Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Piispan hiippa ja ylösalaisin käännetty risti

Vasta vihityn Oulun hiippakunnan Jukka Keskitalon hiipassa (kirkollinen päähine) on alaspäin käännetty risti, jota sosiaalisessa mediassa on hämmästelty, sillä median mukaan satanisteilla ja joillakin heavy metal -yhtyeillä on symbolina ylösalaisin käännetty risti. Nurin päin olevan ristin tausta ja juuri on muinaisissa ajoissa, ei nykyajan satanismissa tai heavy metal -kulttuurissa.

Kotimaa24 artikkelissa selvitetään piispan hiipan ristiä: Piispa Keskitalon hiipassa on ylösalaisin käännetty risti - mistä on kyse? (12:11.2018). Kotimaan24:n artikkelin mukaan kirkollisessa symboliikassa nurin päin käännetty risti on niin sanottu pietarinristi. Kotimaa24 tuo esille tarinan, jonka mukaan apostoli Pietari ei katsonut olevansa arvollinen kuolemaan ristiinnaulittuna samalla tavalla kuin Jeesus. Tarinan mukaan Pietari oli pyytänyt roomalaisia teloittajia kääntämään ristin ylösalaisin, johon teloittajat olivat suostuneet.

Uskossa Raamatun Jumalaan ei ole kyse Pietarin rististä, vaan Herran Jeesuksen rististä, jota ei ole tarkoitettu uskonnolliseksi symboliksi, sillä sanoma Jeesuksen rististä on pelastuksen evankeliumia; sanoma Jumalan suuresta rakkaudesta; parannuksenteon ja uskon kautta Jeesukseen sanoma syntien anteeksiantamuksesta ja iankaikkisesta elämästä; sanoma Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä sekä Jumalan armosta ja pelastuksen lahjasta. Herra Jeesus kuoli ristillä syntien anteeksisaamiseksi, ei Pietari, siksi Herran Jeesuksen opetuslapsilla ei pitäisi olla mitään tekemistä minkään muun ristin kanssa kuin Herran Jeesuksen ristin.


Kuvassa ylempänä on babylonialainen kuningas Shamsi-Adad V, jonka kaulassa roikkuu alaspäin käännetty risti, jonka yläpää on alapäätä pitempi. Alemmassa kuvassa vasemmalla on toisen Babylonian kuninkaan (Ashur-nasir-pal II) kuva, jossa kaulassa roikkuu alaspäin käännetty risti ja kuninkaalla on ranteessa aurinkosymboli. Alemmassa kuvassa oikealla on katolisen kirkon paavi Johannes XXIII, jonka käsineessä on aurinkosymboli (kts. tarkemmin linkeistä).

Babylonialainen alaspäin käännetty risti ja ja pyöreä aurinkosymboli olivat babylonialaisen auringonpalvonnan symboleita. Alaspäin käännetyn ristin alkuperä on muinaisen Babylonian uskonnossa, jonka Raamattu sanoo olevan epäjumalanpalvelusta ja riivaajahenkien (saatana) palvelemista.

Katolisen kirkon paavi ja johtajistoa tilaisuudessa, jossa paavi istuu tuolissa, jonka selkänojassa on alaspäin oleva risti. Rooman katolinen kirkko (RKK) opettaa ja sanoo ylösalaisin käännetyn ristin olevan pietarinristin, joka muistuttaa siitä kuinka Pietari ristiinnaulittiin pää alaspäin.

Rooman katolisen kirkon pietarinristi ei ole alunperin pietarinristi, vaan muinaisen Babylonian auringonpalvonnan symboli. Rooman katolinen kirkko on tietoinen siitä, että alaspäin olevan ristin alkuperä on Babylonian uskonnon epäjumalanpalveluksessa sekä myös nykyajan saatananpalvojat käyttävät symboliikassaan alaspäin käännettyä ristiä. Alaspäin käännetty risti on muinaisuudesta asti aina nykypäivään saatanallinen symboli ja tunnus, ei Raamatullinen symboli.

Luterilainen kirkko ja erityisesti sen johtajisto lähentyy katolista kirkkoa ja tässä ekumeenisessa ajassa se sallii piispan hiippaan katolisen symbolin - alaspäin käännetyn ristin, jonka alkuperä on Babyloniassa. Babyloniassa Dagon kalajumalan palvojat - aurinkokultin palvojat pitivät päässään kalanpään muotoista hattua, joka on identtinen katolisen- ja luterilaisen kirkon piispan päähineelle.

Kuvassa katolisessa kirkossa kannetaan auringonpalvonnan symbolia - adoraatio, "pyhimmän" sakramentin palvonta, eukaristian palvontaa. Rooman katolinen kirkko adoptoi itselleen muinaisen Babylonian auringonpalvonnan ottaen käyttöön kristillisiä oppeja, mutta sovittaen ne yhteen kristinuskon oppien kanssa, mutta jättäen niihin Babylonian uskonnon uskomuksia. Todellisten Herran Jeesuksen opetuslasten yhteydessä ei käytetä pakanallisia auringonjumalan symboleita, koska Raamattu kieltää myös Uudessa Liitossa kaikenlaisen epäjumalanpalveluksen. Katolinen kirkko ei olekaan Raamatun kristinuskoa, vaan sen valhejäljitelmä.

 

Petri Paavola 12.11.2018

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
www.kotimaa24.fi

biblelight.net/verita
www.kotipetripaavola.com
Pyhän ristin seurakunta - adoraatio

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker