Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Tulevan kolmannen temppelin alttarin vihkiminen

Jerusalemissa vihittiin alttari (10.12.2018) tulevaa kolmatta temppeliä varten. Alttarin vihkiminen tapahtui hanukka -juhlan viimeisenä päivänä. Jerusalemiin suunnitteilla oleva kolmas temppeli ei ole Jumalan mielen mukainen hanke, koska Messias Herran Jeesuksen veri ja sovitustyö päätti vanhan liiton aikaisen temppeli Jumalanpalveluksen eläinuhreineen. Uuden Liiton aikakaudessa, jokainen Jumalan armosta pelastettu Herran Jeesuksen opetuslapsi on nyt Jumalan temppeli. Jumala ei enää palaa takaisin eläinuhreihin, koska Herran Jeesuksen syntiuhri päätti eläinuhrit ja Messias Jeesuksen syntiuhri oli kertakaikkinen yksi ainoa uhri synnin poistamiseksi ja syntien anteeksisaamiseksi. Tuleva kolmannen temppelin rakentamisen hanke on antikristillinen hanke, ei Jumalan tahto ja Jumalan suunnitelma, sillä Messias Jeesuksessa on iankaikkinen syntiuhri ja syntien anteeksiantamus. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.

 

Sisällys:
Alttarin vihkiminen kolmatta temppeliä varten
Sanhedrinin jäsenten ajatuksia
Hesekielin temppeli
Väärän opetuksen ja valheen paljastuminen
Vatikaani ja Jerusalem
Loppusanat
Alttarin vihkiminen kolmatta temppeliä varten

Jerusalemiin on aikaisemmin rakennettu kaksi temppeliä. Kuningas Salomo rakennutti ensimmäisen temppelin Jerusalemiin noin 3000 vuotta sitten. Babylonian kuninkaan Nebukadnessarin armeija tuhosi ja hävitti 586 eKr. Salomonin rakennuttaman temppelin. Vuosina 520-516 eKr. Juudan käskynhaltijan Serubbaabelin johdolla rakennettiin Jerusalemiin toinen temppeli. Roomalainen sotapäällikkö Tiitus hävitti ja tuhosi toisen temppelin 70 jKr.

Makkabealaiskapinassa 165 eKr. juutalaiset Juudas Makkabealaisen johdolla valtasivat Jerusalemin temppelin takaisin itselleen kreikkalaisten hallusta. Temppeli vapautettiin ja vihittiin uudelleen käyttöön. Juudas käski temppelin puhdistettavaksi ja kreikkalaisten saastuttamien esineiden tilalle tuli valmistaa uudet pyhät temppelin esineet, jolloin myös uusi alttari valmistettiin.

Vuonna 2018 hanukka -juhlan viimeisenä päivänä vietettiin Jerusalemissa alttarin vihkimisen juhlaa kolmatta temppeliä varten. Vuoden 2018 alttarin vihkimisen juhla on tehty esikuvallisesti hanukka -juhlan aikana sen viimeisenä päivänä. Tällä alttarin vihkimisen juhlalla järjestäjät halusivat viestittää, että uusi tuleva kolmas temppeli tulee olemaan jatkumoa Raamatun profetioille ja Jumalan tahdon toteutumiselle ennallistaa temppelipalvelus ja eläinuhrien palaaminen rauhan ja syntien anteeksisaamiseksi. Jumala päätti Herran Jeesuksen uhrin kautta VL:n Jumalanpalvelusjärjestyksen sekä eläinuhrit, joka tarkoittaa sitä, että tuleva kolmas temppeli eläinuhreineen ei liity millään tavoin Jumalan pelastushistorian suunnitelmaan, eikä Jumalan tahdon toteutumiseen kansansa pyhitykseksi. Kolmas temppeli toteuttaa Jumalan sanan profetian toteutumista antikristillisestä hankkeesta käsin katsottuna.

Breaking Israel News media julkaisi (11.12.2018) Adam Eliyahu Berkowitzin artikkelin: Dedication of Altar for Third Temple (Alttarin vihkiminen kolmatta temppeliä varten). Artikkeli sanoi kuinka maanantaina (10.12) Sanhedrin isännöi alttarin vihkimistä kolmatta temppeliä varten. Artikkelin mukaan tapahtumassa papit olivat pukeutuneet täysin vanhan liiton papin asuihin asettaessaan uudelleen voimaan iankaikkisen uhrin (Korban Tamidi). Breaking Israel News kirjoitti alttarin olleen tehty sementistä, joka oli täytetty ilmalla (tai hapella). Artikkelin mukaan alttari ei ole ideaalinen, mutta se on täysin kosher (sopiva, puhdas) käytettäväksi temppelin palveluksessa.

Artikkelin mukaan temppelin esineet on tehty valmiiksi hetkeä varten, jolloin temppelipalvelus alkaa. Menora (kultainen lampunjalka) on tehty puusta, ja vaikka se ei ole ideaali, niin se on kosher käytettäväksi temppelissä, jota yksi ihminen voi kantaa. Vaskiallas on myös kosher, vaikka se on huomattavasti erilainen kuin Salomonin meri (valettu allas pappien käsien ja jalkojen pesua varten - pappien rituaalipesut), jota käytettiin temppelissä pappien käsien ja jalkojen pesemiseen. 

Tilaisuudessa papit pesivät kätensä ja jalkansa ennen temppelipalveluksen aloittamista ja uhrin uhraamista. Uhri "lammas" oli aikaisemmin tapettu ja tuotiin paikalle vihreässä astiassa. Papit sytyttivät menoran. Papit sytyttivät tulen alttarille ensimmäisen kerran. Uhri tuotiin alttarille ja uhrieläimen liha asetettiin tuleen. Alttarin hiilet tuotiin alttarin suitsutukseen. Pappien kouluttaja rabbi Baruch Kahane palveli tilaisuudessa ylimmäisenä pappina. Tilaisuudessa papit lausuivat papillisen siunauksen.

The Jerusalem Post julkaisi (10.12.2018) artikkelin: Temple-Ready Altar Dedicated on Last Day of Hannukkah by Activist Groups (Temppeli-valmis alttari pyhitettiin Hanukan viimeisenä päivänä aktivisti ryhmän toimesta).

The Jerusalem Post artikkeli kertoi kuinka tilaisuuden järjestäjät aikoivat uhrata lampaan vihkimisseremonian aikana sekä erilaisia rituaaleja sisältäen uhrin raajojen ja sisälmyksien polttamisen alttarilla. Hillel Weiss (Sanhedrinin puhemies) sanoi, että Jerusalemin kaupungin viranomaisten oikeusosasto vastusti lampaan tappamista paikan päällä. Sen sijaan, lammas tapettiin aikaisemmin teurastamossa ja vain sen yksi jalka poltettiin alttarilla uhriharjoituksessa.

Hillel Weiss sanoi The Jerusalem Postin artikkelissa, että Tooran tarkoitus on, että melkein kaikki käskyt ovat yhteydessä temppeliin. Weissin mukaan tämän merkitys meidän elämäämme ja maailman elämään on oikeudeksi, totuudeksi ja rauhaksi. Weiss sanoi tämän olevan Raamatun profetia: .... heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi (Jes 56:7).

Weiss sanoi torjuvansa käsityksen ettei tämän päivän ihmisiä voisi yhdistää muinaiseen eläinuhri käytäntöön, koska tämän päivän maailma on epäpuhdas. Hän sanoi, että me haluamme puhtauden ja kuinka ihmisten epäpuhtaat toimet ja ajatukset säilyvät samoina huolimatta siitä kuinka ne liitetään Tooran määräämään menetelmään epäpuhtauden poistamiseksi, joka tapahtuu eläinuhrien kautta.

Weiss sanoi, että hän ja temppelin aktivistit ja järjestöt aloittavat välittömästi eläinuhrit, jos valtio sallii heille alttarin tuomisen vaadittuun kohtaan temppelivuorella ja julistaisi, että valtion tulisi ensimmäisenä kannattaa näiden rituaalien uudelleen jatkamista.

Weissiltä kysyttiin, että aiheuttaisiko juutalaisten eläinuhrien uudelleen aloittaminen temppelivuorella jänniteitä ja konflikteja muslimimaailmassa, joka pitää al-Aqsa moskeijan paikkaa yhtenä islamin pyhimmistä paikoista. Weiss vastasi painokkaasti, ettei sen tulisi huolestuttaa ja vain juutalainen rohkeus temppelin uudelleen rakentamiseen lopettaisi anti-juutalaiset tunteet ja toimet. Weiss sanoi, että niin kauan kun juutalaisilla ei ole rohkeutta rakentaa temppeliä, niin heitä vainotaan, sillä niin kauan kun ei ole temppeliä, tulee olemaan antisemitismiä.

Tamid tarkoittaa hepreaksi aina, jatkuva, ikuinen, päivittäinen. Kun Sanhedrin järjesti 10.12.2018 alttarin vihkimisen Jerusalemissa asettaen uudelleen voimaan "iankaikkisen uhrin" (Korban Tamidi), niin kyseessä on esivalmistelu hetkeen, jolloin hävityksen kauhistus tulee seisomaan pyhässä paikassa. Kun ortodoksijuutalaisuus opettaa kolmannen temppelin eläinuhrien toimittavan iankaikkisen uhrin tehtävää, niin on kyse Jumalanpilkasta, sillä Herran Jeesuksen syntiuhri oli ja on kertakaikkinen ja iankaikkinen uhri syntien anteeksisaamiseksi.

Kolmannen temppelin eläinuhrit "iankaikkisena uhrina" on antikristillisen hengen tuotos, sillä antikristus (valhemessias) saattaa hyväksyä Jerusalemin kolmannen temppelin uhrit, mutta samalla julistaa olevansa jumala.

Dan 11:31 Hänen lähettämänsä sotajoukot nousevat ja häväisevät pyhäkön linnoituksineen, poistavat jokapäiväisen uhrin ja asettavat sinne hävityksen kauhistuksen.

Matt 24:15 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon-

Mark 13:
13 Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14 ¶ Mutta kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan siinä, missä ei tulisi-joka tämän lukee, se tarkatkoon-silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;

Raamatun opetuksen mukaan lopunaikana Herran Jeesuksen opetuslapset joutuvat kaikkien kansojen vihattaviksi Jeesuksen nimen tähden ja itse uskon, että myös antikristus lietsoo kansakuntia vihaamaan Jeesuksen opetuslapsia. Itse ymmärrän, että hävityksen kauhistus voisi olla kahdenlainen asia, en sano, että näin on varmasti. Ensiksi hävityksen kauhistus on lopunajan antikristillinen symboli tai esine, joka tullaan asettamaan ja häpäisemään Jerusalemin kolmatta temppeliä, koska antikristus todellisuudessa vihaa juutalaisia heille annettujen Jumalan lupausten tähden. Toiseksi antikristus menee Jerusalemiin temppeliin, julistaen olevansa kaikkien kansojen "messias" ja "pelastaja". Antikristus ja antikristilliset symbolit seisovat "pyhässä paikassa", kun antikristus seisoo temppelissä ja antikristilliset symbolit ovat esillä temppelissä. Pyhä paikka tarkoittaa sitä mikä oli ennen pyhää, sillä Jumala ei pyhitä Jerusalemin kolmatta temppeliä, koska Uuden Liitossa ajassa Hän pyhittää Herran Jeesuksen opetuslapset, jotka ovat Uuden Liiton Jumalan temppeli. Hävityksen kauhistus sanonta tulee siitä, koska antikristus ja antikristilliset voimat saavat aikaan paljon tuhoa vihatessaan Jeesuksen opetuslapsia sekä juutalaisia ja eksyttäessään kansoja maan päällä.

Itse näen ja ymmärrän antikristuksen temppeliin menemisen ja jumalaksi julistautumisen tarkoittavan kahta eri asiaa. Ensimmäiseksi antikristus eksyttää totuudesta pois eksyneet kristityt ja julistaa heidän sydämissään olevansa jumala, jota tulee palvoa. Toiseksi antikristus menee Jerusalemin uudelleen rakennettuun temppeliin ja siellä julistaa olevansa jumala.

Matt 24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’ (tameion), niin älkää uskoko.

Herra Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumin 24 luvussa, että jos hän (antikristus) on kammiossa, niin älkää uskoko. Kreikankielen sana tameion tarkoittaa salaista huonetta. Jerusalemin temppelissä oli erikoishuone nimeltään "Lishkat Hashsha'im" (salainen huone), jossa tehtiin lahjoituksia köyhiä ihmisiä varten.

Herran Jeesuksen sanojen mukaan valhemessias (antikristus) tulee menemään Jerusalemiin rakennettuun kolmanteen temppeliin, esiintyen suurena hyväntekijänä sekä jumalana, mutta hän pettää saatanallisen synnin petoksen kautta, jokaisen häneen uskovan ihmisen.

Kun Sanhedrinin puhemies Hillel Weiss sanoi alttarin vihkimisen olevan Raamatun profetiaa, niin se totisesti on Raamatun profetian täyttämistä, mutta ei Jumalan tahdon ja Jumalan pelastushistorian ja Jumalan kansan pyhittämistä varten, vaan Raamatun profetiaa antikristillisen hankkeen etenemisestä.

1 Kor 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

Weissin siteerama Raamatun kohta: heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi (Jes 56:7) ei tarkoita sitä, että Jerusalemiin rakennettava kolmas temppeli olisi kaikkien kansojen rukoushuone, vaan sitä että kaikista kansoista Jumalan pelastamat ihmiset kuuluvat siihen Herran huoneeseen, joiden rukoukset Herra kuulee ja joihin Hän vastaa. Toisin sanoen kaikista kansoista Jumalan pelastamat ihmiset ovat nyt Uuden Liiton ajassa "Herran huonetta", sillä Uudessa Liitossa Jumalan temppelin muodostavat Jumalan pelastamat ihmiset.

Apostoli Paavali kirjoitti (1 Tess 5 luku) Herran Jeesuksen tulemuksen hetkistä ja sitä edeltävistä ajatuksista, joita jumalattomat tuovat esille, kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään," silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

Hillel Weissin ajatus Jerusalemin tulevasta kolmannesta temppelistä kaikkien kansojen rukoushuoneena ja rauhan sekä turvallisuuden tuojana maan päälle on antikristillinen petos, joka täyttyy siinä kun valhemessias (antikristus) julistautuu kaikkien kansojen "messiaaksi ja pelastajaksi". Antikristukseen turvautuva ihmiskunta tulee kokemaan tuhon ja turmion, niin kuin Raamatun profetian sana kertoo, sillä antikristuksen tuoma väärä rauha johtaa lopulta iankaikkiseen tuhoon ja rangaistukseen ilman parannuksen tekoa ja uskoa Herraan Jeesukseen.

Sanhedrin on julkaissut arabeille kirjeen heprean-, englannin- ja arabiankielellä, jossa arabeja kutsutaan Ismaelin lapsina ottamaan heidän osansa ja roolinsa, kannattamaan kolmannen temppelin rakentamista. Lähestymisen arabeja kohtaan ymmärretään Sanhedrinissa olevan aikomus tuoda koko maailma yhden askeleen lähemmäs globaalia rauhaa, joka on luonteenomaista messiaaniselle ajalle. Sanhedrinin kirjeessä arabeille tuotiin esille kuinka tämä ehdotus saisi arabit hyväksymään rauhanomaiset keinot, jonka kautta vältetään vihollisuus ja väkivalta, sillä tämä ehdotus avaisi rakkauden ja kunnioituksen ovet. Antikristillinen ja antikristuksen valheeseen ja petokseen perustuva "rauhan aikakausi" on pian näkevä päivänvalon, josta eräänä osoituksena on Sanhedrinin kirje.

Sanhedrinin jäsenten ajatuksia

Kristillisen järjestön RSE:n edustaja (en ota kantaa liikkeen Raamatullisuuteen) oli paikalla kuvaamassa videota kun Jerusalemissa (10.12.2018) suoritettiin alttarin vihkimistä kolmatta temppeliä varten.

Videolla haastateltu Sanhedrinin puhemies (johtaja) Hillel Weiss sanoi, että juutalainen Messias on tulossa pian, joka ei ole Jeesus ja etteivät he usko Jeesukseen, eivätkä he aio koskaan vaihtaa uskontoaan. Weissiltä kysyttiin, että mitä tapahtuu niille kristityille, jotka eivät hyväksy tulevaa juutalaista messiasta ja jotka uskovat Jeesukseen. Hän vastasi sanoen, ettei tiedä, koska hän ei ole Messias.

Videolla haastateltu eräs Sanhedrinin jäsenistä sanoi, että kun kolmas temppeli rakennetaan, niin kaikki tulevat menestymään, koska temppeli on sitä varten ja koko maailmaa varten. Hän sanoi temppelin olevan heidän tehtävänsä yhdistää kaikki palvomaan yhtä ja ainoaa elävää Jumalaa. Hän jatkoi sanoen, että kolmannessa temppelissä kaikki kansat tulevat palvomaan Jumalaa.

Videolla Sanhedrinin puhemieheltä kysyttiin, että onko temppeli koko maailman  temppeli. Hän vastasi sanoen, ettei se ole yhtä maailman uskontoa varten, vaan se on kansoja varten ja kansat ovat kuin arvokkaita jalokiviä. Sanhedrinin puhemieheltä kysyttiin, että toimiiko YK teidän kanssanne. Hän vastasi sanoen, ehkä, me toivomme, että he muuttavat tapansa, mutta me sanomme kansoille, että jos te haluatte oikeutta, armoa, rauhaa, niin teidän täytyy seurata Raamattua.

Videolla Sanhedrinin jäseneltä kysyttiin, että uskooko hän, että olemme lähes kolmannen temppelin ajassa. Hän vastasi sanoen, että kyllä ehdottomasti. Hän jatkoi sanoen, että monet muslimi uskonnosta tulevat heidän luokseen ja pyytävät meitä rakentamaan temppelin. Hän sanoi, miksi? Koska temppeli on kaikkia varten, temppeli on kaikkien kansojen menestymistä varten. Hän sanoi myös, että uusi maailma tulee olemaan ilman negatiivisia ja kiellettyjä tunteita, kuten vihaa, kostoa ja tämä tulee olemaan (uusi maailma) rakastava, arvostava, kunnioittava, ja tämä tulee olemaan uusi maailma, niin kuin Jumala haluaa.

Kuten Sanhedrinin puhemies Weiss sanoi, niin hänen odottamansa "messias" ei ole Jeesus, sillä hänen odottamansa messias on antikristus. Antikristus saa valheen voimalla kaikki kansat palvomaan ja kumartamaan häntä. Tämän takia antikristus tulee "messiaana" juutalaisille, "messiaana" petoksen ja valheen vallassa oleville "kristityille", "messiaana" muslimeille, "messiaana" kaikille valheen vallassa oleville ihmisille lopunaikana riippumatta heidän uskonnostaan ja ideologiastaan.

Raamattu sanoo ja vastaa, että mitä tulee tapahtumaan Herran Jeesuksen opetuslapsille, jotka eivät vastaanota Weissin odottamaa "messiasta". Raamattu sanoo antikristuksen käyvän sotaa Herran Jeesuksen opetuslapsia vastaan ja antikristus on mukana maailmanlaajuisessa vainossa Herran Jeesuksen opetuslapsia kohtaan. Antikristus häviää tämän sodan ja tulee tuhoutumaan Jeesuksen tulemuksessa.

Kun Raamattu sanoo (Ilm 13:7), että antikristukselle ja antikristillisille voimille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, niin se tarkoittaa sitä, että antikristuksella on valta vainota Herran Jeesuksen opetuslapsia, mutta antikristus ei kuitenkaan voi voittaa lopullisesti uskovia, koska Herra Jeesus asuu heidän sydämissään. Raamattu sanoo myös (Ilm 13:10), että "jos kuka vankeuteen vie, niin hän itse vankeuteen joutuu; jos kuka miekalla tappaa, hänet pitää miekalla tapettaman. Tässä on pyhien kärsivällisyys ja usko". Antikristuksella ja antikristillisillä voimilla on valta vainota ja viedä vankeuteen sekä jopa tappaa (ihana marttyyrikuoleman osa), mutta vainoajat (antikristus ja antikristilliset voimat) kuitenkin lopulta häviävät ja tuhotaan. Pyhien, eli Herran Jeesuksen opetuslasten kärsivällisyys ja usko Jumalan armosta ja voimasta saa sen aikaan, että pahan valta voi "voittaa" ainoastaan ulkonaisesti uskovia, mutta ei sisäisesti uskovan sielua, sillä rakkaus uskossa totuuteen pitää uskovan sielun puhtaana ja pelastuneena, jota pahan voimat eivät voi tuhota ja saastuttaa.

Kuten Sanhedrinin jäsen sanoi, niin Jerusalemin kolmannella temppelillä on oma osuutensa siinä kun koko valheen vallassa oleva maailma tulee palvomaan antikristusta. Luullessaan palvovansa Jumalaa, he palvovat saatanaa. Sanhedrinin jäsenen esille tuoma asia Jerusalemin kolmannesta temppelistä uuden maailman rakkauden maailmana on petos ja valhe, joka on todellisuudessa saatanallinen ja antikristillinen uuden maailmanjärjestyksen aikakausi, joka päättyy sen tuhoon ja häviöön.

Hesekielin temppeli

Jotkut uskovat ihmiset opettavat ja uskovat, että Hesekielin kuvaama temppeli (Hes 40-48 luvut) olisi tuleva Jerusalemin kolmas temppeli. Joidenkin uskovien ihmisten mukaan tulevassa tuhatvuotisessa valtakunnassa aletaan uudelleen uhraamaan eläimiä Jerusalemin temppelissä. Molemmat edellä esitetyt opetukset ja väitteet ovat valheellisia ja vääriä opetuksia.

Ensimmäiseksi käsittelen sitä, että Jerusalemiin rakennettava kolmas temppeli ei ole Hesekielin kirjan kuvaama temppeli. Hesekielin kirjan kuvaaman temppelin koko, mitta ja pituus on niin suuri ja laaja, että se peittäisi alleen koko nykyisen Jerusalemin alueen. Tämä yksi yksityiskohta yksistään kumoaa sen teorian, että tuleva Jerusalemin kolmas temppeli olisi Hesekielin kirjan kuvaama temppeli.

Hesekielin kirjan kuvaama temppeli poikkeaa huomattavasti vanhan liiton aikaisesta temppelistä. Hesekielin kirjan temppelissä on tarkka kuvaus temppelistä ja sen järjestyksestä, mutta siitä puuttuvat seuraavat VL:n temppeliin kuuluvat asiat: Hesekielin temppelissä ei ole liitonarkkia, ei kultaista astiaa, ei Aaronin sauvaa, ei lain tauluja, ei armoistuinta, ei kultaista lampunjalkaa, ei näkyleipiä, ei suitsutusalttaria, ei esirippua, ei ylimmäistä pappia.

Hesekielin kirjan kuvaama temppeli ei opeta juutalaiselle kansalle määrätystä temppelijärjestyksestä, koska siitä puuttuu monta tärkeää ja oleellista asiaa, jotka kuuluvat Jumalan määräämään temppelijärjestykseen Israelin kansalle. Hesekielin kirjan kuvaama temppeli ei ole profetia tai kuvaus Jerusalemin kolmannesta temppelistä.

Itse ymmärrän Hesekielin kuvaaman temppelin olevan symbolinen vertauskuva, ei kirjaimellinen ilmoitus, sillä tällaista temppeliä ei ole ollut tarkoitustakaan rakentaa Jerusalemiin. Hesekielin kuvaaman temppelin mitat täyttävät koko nykyisen Jerusalemin alueen, joten voisiko se olla esikuva siitä kuinka Herraan Jeesukseen uskomisen kautta ihmisestä tulee Jumalan temppeli ja näin esim. tuhatvuotisen valtakunnan aikana kaikki Jumalan pelastamat ihmiset ja Jerusalemissa asuvat uskovat ihmiset ovat Jumalan temppeleitä, täyttäen koko Jerusalemin alueen. Hesekielin kirjan kuvaama temppeli on koko Jerusalemin kokoinen alueeltaan ja edellä kuvatun tavoin Jerusalemin alue olisi kokonaan Jumalan temppeli, uskovien asuttaessa Jerusalemia. En väitä edellä olevaa varmaksi, enkä sano, että näin on, mutta tällainen ajatus nousi sydämelleni.

Jotkut uskovat ihmiset opettavat Hesekielin kirjan temppelin olevan tuhatvuotisen valtakunnan temppeli, ja että Hesekielin kirjan temppelin ruhtinas olisi Messias Jeesus. Hesekielin kirjassa (Hes 45:22) ruhtinaan tuli uhrata itsensä ja kansan puolesta syntiuhri. Messias Jeesus on synnitön, joka kumoaa edellä olevan opetuksen, että Jeesus olisi Hesekielin kirjan temppelin ruhtinas. Hesekielin kirjan temppeli ei ole tuhatvuotisen valtakunnan temppeli, sillä tuhatvuotisessa valtakunnassa ei palata enää takaisin eläinuhreihin, koska Herran Jeesuksen syntiuhri lakkautti eläinuhrijärjestelmän. Hesekielin kirjan kuvaama temppeli on symbolinen vertauskuva, sillä Herran Jeesuksen iankaikkisen uhrin kautta ei enää palata takaisin eläinuhreihin.

Jotkut ymmärtävät ja opettavat Hesekielin kirjan temppelin oleva temppeli tuhatvuotisessa valtakunnassa, sillä temppelivuori ja öljymäki tulevat laajentumaan huomattavasti tulevaisuudessa ja ovat laajentuneina tuhatvuotisessa valtakunnassa, jolloin Hesekielin temppeli mahtuisi Jerusalemiin. Itse uskon ettei tuhatvuotisessa valtakunnassa ole sellaista temppeliä, jossa uhrattaisiin eläinuhreja, koska Herran Jeesuksen uhri päätti eläinuhrit, eikä Jumala palaa enää taaksepäin kansansa pelastushistoriassa ja pyhittämisessä.

Jotkut Herran Jeesuksen opetuslapset ovat eksyneet uskomaan, että Jerusalemin tuleva kolmas temppeli on Hesekielin kirjan kuvaama temppeli ja kolmannessa temppelissä uhrattavat uhrit eivät ole enää syntien anteeksisaamiseksi, vaan tulevassa temppelissä uhreilla on enää vain synnistä muistuttava merkitys. Samoin jotkut Herran Jeesuksen opetuslapset ovat eksyneet uskomaan, että tuhatvuotisen valtakunnan temppelin uhreilla ei ole enää syntien anteeksiantavaa merkitystä, vaan niillä on siellä enää vain synnistä muistuttava merkitys.

Hebr 8:
10 Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
11 Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: ‘Tunne Herra’; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.
12 Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä."

Jes 43:
25 Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista.

Opetus, joka sanoo tai väittää, että Jerusalemin kolmannen temppelin tai tuhatvuotisen temppelin uhreilla on enää vain synneistä muistuttava merkitys on väärä opetus. Raamatussa Jumala sanoo, että kun Hän antaa anteeksi synnit, niin Hän ei enää muista niitä syntejä. Tämä Raamatun opetus kumoaa sellaisen opin, joka sanoo, että tulevaisuudessa olisi käsin rakennettu temppeli, jossa uhreilla olisi synneistä muistuttava merkitys.

Hebr 10:

1 ¶ Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi.

2 Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?

3 Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä.

4 Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.

......................................

9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.

10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.

11 Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;

12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,

13 ja odottaa nyt vain, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi.

14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

Totuudesta eksyneet uskovat sanovat, että koska Raamattu opettaa ettei VL:n järjestyksen mukainen eläinuhri järjestelmä kykene poistamaan syntejä, koska niissä on vain jokavuotinen muistutus synneistä, niin sen tähden tulevassa Jerusalemin temppelissä tai tuhatvuotisen valtakunnan temppelissä voidaan suorittaa eläinuhreja, koska ne eivät poista syntejä, vaan muistuttavat synneistä kuten Hebr 10 luku sanoo.

Jos ei ymmärrä oikein sitä mitä Heprealaiskirjeen kymmenes luku ja mitä koko Raamattu opettaa syntien anteeksiantamuksesta, niin silloin voi eksyä luulemaan, etteivät eläinuhrit poistaneetkaan syntejä, vaan ainoastaan muistuttivat synneistä. Jos eksyy uskomaan edellä olevan valheen, niin silloin voi Herran Jeesuksen opetuslapsenakin eksyä kannattamaan ja tukemaan Jerusalemiin rakennettavaa kolmatta temppeliä ja luulla, että siellä suoritettavat eläinuhrit tehdään vain syntien muistuttamiseksi ja ettei niiden kautta pyritä saamaan syntejä anteeksi.

Neh 10:

32 ¶ Me sitoudumme suorittamaan vuodessa kolmannes-sekelin palvelusta varten Jumalamme temppelissä:

33 näkyleipiin, jokapäiväiseen ruokauhriin ja jokapäiväiseen polttouhriin, uhreihin sapatteina ja uudenkuun päivinä, juhlauhreihin ja pyhiin lahjoihin, syntiuhreihin sovituksen toimittamiseksi Israelille ja kaikkeen, mikä meidän Jumalamme temppelissä toimitettava on.

34 Me, papit, leeviläiset ja kansa, olemme heittäneet arpaa uhrilahjahalkojen tuomisesta perhekunnittain Jumalamme temppeliin määräaikoina joka vuosi, poltettaviksi Herran, meidän Jumalamme, alttarilla, niinkuin laissa on kirjoitettuna

Vanhan liiton eläinuhreilla oli syntejä sovittava merkitys kuten esim. Nehemia 10:32-34 osoittaa. Kun Heprealaiskirjeen kymmenes luku sanoo ettei eläinuhrien kautta voi saada syntejä anteeksi, sillä ne olivat muistutus synneistä, niin se tarkoittaa sitä, että eläinuhrit eivät tuoneet kertakaikkista sovitusta synneistä ja siksi eläinuhreja oli koko ajan uhrattava syntien anteeksisaamiseksi ja samalla eläinuhrit myös muistuttivat synneistä.

Kun Herra Jeesus kuoli, niin Hänen syntiuhrinsa kautta tapahtui kertakaikkinen, yhden kerran tapahtuva syntien sovitus, jota ei tarvitse koskaan enää uusia, sillä Herran Jeesuksen veressä on iankaikkinen lunastus synneistä ja syntien anteeksiantamus.

Vanhan liiton eläinuhreilla (syntiuhri) oli todellakin syntejä sovittava merkitys, mutta ne eivät voineet kertakaikkisesti poistaa syntejä ja siksi näitä uhreja uhrattiin jatkuvasti syntien muistuttamiseksi sekä anteeksisaamiseksi.

Jos Herran Jeesuksen opetuslapsi eksyy uskomaan väärän opetuksen eläinuhrien kautta tapahtuvasta syntien muistuttamisesta, niin hän voi eksyä kannattamaan tulevaa Jerusalemin kolmatta temppeliä, joka on antikristillinen ja kapinallinen hanke, ei Jumalan tahto kansansa pyhittämiseksi ja pelastamiseksi.

Se on tietenkin selvää, että Uuden Liiton ajassa ei voi enää saada syntejä anteeksi eläinuhrien kautta, vaikka joku niin luulisi tai opettaisi puolustaakseen tulevan Jerusalemin kolmannen temppelin eläinuhrien uhraamista. Herra Jeesuksen syntiuhri, Hänen veressään on ainoa ja kertakaikkinen Jumalalle kelpaava syntiuhri syntien anteeksisaamiseksi. 

Väärän opetuksen ja valheen paljastuminen

Jotkut uskovat ihmiset (ei kaikki) ymmärtävät, opettavat ja uskovat, että Jeesuksen tulemus ja seurakunnan ylösotto pois maailmasta tulee tapahtumaan ennen ahdistuksen aikaa, ennen antikristuksen ilmestymistä, jonka jälkeen kolmas temppeli tullaan rakentamaan, johon antikristus ilmestyy julistaen olevansa "Jumala". Väärä ja valheeseen perustuva opetus opettaa seurakunnan aikakaudesta, joka päättyy seurakunnan ylösottoon, jonka jälkeen alkaa juutalaisten aikakausi, jossa juutalaisten pelastunut jäännös tulee suorittamaan loppuun evankeliumin työn, jonka päätteeksi Herra Jeesus tulee öljymäelle.

Matt 24:
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Matteuksen evankeliumissa Herra Jeesus kertoi toisesta tulemuksestaan, sanoen sen olevan yksivaiheinen ja kuinka Hänen tulemuksensa ja seurakunnan ylösotto (mukana on myös juutalaisten lopunajalla pelastuva jäännös, kolmasosa) tulee tapahtumaan ahdistuksen ajan jälkeen, jolloin Herra Jeesus myös palaa öljymäelle. Herran Jeesuksen sanat ja todistus kumoavat väärän opetuksen seurakunnan ylösotosta, joka tapahtuisi ennen ahdistuksen aikaa.

Olemme jo siinä ajassa, jossa alttari on vihitty kolmatta temppeliä varten. En tiedä kuinka pian, mutta ihan lähitulevaisuudessa Jerusalemissa tulee olemaan kolmas temppeli, jossa antikristus julistaa olevansa Jumala. Kun nämä asiat tapahtuvat, niin seurakunta on silloin maan päällä ja valheelliseen ja väärään seurakunnan ylösoton oppiin uskoneet uskovat ihmiset ovat todella ahdistuneita, kun he huomaavat jääneensä aikaan, missä heidän ei pitänyt olla. Olemme siis lähellä aikaa, jolloin valheeseen perustuva väärä opetus ennen ahdistuksen aikaa tapahtuvasta seurakunnan ylösotosta tulee paljastumaan valheeksi kaikille uskoville ihmisille. Tietenkin olisi hyvä, jos tässä kohden erehtynyt uskova ihminen voisi tehdä parannuksen ja ojentautuisi uskomaan seurakunnan ylösottoon sen mukaan mitä Herra Jeesus sanoi siitä Matteuksen evankeliumin luvussa 24.

Tiedän sen, että monet vilpittömät uskovat ihmiset kannattavat väärää opetusta koskien seurakunnan ylösottoa ennen ahdistuksen aikaa, koska he ovat vilpittömästi uskoneet sen mitä heille on väärin opetettu. Kukaan meistä ei ole erehtymätön ja itse kukin, jokainen (minäkin) meistä on erehtyväinen. Kun ymmärrämme erehtyneemme, niin saamme iloiten tehdä parannusta löytäessämme ja ymmärtäessämme sen mikä on totuus. On sanomatta selvää, että ihminen voi joutua suuriin vaikeuksiin ja ongelmiin, jos hän joutuukin olemaan ahdistuksen ajassa, jossa hän ei uskonut olevansa. Valmistautumattoman on aina vaikeampaa edetä elämässä eteenpäin kuin sellaisen, joka valmistautuu siihen mikä häntä kohtaa. Jumala on myös kansansa turva suuren ahdistuksen keskellä.

Vatikaani ja Jerusalem

Maailmankuulu ja tunnettu vapaamuurari Albert Pike kirjoitti 1871 kirjassaan (Morals and Dogma) kuinka temppeliherrojen päämäärä oli suojella kristittyjä, jotka matkustivat pyhille paikoille. Piken mukaan temppeliherrojen salainen tehtävä oli rakentaa uudelleen Salomonin temppeli, sillä he uskoivat, että Hesekiel oli profetoinut tästä. Pike kirjoitti, että uudelleen rakennetusta temppelistä tulisi katolilaisten palvontapaikka, universumin pääkaupunki, joka johtaisi paavin valtaan. Edellä olevaan tietoon tulee tietenkin suhtautua varauksella, koska oli kyse miehen todistuksesta, joka eli elämänsä valheessa saatanaa palvellen. Albert Piken kertomus ei kuitenkaan välttämättä ole tuulesta temmattu salaliittoteoria, sillä katolinen kirkko haluaa itselleen Jerusalemin kaupungin pyhät paikat.

Israel National News julkaisi (15.12.2011) artikkelin: The Vatican Wants to Lay Hands on Jerusalem. Artikkelissa sanotaan kuinka katolisen kirkon kardinaali ja entinen Vatikaanin "ulkoministeri" Jean-Louis Tauran toi esille kuinka jotkut Israelin pyhät paikat tulisi asettaa Vatikaanin valvonnan alaisuuteen. Näitä paikkoja olisivat muun muassa Siionin vuoren yläsalin huone (viimeisen Herran aterian paikka - kuningas Daavidin hautapaikka), Getsemanen puutarha ja öljymäen alueita. 

Tauran sanoi, että Jerusalem muureineen on kolmen uskonnon pyhä paikka ja ihmiskunnan perintö, jonka tähden alueen pyhä ja ainutlaatuinen olemus tulee turvata ja se voidaan tehdä vain erityisen kansainvälisen statuksen turvaamana. Danny Ayalon, Israelin varaulkoministeri sanoi, että Israel saattaa harkita suuremman roolin antamista Vatikaanille operoida näillä paikoilla.

Artikkelin mukaan Michel Sabbah Vatikaanin entinen arkkipiispa Jerusalemissa on esittänyt vetoomuksen Euroopan Unionille ja Yhdysvalloille, että Jerusalemin heprealaistaminen tulisi lopettaa.

Israel National Newsin Artikkelin mukaan vuonna 2006 Israelin pääministeri Ehud Olmert ja ulkoministeri Tzipi Livni neuvottelivat siitä, että pyhä alue (vanha Jerusalem ja lähialueet) annettaisiin Vatikaanille.

Israel National Newsin Artikkelin mukaan kuningas Daavidin hauta-alue rakennuksineen on päätähtäin Vatikaanin suunnitelmissa. Kyse on 9.29 neliökilometrin suuruisesta alueesta. Artikkelin mukaan Rooman katolinen kirkko on taistellut 450 vuoden ajan saadakseen takaisin pyhän alueen hallinnan, jonka he menettivät Ottomaaneille.

Artikkelin mukaan Israelin entinen presidentti Shimon Peres hyväksyi pyhien paikkojen luovuttamisen Vatikaanille.

Italialainen sanomalehti La Stampa kertoi (10.9.1993) kuinka silloinen ulkoministeri Shimon Peres teki salaisen sopimuksen Vatikaanin kanssa, jossa Jerusalemin kaupungin vanhan kaupungin itsemääräämisoikeus luovutettaisiin Vatikaanille.

Vuonna 1948, jolloin Israel sai itsenäisyyden, Vatikaani antoi samana vuonna Israelin julistettua itsenäisyysjulistuksen seuraavanlaisen lausunnon Vatikaanin sanomalehdessä L'Osservatore Roman 14.5.1948: Nykyinen Israel ei ole todellisen Raamatullisen Israelin perillinen, vaan se on maallinen valtio .... Pyhä maa ja sen pyhät paikat kuuluvat kristinuskolle, joka on todellinen Israel.

14.12.1993 Israel ja Vatikaani tekivät sopimuksen: Fundamental Agreement Between the Holy See and the State of Israel. Sopimuksessa artikla 4 ja kohdassa yksi sanotaan: Israel valtio vahvistaa sen jatkavan sitoutumista Status Quo:n (tila, jossa asema pysyy muuttumattomana -sulkumerkin sisältö on minun lisäykseni Status Quo sanonnan merkityksen selventämiseksi) kristillisten pyhien paikkojen säilyttämiseen ja kunnioittamiseen, joihin sitä sovelletaan ja siellä mainittujen kristittyjen yhteisöjen oikeuksien kunnioittamiseen. Pyhä istuin vahvistaa katolisen kirkon jatkuvan sitoutumisen ja kunnioittamisen edellä mainittuun Status Quo:hon ja niissä sanottuihin oikeuksiin.

Sopimuksen artikla 4, kohdassa 3 sanotaan: Israelin valtio on sopinut pyhän istuimen kanssa velvollisuudesta jatkaa katolisten pyhien paikkojen kunnioittamista ja suojelemista, kuten kirkkoja, luostareita, hautausmaita ja niiden kaltaisia.

Sopimuksen artikla 4, kohdassa 4 sanotaan: Israelin valtio on sopinut takeista pyhän istuimen kanssa katolisen palvonnan vapauden jatkamisesta.

Sopimuksen artikla 3, kohdassa 3 sanotaan: Koskien katolista laillista yksilöllisyyttä kirkon lakiin pyhä istuin ja Israel neuvottelevat sille täyden Israelin lainsäädännön antamista asiantuntija ryhmän raportin perusteella.

Edellä olevat todisteet kertovat meille sen kuinka Vatikaani haluaa itselleen Jerusalemin vanhan kaupungin alueita. Vatikaani ei ole halunnut juutalaisten saavan Israelin maata haltuunsa, koska Vatikaani on aina halunnut Jerusalemin pyhät paikat itsensä omistukseen ja haltuun. Vatikaani on sanonut historiassa ettei Jerusalemiin voi rakentaa temppeliä, koska se ajatteli siten menettävänsä Jerusalemin kokonaan juutalaisille. Nyt kun olemme siinä historian vaiheessa, että juutalaiset suunnittelevat temppelin rakentamista, niin Vatikaani ei halua, että se olisi yksin juutalaisten temppeli ja haluaa jollakin tavalla olla mukana siinä ja kontrolloida ettei se olisi yksistään juutalaisten temppeli. Jotenkin koen sydämessäni, että Vatikaani haluaisi olla myös jollakin tavalla mukana kolmannen temppelin rakentamisessa tai sen kontrolloimisessa.

Vuonna 1993 tehty sopimus Israelin ja Vatikaanin välillä löytyy netistä Vatikaanin viralliselta sivulta kokonaisuudessaan (löytyy sivuni lähdelinkeistä vatican.va linkistä). Israelin ja Vatikaanin välillä tehdystä sopimuksesta löytyy kohtia, joiden mukaan Israelin valtio tukisi katolisen kirkon oikeuksia pyhiä paikkoja kohtaan.

Edellä oleva tarkoittaa sitä, että katolisen kirkon takana vaikuttava antikristillinen henki ei halua Jerusalemin vanhan kaupungin olevan juutalaisten hallussa, koska siten antikristillinen henki pyrkii vääristämään Raamatun sanan profetiat koskien Jerusalemia ja Herran Jeesuksen tulemista öljymäelle. Antikristillinen henki haluaa valtaansa myös Jerusalemin kolmannen temppelin hallinnan, jossa antikristus julistautuu jumalaksi ja maailman pelastajaksi. Samalla antikristillinen henki haluaa saastuttaa Jerusalemin pyhät paikat, jotka tulevat olemaan Raamatun sanan profetioiden mukaan lopunajassa ratkaisevassa asemassa, kun lopulta Raamatun profetiat tulevat täyttymykseen Herran Jeesuksen paluusta Jerusalemin öljymäelle.

Pahuuden henkiolento saatana riivaajahenkineen toimii siten, että ensimmäiseksi ne yrittävät estää Raamatun sanan profetioiden toteutumisen, mutta kun ne eivät sitä pysty estämään, ja kun Raamatun profetia toteutuu, niin ne yrittävät valheen kautta vääristää toteutuneen profetian antaen sille valheellisen merkityksen. Rooman katolinen kirkko toimii täsmälleen samalla tavalla, sillä se on koko historiansa ajan pyrkinyt estämään juutalaisten omistuksen Israeliin ja Jerusalemiin, mutta kun se ei ole voinut sitä estää, niin katolinen kirkko "ystävystyy" juutalaisten kanssa ja pyrkii vääristämään totuutta sekä pyrkii hallinnoimaan Israelia ja erityisesti Jerusalemia, josta todistuksena vuonna 1993 solmittu sopimus Vatikaanin ja Israelin välillä.

Jooel 3:
1 ¶ Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
2 minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani

Katolinen kirkko kannattaa avoimesti Palestiinan valtiota. Tämäkin todistaa katolisen kirkon antikristillisestä hengestä, sillä se kannattaa Israelin maan jakamista, jonka Raamattu sanoo olevan Herran maa, jonka Hän on antanut israelilaisille. Israelin maan jakamisen ja antamisen hyväksyminen Palestiinan arabeille on antikristillinen kapinahanke Jumalaa vastaan. Lopunaikana, kun pakanakansat kokoontuvat Joosafatin laaksoon Israelia vastaan, niin Jumala viha lankeaa taivaasta tuomiten ja tuhoten hyökkäävät pakanakansat ja Israelin maa palautetaan kokonaan takaisin Israelille. Tuhatvuotisen valtakunnan rauhan aikana Herran Jeesuksen hallitessa Jerusalemista käsin, niin kaikki Raamatun profetiat koskien lupauksia juutalaisille Israelin maasta tulevat kaikki toteutumaan.

Loppusanat

Ilm 22:
17 Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.
18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
19 ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.
20 ¶ Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!
21 Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty

Ef 4:15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

Ef 2:
12 että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
13 mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.

Herra Jeesus on tulossa pian takaisin ja seurakunta odottaa Herraansa takaisin, amen. Elämme ajassa, jolloin suuret lopunajan profetiat tulevat täyttymään silmiemme edessä ja samalla suuri luopumus etenee riivaajahenkien eksytyksen kautta eksyttäen monia uskosta luopuneita entisiä uskovia ihmisiä, jotka eksymyksessään luulevat yhä uskovansa Raamatun sanaan ja Jeesukseen.

Kun Jumalan armosta rakastamme Herraa Jeesusta totuudessa, niin saamme kasvaa uskossa ja totuuden pyhityksessä, emmekä silloin eksy pois totuudesta, jos valvomme omaa tilaamme uskossa Herraan Jeesukseen. Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta saadaan lahjaksi syntien anteeksiantamus ja iankaikkinen elämä, jonka tähden olkaamme joka päivä Herralle kiitollisia pelastuksen lahjasta Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

 

 

Petri Paavola 14.12.2018

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
breakingisraelnews.com/ 118474/ dedication altar third temple
jpost.com/ Israel-News /Temple ready altar dedicated on last day of Hanukkah
youtube.com/watch?v =ModWgnl -oas
youtube.com/watch?v =H9c_ l2s6Wk8
breakingisraelnews.com/ sanhedrin calls on arabs to take their role in third temple as prophesized by isaiah
sacred-texts.com/ mas /md/ md31
israelnationalnews.com/ Vatican Wants to Lay its Hands on Jerusalem

cruxnow.com/ vatican jerusalem needs internationally guaranteed special status
redmoonrising.com/ chamish/ vaticanagenda
bibleinthenews.com/ Podcasts/ Print/613
vatican.va/ roman_curia/ santa-sede-israele_en


 


 

 

 

eXTReMe Tracker