Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Pride - viikko suuri menetys

MTV:n Huomenta Suomi ohjelmassa 2.7.2018 eräänä uutisaiheena oli: Pride - viikko suuri menestys. Katsellessani ja kuunnellessani ohjelmaa monenlaisia ajatuksia nousi sydämelleni. Ajattelin kirjoittaa kirjoitukseni Raamatun sanan totuuden näkökulmasta käsin, koska tämä näkökulma antaa vastauksen elämän peruskysymyksiin.

Pride-viikko keräsi yhteen satatuhatta petoksen valtaan joutunutta ihmistä. Kirjoitin petoksen valtaan joutunutta ihmistä sen tähden, koska Raamattu sanoo homoseksuaalisuuden olevan syntiä, kauhistus, häpeällinen himo, luonnonvastainen sukupuoliyhteys, luonnoton lihanhimo ja haureus. Raamattu ei puhu homoseksuaalisuudesta yhdessäkään kohdassa hyvässä merkityksessä, vaan aina pahassa ja huonossa merkityksessä, koska homoseksuaalisuus on syntiä ja kapinaa Jumalaa vastaan. Raamatun sanan todistuksen mukaan synti tuhoaa aina jollakin tavalla sen ihmisen ja hänen kauttaan muita, jotka joutuvat tekemisiin synnin kanssa.

Raamatussa on ihmisen oikeat "käyttöohjeet" siitä kuinka ja millä tavalla Jumala on suunnitellut ihmisen elämään, niin että hänen elämänsä perustuisi terveisiin ja oikeisiin elämänarvoihin, jotka suojaavat häntä synnin tuhovoimilta ja vaikutuksilta. Millä tavalla esimerkiksi homouden synti vaikuttaa vahingollisesti ihmisen elämään?

Tutkimusten mukaan homoseksuaalit ovat sallivampia seksuaalisuutensa toteuttamisessa, homokulttuuri ei vanno uskollisen parisuhteen nimiin, vaan sallii monenlaisia seksisuhteita, joissa ihminen saa vapaasti toteuttaa omia seksuaalisia himojaan. Tämänkin syyn tähden homoseksuaalien keskuudessa on enemmän seksitauteja kuin heteroiden keskuudessa.

Amerikan oikeusministeriön ja muidenkin tutkimusten mukaan homojen ja lesbojen parisuhteissa esiintyy enemmän parisuhdeväkivaltaa kuin heteroparien keskuudessa. Vääristymä ja luonnottomuus, jota himo ohjaa purkautuu väkivaltana, koska se perustuu itsekkyyteen ja himoon, ei aitoon rakkauteen.

Hollannissa tehty tutkimus, joka ei ole homofobinen maa, osoittaa homoseksuaalien keskuudessa olevan suurempi riski sairastua psykiatrisiin sairauksiin kuin heteroiden keskuudessa. Vääristymä ja luonnottomuus seksuaalisena identiteettinä on psykiatristen sairauksien yleisyyden syy ja seuraus.

Roomalaiskirjeen ensimmäisessä luvussa homoseksuaalisuutta kuvataan riettaaksi luonnottomaksi sukupuoliseksi yhteydeksi, jonka harjoittajassa vaikuttaa muun muassa seuraavia ominaisuuksia kuten, vääryys (esim. elää väärässä sukupuolisuhteessa), haureellisia, pahuus (alkutekstin mukaan paha himo ja tarkoitus), alkutekstin mukaan himokas; joka himoaa koko ajan entistä enemmän; hänelle ei riitä luonnollinen himo ja halu, pahuus; joka haluaa satuttaa, kateellisuus ja riitaisuus.

En tietenkään tee yleistystä homoseksuaaleista, eikä tarkoitukseni ole loukata tai kirjoittaa vihapuhetta, vaan avoimen rehellisesti kertoa mitä Raamattu sanoo homoudesta ja mitä tutkimukset ovat kertoneet homoseksuaalisuudesta. Raamattu vahvistaa tutkimustulokset, jonka mukaan homoseksuaalien keskuudessa esiintyy heteroita enemmän parisuhdeväkivaltaa, koska luonnottoman himon vallassa oleva ei osaa rakastaa, sillä vääristynyt himo tekee hänelle matalan kynnyksen satuttaa toista, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Raamattu myös vahvistaa tutkimustulokset, jotka kertovat homoseksuaalien keskuudessa olevan enemmän psykiatrisia sairauksia kuin heteroiden parissa. Väärä himo ja väärä seksuaalinen identiteetti aiheuttaa ihmisen psyykelle ongelmia. Raamattu vahvistaa muitakin negatiiviseen suuntaan kulkevia tutkimuksia, joita on tehty homoseksuaalien keskuudessa, joten ei siitä sen enempää.

Nykyisessä yhteiskunnassa homoutta ihannoidaan ja heistä tehdään sankareita, ikään kuin homous olisi hieno ja tavoiteltava asia. Totuus on kuitenkin toisenlainen. Monet homoudesta eheytyneet ihmiset, jotka ovat eheytyneet heteroiksi ovat kertoneet kuinka loistokkuus on kaukana homoudesta, joka on itsekästä, himokasta ja luonnotonta seksiä, jossa ei ole kyse rakkaudesta, vaan väärästä himosta. Nykyinen yhteiskunta median avustuksella saa koko ajan väärää informaatiota homoseksuaalisuudesta ja elää sen takia suuren petoksen vallassa, joka on suuri menetys ja katastrofi yhteiskunnalle, jonka tulevat päivät tulevat surullisesti todistamaan tapahtuneeksi tosiasiaksi. Painotan vielä ettei minulla ole mitään homoseksuaaleja vastaan, sillä he ovat rakkaita lähimmäisiäni, mutta hekin ovat petoksen uhreja.

Raamattu sanoo homoseksuaalisen Sodoman syntien (pääsynnit) olleen ylpeys ja luonnoton lihanhimo. Raamattu kertoo kuinka Sodoman homoseksuaalit vihastuivat Lootille, kun Loot ei sallinut heidän yhtyä hänen vieraisiinsa. Sodomalaiset sanoivat Lootin pyrkivän hallitsemaan heitä, kun hän esti heitä yhtymästä vieraisiinsa ja siksi Sodoman homoseksuaalit halusivat tehdä Lootille enemmän pahaa kuin hänen vierailleen. Homoseksuaalien tunnussana pride on englantia ja tarkoittaa ylpeyttä. Homoseksuaalisuus on ylpeyttä ja kapinaa Jumalan asettamaa seksuaalisuutta kohtaan, sillä homoseksuaaleille ei kelpaa luonnollinen sukupuoliyhteys, koska he haluavat toteuttaa seksuaalisia himojaan luonnottomalla tavalla, joka on Raamatun sanan mukaan häpeällistä himoa ja syntiä.

MTV:n ohjelmassa sanottiin kuinka pride-viikon "menestys" perustuu osittain siihen, että tietyt tahot vastustavat sitä paljon ja kuinka yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon käsitteet alkavat tietyllä tavalla normalisoitua sekä asiasta on tullut enemmän ihmisoikeusasia ja sateenkaariväki on paljon laajempi käsite kuin mitä olemme koskaan ymmärtäneet.

Tietyt tahot (minä mukaan lukien) eivät vastusta homoseksuaaleja (ihmisiä), vaan homoseksuaalista käyttäytymistä, joka syntinä johtaa monenlaisiin ongelmiin ihmisen elämässä. Homoarvojen lobbaaminen on onnistunut huijaamaan yhteiskunnan luulemaan, että homoudessa olisi kyse ihmisoikeuksista, sillä kyse on väärästä valinnasta ja luonnottomuudesta. Jos yhteiskunta näkisi tämän asian oikeassa valossa, niin se ei voisi hyväksyä asiaa, joka tuottaa monella tavalla ongelmia ihmisen elämään, joista olen edellä maininnut muutamia tällaisia asioita. Silloin kun luonnottomasta ja väärästä tehdään normaali, niin yhteiskunta on täysin sokeutunut ja seuraukset tulevat olemaan sen mukaiset. Homoseksuaalisuuden hyväksyminen lisää taloudellista taakkaa esimerkiksi lisääntyvinä terveydenhuolto kustannuksina ja monella muulla tavallakin.

Ohjelmassa kerrottiin pitkän linjan pride kokemuksia kuinka toinen ohjelman haastateltavista oli joutunut 80-luvulla "viharikoksen" kohteeksi, kun hänen tuli määritellä onko hän mies vai nainen. Ohjelmassa sanottiin kuinka viikon karnevaalin aikana sateenkaari-ihmiset saavat äänen ja tulevat nähdyksi, koska esimerkiksi nuorten sateenkaari-ihmisten yksinäisyys elämässä on aivan mielettömän suuri ongelma, joka on paljon suurempi mielenterveydellinen ongelma kuin turvallisessa ympäristössä kasvaneilla perusheteroilla on ja tätä karnevaalia ei voi väheksyä juuri sen takia, koska se on se hetki, jolloin me kaikki saadaan meidän ääni ja naama esille ja me tulemme hyväksytyksi, sillä se on se mitä me kaikki näillä ihmisoikeusasioilla loppupelissä haetaan.

Luonnonjärjestyksen luonnollisessa järjestyksessä on olemassa vain miehiä ja naisia, eikä tämän tosiasian valossa se ole viharikos, jos joku kysyy kumpaa sukupuolta ihminen edustaa. Seksuaali- sukupuolivähemmistön edustajissa on monia ihmisiä, jotka toitottavat viharikosta, jos joku ei jaa heidän arvojaan tai ihmettelee sitä hulluutta, johon tämä maailma on menossa. Viharikosleima on nykyään monille ihmisille sellainen pelote, joka sulkee heidän suunsa eivätkä he uskalla sanoa mitä ihan oikeasti ajattelevat ja saattavat ihmismassan mukana antaa ymmärtää hyväksyvänsä asian, jota he eivät ihan oikeasti hyväksy sydämessään. Viharikoksella uhkaaminen ja sen esille ottaminen on mitä alhaisin lyöntiväline ja varsinkin silloin kun ja jos ihminen ihan asiallisesti tuo esille sen miten hän kokee asioiden olevan. Minä ja moni muu Raamattuun uskova ihminen saa kuulla aikamoisia törkeyksiä ja tahallista loukkaamista ja asioiden vääristelyä meitä vastaan, mutta siitä huolimatta en nosta esille viharikosleimaa ja syytettä, koska ymmärrän sen, että joku toinen ymmärtää asioita eri tavalla kuin minä ja toisella voi olla ihan erilainen maailmankuva kuin minulla ja toisella voi ihan erilaiset arvot kuin minulla.

Kun ja jos on sisäistynyt arvomaailmansa, aatteensa, uskonsa jne. niin silloin ei loukkaannu siitä vaikka joku toinen törkeästi tai ala-arvoisesti arvostelisi sinua. Saan silloin tällöin todella törkeää palautetta sivujeni kautta ja minun sanotaan olevan vaikka mitä, todella törkeästi haukkuen ja syyttäen minun olevan sitä ja tätä. Koska tiedän mitä ja kuka olen sekä mihin olen menossa, niin minua ei loukkaa, eikä satuta kaikkein kauheimmat haukkumanimet ja syytökset, joiden kohteeksi joudun ja tulen joutumaan. Ihminen, joka varmuudella tietää kuka on, ei yleensä loukkaannu häneen kohdistuneista pilkka-, iva- tai parjauspuheista. Silloin kun ihmisen identiteetti ja todelliset arvot ovat kateissa, niin sellainen ihminen helposti loukkaantuu ja näkee kaiken eri tavalla ajattelemisen olevan viharikosta ja panettelua, vaikka oikeasti on kyse arvoista ja arvovalinnoista sekä maailmankuvasta.

Hollannissa tehty laaja tutkimus, ei homofobisessa maassa, paljasti sen että homoseksuaaleilla on enemmän psykatrisia sairauksia (mielenterveysongelmia) kuin heteroilla. Sateenkaari-ihmisten nähdyksi tuleminen ei tule poistamaan sisäistä rikkinäisyyttä, joka on ihmisellä, jonka seksuaalisuus ja identiteetti on rakentunut väärän ja luonnottoman seksuaalisen identiteetin varaan.

Ohjelmassa viitattiin pride-viikkoon ja tuotiin esille kuinka joskus täytyy tehdä ylilyöntejä, että tulisi nähdyksi ja pride on syntynyt sorrosta ja sorron välineenä käytetään patriarkaalista asetelmaa ja naisten oikeudet, Me too ja pride ne liittyvät kaikki isoon yhteiskunnalliseen muutokseen ja siksi näitä ei voi jättää huomioimatta ja pride kertoo tästä.

Luonnottoman tekeminen luonnolliseksi ja epänormaalin tekeminen normaaliksi on mitä suurin ylilyönti. Raamatun totuuden ja monien tutkimusten valossa esimerkiksi homoseksuaalisuus ja sen yleinen hyväksyminen on yliyönti ja kohtalokas harhalaukaus, joka tulee maksattamaan vielä kallista hintaa monille ihmisille, hintaa, jota ei mitata ainoastaan rahassa, koska moraalin rappio, eli homoseksuaalisuuden yleinen hyväksyminen on ollut rappeuttamassa ja romahduttamassa monia historian valtakuntia ja imperiumeja.

Seksuaalivähemmistö ei ole kärsinyt kaikkein eniten sorrosta, vaan se mistä se on kärsinyt kaikkein eniten ja kärsii on vääristynyt identiteetti ja luonnottomuus. Tätä en sano edelleenkään vihapuheena, sillä Raamattu ja monet tutkimukset vahvistavat sen mitä kirjoitin edellisessä lauseessa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suunnitelma on ollut jo pitkään aikaa muuttaa maailma siten, että he hallitsevat yhteiskuntia omien arvojensa kautta ja toisinajattelijat tuomitaan vihapuheesta jne. Tätä hallintaa ja siihen pyrkimystä tapahtuu kaiken aikaa myös Suomessa.

Ohjelmassa sanottiin, että harvalla on edes ymmärrystä, että me joudumme jatkuvasti miettimään voiko transihmiset, vaikka mennä uimahalliin ilman sukupuolen määrittelyä tai voidaanko me valita vessa tai kuinka pitkään meitä katsotaan kun me menemme vessaan. Ohjelmassa sanottiin kuinka kaupallisuus muuttaa maailmaa ja olemalla osa kaupallisuutta voimme tulla myös näkyvämmäksi sitä kautta.

Transsukupuolisuus on mielenalueen vääristymä ja ongelma, sillä oikeasti miehen kehoon syntynyt ihminen, jonka keho tuottaa mieshormoneita on aina mies, eikä keinotekoinen naishormonin syöminen tee hänestä koskaan ihan oikeaa naista ja sama pätee toisinpäin naisen kehoon syntyneeseen naiseen, sillä hänestäkään ei tule ihan oikeata miestä, vaikka hän söisi kuinka paljon tahansa mieshormonia. Sellainen yhteiskunta on sairas, joka hoitaa mielenalueen ongelmia leikkelemällä sukupuolielimiä ja syöttämällä ihmiselle vastakkaisen sukupuolen hormonia. Ihminen, joka hoitaa tällaisen väärän menetelmän kautta toista ihmistä on ihan samalla tavalla vääristymän vallassa kuin hänen potilaansa. Jumala on luonut vain miehiä ja naisia, jonka todellisuus todistaa joka päivä uuden ihmisen syntyessä tähän maailman.

Naiseksi syntynyt nainen menee lääkärin luokse, joka ei tunnista naisen sukupuolta, vaan määrää hänelle mieshormonia ja tällainen lääkäri on minusta edesvastuuton, eikä saisi harjoittaa ammattiaan, koska hän on vaaraksi potilailleen väärän diagnoosin kautta. Sen sijaan kun sama naiseksi syntynyt nainen kävelee kadulla, niin pikkulapsikin kykenee tunnistamaan hänet, sanoen äidilleen, äiti katso tuossa kävelee naapurin täti.

Kaupallisen näkyvyyden kaappaaminen luonnottoman luonnolliseksi tekemiseen on onnistunut tarkasti suunnitellun suunnitelman kautta, joka haluaa itselleen valtaa, jonka kautta koko yhteiskunnan arvot ja käytännöt tulevat menemään uusiksi. Syntyvät lapset ja kasvava nuoriso kasvatetaan pitämään luonnottomuutta luonnollisena ja jokainen, jossa on edes vähäänkään tervettä järkeä ymmärtää sen, että vinoon ja väärään asentoon rakennettu yhteiskunta tulee tuottamaan jatkuvasti lisää yhä monimutkaisempia ongelmia.

Ohjelmassa kerrottiin kuinka haastateltava transsukupuolinen ei voi mennä uimahalliin, koska siellä ei ole tarjolla turvallista tilaa, jossa hän voi olla omana itsenään ilman kyseenalaistamista katseilla ja tällaista sisäistä kokemusta on hirveän vaikea selittää kenellekään, joka ei elä sitä, koska haluaisi olla vain ihmisenä uimahallissa, mutta joutuu valitsemaan binäärisestä asetelmasta sellaista, joka ei sovi transsukupuoliselle ja se on yhteiskunnan ongelma, ei transsukupuolisen ongelma. 

Jos ihminen ei halua tunnistaa ja tunnustaa syntymässä lahjaksi saatua sukupuoltansa ja väittää olevansa jotakin muuta kuin mitä hän on, niin se ei todellakaan ole yhteiskunnan ongelma, vaan hänen oma ongelmansa, jonka ratkaisu on varsin helppo. Hyväksy syntymässä lahjaksi saatu sukupuoli ja elä sen mukaan ja näin ongelma on ratkaistu.

Raamattuun Jumalan sanan ehdottomana totuutena uskova ihminen joutuu kokemaan vainoa, ennakkoluuloja, syrjintää, sortoa ja vihaa uskonsa takia, jopa väkivallan uhkaakin myös Suomessa. On myös sellaisiakin tapauksia Raamattuun uskovien keskuudessa, että heidät on erotettu työpaikastaan, vaikka he ovat hoitaneet työnsä moitteettomasti ja muutenkin toimineet vastuullisesti ja lähimmäisiään kunnioittaen ja rakastaen, pois potkiminen työpaikasta on ollut vainoa ja syrjintää sen tähden kun he uskovat Raamatun sanan totuuteen.

Raamattu sanoo, että kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi. Mistä apostoli Paavali tiesi sen, että Herran Jeesuksen opetuslapsia tullaan vainoamaan, sillä näin on käynyt koko ajan Raamatun seurakunnan historian ajan, noin 2000 vuoden ajan? Paavali tiesi sen koska Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta. CESNUR (Center for Studies of New Religions) raportoi, että vuonna 2016 kristityt olivat maailman eniten vainottu ihmisryhmä. Brittiläinen Independent mediajulkaisu 27.6.2014 kertoi International Society for Human Rightsin raportoineen kristittyjen olevan vainotuin ihmisryhmä maailmassa. Näissä vainoissa myös lukemattomia Herran Jeesuksen opetuslapsia on tapettu uskonsa tähden tässä nykyajassakin. Kuka nostaisi tämän asian esille julkisesti ja puolustaisi maailman vainotuinta ihmisryhmää? Monellakaan ihmisellä, jotka huutavat kovaäänisesti oikeutta vääryyttä vastaan ei ole halukkuutta tuoda tätä esille, eivätkä he ole valmiita puolustamaan Herran Jeesuksen opetuslapsia, jota vainotaan kaikkein eniten maailmassa. Mistä se kertoo? Mihin ja miksi tässä kohden loppuu suvaitsevaisuus ja ymmärtäväisyys?

Herra Jeesus sanoi koko maailman olevan pahan vallassa ja vihaavan Häntä ja Hänen opetuslapsiaan. Tämän syyn tähden media ja maailman ihmiset eivät halua ottaa esille kristittyjen vainoja ja puolustaa niitä, koska he sydämessään vihaavat Raamatun totuutta, Raamatun Jeesusta ja todellisia Jeesuksen opetuslapsia, jotka pitävät totuutta esillä tässä maailmassa. Jos Raamattu olisi vain ihmisten tarinoita ja satuja, niin kuin jotkut sanovat asian olevan, niin miten Raamattu kykenee tarkasti tuhansien vuosien takaa kertomaan sen mitä tulee tapahtumaan tässä maailmassa?

Raamattu kertoo tuhansien vuosien takaa kuinka nykyisen Israelin maan alueella, lopunajassa Israelia ympäröivät kansat hyökkäävät Israelia vastaan sekä Israelin maata tullaan jakamaan päivien lopulla. Raamattu kertoo monia asioita tuhansien vuosien takaa mitä on jo nyt historiassa tapahtunut ja tulee tapahtumaan. Miksi Raamattu kykenee etukäteen tietämään tarkasti sen mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan? Koska Raamattu on Jumalan Hengen synnyttämä kirja ja totisesti on Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa, jossa Hän kertoo meille tulevaiset asiat sekä kaikkein tärkeimmän, eli pelastumisen iankaikkisen kadotuksen tuomiosta uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Kirjoitukseni ei ole vihapuhe homoseksuaaleja vastaan, vaan Jumalan sanan totuuden rakkaudessa kirjoitettu kirjoitus, jonka tarkoituksena on kertoa Jumalan rakkaudesta ja Jumalan sanan totuudesta, joka ainoastaan voi katkoa, murtaa ja poistaa synnin kahleet ihmisen elämästä.

Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumala rakastaa syntistä ihmistä, mutta ei syntiä, koska synti tuhoaa ja rikkoo ihmisen. Raamatun sanan opetuksen mukaan rakastan homoseksuaaleja lähimmäisinäni, sillä he ovat Jumalan luomia ihmisiä. Raamatun sanan mukaan syntinen ihminen Jumalan luomana on Jumalan rakkauden sekä lähimmäisen rakkauden kohde. Raamattu puhuu ja opettaa teoista, jotka ovat pahoja ja syntiä. Synti lähtee ihmisen sydämestä, ajatusmaailmasta, ihmisen mielestä ja siksi Jumala tarjoaa pelastuksen evankeliumia ihmiselle, joka myös muuttaa hänen sydämensä.

MTV:n ohjelma päättyi sanoihin, joiden mukaan myös pride ihmisillä on oikeus näkyä Suomessa, jolla tarkoitettiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kielenkäytössä, että heidän aatemaailmansa tulisi hyväksyä.

Jokainen ihminen on arvokas, mutta jokainen aate, arvo, uskomus tai elämäntapa ei ole hyväksi ihmiselle, vaikka hän itse niin uskottelisi itselleen. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistön agenda on päästä hallitsevaan asemaan yhteiskunnassa ja sitä kautta kontrolloida yhteiskuntaa oman aatemaailmansa kautta, jossa ei suvaita toisinajattelijoita. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puheet ihmisoikeuksista ovat hämäystä, koska kyse ei ole ihmisoikeuksista, vaan ihmisen halusta toteuttaa ihmisyyttä luonnottomalla ja väärällä tavalla sekä pyrkiä hallitsemaan muita. Sokea yhteiskunta ei näe sitä missä mennään ja kuinka seksuaali- ja sukupuolivähemmistö määrittelee kaiken uusiksi, omien arvojensa mukaisesti. Pride-kulttuuri ei ole yhteiskunnan menestys, vaan menetys, joka turmelee yhteiskunnan moraalin ja arvot.

Lopuksi tuon esille sen ettei Rooman katolinen kirkko edusta Raamatun kristinuskoa, vaan on sen valhejäljitelmä. Katolisen kirkon verinen historia sekä sen edustama pahuus nykyajassa (pappien runsaslukuinen pedofilia) sekä opetus kuolemanjälkeisestä mahdollisuudesta synnistä puhdistumiseen (kiirastuli-oppi), opetus Mariasta syntien sovittajana todistavat sitä vastaan ja on todiste sille ettei se ole Raamatun kristinuskoa, vaan antikristillinen lahko. Täten on ihan turha yrittää ottaa esille Rooman katolisen kirkon pahuuden tekoja ja pyrkiä vierittämään niitä Herran Jeesuksen opetuslasten syyksi, koska Rooman katolinen kirkko ei ole Raamatun kristinuskoa.

Petri Paavola 4.7.2018

Lähteet:

Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
MTV Huomenta Suomi ohjelma 2.7.2018

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker