Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Trumpin Jerusalemin suunnitelma

Mikä on Donald Trumpin suunnitelma koskien Jerusalemia? Vuoden 2017 joulukuussa Trump sanoi, että on tullut aika virallisesti tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Trump sanoi puheessaan, että USA:n suurlähetystö tullaan siirtämään Tel Avivista Jerusalemiin. USA:n suurlähetystö on nyt avattu Jerusalemiin. Trumpin vuoden 2017 joulukuun puheesta unohdetaan lupaukset palestiinalaisille, jossa hän sanoi Amerikan olevan sitoutunut helpottamaan rauhan sopimusta, jonka molemmat osapuolet voivat hyväksyä sekä kuinka Amerikka tukee kahden valtion mallia, jos molemmat osapuolet suostuvat siihen.

Trumpin puhe oli harhaanjohtava koskien Jerusalemia Israelin pääkaupunkina. Trump ei sanonut puheessaan Jerusalemin olevan Israelin jakamaton pääkaupunki ja hän jopa antoi hyväksyntänsä kahden valtion mallille, joka tarkoittaisi sitä, että Itä-Jerusalemista tulisi palestiinalaisten pääkaupunki.

6.5.2018 uutismedia Israel Today julkaisi uutisartikkelin: Report: Trump Wants Israel to Give Part of Jerusalem to Palestinians - Raportti: Trump haluaa Israelin antavan osia Jerusalemista palestiinalaisille.

Israel Today raportin mukaan Trumpin hallinto on työskennellyt kuukausien ajan uuden Lähi-idän rauhan ehdotuksen kanssa, jossa pyrittäisiin puuttumaan tärkeimpiin kiinnekohtiin koskien Jerusalemin hallintaa ja Palestiinan pakolaisia.

Israel Today kertoi kuinka Israelin Ma'ariv päivittäinen sanomalehti raportoi Israelin puolustusministeri Avigdor Libermanin saaneen yksityiskohtaisia tietoja uudesta ehdotuksesta erityisesti koskien Jerusalemia. Raportin mukaan Trump pyytäisi Israelia luopumaan neljästä arabi kaupinginosasta Itä-Jerusalemissa. Neljä aluetta olisivat: Abu Dis, jossa Palestiinan hallinnolla on jo parlamentti rakennus; Isawiya, Shuafat ja Jabl Mukabar tulisivat olemaan Palestiinan uusi pääkaupunki. Jerusalemin vanha kaupunki asetettaisiin kansainvälisen tarkkailun alle.

Ehdotettu suunnitelma tulisi myös irrottamaan pois joitakin juutalaisia kaupunginosia kuten Pisgat Ze'ev nimisen alueen israelilaisten hallitsemasta Jerusalemista. Raportin mukaan monet pelkäävät tämän olevan vain ensimmäinen askel kohti laajempia alue vaatimuksia koskien Jerusalemia. Raportin mukaan Israel saisi ehdotuksen hyväksymisestä täyden Amerikan tuen koskien Iranin ydinase uhkaa vastaan.

Sitä en tiedä, onko Israel Todayn uutisraportti uutisankka vai totta, mutta aika tulee näyttämään onko se totta vai ei.

Trumpin hyväksyntä puheessaan joulukuussa 2017 kahden valtion mallia kohtaan on mitä suurinta typeryyttä, koska Palestiinan johto, Fatah ja Hamas ovat sanoneet palestiinalaisten lopullisen päämäärän olevan Israelin tuhoaminen ja hävittäminen. Kahden valtion mallin hyväksyminen on tuhon juuren ja siemenen istuttaminen Israelin maaperälle, jonka tarkoituksena on tuhota ja poistaa Israel maailman kartalta.

Mahmoud Abbas Palestiinan johtaja on hyväksynyt Palestiinan kartan, jossa ei ole ollenkaan Israelin valtiota, sillä kartassa Palestiina on kokonaan korvannut Israelin valtion ja sen alueet. Palestiinalaisten suunnitelma Israelin tuhoamiseksi on kaikkien nähtävissä ja vain valhemanipulaation vallassa oleva sydän on sokea ja kykenemätön näkemään ja erottamaan valhetta.

Raamatun näkökulmasta katsottuna Trumpin hyväksyntä kahden valtion mallin hyväksymiselle on osallisuutta antikristilliseen toimintaan. Trump ei ole rauhanmies ja hyväntekijä, vaan osa antikristillisen hengen vallassa olevaa koneistoa, joka pyrkii esittäytymään olevansa Raamatun sanan puolella, mutta todellisuudessa on sitä vastaan. Toivon, että varsinkin Herraan Jeesukseen uskovien ihmisten silmät avautuisivat näkemään Trumpin antikristillisen toiminnan koskien Israelia ja Jerusalemia.


Petri Paavola 17.5.2018

Lähteet:
israeltoday.co.il/ NewsItem/ tabid/ 178/ nid/ 33928

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker