Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Onko ilmastonmuutos huijausta?


Onko ilmastonmuutos maailman suurin huijaus, niin kuin yhä useammat väittävät? On esitetty väitteitä ja todisteita, että IPCC olisi väärentänyt ilmastonmuutokseen liittyviä raportteja. Donald Trump on sanonut ilmastonmuutoksen olevan huijausta. Yhä useammat sanovat ettei ihmisten aiheuttama ilmastonmuutos olisi totta, vaan huijausta, joka perustuu väärennettyihin todisteisiin. On ihan aiheellista kysyä ovatko tutkimukset ihmisten aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta totta vai huijausta? Jumalan sana (Raamattu) kertoo ihmisen olevan syypää lopunaikana tapahtuvaan ilmastonmuutokseen. Moni ei pidä Raamattua Jumalan sanana, vaan satukirjana, jonka tähden he eivät usko Raamatun sanaan tai Jumalaan. Raamattu kuvaa yksityiskohtaisen tarkasti negatiivisia muutoksia ilmastossa, jotka ovat parhaillaan tapahtumassa maailmassa. Raamatun kuvaukset maailmamme muuttuvista olosuhteista ovat kirjoitettu jo tuhansia vuosia sitten, joka tarkoittaa sitä ettei Raamattu voi olla pelkästään ihmisten kirjoittama kirja, vaan kirja ja ilmoitus, jonka kirjoittajat ovat saaneet Jumalalta tarkan ja profeetallisen sanoman koskien koko ihmiskuntaa. Tämän syyn tähden käsittelen ilmastonmuutoksen todellisuutta Jumalan sanan ilmoituksen pohjalta.

On paljon mahdollista, että IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change - Hallitustenvälinen ilmastonmuutos paneeli) on joissakin kohdin väärentänyt tai tuottanut virheellistä dataa ilmastonmuutokseen liittyen.  On tunnettu tosiasia, että ihmisten keskuudessa esiintyy aina joitakin sellaisia yksilöitä, jotka vääristelevät asioita, joko oman edun tavoittelun tähden tai asiat vääristyvät liioittelun takia. Ihmisen vajavaisuuden tähden tapahtuu myös inhimillisiä erehdyksiä.  Edellä olevat ikävät ja negatiiviset ihmisten ominaisuudet eivät kuitenkaan sulje pois ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen todellisuutta.

Nyt on ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen todisteiden aika. Raamattu kertoo tuhansien vuosien takaa ihmisten aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ja sen negatiivisista vaikutuksista elämään maan päällä.

Jesajan kirjan luvussa 24 kerrotaan kuinka ihmiset tyhjentävät ja ryöstävät maata, joka tarkoittaa maan luonnonvarojen hävittämistä sekä maan uumenista, että maan päältä. Jesaja kertoo kuinka ihmisten toimien tähden maanpiiri nääntyy ja lakastuu. Jesaja sanoo ihmisten saastuttaneen maan, sillä he ovat rikkoneet ja muuttaneet Jumalan käskyt sekä hylänneet Jumalan liiton. Jesajan kirjan mukaan tämän tähden kirous kalvaa maata ja maan asukkaat syystänsä kärsivät sekä maan asukkaat kärsivät kuumuudesta. Jesajan kirja on kirjoitettu noin 2500 vuotta sitten, kertoen kuinka ihmiset ovat aiheuttaneet ilmaston lämpenemisen, niin että ihmiset tulevat kärsimään kuumuudesta maan päällä.

Hoosean kirjan kolmannen luvun loppu kertoo ihmiskunnan lopunajoista ja neljäs luku kertoo negatiivisista asioista ja tapahtumista lopunajassa. Hoosean kirjan neljäs luku kertoo kuinka lopunajassa maan asukkailla ei ole Jumalan tuntemusta, joka johtaa muun muassa huoruudessa elämiseen, maan murehtimiseen ja maan asukkaiden, eläinten ja lintujen nääntymiseen sekä kalojen katoamisiin meristä. Hoosean kirja kuvaa ilmastonmuutoksen negatiivisia vaikutuksia, joita ovat nääntymys (kuumuuden takia) ihmisten ja eläinten keskuudessa sekä merenelävien (kalat) joukkotuhot. Hoosean kirja on kirjoitettu noin 2700 vuotta sitten.

Uusimmat nykyajan arviot kertovat kuinka noin puolet kasvi- ja eläinlajeista ovat vaarassa kadota sukupuuttoon ilmastonmuutoksen takia. Raamattu on kertonut tämän jo etukäteen ja varoittanut tästä jo n. 2700 vuotta sitten. Suurin osa ihmiskunnasta elää ilman Jumalan tuntemusta, synnin kapinassa Jumalaa vastaan, jonka seurauksena ihmisen toimet ovat aiheuttaneet ilmastonmuutoksen, ilmaston lämmönnousun, josta kärsii niin ihmiset, eläimet kuin myös maan päällä kasvava kasvusto.

Ymmärrän sen joten kuten jos jumalaton ihminen eksyy luulemaan ilmastonmuutoksen olevan huijausta, mutta sitä en enää ymmärrä, että monet Raamatun Jumalaan uskovat ihmiset ovat eksyneet mukaan valheelliseen propagandaan, joka sanoo ihmisten aiheuttaman ilmastonmuutoksen olevan huijausta. Raamattu, Jumalan sanan ilmoitus sanoo selkeästi kuinka ihmisten aiheuttama ilmastonmuutos muuttaa lopunaikana ilmastomme olosuhteet näännyttävän kuumaksi. Herran Jeesuksen opetuslapsen tulisi uskoa Jumalan sanan totuuden ilmoitukseen, eikä valheelliseen propagandaan. Olen todella huolissani monista Raamattuun uskovista ihmisistä, koska nykyään yhä useampi uskova ihminen uskoo enemmän ihmisten levittämään valheelliseen propagandaan kuin Jumalan sanan totuuteen.

Ilmastonmuutos ei ole vihervasemmiston salajuoni, ei ympäristöaktivistien tai vihreiden arvojen edustajien, ei tutkijoiden vääristämien tutkimustulosten salaliitto, vaan todellinen tosiasia, jonka maailmankaikkeuden Kaikkivaltias, Luoja Jumala ilmoittaa sanansa ilmoituksessa tosiasiaksi, joka on tapahtunut pääosin ihmisten vääryyden ja synnin tähden. En kannata vihervasemmistoa, enkä heidän moraaliarvojaan. Vihervasemmiston  moraalikäsitykset (hyväksytään luonnottomuus ja kaikenalainen vääristynyt seksuaali- ja sukupuolikäyttäytyminen) ovat eräitä suurimpia yhteiskunnan moraalin romahduttajia. Ilmastonmuutos ei muutu huijaukseksi sen tähden, vaikka Donald Trump niin väittää. Ilmastonmuutos ei ole vihervasemmiston keksintö, vaan joka päivä ympärillämme olevaa todellisuutta.

Mikä olisi jumalattoman ihmisen paras teko tässä maailmanajassa, jossa Raamatun lopunajan profetiat alkavat toteutumaan meidän kaikkien silmien edessä? Herra Jeesus sanoi: "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi". Mitä parannuksen tekeminen tarkoittaa? Ihmisen tulisi tunnustaa syntisyytensä Jumalan edessä sekä uskoa Herraan Jeesukseen, jolloin ihminen saa Jumalan armosta, Jumalan lahjana syntien anteeksiantamuksen, pelastuksen ja osallisuuden iankaikkisesta elämästä. Herra Jeesus vuodatti verensä ristillä ja kuoli syntien anteeksisaamiseksi, jonka todisteeksi Herra Jeesus nousi kuolleista Isän oikealle puolelle. Jeesus elää!

 

Petri Paavola 13.8.2018

 

 

 

eXTReMe Tracker