Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Pimeyden saatanallisin eksytys
              

Tietäjähenget ja pelastuksen tie

 

Apt 16:
16 ¶ Ja tapahtui meidän mennessämme rukouspaikkaan, että meitä vastaan tuli eräs palvelijatar, jossa oli tietäjähenki ja joka tuotti paljon tuloja isännilleen ennustamisellaan.
17 Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien".
18 Ja tätä hän teki monta päivää. Mutta se vaivasi Paavalia, ja hän kääntyi ja sanoi hengelle: "Jeesuksen Kristuksen nimessä minä käsken sinun lähteä hänestä". Ja se lähti sillä hetkellä.

Raamattu sanoo tietäjähengen vallassa olleen naisen huutaen ja sanoneen Paavalin seurueineen julistavan pelastuksen tietä. Nainen oli epäjumalanpalvelija, jonka kautta saatanallinen tietäjähenki vaikutti ja siitä huolimatta hän sanoi totuuden siitä, että Paavali seurueineen julisti pelastuksen tietä (evankeliumia Herrasta Jeesuksesta).

On väärin ja todella vaarallista ajatella ettei väärän hengen vallassa oleva eksyttäjä kykenisi sanomaan Jeesuksen olevan pelastuksen tie. Jos ajattelee ettei väärän hengen vallassa oleva eksyttäjä kykene sanomaan Jeesuksen olevan pelastuksen tie, niin silloin voi joku päivä eksyä mukaan sellaiseen toimintaan, missä valheenhengen voimalla sanotaan Jeesuksen olevan pelastuksen tie ja näin jos mahdollista on jopa uskovakin eksynyt mukaan valhehenkien saatanalliseen toimintaan.

Koska tietäjähengen vallassa oleva nainen kykeni sanomaan Paavalin seurueineen olevan korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat pelastuksen tietä (evankeliumia Jeesuksesta), niin sekin on mahdollista, että joku eksyttäjä valheenhengen vallassa tuo esille evankeliumia Jeesuksesta. Moni on ajatellut ettei se ole mahdollista, sillä saatana ei halua kenenkään pelastuvan. Raamatun sanan todistuksen mukaan se on kuitenkin mahdollista, että saatana vahvistaa evankeliumin Jeesuksesta, mutta aina tällaisessa tapauksessa aina jollakin tavalla ihminen johdetaan harhaan ja pelastuksen ulkopuolelle.

Mistä voidaan tunnistaa väärän hengen vallassa oleva eksyttäjä? Voitelun alkuperä paljastaa ettei ole kyseessä Jumalan Pyhä Henki sekä väärän hengen kautta tuleva eksytys sekoittaa totuuden ja valheen, eli yleensä sanoo yhtä aikaa jotakin sellaista, jossa pelastus on voimassa Jeesuksen kautta sekä esim. Marian kautta jne. Tällä tavalla pelastus on tehty tyhjäksi, sillä Jeesus ja Maria eivät voi yhtä aikaa toimia pelastajina. Eräs eksytys on myös sellainen, missä valheenhenki voi tunnustaa Jeesuksen olevan Pelastaja, mutta valheenhenki johdattaa uskovan uskomaan ja luulemaan, että hän on synnitön. Raamatun opetuksen mukaan sellainen ihminen, joka uskoo että hän ei tee syntiä ja on synnitön elää ilman totuutta eikä hänellä ole Jumalan sanaa, vaikka hän kuinka muuten puhuisi ja sanoisi oikeita asioita. Tästä lisää myöhemmin.

Eksytyksen henki joka julistaa oikeaakin eksyttää uhrinsa uskomaan vastoin Raamatun totuutta sillä tavalla, ettei hän enää voi olla pelastavassa uskossa, vaikka hän  itse niin luulee. Tai sitten hän sortuu Jeesuksen rinnalla julistamaan muita pelastusteitä tai voi jopa kieltää kokonaan Jeesuksen sovitustyön.

Esimerkiksi ns. JDS-opin kautta Jeesuksen sovitustyö kumotaan siten, että JDS-opin mukaan Jeesukseen tuli saatanan luonto ja Jeesus sovitti synnit vasta helvetissä, eikä Jeesuksen fyysinen kuolema ristillä sovittanut syntejä, vaan vasta hengellisen kuoleman jälkeen Jeesus sovitti synnit helvetissä. On sanomatta selvää, että JDS-oppi on saatanallinen oppi eikä kukaan sellainen ihminen voi pelastua, joka uskoo edellä olevaan JDS-oppiin.

3 Moos 20:
5 niin minä itse käännän kasvoni sitä miestä vastaan ja hänen sukuansa vastaan; hänet ja kaikki, jotka häntä seuraten ovat lähteneet haureudessa kulkemaan Molokin jäljessä, minä hävitän heidän kansastansa.
6 Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.
7 Pyhittäkää siis itsenne ja olkaa pyhät; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne.

Raamatun opetuksen mukaan vainaja- ja tietäjähenkien seuraaminen (sekä olemalla heidän valhevoiman ja väärän opetuksen levittäjä) on hengellistä haureutta, jonka kautta ihmiset saastuvat valheenhengistä.

Mark 5:
2 Ja kohta kun hän lähti venheestä, tuli häntä vastaan haudoista mies, joka oli saastaisen hengen vallassa.
3 Hän asusti haudoissa, eikä kukaan enää voinut häntä kahleillakaan sitoa;
4 sillä hän oli monta kertaa ollut sidottuna jalkanuoriin ja kahleisiin, mutta oli särkenyt kahleet ja katkonut jalkanuorat, eikä kukaan kyennyt häntä hillitsemään.
5 Ja hän oleskeli aina, yötä ja päivää, haudoissa ja vuorilla, huutaen ja runnellen itseään kivillä.

Eräs selkeä tuntomerkki tietäjähengen väärästä alkuperästä on mieltymys kuolleiden hautoihin, hakeminen voitelua haudoilta sekä kuolleita ruumiilta. Tänä päivänä äärikarismaattisissa piireissä on julistajia, jotka tunnustavat avoimesti hakevansa "Jumalan voitelua" haudoilta ja kuolleilta ruumiilta. Jotkut heistä jopa makaavat haudoilla hakien sillä tavalla "voitelua".

Apt 10:
43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
44 ¶ Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,

Apt 5:12 Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä.

Aina silloin kun on kyse haudan tai kuolleen ihmisen kautta tulevasta voitelusta, niin kyseessä on eksytys. Raamatun opetuksen mukaan Jumala antaa Häneen uskoville ihmisille Pyhän Henkensä ja voiman  sekä voitelun ja tekee tunnusteot ja ihmeet aina itse henkilökohtaisesti suoraan tai käsienpäälle panon kautta (uudestisyntyneen uskovan käsien päällepano). Jumala ei koskaan anna voiteluansa kuolleiden ihmisten eikä hautojen kautta, koska Hän on sanassaan (Raamattu) ilmoittanut ja kieltänyt yhteydet kuolleisiin ihmisiin. Riivaajahenget ovat erikoistuneet toimimaan ja aktivoimaan valhevoimaansa kuolleiden ihmisten, hautojen, pyhäinjäännösten ja materian kautta.

2 Aik 33:6 Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Ben-Hinnomin laaksossa, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

Väärän hengen (tietäjähengen) vallassa oleva eksyttäjä ennustaa (selvännäkijä matkii profetiaa) sekä harjoittaa noituutta valheenhengen voimalla.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker