Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Päivi Räsänen ja hovioikeuden ratkaisu

Yle näytti suoran lähetyksen tiedotustilaisuudesta 14.11.2023 eduskunnan Pikkuparlamentista, jossa kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi Helsingin hovioikeuden päätöstä häneen kohdistuneesta syytteestä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Katsoin tämän tiedotustilaisuuden, mutta en heti suorana, vaan jälkikäteen Ylen areenasta. Kerron tässä kirjoituksessa ajatuksiani, joita heräsi kun katsoin ja kuuntelin Päivi Räsäsen tiedotustilaisuuden.

Päivi Räsästä vastaan nostetut syytteet kuuluvat Suomen rikoslaissa kohtaan sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan, eli on kyse vakavista syytteistä. Helsingin hovioikeus hylkäsi kaikki kolme Päivi Räsäseen kohdistunutta syytettä sekä samoin Juhana Pohjolan syytteen. Päivi Räsänen oli syystäkin kiitollinen Jumalalle ja kaikille häntä tukeneille ihmisille. Räsäsen juttu voi johtaa vielä korkeimpaan oikeuteen tai sitten ei. Räsänen oli varma siitä, että hän ei lausunnoissaan ollut syyllistynyt mihinkään lainvastaiseen, niin kuin ei ollutkaan. Tällä kerralla kävi näin, mutta tulevina vuosina sellaiset kirjoitukset ja lausunnot, joita Päivi Räsänen on tuonut esille twiiteissään, pamfletissaan ja lausunnoissaan homoseksuaalisuudesta syntinä Raamatun opetuksen mukaan, tullaan tuomitsemaan vihapuheena ja rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Länsimaissa maailmalla ja myös Suomessa kehitys kulkee koko ajan nopeasti kohti sellaista suuntaa, jossa yhä enemmän Raamatun opetuksen mukaisia arvoja poistetaan lainsäädännöstä, jotka korvataan jumalattomilla ja syntiä suosivilla lailla. Raamatun sanan profetian mukaan lopunaikana kaikki kansakunnat maan päällä alkavat vainomaan Herran Jeesuksen opetuslapsia, jotka rakastavat totuudessa Raamatun Jumalaa. Tämä tulee johtumaan siitä kun maailman yhteiskuntien arvot ja lainsäädännöt tulevat suosimaan syntiä monin tavoin ja Raamatun sanan totuutta pyritään vääristelemään kaikin tavoin.

Päivi Räsäsen tapaus on kuin myrskyvaroitus siitä mitä kohta tulee tapahtumaan. Ei välttämättä mene enää kovinkaan kauan kun esim. laaja-alaisesti länsimaissa homoseksuaalisuuden synniksi sanomisesta tulee rangaistava teko, eli rikos ihmisyyttä vastaan. Nyt saamme vielä iloita siitä, että Räsäsen tapauksessa todellinen oikeus voitti, nimittäin Jumalan sanan totuus, koska Raamatun opetuksen mukaan homoseksuaalisuus ja sen harjoittaminen on syntiä. Mutta, hyvinkin pian Herraa Jeesusta totuudessa rakastavat uskovat ihmiset saavat tottua siihen, että heitä vainotaan sekä vangitaan uskonsa tähden. Nyt jokaisen Herraa Jeesusta totuudessa rakastavan uskovan ihmisen on alettava varustautumaan tuleviin vainon päiviin ja seistä silloin yhtä lujana kuin Räsänen on seisonut tänä päivänä puolustaessaan Jumalan sanan totuutta koskien sitä mitä Raamattu sanoo homoseksuaalisuudesta.

Hovioikeus päätti ettei Päivi Räsäsen lausunnot ja kirjoitukset ole solvannut ja panetellut homoseksuaaleja, eikä Räsäsen tarkoitus ollut homoseksuaalien loukkaaminen. Nyt Suomen laki oli vielä Päivi Räsäsen puolella, mutta kauaa emme saa nauttia Suomessa sananvapaudesta, jossa saa julkisesti uskoa Raamatun sanan totuuteen, jossa synnin saa sanoa synniksi. Tämä sananvapauden aikakausi tulee pian päättymään. En osaa sanoa kuinka monta vuotta meillä on vielä jäljellä sananvapautta, mutta se ei kestä enää kovinkaan kauan. Voi olla, että jopa muutamien vuosien aikana menetämme sananvapauden puhua Raamatun totuuksia, mutta aika tulee näyttämään kuinka monta vuotta meillä on enää jäljellä sananvapautta.

Päivi Räsänen sanoi, että vuonna 2019 hän olisi ehkä hyvin helposti voinut väistää kaiken tapahtuneen, jos hän olisi katunut sanomisiaan ja kirjoituksiaan ja luopunut niistä. Päivi Räsänen teki päätöksen, että hän seisoo kirjoitustensa ja sanomistensa takana uskoen Raamatun opetukseen tuleepa sitten millaisia seuraamuksia tahansa. Päivi Räsänen ei perääntynyt uskon vakaumuksestaan. Olemme pian siinä ajassa, jossa jokainen Herraa Jeesusta totuudessa rakastava joutuu samaan tilanteeseen kuin missä Päivi Räsänen on nyt ollut, mutta sillä erotuksella, että tulevina päivinä meitä ei julisteta oikeusistuimissa syyttömiksi, vaan "syyllisiksi". Tähän tulee nyt alkaa varautumaan, jos rakastat Herraa Jeesusta totuudessa. Tulevina vainon päivinä sinulle tarjotaan mahdollisuus kieltää uskosi Raamatun sanan totuuteen, mutta jos rakastat totuudessa Herraa Jeesusta, niin et kiellä uskoasi Raamatun totuuteen, vaan tyydyt siihen mitä sinulle tulee tapahtumaan, vaikka joutuisit sen takia vankilaan.

Herra Jeesus sanoi Raamatun profetiassa, että lopunaikana (viittaus aikaan vähän ennen Hänen toista tulemustaan) kun laittomuus pääsee valtaan niin monien rakkaus (viittaus uskovien uskosta luopumiseen) kylmenee. Tämä profetiassa oleva laittomuus sana tarkoittaa alkutekstin valossa kaikkein eniten, että ollaan ilman Jumalan lakia. Herran Jeesuksen profetian mukaan vähän ennen Hänen toista tulemustaan kaikki kansakunnat alkavat vainoamaan Herraa Jeesusta totuudessa rakastavia opetuslapsia ja sen lisäksi maailma ajautuu tilaan, jossa se on ilman Jumalan lakia, syrjäyttänyt kaiken Jumalan sanan totuuden ja asettanut sen tilalle valheen, josta tulee yhteiskuntien lainsäädännön perusta. Ikävä tosiasia on se, että kun luopuu uskosta Herraan Jeesukseen, niin samalla luopuu iankaikkisesta elämästä ja vaihtaa sen iankaikkiseen kadotukseen. On sanomatta selvää, että Herraa Jeesusta totuudessa rakastava uskova ihminen ei missään tilanteessa kiellä uskoaan Herraan Jeesukseen, vaan on valmis menemään vaikka vankilaan tai kuolemaan uskonsa tähden.

Päivi Räsänen sanoi tiedotustilaisuudessa, että meillä ei ole historiassa koskaan aikaisemmin ollut tällaista rikosoikeudenkäyntiä, jossa olisi käsitelty Raamatun tekstejä ja pohdittu ja puitu syntiä tuntitolkulla. Räsänen kertoi kuinka oikeus on ensimmäisen kerran punninnut saako Raamattuun kytkeytyviä opetuksia pitää esillä ja ilmaista olevansa samaa mieltä niiden kanssa. Olen tällä hetkellä 59-vuotias (59 vuotta ja puoli vuotta päälle) ja olen nähnyt 1990-luvulta lähtien kuinka Jumalan sanaan perustuvia lainsäädäntöjä on purettu ja poistettu. Yleensä prosessi on samanlainen: Ensiksi nostetaan esille ensimmäisen kerran joku asia, joka halutaan kumota. Ensimmäisillä kerroilla asiat eivät muutu, mutta ihmisten mieleen on istutettu ajatus, että asia voi olla toisellakin  tavalla.

Näin aletaan pikkuhiljaa muokkaamaan ja manipuloimaan ihmisten ajatuksia uuden hyväksymiseen ja vanhan poistamiseen. Kun tätä prosessia veivataan edestakaisin, niin yhtäkkiä uusi ajatus saa enemmistön hyväksynnän ja vanhat ajatukset ja lainsäädännöt (Raamattuunkin perustuvat) kumotaan ja sen tilalle tulee lainsäädäntöä, joka kertoo asioista eri tavalla kuin esimerkiksi Raamattu, johon laki on aikaisemmin perustunut. Usein tämä tehdään niin, että sanotaan, meillä on nyt "tieteellistä uutta tietoa", joka korvaa vanhan ja vanhentuneen tiedon ja ymmärryksen. Näin sitten myös aikaisemmin Jumalan sanan ilmoitukseen perustuva lainsäädäntö kumotaan, jonka tilalle tulee Raamatun sanan vastaista lainsäädäntöä. Ja kun tämä tapahtuu ja lainsäädäntö muuttuu monilta osin, niin se tekee mahdolliseksi sen, että Raamatun sanan tiettyihin opetuksiin uskomisesta tehdään rangaistava rikos. Tämä kehitys on nyt käynnissä Suomessa koskien homoseksuaalisuutta ja sen sanomista synniksi.

Päivi Räsänen sanoi, että tämä prosessi alkoi vuoden 2019 kesäkuussa twiitistä, jossa hän esitti kysymyksen Pride-tapahtuman tukijaksi ilmoittautuneelle evankelis-luterilaiselle kirkon johdolle, että jos kirkko opettaa oman perustansa, oman peruskirjansa vastaisesti, niin se romuttaa luottamusta Raamattuun Jumalan sanaan, jolloin ei ole enää kysymys pelkästään avioliitosta, vaan myös ihmisen pelastumisesta iankaikkiseen elämään. Tämä johti kansalaisen tekemään rikosilmoitukseen Päivi Räsästä vastaan. Kaiken kaikkiaan rikosilmoituksia oli viisi, joista valtakunnan syyttäjä nosti syytteet kolmesta rikosilmoituksesta.

Päivi Räsänen luki tiedotustilaisuudessa poliisin lausunnon hänen pamflettiaan koskevasta kirjoituksesta, jossa poliisi totesi: "Mikäli joidenkin Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön olisi myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen kiihottamisrikoksena rangaistava".

Se miten koen asioiden menevän tulevina päivinä (tutki ja koettele) tulee menemään näin. Raamattua ei tulla pitämään kiellettynä kirjana, eikä varsinkaan ns. liberaalikäännöksiä, jotka eivät enää perustu koko Raamatun sanan totuuteen. Sellainen Raamatun tulkinta tai ymmärrys, joka perustuu Jumalan sanan totuuteen tullaan kieltämään ja Raamatun sanan totuuden puhumisesta seuraamuksena on rangaistus, viharikos ihmisyyttä vastaan jne. Toisin sanoen, jos tuo esille vääristettyä tietoa Raamatusta, eli vääristelee Raamatun ilmoitusta, niin siitä ei rangaista, vaan taputetaan olalle ja kehutaan hyväksi ihmiseksi, mutta jos puhut Raamatun totuutta ja varsinkin liittyen avioliitto ja seksuaalisiin kysymyksiin, niin sinua pidetään pahana ja rikollisena ihmisenä.

Kun Päivi Räsänen sanoi ettei klassisen kristinuskon näkemys nouse vihasta, vaan lähimmäisenrakkaudesta, niin se on totta, että Jumalan sanan ilmoitus ja opetus ei nouse vihasta, vaan ensin Jumalan rakkaudesta ja sitten lähimmäisenrakkaudesta lähimmäiseen. Esimerkiksi Suomessa evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöiden enemmistö hyväksyy homouden vastoin Raamatun sanan ilmoitusta ja totuutta. Suomessa pieni vähemmistö evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöistä uskoo mm. siinä kohden Raamatun sanan totuuteen, että pitää homoseksuaalisuutta ja sen harjoittamista syntinä. Jokainen Jumalan pelastama ihminen uskon kautta Herraan Jeesukseen, joka pitää homoutta syntinä evankelis-luterilaisen kirkon sisällä sen jäsenenä joutuu tulevina päivinä ahtaalle ja kirkon vainoamaksi vähemmistöksi.

Kaikkein paras ratkaisu olisi Herran Jeesuksen uskovana erota ja jättää evankelis-luterilainen kirkko, jonka johto ja enemmistö työntekijöistä hyväksyvät monenlaisia syntejä ja Jumalan sanan vastaisia opetuksia. Raamatun sanan totuuden perusteella evankelis-luterilaisen kirkon johto elää jumalattomuuden syntien hyväksymisen synnissä. Raamatun sanan opetuksen mukaan uskova ihminen ei saa olla seurakunnassa jumalattomuuden vallassa olevan johdon alaisuudessa, vaan Herran Jeesuksen johdon sekä Jumalan sanan totuutta rakastavien paimenten alaisuudessa.  Jumalattomuuden syntejä suosiva ihminen ei voi olla Raamatun sanan mukaan kenenkään uskovan ihmisen hengellinen auktoriteetti. Päivin ja monien muiden Herran Jeesuksen opetuslasten pitäisi tehdä johtopäätökset ja seurata Herraa Jeesusta niiden kanssa ja seurassa, jotka rakastavat Jeesusta totuudessa, jotka eivät ole iestäneet itseään jumalattomuuden vallassa oleviin uskonnollisiin johtajiin.

Päivi Räsänen kertoi kuinka syyttäjä edelleen hovioikeudessa väitti, että hän olisi todennut LGBT-henkilöiden olevan alempiarvoisia tai, että Jumala ei olisi luonut homoseksuaaleja kuten on luonut heteroseksuaalit. Nämä syyttäjän väitteet olivat perättömiä ja valheellisia, sillä Päivi Räsänen ei ole sanonut LGBT-ihmisten olevan alempiarvoisia, eikä ettei homoseksuaalit ole Jumalan luotuja. Suomen laissa on pykälä, jonka mukaan perätön lausuma tuomioistuimessa jos todistaja tai asiantuntija valan tai vakuutuksen nojalla antaa väärän tiedon asiasta, niin hänet on tuomittava perättömästä lausumasta tuomioistuimessa vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Erikoista tässä on se, että syyttäjä vastoin lakia syyttää valheellisesti Räsästä saamatta siitä minkäänlaista rangaistusta, vaikka syyttäjä on valehdellut tuomioistuimessa ja antanut Räsäsestä väärän todistuksen. Tämä kertoo ainakin jossakin määrin Suomen tuomioistuimen puolueellisuudesta ja onhan se outoa, että syyttäjä saa syyttää tuomioistuimessa ihmisiä valheellisin perustein kenenkään siihen puuttumatta lain edellyttämällä tavalla.

Raamatun opetuksen mukaan niin VT:ssa kuin UT:ssa homoseksuaalisuus on syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan. Herra Jeesus sanoi, että jos joku katsoo naista himoiten, niin hän on tehnyt sydämessään hänen kanssaan huorin (syntiä). Herra Jeesus vei seksuaalisen syntikäsitteen todella pitkälle, sillä voit tehdä seksuaalisynnin pelkästään lähimmäistäsi himoiten katsomalla, joka on sama asia kuin seksuaalinen halu lähimmäistään kohtaan.

Herran Jeesuksen ja Raamatun opetuksien perusteella voimme ymmärtää, että homoseksuaalinen taipumus ilman käytännön seksuaaliaktia on jo syntiä. Tämä tarkoittaa sitä, että erehdymme, jos sanomme ettei homoseksuaalisuus ole syntiä, vaan homoseksuaalisuuden harrastaminen on vain syntiä. Koska Jumala loi ihmisen seksuaalisuuden miehen ja naisen välille avioliitossa, pysyvässä parisuhteessa, niin silloin väärän seksuaalisuuden omaksuminen ja identifioiminen on jo syntiä, vaikka ei olisi käytännössä harjoittanut Jumalan tahdon vastaista seksuaalisuutta.

Päivi Räsänen kertoi tiedotustilaisuudessa kuinka käräjäoikeuden istunnossa syyttäjä sanoi, että Räsäsen oppi rakasta syntistä, mutta vihaa syntiä on ihmisarvoa loukkaavaa ja solvaavaa, koska ihmisen tekoja ei voi erottaa ihmisen identiteetistä, eli jos tuomitsemalla teot tuomitaan ihminen ja häntä pidetään muita alempiarvoisena. Tällainen lausunto on perin erikoinen ja outo lainoppineelta syyttäjältä, joka pyrkii syyttämään ihmisiä oikeudessa heidän tekojensa mukaan, jotka voivat johtaa tuomioon, missä ihminen tuomitaan tekonsa mukaan esim. sakkorangaistukseen, ehdolliseen tai ehdottomaan vankeuteen. Jos ihminen tuomitaan tuomioistuimessa varkaudesta, kavalluksesta, petoksesta, taposta tai murhasta jne. vankeuteen, niin ei hänen tuomioon johtanut tekonsa kuitenkaan tee hänestä muita ihmisiä alempiarvoiseksi.

On selvää, että on joitakin tekoja, jotka eivät ole hyväksyttäviä Suomen lain tai Jumalan sanan opetuksen mukaan, mutta kaikilla ihmisillä on aina sama ihmisarvo riippumatta heidän teoistaan. Ihan oikeasti tässä maailmassa ei ole olemassa alempiarvoisia ihmisiä, vaan kaikki ihmiset kaikkialla maailmassa ovat yhtä arvokkaita ja Jumalan kuvaksi luotuja, sekä samalla syntisiä Jumalan edessä. Jokainen ihminen tarvitsee pelastuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen, että hän voi saada syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön ansion tähden.

Päivi Räsäsen esimerkki oikeudessa oli todella loistava, jossa hän kertoi kuinka hänellä on viisi lasta ja hän rakasti kaikkia yhtä paljon, vaikka joutuikin joskus jotakin moittimaan hänen teoistaan, joka ei tarkoittanut, että olisi pitänyt tätä lastaan alempiarvoisena kuin muita lapsiaan tai ettei olisi häntä rakastanut.

Minäkään en hyväksy homoseksuaalien tahallista loukkaamista, panettelua tai ivaamista. Raamatun sanan totuuden mukaan silloin ei ole kyse kenenkään ihmisen panettelusta, ivaamisesta tai tarkoituksellisesta loukkaamisesta, jos sanoo homoseksuaalisuuden olevan syntiä ja vastoin Jumalan tahtoa. Jumala on itse asettanut seksuaalisuuden harjoittamisen miehelle ja naiselle avioliitossa, pysyvässä parisuhteessa ja tämän esille tuominen sekä synnin synniksi sanominen on lähimmäisenrakkautta. Ymmärrän sen, että ihminen mieltyessään johonkin syntiin voi suurestikin kokea tulleensa loukatuksi, jos joku rakkauden sävyisyydessä sanoo hänen mieltymyksensä olevan syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan.

Raamatun sanan opetuksen mukaan me kaikki Jumalan luomat ihmiset olemme syntisiä ja tarvitsemme katumuksen ja mielenmuutoksen sekä uskon Herraan Jeesukseen saadaksemme syntimme anteeksi Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön tähden. Tämän tähden se, että uskova puhuu synnistä ei ole oman "erinomaisuuden" osoittamista, vaan hän tekee sen rakkaudesta Jumalaan ja lähimmäisiin, koska katumaton synti ja epäusko, elämä ilman osallisuutta Herran Jeesukseen pelastustyöhön erottaa ihmisen Jumalan yhteydestä ja lopulta iankaikkisesti ellei ihminen halua hylätä epäuskoaan ja syntejään sekä uskoa Herraan Jeesukseen.

Pelastus synnin orjuudesta Jumalan lapseuteen uskon kautta Herraan Jeesukseen on Jumalan armoa ja Herran Jeesuksen sovitustyön ansioita, ei tippaakaan ihmisen omaa ansiota. Siksi terveessä ja Raamatullisessa uskossa oleva ihminen ei koskaan pyri nousemaan lähimmäisensä yläpuolelle puhuessaan synnistä ja Jumalan pelastuksesta, vaan tuntien ja tietäen oman syntisyytensä ja Jumalan armon, niin kun hän puhuu synnistä ja Jumalan pelastuksesta, niin hän tekee sen aina lähimmäistään kunnioittaen, koska hän tietää oman syntisyytensä sekä Jumalan armon. Kukaan ihminen ei ole toinen toistaan parempi syntisenä ihmisenä, sillä on vain yksi todella hyvä ja täydellinen, joka on Raamatun Jumala.

 

Petri Paavola 20.11.2023

Lähteet:
areena.yle.fi/ 1-67185159

 

 

 

 

eXTReMe Tracker