Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta

 

Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani:
Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen


              

Orjantappurakruunu

 

Kun Herra Jeesus oli ruoskittu, niin sotamiehet veivät Hänet sisälle palatsiin Rooman kuvernöörin (Pilatus) tuomiohuoneeseen (praetorium). He kutsuivat paikalle lisää sotilaita ivaten ja pilkaten Jeesusta tervehtimällä Häntä ivallisesti juutalaisten kuninkaaksi. Sotilaat pukivat Jeesuksen ylle purppuravaipan (tulipunainen). He väänsivät orjantappuroista kruunun (pilkallisesti kuvasi kuninkaan kruunua), jonka he laittoivat Jeesuksen päähän. Sotilaat laittoivat Jeesuksen oikeaan käteen ruokokepin, jonka tarkoituksena oli ivallisesti kuvata kuninkaan valtikkaa.

Sotilaat ivasivat ja pukivat Jeesuksen "kuninkaan vaatteisiin", sillä purppuranpunainen (tulipunainen) oli kuninkaan väri ja kuninkaalla oli kruunu päässä ja valtikka kädessä. Sotilaat ivallisesti polvistuivat Jeesuksen edessä ja pilkkasivat Häntä. Sen kaiken lisäksi sotilaat sylkivät Jeesuksen päälle ja löivät ruokokepillä Jeesusta päähän.

Orjantappurankruunun pitkät ja terävät piikit pureutuivat Jeesuksen päähän aiheuttaen voimakkaan verenvuodon. Ihmisen julkeus ja ylpeys Raamatun Jumalaa vastaan sai sotilaat tekemään kauhistuttavan ja väkivaltaisen pilkan, jonka kohteena oli Herra Jeesus.

Silloin kun ihminen on synnin orja ja valheen pettämä, niin hän voi toimia yhtä ivallisesti kuin sotilaat. Silloin kun ihmisen sydän on valheen sokaisema, niin hän ei näe Herran Jeesuksen kirkkautta, rakkautta, pyhyyttä ja totuutta. Siksi synnin orjat pilkkaavat Jeesusta, Raamatun sanan totuutta ja Herran Jeesuksen opetuslapsia.

Jos sinä olet pilkkaaja ja halveksut Raamatun totuutta, niin Herra Jeesus alistui pilkattavaksi sekä ristiinnaulittavaksi, että sinä saisit syntisi anteeksi tekemällä parannuksen ja uskomalla Herraan Jeesukseen. Pilkkaaja joutuu viimeisenä tuomiopäivänä Kaikkivaltiaan Isä Jumalan ja Herran Jeesuksen eteen, jossa ei voi enää pilkata, vaan joutuu tuomittavaksi syntiensä tähden. Sen tähden nöyrry parannukseen ja usko Herraan Jeesukseen, niin saat syntisi anteeksi sekä iankaikkisen elämän.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker