Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Psykodraamaa ja rukoushierontaa
 

Uskovien keskuuteen pyritään kuljettamaan nykyään mitä merkillisimpiä eksytyksiä, joita ovat muun muassa psykodraaman ja rukoushieronnan käyttäminen välineinä ihmisen sisäiselle ja ulkonaiselle parantumiselle. Herra Jeesus sanoi, että lopunajassa tulee monia vääriä profeettoja, jotka valhevoiman ihmeiden ja tunnustekojen kautta eksyttävät monia ihmisiä. Raamattu myös sanoo kuinka viimeisinä päivänä monet luopuvat uskosta seuratessaan villitseviä (eksyttäviä) henkiä ja riivaajien oppeja. Tämän tähden on tärkeää tuoda esille nykyajassa esiintyviä eksytyksiä, että uskovat eivät eksyisi niihin sekä että eksytetyt pääsisivät pois eksytyksen tieltä. On tärkeää tuntea Jumalan sanan totuus sekä rakastaa totuudessa Herraa Jeesusta ja valvoa omaa tilaansa.

Kirjoitustani ei saa käyttää lyömäaseena ketään vastaan, koska olen kirjoittanut tämän kirjoituksen avuksi eksytyksen tunnistamisessa ja eksytyksestä vapautumiseksi sekä Jumalan sanan totuuteen juurtumiseksi, rakkaudesta Herraa Jeesusta kohtaan. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.
 

Sisällys:
Rukoushieronta
Psykodraama
Loppusanat

 

Rukoushieronta

Kun tutkimme rukoushierontaa, niin näemme sen olevan osa New-Agea, okkultiikka ja shamanismia. Esimerkiksi siperialainen shamanismi opettaa parantavasta hieronnasta, joka välittää positiivista valoa ja energiaa sekä opettaa hieronta tekniikoita, joiden kautta voidaan ollaan yhteydessä neljän ison hengen kanssa sekä tasapainottaa energioita.

Intialainen muinainen ayurveda parannustekniikka käyttää muun muassa chakra rukoushierontatekniikkaa (joka on hinnoiteltu tuntitaksan mukaan - £55), jonka mukaan rukouksella suoritettu kehonhieronta välittää tasapainoa ja harmoniaa, parantaen seitsemän sakran (chakra) kautta, palauttaen mielen ja kehon välisen yhteyden. Raamattu puhuu kuinka saatana ja riivaajahenget tekevät ihmeitä ja tunnustekoja valhevoiman kautta. Todellisuudessa edellä mainittu muinainen intialainen rukoushierontatekniikka eksyttää ihmisen vastaanottamaan riivaajahenkien vaikutusta ja valhevoimaa, joka voi ilmetä myös sairauksista parantumisina.

Amerikan Sedonassa sijaitsevassa hengellisyyden retiriitissä (New-Age ja okkultismi keskus) harjoitetaan hengellistä parantumishierontaa, jossa rukoillaan sekä kutsutaan paikalle henkioppaita ja "enkeleitä" ohjaamaan parantumismatkaa. Tämän rukoushieronnan sanotaan toimivan parantavien enkelien energioiden kautta, joka vahvistaa suurempaa itsetuntemusta sekä henkilökohtaista energian muuttumista. Hoitopaketin hinta on 120 dollaria tunnilta ja 160 dollaria puolitoista tuntia. Todellisuudessa Sedonan rukoushieronta välittää ihmiseen riivaajahenkien valhevoimaa ja sen vaikutuksia.

Kristillisenä keskuksena itseään mainostava Rauhan Majatalo on järjestänyt parantumispäiviä ja rakkauskylpyjä, jota markkinoitiin mahdollisuutena vastaanottaa Jumalan rakkautta ylistystanssin, parantavan rukouksen sekä erikseen hinnoitellun rukoushieronnan kautta, joka maksoi 40 euroa tunnilta. 

Raamatussa ei ole minkäänlaista mainintaa Uuden Liiton seurakunnalle ylistystanssista, joten sellainen on ihan turhaa ajanhaaskausta, joka ruokkii ja nostaa esille ihmisen sielullisuutta ja aistikkuutta. Ylistystanssista en nyt tämän enempää tuo esille tässä kirjoituksessa, ehkä joskus kirjoitan siitä ihan oman aiheen.

Raamattu ei opeta yhtään mitään rukoushieronnasta eikä rukoushierojista. Raamatussa ei ole minkäänlaista mainintaa tai opetusta rukoushieronnasta, saati siitä, että uskovalle ihmiselle tulisi maksaa rahaa kun hän rukoilee ihmisen puolesta. Itse näen ja ymmärrän rukoushieronnan olevan osa lopunajan suurta eksytystä, joka on sielunvihollisen ja pahuuden henkivaltojen tekniikkaa ja menetelmiä, minkä kautta ihmisiä eksytetään käyttämään ja vastaanottamaan riivaajahenkien valhevoimaa.

Matt 10:8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Raamatun opetuksen mukaan rukous sairasten puolesta on Jumalan antama lahja, ja koska se on Jumalan lahja, niin sitä tulee käyttää lahjana, eli ilmaiseksi palvella ihmisiä, eikä mitään Jumalan lahjaa ja vaikutusta saisi käyttää ihmisten rahastamiseen. Tätä opetusta vastaan rikotaan monin tavoin, mutta siitä huolimatta Raamattu opettaa ettei Jumalan lahjaa saisi ostaa rahalla, koska se on Herran Jeesuksen käskystä toimitettava eteenpäin ilmaiseksi, Jumalan lahjana.

Apt 8:
18 Mutta kun Simon näki, että Henki annettiin sille, jonka päälle apostolit panivat kätensä, toi hän heille rahaa
19 ja sanoi: "Antakaa minullekin se valta, että kenen päälle minä käteni panen, se saa Pyhän Hengen".
20 Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.
21 Ei sinulla ole osaa eikä arpaa tähän sanaan, sillä sinun sydämesi ei ole oikea Jumalan edessä.
22 Tee siis parannus ja käänny tästä pahuudestasi ja rukoile Herraa-jos ehkä vielä sinun sydämesi ajatus sinulle anteeksi annetaan.
23 Sillä minä näen sinun olevan täynnä katkeruuden sappea ja kiinni vääryyden siteissä."

Noituutta harjoittanut Simon halusi ostaa rahalla itselleen Jumalan lahjan, Pyhän Hengen lahjan vuodattamisen ihmisen sydämeen. Pietari sanoi, että menkööt Simonin rahat hänen kanssaan kadotukseen, koska hän luuli Jumalan lahjan olleen saatavissa rahan kautta. Simonin sydämessä oli katkeruutta ja vääryyttä, joka eksytti häntä pyrkimään rahalla ostamaan Pyhän Hengen lahjaa. Tästä kohdasta tulee selkeästi esille myös se ettei Pyhän Hengen lahjaa ja sen vaikutuksia saa ostaa rahalla, sillä se on vakava synti Jumalan edessä.

Kuten olemme nähneet, niin rukoushieronta on riivaajahenkien eräs työkalu ja välinen ihmisten eksyttämiseen ja rukoushieronta yhdistettynä "kristilliseen asuun" on eksytystä, joka voi kuljettaa ihmisiä tekemisiin riivaajahenkien valhevoiman kanssa sekä voi luoda yhteyden riivaajahenkiin, jotka matkivat Jumalan Pyhää Henkeä.

Psykodraama

Rauhan Majatalon nettisivuilla kerrotaan psykodraamakursseista, joiden avulla pyritään auttamaan ihmisiä saamaan uutta näkökulmaa elämäänsä ja palvelutehtäviinsä. Raamattu ei mainitse kertaakaan psykodraamakursseja eikä psykodraamaa, mutta sen sijaan Raamatun opetuksen mukaan Pyhä Henki ja Jumalan sanan totuus muuttaa sellaista uskovaa ihmistä sekä varustaa palvelutehtävässä, joka rakastaa Jumalaa totuudessa.

Rauhan Majatalo kertoo sivuillaan psykodraaman olevan yksi terapiamenetelmistä, jossa menneisyyden luovuutta ja rajoittavia kokemuksia eletään uudelleen ottamalla rooleja ja kokeilemalla roolien kautta elämäntilanteisiin liittyneitä ulottuvuuksia ja tunnevivahteita. Rauhan Majatalo sanoo sivuillaan heidän psykodraamakurssinsa olevan perusarvopohjaltaan kristillinen, jossa rukous on osa koulutusta.

Psykodraama on ihmisviisauteen (lihallinen) perustuva menetelmä, Psykodraama on samanaikaisesti psykoterapeuttinen tekniikka ja psykologinen neuvontamekanismi, jonka kehitti Jacob Moreno. Suomen Morenoinstituutti (SMI) sanoo edistävänsä Morenon kehittämää psykodraaman tunnettavuutta sekä ihmisten kouluttamista. Morenoinstituutti kertoo nettisivuillaan, että vuodesta 2015 lähtien koulutuksella on ollut kaksi päälinjaa: Ryhmän ohjaamisen koulutus ja Moreno & Jung -lyhytseminaarit ja kurssit, joissa käsitellään Morenon kehittämin työmenetelmin Jungin psykologiasta kumpuavia elämänläheisiä, ihmisen itsetuntemukseen ja psyykkiseen kasvuun liittyviä teemoja.

Carl Gustav Jung oli sveitsiläinen psykiatri ja analyyttisen psykologian perustaja. Jung oli panteisti, joka uskoi maailmankaikkeuden ja maan päällä olevan luonnon ja ihmisten olevan sama kuin jumaluus. Tämän lisäksi Jung uskoi hindulaisuuden oppeihin kuten kundaliiniin (kundaliini-energia) sekä jälleensyntymiseen.

Psykodraama perustuu psykoterapeuttiseen tekniikkaan ja psykologiseen neuvontamekanismiin, joka tarkoittaa ihmisviisauteen perustuvaa tekniikkaa ja menetelmää. Vaikka psykologia edustaa ateismia ja ihmisviisautta, niin sen taustaan ja syntyyn vaikuttivat monet pakanauskontojen uskomukset. Psykodraama ihmisviisautena ei ole uskovan ihmisen uskonelämän rakennusaine, ei vaikka se puettaisiin kristilliseen asuun, koska usko Jumalaan ja Jumalan sanan totuus sekä Jumalan viisaus ei voi koskaan yhdistyä ihmisviisauden kanssa ja jos ja kun ne yhdistyvät, niin silloin on kyse eksytyksestä.

Ihmisviisaus syrjäyttää aina Jumalan tahdon ja varsinkin silloin, kun ihmisviisaus pyrkii ohjaamaan ihmisen mielen käyttäytymistä ja ajattelutapaa. Monet uskovat pyrkivät tuomaan uskon asioihin lisäsyvyyttä akateemisen ihmisviisauden kautta, mutta Raamattu puhuu lapsenomaisesta uskosta (totuuden rakkaudessa Pyhän Hengen vaikutuksesta), joka on ainoa tapa toteuttaa Raamatun uskoa. Akateeminen viisaus pätee niillä aloilla mihin akateeminen koulutus kouluttaa ihmisiä, mutta ei uskon asioihin. Siksi nämä kaksi asiaa tulee erottaa toisistaan ja niiden tulee elää omaa elämäänsä omassa ympäristössään, eli lapsenomainen usko totuuden rakkaudessa on ainoa vaikutin uskon asioissa ja akateeminen ihmisviisaus toimii ja on pätevä vain niillä aloilla, joihin akateeminen ihmisviisaus antaa pätevyyden toimia.

Tuon esille vielä sen, että uskovalla voi olla akateeminen koulutus ja hän voi toimia ja työskennellä akateemisen koulutuksen vaatimassa tehtävässä, mutta akateeminen koulutus ei saa toimia uskonelämän rakennusaineena, koska uskonelämän rakennusaineet ovat Raamatun Jumalan Pyhän Hengen vaikutus ja Jumalan sanan totuus.

2 Kor 10:
3 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi;
4 sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia.
5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

1 Kor 2:
4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.

Jaak 3:15 Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta.

Raamatun opetuksen mukaan uskovan ihmisen hengelliset sota-aseet eivät ole lihallisia (ihmisviisaus), koska lihallisuus on järjen päätelmiä (ihmisviisaus), joka on Jumalan tuntemista vastaan. Raamatun opetuksen mukaan usko Herraan Jeesukseen ei saa perustua ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan. Raamatun opetuksen mukaan sielullisuus (ihmisviisaus) on riivaajien viisautta, koska riivaajahenget eksyttävät ihmisiä pois totuudesta sielullisen, eli ihmisen viisauteen perustuvien menetelmien kautta, joiden takana ovat kuitenkin riivaajahenget.

Raamatun opetuksen mukaan sielullisuuden ja ihmisviisauden takana on riivaajahenget, jonka tähden on selvää ettei ihmisviisaus voi yhdistyä Jumalan viisauden kanssa, joka tarkoittaa myös sitä ettei psykodraama voi olla uskonelämän rakennusaine. Tosin Jumalan sanan totuudesta luopunut, eksyksissä oleva tai vilpittömästi eksytetty ihminen yhdistää uskonelämään kaikenlaisia ihmisviisauteen ja riivaajien viisauteen perustuvia aineksia, koska hänen sydämensä ei ole harjaantunut rakastamaan Jumalaa totuudessa, sillä hän on lihallisessa ja sielullisessa tilassa, jonka tähden hän ei kykene erottamaan valheen eksytyksiä.

Sielullinen riivaajien viisaus vaikuttaa myös voimakkaita tunnetiloja ja aistikkaita kokemuksia. Tästä syystä eksytys hyvin usein saa ihmisen sielukkuuden ja aistikkuuden korostuneesti esille, jolloin hän on sielullisuuden vallassa eikä kykene erottamaan ja ymmärtämään totuutta, vaan on helposti valheen vietävissä sekä altis eksymään riivaajahenkien petokseen.

Tutkiessani Rauhan Majatalon nettisivuja sekä siellä opettavia ihmisiä ja tarjontaa mitä siellä tarjotaan ihmisille, tulin siihen johtopäätökseen, että Rauhan Majatalo on osa lopunajan eksytystä siitäkin huolimatta, että siellä on käynyt vilpittömiä ja totuutta rakastavia uskovia ihmisiä.

Loppusanat

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty (33/38)

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista,
2 Niiden kautta, jotka ulkokullaisuudessa valheenpuhujat ovat, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty, (Biblia)

1 Piet 5:8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.

Juud 1:
21 ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.
22 Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät, pelastakaa heidät, tulesta temmaten;
23 toisia taas armahtakaa pelolla, inhoten lihan tahraamaa ihokastakin.
24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,
25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.

Rukoushieronta ja psykodraama ovat osa lopunajan eksytystä ja riivaajien oppeja, jotka riivaajahenget pukevat kristilliseen valeasuun. Jumala haluaa auttaa totuudesta eksyneitä pois eksytyksen kavalista juonista. Monet uskovat ovat harjaantumattomia, tietämättömiä ja vilpittömiä, mutta eksyneet väärään seuraan ja he voivat olla vilpittömästi väärin opetettuja, mutta innokkaita uskomaan ja rakastamaan Raamatun Jumalaa. Älä lyö eksytettyä, vaan rakasta häntä totuuden rakkaudella  sekä rukoile hänen puolestaan ja osoita hänelle totuuden tietä sävyisyyden Hengessä, että hän voisi vapautua eksytyksestä ja Jumalan armosta löytää totuuden.

Meidän uskovien tulee valvoa omaa tilaamme ja ymmärtää se, että olemme jokainen vaarassa eksyä pois totuudesta, jos emme valvo tilaamme. Olkaamme toisillemme armollisia, mutta valhetta, vääryyttä ja eksytyksiä varoen. Jumala varjelee meitä uskossa, jos rakastamme Häntä totuudessa ja siten saamme Jumalan armosta kasvaa totuudessa, kiittäen Jumalaa pelastuksesta, Herran Jeesuksen veressä ja sovituksessa Golgatan ristillä syntien anteeksiantamukseksi, jonka todisteeksi Herra Jeesus nousi ylös. Herra Jeesus elää!


Petri Paavola 24.7.2018

Lähteet:
Raamattu33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
parantumispaivatrakkauskylpy
ahamkara.org/educations
torsparetreat.com
sedona-spiritualretreats.com
psykodraamakurssit
morenoinstituutti.fi
fi.housepsych.com
psykologia3
 

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker