Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Sokeutunut järki ei tunnista sukupuolen rajoja

Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski kirjoitti 23.11.2017 julkaistun artikkelin: Terve järki on usein suurinta höpön höpöä. Luettuani Saskan kirjoituksen mieleeni nousi ajatus; sokeutunut järki ei tunnista sukupuolen rajoja. Elämme ajassa, joka pyrkii murtamaan perinteiset, luonnolliset ja ikiaikaiset elämänarvot. Miten tähän on tultu etteivät ihmiset enää tunnista selkeitä sukupuolen rajoja, miehiä ja naisia, poikia ja tyttöjä? Yhteiskunta on alkanut kumoamaan perinteistä ja luonnonmukaista lainsäädäntöä korvaten sitä luonnottomuudella ja epäterveillä moraalittomilla arvoilla. Tällaisen operaation tuloksena terve järki sokeutuu eikä sen tähden kykene tunnistamaan enää edes selkeitä sukupuolen rajoja.

Oletan sen että julkisesti ammatikseen kirjoittava kestää asiallisen ja kriittisen tekstinsä tarkastelemisen ja koettelemisen. Pidän Saska Saarikoskea arvokkaana, tärkeänä sekä rakkaana lähimmäisenäni. Minun arvomaailmani mukaan lähimmäisenrakkaus ei ole toisen ivaamista tai pilkkaamista, mutta todellinen lähimmäisenrakkaus ei ole samaa mieltä kaikesta ja tuo sen esille toista kunnioittaen, vaikkakin joutuu käyttämään värikästäkin kieltä, mutta sen tarkoitus ei ole loukata tai ivata, vaan herätellä ajattelemaan sitä mikä onkaan todellisuutta ja faktaa asioiden syvällä ytimessä.

Mediassa työskentelevillä toimittajilla on todella suuri mielipide vaikuttamisen valta. Tästäkin syystä on tarpeellista julkisesti tuoda esille kirjoituksia, jotka haastavat nykymediaa ja varsinkin valtamediaa, sillä valtamedia alkaa olla yhä enemmän väärillä poluilla koskien ihmisenä olemista sekä seksuaalimoraalikysymyksiä.

Saska Saarikoski siteeraa kirjoituksessaan Raamattua: Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät (1 Moos 1:27 - 33/38 Raamatun käännös - Saska käytti 1992 käännöstä).

Saska viisastelee kirjoittaen Raamatun sanovan ihmisten olevan miehiä tai naisia eivätkä jotain siltä väliltä, vai sanooko? Saska jatkoi viisasteluaan kirjoittaen: Loiko Jumalan yhden vai kaksi olentoa - Onko Jumala itse sekä mies että nainen, hermafrodiitti? Saska totesi, että kun asiaa katsoo hiukan tarkemmin, se ei yleensä näytäkään ihan niin selvältä.

Hepreankielinen Raamattu sanoo alkutekstissä Herra Jumalan vaivuttaneen ihmisen syvään uneen ja kun hän nukkui, niin Jumala otti yhden hänen kylkiluistaan ja sulki lihan. Ja Herra Jumala teki kylkiluusta naisen, jonka Hän oli ottanut miehestä (1 Moos 2:21,22).

Alkuteksti käyttää sanaa tsela, joka tarkoittaa kylkiluun lisäksi puoli, puolikas tai sivu. Raamatun alkulehdiltä voimme lukea Jumalan suorittamasta taivaallisesta kirurgisesta toimenpiteestä, kun Jumala nukutti miehen ja otti miehen kylkiluun rakentaen siitä naisen. Taivaallisen "leikkausoperaation" jälkeen Jumala sulki miehen lihan, eli kohdan, josta Hän oli ottanut miehen kylkiluun.

Kun Jumala rakensi naisen miehen kylkiluusta, niin Hän kahdensi miehen XY-kromosomista kaksi XX-kromosomia, josta tuli naisen XX-kromosomi. Miksi Jumala otti miehestä osan ja teki siitä naisen? Raamattu sanoo, että koska nainen on otettu miehen luusta ja lihasta, niin siksi häntä tulee kutsua naiseksi ja siksi miehen tulee luopua vanhemmistaan ja liittyä vaimoonsa sekä tulla yhdeksi lihaksi vaimonsa kanssa. Avioliitto, eli pysyvä parisuhde miehen ja naisen välillä perustuu Jumalan luomistyöhön ja asetukseen.

Todellisuus kertoo miehellä olevan XY-kromosomi ja naisella XX-kromosomi. Sukupuolikromosomit määrittävät sen onko henkilö mies vai nainen. Ympärillä oleva todellisuus kertoo meille, että keskuudessamme elää joko miehiä tai naisia ja vain harvoissa poikkeustapauksissa syntyy hermafrodiitteja (intersukupuolisuus - sukupuolen poikkeavuus).

Jos ihminen on varustettu terveellä järjellä, niin hän ymmärtää ettei ole olemassa kuin kaksi erilaista sukupuolta, mies sekä nainen ja ettei harvinainen poikkeus (intersukupuolisuus) tee tyhjäksi mieheyttä ja naiseutta. Jos terve järki sokeutuu, niin silloin luonnollisen sukupuolisuuden rajat hämärtyvät eikä kyetä enää ymmärtämään, että mies on mies tai nainen on nainen.

Sokeutunut järki pyrkii "muuttamaan" miehen naiseksi, joka on mahdotonta, sillä ihmisen sukupuolikromosomit määrittävät sen onko kyseessä mies tai nainen. Vaikka mieheksi syntynyt mies pyrkisi "muuttamaan" itsensä naiseksi, niin hän jää mieheksi, koska hänen kehonsa sukupuolikromosomit määrittävät hänet mieheksi. Tästä syystä ihminen ei pysty koskaan ihan oikeasti muuttamaan sukupuoltansa, mutta sen sijaan on kyse valheessa elämisestä jos pyrkii "muuttamaan" syntymässä lahjaksi saatua sukupuolta.

Jumala ei tietenkään ole hermafrodiitti, sillä Jumala ei ole ihminen, vaan Henki. Olisiko niin, että Jumalalla on yhtä aikaa maskuliininen sekä feminiininen luonteenlaatu, eli Jumala ajattelee ja toimii yhtä aikaa maskuliinisesti ja feminiinisesti ja siksi Jumala loi niin miehen kuin naisenkin omaksi kuvakseen? Miehen ja naisen oleminen Jumalan kuvana ei tarkoita ihmisen fyysisen kehon olevan kuva Jumalasta, vaan miehen ja naisen luonteenlaatu ja sisäinen olemus heijastaa ihmisessä olevaa Jumalan kuvaa.

Jumalan sanominen hermafrodiitiksi eli normaalista ja luonnollisesta poikkeavaksi on sama asia kuin Jumalan pilkkaaminen, sillä Jumala on Henki, elämän lahjoittaja, joka rakastaa luotujansa. Kun ihmisen järki sokeutuu valheen voimasta, niin se johtaa aina Jumalan pilkkaamiseen ja synnin suosimiseen, luonnottomuuden suosimiseen ja hyväksymiseen. Raamattu sanoo ettei Jumala salli itseänsä pilkata. Jumalan pilkkaajan osa maan päällä on niittää pilkasta huono sato, eli elämä ei kohtele hyvin Jumalan pilkkaajia.

Saska kirjoitti ettei jokainen, joka näyttää mieheltä tai naiselta ole välttämättä mies tai nainen. Saska sanoi opettavansa lapsilleen, että ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat.

Todellisuudessa XY-kromosomit omaava mieheksi syntynyt mies on aina mies ja XX-kromosomit omaava naiseksi syntynyt nainen on aina nainen. Syntymässä lahjaksi saatua sukupuolta ei voi koskaan muuttaa vastakkaiseen sukupuoleen. Jos on antanut valheen sokaista itsensä, niin sitten on mahdollista ettei ymmärrä näkemäänsä ja voi erehtyä luulemaan miestä naiseksi tai naista mieheksi. Jos terve järki ohjaa ihmisen ymmärrystä, niin silloin hän ymmärtää miehen olevan mies ja naisen olevan nainen.

Saskan mielestä on hienoa, että jotkut kykenevät kasvattamaan lapsensa niin, etteivät sukupuoliodotukset rajoita heitä millään tavalla. Saskan mielestä sukupuolineutraali vanhemmuus on hienoa, sillä jokainen, joka laventaa ihmisen olemisen rajoja, luo lisää tilaa ihan kaikille.

Jos ei erota miestä naisesta ja ajattelee laventavansa ihmisen rajoja kannattamalla nykyistä sukupuolettomuus hömppää, niin silloin on eksynyt kannattamaan valheita. Silloin kun terve järki ohjaa ihmisen ymmärrystä, niin ihminen kykenee erottamaan miehen naisesta ja naisen miehestä.

Saska Saarikoski siteerasi kirjoituksessaan Raamatun sanaa. Mikä onkaan Raamatun sanan ydinsanoma ihmiselle? Jumala rakastaa ihmistä, joka syntiinlankeemuksen seurauksena elää synnin kapinassa ja erossa Jumalasta. Synnin ja saatanan orjuuden tähden ihminen on matkalla kohti iankaikkista kadotusta. Herra Jeesus kärsi ja vuodatti verensä sekä kuoli ristillä syntien anteeksisaamiseksi. Jos ja kun ihminen tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Jeesuksen Herraksi ja Pelastajaksi, niin hän saa syntinsä anteeksi, osallisuuden Pyhään Henkeen sekä iankaikkisen elämän.

 

Petri Paavola 24.11.2017

Lähteet:
33/38 Raamattu
Online Bible Hebrew Lexicon
hs.fi/mielipide/art-200000546032

 

 

 

eXTReMe Tracker