ajavat omia etujaan ja tilaisuuden tullen ottavat taloudellista hyötyä vääryydellä sieltä mistä kykenevät sen tekemään. Nuo kaikki edellä luetellut merkit vaikuttavat todella voimakkaasti tämän päivän yhteiskunnissa.

Antikristuksen eksytys

Ilm 13:
11 ¶ Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

Ilm 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.

Raamattu opettaa, että antikristus nousee lopunaikana viimeisinä päivinä maan päälle eksyttämään ihmiskuntaa. Raamattu sanoo, että antikristuksella on niin kuin karitsan sarvet, mutta se puhuu niin kuin lohikäärme. Kreikankielessä antikristus tarkoittaa olla jonkun sijaan sekä olla jotakin vastaan. Juuri samalla tavalla antikristus toimii se sanoo olevansa Jumalan, Herran Jeesuksen ja Jumalan sanan totuuden puolella, mutta on kuitenkin niitä vastaan.

Pedon puhuva kuva voi hyvinkin viitata siihen, kun antikristus esiintyy median kautta koko maailmalle. Pedon kumartaminen tarkoittaa sitä, että ihmiskunta joutuu uskomaan antikristukseen, jota ihmiskunta tulee pitämään lopunajan pelastajana.

Alkukielessä tuo merkki sana on kharagma, joka tarkoittaa merkkiä, epäjumalaa ja kharagma sana tulee sanajuuresta, joka tarkoittaa kirjoittaa sekä kaivaa (naarmuttaa). Raamattu sanoo ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Eli on kyseessä jonkunlainen merkki jossa on koodi (kirjoitus jonka numeroarvo on 666), joka laitetaan ihoon tai ihon alle. Varmaa on kuitenkin se, että olkoon pedon merkki millainen järjestelmä tahansa, niin sen kautta ihmiskuntaa eksytetään pois pelastuksesta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Samoin pedon merkin aikana tapahtuu raju maailmanlaajuinen vaino Jeesukseen Kristukseen uskovia kohtaan sekä myös juutalaisia kohtaan.

Minä uskon, että Raamattu puhuu sellaisesta merkintäjärjestelmästä tuossa Ilm 13 luvussa, jossa ihmiseen ihon alle asetetaan jonkunlainen mikrosirua vastaava tekniikka, jonka kautta ihmiset tulevat toteuttamaan ostamisen ja myymisen. Uskon, että tällaisen "sirun" tarkoitus on toimia henkilöllisyystodistuksena, jossa näkyy kaikki mm. sosiaaliturvatunnus sekä tilitiedot jne. Tällaista merkintäjärjestelmää tullaan tulevaisuudessa markkinoimaan ihmiseen vetoavalla kampanjoinnilla.

Tämä kampanja markkinoi "sirua" myös siten, että "sirun" asettaminen ihmiskehoon tekee lopun henkilöön kohdistuvista varkauksista. Samoin "sirun" sanotaan helpottavan ihmisten tunnistamista esim. suurissa kuolonuhreja vaativissa katastrofeissa, jotka koko ajan lisääntyvät maailmassa. Samoin myös "sirua" markkinoidaan helpottamaan ihmisten asiointia kaupoissa, terveyskeskuksissa jne. sillä vain käden heilautuksella tunnistuslaitteesta kyetään ihmisestä saamaan ulos kaikki saatavilla oleva tieto. Tätä "sirua" markkinoidaan myös rikollisuutta vastaan, sillä "sirun" kautta voidaan ihmisiä jäljittää ja paikallistaa. Eli tätä "sirua" tullaan markkinoimaan hyvänä asiana, mutta Raamattu kuitenkin pitää sitä pedon merkkinä siksi, koska sen ottaminen tarkoittaa myös hyväksynnän osoittamista sille ekumeeniselle uskontojen suvaitsevuudelle sekä antikristilliselle uudelle maailmanjärjestykselle, jonka valtaan ihmiskunta ajautuu viimeisinä päivinä ja se on epäjumalan eli saatanan palvelemista.

Jeesuksen opetuslapsi ei tietenkään anna itseään merkattavan tällä lopunajan merkintäjärjestelmällä. Jeesuksen opetuslapsen ei tarvitse pelätä, sillä Jumala on kansansa turva ja pitää sanansa lupauksen myötä hyvän huolen omasta kansastaan myös lopunajan melskeissä.

Lopunajan sotilasliittoutuma Israelia vastaan

Hes 38:
1 ¶ Minulle tuli tämä Herran sana:
2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan
3 ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
4 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki.
5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.
6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.
7 Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
8 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni.
9 Sinä hyökkäät kuin rajuilma, tulet kuin pilvi, pettääksesi maan, sinä ja kaikki sotalaumasi ja lukuisat kansat, jotka ovat sinun kanssasi.

10 Näin sanoo Herra, Herra: Mutta sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen
11 ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina-asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia.
12 Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää, ojentaa kätesi raunioita kohti, jotka on saatu asutuiksi, ja kansaa kohti, joka on koottu pakanakansain seasta, joka on hankkinut karjaa ja omaisuutta ja asuu maan navassa.
13 Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: ‘Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?’

14 ¶ Sentähden ennusta, ihmislapsi, ja sano Googille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä sinä kyllä huomaat, että minun kansani Israel asuu turvallisena,
15 ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki.
16 Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä.
17 Näin sanoo Herra, Herra: Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa?
18 Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku.
19 Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan.
20 Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan.

Raamatun sana profetoi, että ihmiskunnan vuosien ja päivien lopulla monet kansat kääntyvät Israelia vastaan ja hyökkäävät Israeliin. Raamattu profetoi suuresta sodasta päivien lopulla, viimeisinä aikoina.

Tämä kohta on varsin mielenkiintoinen, sillä se kertoo, että Israelin kansaa ja maata vastaan hyökätään viimeisinä päivinä, eli ihmiskunnan viimeisinä päivinä. Sitten se kertoo sen, että Israel on silloin kansa, joka on koottu monien kansojen seasta. Tämä kohta ei siten voi tarkoittaa Babylonian n. 600 eKr. sekä Assyrian n. 700 eKr. pakkosiirtolaisuuden jälkeistä aikaa, koska Israelin kansa oli Babyloniassa ja Assyriassa pakkosiirtolaisuudessa yhdellä alueella, ei monien kansojen keskuudessa. Israelin kansa hajotettiin kaikkien kansojen sekaan vuoden 70 jKr. Jerusalemin temppelin hävityksen jälkeen. Israelin kansa ei ole vielä kokonaisuudessaan palannut takaisin kaikkien kansojen keskuudesta, mutta tulee palaamaan sinne.

Jer 16:
15 vaan: ‘Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut’. Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä.
16 Katso, minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.

Jumalan sanan profeetallisen ilmoituksen mukaan Jumala on hajottanut Israelin kansan kaikkien kansojen sekaan, jossa he palvelevat muita jumalia. Näin on käynyt, sillä Israelin kansa on ollut hajaannuksessa kansojen keskellä. Mutta Jumala kokoaa kansansa takaisin omaan maahansa. Ensin Jumala lähettää kalastajia, jotka kalastavat juutalaisia takaisin omaan maahansa. Vuoden 1948 jälkeen on paljon kalastettu juutalaisia omaan maahansa. Muun muassa myös Suomen kautta on viime vuosikymmeninä muuttanut paljon juutalaisia takaisin Israeliin. Profetian sana puhuu myös metsästäjistä, joka tarkoittaa vainoa. Lopun aikana tulee suuri vaino juutalaista kansaa kohtaa, jossa heitä vainotaan ja halutaan päästä eroon. Näin juutalaisilla ei ole muuta paikkaa minne mennä kuin Israelin maa. Profetia kertoo Jumalan palauttavan juutalaiset takaisin omaan maahansa pohjoisesta, joka tarkoittaa Venäjää, sillä Venäjä on pohjoisessa Israelista käsin katsottuna.

Vuoden 1948 jälkeen suurin osa juutalaisista jäi hajaannukseen asumaan Venäjälle sekä Amerikkaan. Näistä maista sekä kaikkialta juutalaiset tullaan viimeisinä ihmiskunnan päivinä savustamaan vainon kautta ulos. Eli Hesekiel puhuu ajasta, joka tarkoittaa viimeisiä päiviä, sillä silloin on Israelin kansa koottu kaikista maista omaan maahansa. Hesekiel myös kertoo Israelin maan olevan maa, joka on toipunut miekan jäljiltä ja asuu rauhallisena maassaan, kunnes sen kimppuun hyökätään. Ihmiskunnan viimeisinä päivinä saadaan aikaan Israelin maahan lyhytaikainen rauhanaika, joka kuitenkin päättyy hyökkääjien sodanjulistukseen.

Tämä Hesekielin kohta kertoo myös keitä hyökkääjät ovat. Varhaiset arabilaiset ja Syyrialaiset kirjoittajat sanoivat skyyttalaisten ja tataarien asuvan Maagogin maassa. Skyyttalaisten asuinpaikasta on esitetty monenlaista tietoa. Todennäköisesti skyyttalaiset asuivat Kaspian meren sekä Mustan meren pohjoisen puoleisilla alueilla sekä Aasiassa Balhas- ja Baikal-järvien alueilla. Skyyttalaisten kerrotaan tulleen näille alueille Kiinasta. Maagogin maa sijaitsee siis nykyisin osittain Venäjän maalla sekä Maagogin maa sijaitsi myös seuraavien maiden alueilla: Ukraina, Georgia, Armenia, Azerbaidzan, Kazakstan, Uzbekistan, Tadzhikistan, Kirgisia ja Turkmenistan. Näyttäisi siltä, että ainakin Venäjä on mukana hyökkäämässä Israelin maahan. Samoin mahdollista on, että jotkut noista entisistä neuvostotasavalloista voivat olla myös mukana tässä hyökkäyksessä. Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto tuki Israelin itsenäistymistä, mutta vuosien 1967 ja 1973 sodissa Neuvostoliitto tuki arabeja, ei Israelia. Myös nykyinen Venäjä on enemmän tukemassa arabeja kuin Israelia. Koska skyyttalaiset tulivat Kiinasta ja varmasti myös osa heistä jäi sinne, niin uskon myös Kiinan olevan mukana hyökkäämässä Israelia vastaan. Venäjän ja Kiinan armeijat pitävät nykyisin yhteisiä sotaharjoituksia, sekin on osoitus lopun ajan sotilaallisista liittoutumista.

Hesekiel mainitsee Persian myös hyökkääjänä. Persian valtakuntaan kuului alueita Intiasta, Egyptistä, Euroopasta, Afrikasta, läntisestä Aasiasta (mustan meren alueilta ja Kaspian meren alueilta, Kaukasukselta, Arabiasta aina Persian lahdella asti). Persian keskus sijaitsi nykyisen Iranin alueella. Iran (ja ehkä myös Irak) ja muita Lähi-idän arabivaltoja osallistuu myös hyökkäykseen Israelia vastaan. Iranin tavoite on ollut vuodesta 1979 Israelin valtion tuhoaminen sekä Jerusalemin valloittaminen. Venäjä nykyään tukee Irania. Tässäkin heillä on yhteinen linkki, joka sitten päivien lopulla ajaa heidät sotaan Israelia vastaan.

Hesekiel kertoo Etiopian hyökkäävän Israelia vastaan. Etiopia sana on Hesekiel 38:5 sana kush, joka tarkoittaa mustaa. Kuusin maan kerrottiin sijaitsevan etelään Egyptistä, joka viittaa nykyiseen Sudanin alueeseen. Sudan siis hyökkää myös Israelia vastaan. Sudan on ääri-islamilainen maa, joka on siis Israelin maan vihollinen.

Puutin maan kerrotaan ja hyökkäävän Israelia vastaan. Puutin maan sanottiin sijainneen Pohjois-Afrikassa. Todennäköisin vaihtoehto Puutin maaksi on Libya, joka sijaitsee aivan Egyptin vieressä. Josefus sekä Plinius käyttivät Puutin heimon asuinpaikasta nimeä Libya. Septuaginta käyttää Puutista myös sanaa Libya muutamia vuosisatoja Hesekielin profetian jälkeen. Näyttää siis melko selvältä, että Puut on Libya.

Goomer hyökkää myös Israelia vastaan. Goomerin maa sijaitsi Vähä-Aasiassa nykyisen Turkin alueella. Turkki on myös mukana tässä hyökkäyksessä Israelia vastaan.

Toogarmah hyökkää myös Israelia vastaan. Toogarmah sijaitsi nykyisen Armenian ja Georgian alueella, eli jompikumpi tai molemmat maat hyökkäävät Israelia vastaan.

Näitä hyökkääviä maita yhdistää yksi yhteinen piirre ja se on viha Jumalaa ja Israelia kohtaan. Venäjä ja sen entiset neuvostotasavallat sekä Kiina omaavat kaikki yhteisen kommunistisen ja ateistisen taustan. Muslimimaat taas omaavat yhteisen taustan Islaminuskoisina maina, joita yhdistää viha Raamatun Jumalaa sekä israelilaisia kohtaan. Tämä voimakas ateistinen sekä islamilainen tausta sopii kuin nenä päähän tälle lopunajan liittoutumalle, joka hyökkää Israelia vastaan.

Raamatun profeetallisen sanan mukaan lopunaikana Venäjä, Kiina sekä edellä luetellut arabimaat muodostavat jonkinasteisen sotilasliittoutuman tai sotilaallisen yhteistyöoperaation. Hesekiel kirjoitti Jumalan Hengen ohjaamana Hesekielin kirjan n. 593-571 eKr. Jumalan sanan profetia on todella tarkka.

Raamattu kertoo, että sinä päivänä kun nämä hyökkääjät hyökkäävät Israelin kansan kimppuun Jumala aiheuttaa suuren maanjäristyksen Israelissa sekä vaikuttaa sen, että hyökkääjät häviävät aloittamansa sodan.

Lopunajan maailmanlaajuinen vaino

Matt 24:
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

Lopunaikana ihmiskunta ajautuu niin syvälle synnin orjuuteen, että se hyväksyy kaikenlaisen synnin tekemisen. Koska todelliset Herran Jeesuksen opetuslapset eivät hyväksy lopunajan synnin suvaitsevaisuutta, niin se johtaa maailmanlaajuiseen Herran Jeesuksen opetuslasten vainoamiseen. Tämä johtaa myös siihen, että monet uskovat lankeavat pois uskosta ja he alkavat vihaamaan entisiä uskon sisaria ja veljiä. Lopunaikana nousee myös uudestaan antisemitismi, joka nostaa maailman vainoamaan ja tuomitsemaan Israelin kansan, eli juutalaiset. Uskovien ja juutalaisten vainon jälkeen Jumala tuomitsee jumalattomat ihmiset sen jälkeen kun Herra Jeesus tulee takaisin, kun Israelin kansa kääntyy uskomaan, että Herra Jeesus on Messias.

Sinä joka et vielä usko Herraan Jeesukseen, niin sinulla on vielä aikaa tehdä parannus ja uskoa Herraan Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi, jolloin saat Jumalan armosta iankaikkisen elämän.

Todellisten uudestisyntyneiden Herran Jeesuksen opetuslasten ei tarvitse pelätä lopunajassa, koska meillä on turva Jumalassa, joka pitää meistä hyvää huolta.

Pelastus

Jokainen ihminen on tehnyt syntiä Jumalaa vastaan ja suurin synti on epäusko, eli olla uskomatta Raamatun Jumalaan ja kaikki muut synnit ovat epäuskon seurausta ja syitä. Raamattu opettaa, että kun ihminen katuu syntejään, tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän Jumalan luona. Sinulla on mahdollisuus saada syntisi anteeksi sekä voit löytää totuuden ja hylätä valheen ja synnin joka eksyttää sinua iankaikkiseen kadotukseen. Herra Jeesus vuodatti verensä ja kuoli juuri sinun syntiesi tähden, että sinä uskon kautta Häneen saisit syntisi anteeksi sekä iankaikkisen elämän. On kyse elämäsi tärkeimmästä valinnasta ja siitä missä sinä haluat viettää iäisyytesi? Jumala rakastaa sinua ja on tehnyt jo kaiken sinun puolestasi, sinun tehtäväsi on vain vastaanottaa pelastus uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Lopunajan tapahtumia
 

Petri Paavola

 

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker