Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen


              

Juudas kavaltaja

 

Juudas Iskariot kavalsi Herran Jeesuksen kolmestakymmenestä hopearahasta. Jeesuksen kavaltaminen tapahtui poskisuudelman kautta, sillä Juudas oli sopinut kavaltamisen merkiksi antavansa suudelman sille, joka (Jeesus) pitää ottaa kiinni.

Herran Jeesuksen tie Golgatan ristille alkoi Getsemanen puutarhasta, jossa yksi hänen opetuslapsistansa petti ja kavalsi Hänet. Petoksen hinta oli kolmekymmentä hopearahaa. Juudaksen petos osoittaa sen miten monet ihmiset suhtautuvat Jeesuksen, joiden sydämen rakkaus on maallinen mammona, jotka teeskentelevät uskovansa Jeesukseen, mutta sydämessään he eivät usko Häneen, vaan kavaltavat Hänet rahan, ylpeyden ja ihmispelon tähden.

Juudas katui (metamelomai) ja vei kolmekymmentä hopearahaa takaisin ylipapeille ja vanhimmille. Sen jälkeen hän meni pois ja hirttäytyi. Juudas katui tekoaan, mutta alkutekstin sana metamelomai, tarkoittaa murhetta siitä mitä on tehnyt ja jonka toivoisi tekemättömäksi. Metamelomai esiintyy UT:n tekstissä kuusi kerta, mutta se ei yhdessäkään kohtaa esiinny todellisen parannuksen, Jumalan puoleen kääntymisen ja pelastavan uskon yhteydessä. Juudaksen katumus oli murhe ja mielen pahoitus, mutta hän ei katunut etsien synnillensä Jumalan anteeksiantamusta, siksi hän ei pelastunut

Monille ihmisille käy niin että he ovat kiinnittäneet sydämensä maailman mammonaan, ylpeyteen sekä ylpeyteen. Heille käy samalla tavalla kuin Juudakselle (eivät pelastu), sillä tämän maailman mammona ei hyödyttänyt hänen sielunsa pelastusta, rahan kautta ei voi ostaa pelastusta.

Todellinen katumus johdattaa ihmisen aina synnintuntoon, parannukseen ja uskon kautta Herraan Jeesukseen syntien anteeksiantamukseen ja iankaikkiseen elämään. Kirjoituksessani käyn seuraavaksi läpi niitä asioita, joita Herra Jeesus joutui kokemaan, että sinulla olisi parannuksen teon ja uskon kautta Herraan Jeesukseen mahdollisuus pelastua.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker