Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen


              

Pilatus ja Herodes

 

Pilatus oli Juudean maakunnassa Rooman maaherrana (prokuraattori), Rooman keisarin käskynhaltijana. Jeesus seisoi syytettynä Pilatuksen edessä. Juutalaiset syyttivät Jeesusta kansan villitsijäksi, kieltävän antamasta veroja keisarille ja sanovan itseään Messiaaksi, kuninkaaksi. Herra Jeesus oli ja on Messias ja kuningasten Kuningas. Muut syytteet olivat valhetta ja vääristelyä.

Pilatus kysyi Jeesukselta: ”Oletko sinä juutalaisten kuningas.” Johon Jeesus vastasi: ”Sinäpä sen sanot” eli vastaus oli myöntävä. Pilatuksen kysymys oli maallinen ja poliittinen ja Jeesuksen vastaus oli Jumalan valtakunnasta katsottuna hengellinen. Pilatuksella ei ollut edes aavistusta, että Jumalan suurena tuomiopäivänä hänen ja Jeesuksen osat vaihtuisivat siten, että Jeesus on Isänsä kanssa Tuomarina ja Pilatus on heidän edessään syyllisenä synnin tähden. Pilatus lähetti Herran Jeesuksen kuningas Herodeksen luokse.

Pilatus toimitti poliittista ja maallista tärkeää yhteiskunnallista virkaa Rooman valtion korkeana virkamiehenä. Jos sinä olet mukaan politiikassa ja toimit vastuullisesti hoitaessasi yhteiskunnassa ihmisten asioita, niin et kuitenkaan voi päästä Jumalan valtakuntaan politiikan kautta, siitäkin huolimatta että politiikan kautta voi saada aikaan todella tärkeitä asioita, niin politiikan kautta et voi pelastua Jumalan valtakuntaan.

Politiikan ja maallisten asioiden hoidon tehtävä ja tarkoitus on taata kansalaisille hyvät ja oikeudenmukaiset oltavat yhteiskunnassa, mutta politiikan ja maallisen asioiden kautta ei voi pelastua Jumalan valtakuntaan, ei vaikka kuinka hyvin olisi hoitanut yhteiskunnan asioita. Ainoa mahdollinen tapa pelastua Jumalan valtakuntaan on tehdä parannus ja uskoa Herraan Jeesukseen.

Herodes oli kauan aikaa halunnut nähdä Jeesuksen, koska hän oli kuullut Jeesuksesta ja ihmeistä, joita Herra Jeesus oli tehnyt. Kun Herodes sai tavata Jeesuksen, niin hän halusi nähdä Jeesuksen tekevän jonkun ihmeen. Herodes esitti myös kysymyksiä Jeesukselle, joihin Hän ei vastannut.

Kun Herra Jeesus ei tehnyt ihmeitä eikä vastannut Herodeksen kysymyksiin, niin hän joukkoineen alkoi pilkkamaan Jeesusta sekä lähetti Jeesuksen takaisin Pilatuksen luokse. Monet ihmiset haluavat kokea vain ihmeitä ja mukavia sielullisia kokemuksia. Jos ihminen haluaa kokea vain ihmeitä, eikä halua tehdä parannusta synneistä ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin hänelle käy kuin Herodekselle, joka ei saanut minkäänlaista yhteyttä Jeesukseen.

Herodeksen käyttäytymisestä tulee myös esille eräs ikävä piirre. Kun ihminen lähestyy Jeesusta väärän motiivin kautta, eikä saa vastakaikua, niin ihminen pettyessään saattaa alkaa pilkkaamaan Jeesusta ja uskonasioita. Herraan Jeesukseen saa kyllä ihan oikeasti yhteyden, mutta sen ehtona on parannuksen tekeminen synneistä ja uskominen Herraan Jeesukseen.

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker