Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

PMMP Jeesus ei tule laulu kohu


 

Lauluyhtye PMMP esiintyi 11.10.2012 Tampere Areenalla. Esiintymisestä nousi valtava kohu. Käyn läpi tässä kirjoituksessa asioita, syitä kohun syntymiseen. Kohun ongelma on siinä ettei ihmiset ymmärrä Raamatun sanan opetusta, jonka tähden he siteeraavat Raamattua väärin. Ongelma on myös siinä, että ihminen ei usko Raamattua. Tarkoitukseni ei ole pilkata ketään, eikä ivata ketään, vaan tuoda esille avoimesti kohun taustat. Ehkä voimme oppia jotakin todella tärkeää tästä kohusta.

Kohun tausta

PMMP:n Tampere areenan torstaisesta konsertista nousi kohuotsikot Jeesus ei tule oletko valmis kappaleen vuoksi. Tampere areenan toimitusjohtaja oli toivonut ettei tuota kappaletta esitettäisi konsertissa. PMMP esitti kappaleen ja tästä nousi kohu. Näkökulma jonka tässä tuon esille on se, että Paula Vesala on tapauksen jälkeen julkisesti väittänyt ettei kappale pilkkaa Jumalaa tai Jeesusta.

http://lyricstranslate.com/en/PMMP-Jeesus-ei-tule-oletko-valmis-lyrics.html

Lukemalla kappaleen sanat ja vertaamalla sitä Raamatun sanomaan Jeesuksen tulemuksesta johtopäätös on selvä siitä, että PMMP:n laulun tekstit pilkkasivat Jumalaa ja Jeesusta sekä Raamatullisen kristinuskon erästä todella tärkeää opetusta, Jeesuksen toista tulemusta.

Raamatun profetia lopunajan pilkasta

2 Piet 3:
3 ¶ Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta

Viimeisinä päivinä, eli lopunaikana ihmiset ovat pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka haluavat vaeltaa omien himojensa mukaan. Viimeisten päivien pilkkaajat ilkkuvat sillä, että Jeesus ei tule, vaikka kaikki Raamatun profetiat toteutuvat heidän silmiensä edessä ja myös Herra Jeesus tulee varmasti toisen kerran takaisin, niin kuin Raamattukin selkeästi asian ilmoittaa. Raamattu sanoo, että tämän maailman ruhtinas (saatana) on sokaissut uskottomien silmät, niin ettei heille loista Kristuksen kirkkaus. Ylpeys saa uskottoman pilkkaamaan Jeesuksen opetuslapsia.

Raamatun totuuden sanan taustaa vasten lopunaikana tulee pilkkaajia ilkkuen sanomalla ettei Jeesus tule. On todella merkittävää, että Jumalan sanan profetia pilkkapuheista Raamattua ja nimenomaan Jeesusta vastaan profetoitiin jo 2000 vuotta sitten. Jumala tiesi sen, että lopunajan ihmiset pilkkaavat Jeesusta sanoen missä viipyy Hänen tulemuksensa, Jeesus ei tule takaisin. Jokainen pilkkaaja, joka tuo esille ettei Jeesus tule vahvistaa Jumalan sanan profetian todeksi.

Raamatun sana (Jumalan sana) luokittelee Jeesuksen tulemuksen kieltämisen pilkaksi. Kannattaa huomioida tekstin ikä, joka on n. 2000 vuotta sitten kirjoitettu. Jumala näki edeltä kaiken sen pilkan mitä nykyään tapahtuu Jeesuksen ja Hänen tulemuksensa ympärillä. Jokainen pilkka Jeesuksen tulemuksesta vahvistaa 2 Piet 3:3-5 jakeet, eli todistaa Raamatun sanan olevan totta.

Raamatun opetuksen mukaan lopunaikana, ihmiskunnan viimeisinä päivinä tulee pilkkaajia pilkkapuheinensa, jotka vaeltavat omien synnin himojensa mukaan. Pilkkaajat sanovat: Missä on Jeesuksen tulemus? - Jeesus ei tule takaisin jne. Raamattu antaa vihjeen miksi he pilkkaavat: He eivät ole tietävinään Jumalan luomistyöstä, eli he eivät halua uskoa Jumalan luomistyöhön. Miksi he eivät usko luomiseen? 1800-luvulla syntyi opetus ja ajatus evoluutiosta (valheopetus), jonka seurauksena moni omaksui tieteellisen maailmankuvan, jonka kautta monet ovat luulleet maailman ja universumin syntymisen olemassaolon tulleen ratkaistuksi. Tätä ennen jumalaton ihmiskunta uskoi luomiseen, joskin luomisesta oli monenlaisia virheellisiä käsityksiä, sillä ainoastaan Raamatussa on oikea opetus Jumalan luomistöistä.

Lopunajan ajoitus osuu siis aikaan, jossa jumalattomat ihmiset ovat hylänneet luomisuskon ja vaihtaneet sen toiseen uskoon, jonka he sanovat olevan tieteellinen evoluution mukainen "totuus" elämän ja universumin olemassaolosta. Ihmisestä on tullut valhetiedon takia ylpeä ja pilkkaaja. Ylpeys sydämessään lopunajan ihmiset pilkkaavat Raamattua ja Herran Jeesuksen opetuslapsia. Joka kerta kun pilkkaaja sanoo missä viipyy Jeesuksen tulemus tai Jeesus ei tule takaisin, niin pilkkaaja toteuttaa Jumalan profetiallisen sanan totuutta. Eikö olekin ihmeellistä, että pilkkaaja itse ylpeydessään todistaa Jumalan sanan olevan totta, sen sanan johon hän ei itse usko. Armonaikaa on vielä jäljellä ja katuva saa syntinsä anteeksi uskon kautta Herraan Jeesukseen. Herra Jeesus tulee pian takaisin, oletko valmis?

Mihin sinun tulee olla valmis?

PMMP:n kappale Jeesus ei tule viestittää ettei Jeesus tule, joten ole valmis, mutta mihin? Elämään niin kuin itse haluat tekemällä syntiä niin paljon kuin haluat. Kappaleessa ei sanota kuten edellä kirjoitin, mutta selkeä johtopäätös on, että kehotus oletko valmis tarkoittaa elämän jatkamista epäuskossa ja kapinoinnissa Herraa Jeesusta vastaan.

PMMP:n Jeesus ei tule oletko valmis kappaleen sisällönanalyysi tuo selkeästi esille kyseessä olevan Jeesuksen ja Jumalan sanan pilkan, sillä Raamatun mukaan Jeesus tulee. Pilkka on siinä, että Raamatun sanoma käännettiin väärin päin, eli vääristettiin. Toisin sanoen kyseessä on valhe Raamatun sanan totuutta vastaan.

Suuttumus

Tampere areenan toimitusjohtaja kommentissa oli yksi pieni ylilyönti: "Täytyy olla sokea idiootti, jos ei näe, että tämä homma on loppumassa. Se, mitä Raamatussa kerrotaan lopun ajoista, se tapahtuu valtavana vyörynä silmiemme edessä."

Idiootti sana olisi pitänyt jättää pois, muuten lause on ihan oikea ja asiallinen. Raamatun sanan opetuksessa puhutaan jonkin verran lopunajan tapahtumista ja olemme todellakin lähellä Jeesuksen tulemusta ja tämän nykyisen maailmanajan päättymistä.

Lopunajoista tässä linkissä:
http://www.kotipetripaavola.com/lopunajat.html

Vesalan oma vastaus toimitusjohtajalle paljastaa sen että Jeesus ei tule oletko valmis kappale on pilkkaa Jumalaa, Jeesusta ja Raamatun sanaa vastaan. Paula vastasi näin: Tässäpä meillä ehta hölmöläisfundamentalistin tuomio!

Raamattu opettaa Jeesuksen tulevan ja tuomion olevan tulossa. Vesala ei usko tähän ja siksi hän on kirjoittanut Jeesus ei tule kappaleen ja vielä suuttuu siitä kun hänen kappalettaan arvostellaan oikealla tavalla, sillä kappale on pilkkaa Jumalaa ja Jeesusta kohtaan Raamatun sanan valossa.

Tulee mieleeni tästä tapauksesta millä tavalla synti toimii maailmassa. Se pilkkaa ja vääristää Raamatun sanaa ja sanoo ettei pilkkaa. Kun synnille huomauttaa, että teet syntiä, niin suuttumuksen seurauksena synti lyö kovalla kädellä takaisin, hyökäten ihmisen kimppuun, joka on paljastanut synnin. Edellä oleva kuvaus on yleiskuvaus siitä miten synti toimii maailmassa.

Älä tuomitse!

Vesala vastasi Tampere areenan toimitusjohtajalle median kautta: "Kuulepa, Harri, lukaisepas se lyriikkani uudelleen. Sitten mietiskele Jeesuksen puheita tuomitsemisesta, ja suhteuta ne vaikkapa toiveisiini sukupuolineutraalista avioliitolaista. Hyvää päivänjatkoa! Kohu on turha ja johtuu tyhmyydestä.”

Vesala ei ymmärrä mitä Jeesus opetti tuomitsemisesta. Tuon tämän tärkeän asian esille, koska monet ihmiset ymmärtävät väärin Raamatun älä tuomitse opetuksen.

Matt 1:

1 ¶ "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;

2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.

3 Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?

4 Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: ‘Annas, minä otan rikan silmästäsi’, ja katso, malka on omassa silmässäsi?

5 Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.

6 Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.

Joh 7:24 Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."

Luuk 6:37 Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.

Jos tuomitsemme väärin perustein lähimmäisen esim. malka omassa silmässä (eläen itse synnissä), niin olemme ulkokullattuja (tekopyhiä) ja teemme silloin väärin. Otan esimerkin; jos sanomme huorintekijälle, että hän tekee huorin ja itse teemme huorin, niin silloin on malka omassa silmässä.

Jeesuksen sanojen mukaan kuitenkin saa antaa oikean tuomion, jos esim. joku varastaa, tekee huorin ja valehtelee, niin on meillä oikeus sanoa synti synniksi. Samoin ei uskova silloin tuomitse ketään, jos hän sanoo synnin tekemisen johtavan kadotukseen. Uskova ei silloin ketään tuomitse, vaan kertoo kuka tuomitsee ja miksi; Jumala tuomitsee synnintekijän kadotukseen. Lopun ajan synnin vallan alla oleva ihmiskunta koittaa tehdä kaikkensa, että se saisi rauhassa tehdä syntiä se jopa vääristää Raamatun sanaa, että saisi omalletunnollensa "rauhan". Jeesuksen opetuslapsi ei halua pahaa lähimmäiselleen, vaan hyvää siksi hän kertoo lähimmäiselleen kuinka synti rikkoo ihmistä ja kuinka Jumalan tahto on kaikkein parasta ihmiselle.

Synnin sieluvihollisen pahan voimat ovat eksyttäneet ihmiset luulemaan hyvää pahaksi ja pahaa hyväksi, siksi he eivät näe eivätkä ymmärrä, että heidän arvomaailmansa on läpikotaisin synnin turmelema. Lopun ajan ihmiskunta luulee Jeesuksen opetuslasten olevan ihmiskunnan "kehityksen" tiellä, sen tähden lopun ajan ihmiskunta alkaa vainoamaan Jeesuksen opetuslapsia, Matt 24 luku. Siitä huolimatta Jeesuksen opetuslapset on kutsuttu pitämään esillä rakkauden ja totuuden evankeliumia, että mahdollisimman moni ihminen saisi vastaanottaa pelastuksen Herran Jeesuksen Kristuksen kautta.

Raamatun opetuksen mukaan homoseksuaalisuus on syntiä. Siten uskova ei tietenkään ole samaa mieltä Raamatun vastaisen avioliittolain kanssa. En kehota ketään mihinkään rikkomukseen, vaan totean sen ettei Herran Jeesuksen opetuslapsi voi uskoa vastoin uskonvakaumustaan, eikä tukea asetuksia, jotka rikkovat Jumalan sanaa vastaan. Rakastan ja välitän kaikista lähimmäisistäni, vaikka he ovat monista asioista eri mieltä kanssani, mutta Raamatun sanan vastaisia arvoja en hyväksy. Kyse on Raamatusta nousevasta ajatuksesta rakasta syntistä ihmistä, mutta älä tue synnin tekemistä.

Koska Paulan kommentointi ampui pahasti ohi maalin Raamatun valossa, niin kohu johtui "tyhmyydestä". Lievennän sanan tyhmyys tarkoittamaan ymmärtämättömyyttä. Kyse oli Paulan ymmärtämättömyydestä suhteessa siihen mitä Raamattu sanoo. En siis sano kenenkään olevan tyhmä, vaan ymmärtämätön. Raamatun sanan opetus älä tuomitse tarkoittaa ihan eri asiaa kuinka ihminen ymmärtää sen, joka ei usko Jeesukseen.

Kenen syy?

Tampere Areenan toimitusjohtaja toimi ihan oikein, sillä hän oli etukäteen toivonut ettei sitä kappaletta esitettäisi ja bändi tiesi tämän toiveen. Olisi ollut korrektia ottaa huomioon Tampere areenan toimitusjohtajan toive, koska hän ilmeisesti päättää viimekädessä, kuka tai ketkä pääsevät sinne esiintymään. Eikö maailmassa ole sellaiset pelisäännöt, että kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Bändi olisi voinut ottaa asian huomioon, mutta ei ottanut ja kohu syntyi. Tieto oli annettu päiviä aikaisemmin tapahtuman järjestäjille, että Jeesus ei tule oletko valmis kappaletta ei saa esittää konsertissa.

Tampere areenan toimitusjohtajaa on turha syyttää, sillä hänessä ei ole tässä mitään syytä. Jokainen joka omistaa jotakin tai johtaa jotakin yleensä kertoo pelisäännöt millä mennään eteenpäin. Syy oli sen osapuolen, joka toimi vastoin järjestävän tahon johdon toivetta.

Järjestävän tahon johto asettaa pelisäännöt sille millä tavoilla heidän tiloissaan toimitaan ja sen mukaan on jokaisen mentävä. On päivänselvää, ettei Raamatun arvoja kunnioittava ihminen halua Raamattua pilkkaavien arvojen olevan esillä hänen omistamissa tiloissaan. Rajat oli tässä kyseissä asiassa tarkoin rajattu. Vaihtoehtona olisi ollut myös  kieltäytyminen esiintymistä tiloissa, jonka teemaan ja ajatusmaailmaan ei sovi Raamatun vastaiset tekstit. Kieltäytyminen olisi ollut korrekti ja toista huomioonottava toimintatapa, mutta kun ei niin kohu syntyi oman pään pitämisestä.

Sananvapaudestakaan tässä ei ole kyse, sillä tilojen omistajalla ja järjestäjällä on oikeus luoda pelisäännöt sille mitä se sallii omissaan tiloissaan esitettävän.

Aikoinaan Alice Cooperin Theatre of Death-Show peruttiin, eikä hän päässyt Tampere Areenalle esiintymään. Peruutuksen ja kiellon syy oli ettei areenalle hyväksytä esiintyjiä, jotka tuovat kristillisyyden kannalta epäilyttäviä arvoja julki. On yleisesti tiedossa ettei Tampere Areenalla hyväksytä Raamatun vastaisia tai pilkkaavia esityksiä. Tästä kaikesta voidaan vetää johtopäätös, että PMMP:n olisi pitänyt ymmärtää ettei se voi esittää laulua Jeesus ei tule oletko valmis.

Miksi tämä kirjoitus?

Miksi olen kirjoittanut tämän kirjoituksen? Siksi koska Raamattu on totta ja se tulee ilmi myös tämän kohun kautta. Ihmiset jotka eivät usko Raamatun Jumalaan ovat lynkkaamassa Tampere Areenan toimitusjohtajaa, vaikkei hänessä ole mitään syytä. Hän toimi asiallisesti ja ilmoitti järjestävän tahon johtohahmona tietyn toiveen, eli edellytyksen konsertin pitämiselle. Toive oli pieni, ei mahdoton toteuttaa. Vain yksi laulu pois ohjelmistosta. Tämä ei kuitenkaan käynyt ja näin kohu syntyi. Kohun syypää tehtiin miehestä, joka ei ollut syypää kohuun.

Tarinan opetus on se, että kannattaa toimia kuten järjestävän tahon johto edellyttää, jos mielii esiintyä jossakin, niin ei tule ongelmia. Tarinan toinen opetus on se ettei kannata vierittää vastuuta omasta mokasta toisen harteille, vaan ottaa reilusti vastuu omista teoistaan.

Loppusanat

Raamattu on totta ja Herra Jeesus on tulossa takaisin. Herra Jeesus on armollinen ja pitkämielinen, sillä Hän yhä edelleen kutsuu ihmisiä parannuksen kautta uskomaan Häneen. Herra Jeesus rakastaa sinua ja haluaa pelastaa sinut synnin orjuudesta Jumalan lapseuteen. Herra Jeesus tulee takaisin, oletko sinä valmistautunut siihen? Jos et ole, niin vielä voit tehdä parannuksen ja uskoa Häneen.

 Petri Paavola 

 

 

 

eXTReMe Tracker