Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen


              

Uudestaan Pilatuksen eteen

 

Pääsiäisjuhlan aikana oli tapana vapauttaa yksi vanki. Raamatun opetuksen mukaan Pilatus tiesi juutalaisten uskonnollisten johtajien antaneen Jeesuksen hänen käsiinsä kateuden tähden. Pilatus tarjosi juutalaisille Jeesusta ja Barabbasta, kysyen heiltä kumman he tahtoivat päästää vapaaksi. Uskonnolliset johtajat kiihottivat kansaa Jeesusta vastaan vaatien Barabbasta vapaaksi. Kansa valitsi uskonnollisten johtajien yllytyksen seurauksena Barabbaan vapautettavaksi.

Pilatus kysyi mitä hän tekisi Jeesukselle, jota juutalaiset sanoivat pilkallisesti juutalaisten kuninkaaksi. Uskonnollisten johtajien kiihotuksen ja yllytyksen seurauksena kansa huusi; Ristiinnaulitse hänet! Pilatus kysyi heiltä: Mitä pahaa hän sitten on tehnyt? Kansan huuto yltyi vain kovemmaksi: Ristiinnaulitse hänet!

Pilatus sanoi myös ettei hän löytänyt mitään syytä Jeesuksesta ja pyysi juutalaisia itse ristiinnaulitsemaan Jeesuksen. Uskonnolliset johtajat vastasivat Pilatukselle, että lain mukaan Jeesuksen pitää kuolla, koska on tehnyt itsensä Jumalan Pojaksi. Kun kansa huusi Pilatukselle ettei hän ole keisarin ystävä, jos hän päästää Jeesuksen vapaaksi, niin Pilatus sanoi juutalaisille Jeesuksesta: Katso, teidän kuninkaanne! Kansa huusi: Vie pois, vie pois, ristiinnaulitse hänet! Pilatus kysyi heiltä: Onko minun ristiinnaulittava teidän kuninkaanne? Ylipapit vastasivat Pilatukselle sanoen: Ei meillä ole kuningasta, vaan keisari. Pilatus pelästyi ja luovutti Jeesuksen ruoskittavaksi ja sen jälkeen ristiinnaulittavaksi.

Koska juutalaisten uskonnolliset johtajat olivat kumonneet sydämessään Jumalan sanan (Raamattu) opetuksen ja uskoivat sekä olivat kiinni ihmisten uskonnollisissa perinnäissäännöissä, niin he eivät tunnistaneet Messias Herraa Jeesusta, Pelastajaa. Tämän tähden he valitsivat Rooman keisarin ja ihmisviisauden omaksi kadotuksekseen.

Jos sinä olet tämän päivän uskonnollinen johtaja, korkeasti koulutettu teologi ja olet sydämessäsi kumonnut Jumalan sanan (totuuden) ja valinnut sen sijaan ihmisviisauden ja uskonnolliset perinteet, niin sinä et voi pelastua Jumalan valtakuntaan. Sinun tulee tehdä parannus ja hylätä valheen tie ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin Raamattu opettaa, että voit saada syntisi anteeksi ja pelastua Jumalan valtakuntaan.

Jos sinä olet ihminen, joka olet uskonut korkeasti koulutettujen teologien opetuksia uskonnollisista perinnäissäännöistä sekä ihmisviisaudesta, niin et voi pelastua Jumalan valtakuntaan, koska sinut on petetty ja eksytetty uskomaan valheita ja vääriä oppeja. Sinun tulee tehdä parannus ja hylätä valheen tie ja uskoa Herraan Jeesukseen, niin Raamattu opettaa, että voit saada syntisi anteeksi ja pelastua Jumalan valtakuntaan.

Kansa valitsi Barabbaan vapautettavaksi Herran Jeesuksen sijasta uskonnollisten johtajien yllytyksen ja kiihotuksen takia. Herra Jeesus, pyhä, synnitön ja viaton totisen Jumalan Poika joutui kaikkein syvimmän loukkauksen ja halveksunnan kohteeksi, sillä uskonnollisen kiihkon ja valheen vangitessa ihmisten sydämet he valitsivat Barabbaan, kapinoitsijan ja murhamiehen paremmaksi vaihtoehdoksi kuin Jeesuksen.

Silloin kun valhe pettää ihmisen sydämen, niin hän synnin pettämänä valitsee mieluummin synnin saastan kuin Raamatun Jumalan rakkauden, armon, totuuden ja pyhyyden. Synnin valhe tuo ihmisen sydämeen ylpeyden ja halveksunnan Herraa Jeesusta ja Jumalan sanan totuutta kohtaan. Älä anna synnin ja valheen pettää sinua, vaan valitse syntien anteeksiantamus uskon kautta Herraan Jeesukseen.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker