Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen


              

Veripisarat verihikoilu

 

Luuk 22:
39 ¶ Ja hän meni ulos ja lähti tapansa mukaan Öljymäelle, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.
40 Ja tultuaan siihen paikkaan hän sanoi heille: "Rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen".
41 Ja hän vetäytyi heistä noin kivenheiton päähän, laskeutui polvilleen ja rukoili
42 sanoen: "Isä, jos sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun".
43 Niin hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti häntä.
44 Ja kun hän oli suuressa tuskassa, rukoili hän yhä hartaammin. Ja hänen hikensä oli niinkuin veripisarat, jotka putosivat maahan.

Herran Jeesuksen kärsimys alkoi Getsemanen puutarhassa. Luukas kirjoittaa Jeesuksen olleen suuressa tuskassa, rukoillen yhä hartaammin ja Jeesuksen maahan pudonneet hikipisarat näyttivät olevan ikään kuin veripisaroita.

Lääketiede tuntee ilmiön nimeltä hematidrosis (hematohidrosis), joka tarkoittaa erittäin harvinaista olotilaa, jossa ihminen kokee äärimmäisen voimakkaan henkisen kiputilan tai valtavaa pelkoa kohdatessaan oman kuolemansa.

Kun tapahtuu voimakas verisuonten laajentuminen ihonalaisissa hiusverisuonissa saavuttaen kontaktin kehossa olevien miljoonien hikirauhasten kanssa, niin veri sekoittuu hien kanssa (hematidrosis). Tämä ilmiö synnyttää iholle veripisaroita ja kun hikoilu on voimakasta, niin veripisarat tippuvat ihmisen keholta maahan.

En usko Herran Jeesuksen pelänneen tulevaa ja lähestyvää kuolemaansa. Miksi Herra Jeesus koki Getsemanessa niin sanotun hematidrosis ilmiön?

Jes 53:
4 ¶ Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
5 mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
6 Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen täytyi kärsiä koko maailman syntien tähden. Herran Jeesus joutui kantamaan päällänsä koko maailman syntien rangaistuksen. Tässä on syy miksi Jeesus hikoili veripisaroita Getsemanessa, sillä Hän tiesi joutuvansa kärsimään ja kantamaan päällänsä koko maailman synnit. Herra Jeesus tiesi mikä Häntä odotti, eli ristiinnaulitsemisen kautta kärsiminen sekä rangaistus synneistä, koko maailman synneistä, myös sinun syntiesi tähden. Ei ole ihme, että Hän hikoili veripisaroita.

Lääketieteen mukaan "verihikoilu" ilmiö kertoo suunnattoman suuresta henkisestä kärsimyksestä ja kivusta. Ennen ristiinnaulitsemista Herra Jeesus kävi läpi erittäin harvinaisen sekä henkisesti kivuliaan prosessin, eli "verihikoilun" koska Hän rakastaa sinua ja otti päällensä sinun syntisi rangaistuksen.

 

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker